E72 se ne puni preko punjaca, ni preko USB-a

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
luckylaza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2010. 08:21

E72 se ne puni preko punjaca, ni preko USB-a

Post od luckylaza »

Imam telefon skoro pola godine, radi savrseno, kad danas kada sam ga stavio na punjac on se ne puni!!! Ista situacija kada ga povezem na USB!!! Nije do punjaca jer sam probao sa jos jednim i takodje ne radi, i probao sam punjace sa drugim telefonom, i on se puni :(
Ima jos tri crte, i sve radi kako treba sem punjenja baterije, srecom bilo je dovoljno baterije da napravim backup...
Kupio sam ga preko oglasa, iliti nemam garanciju, ocigledno mi ne gine servis, ali ne znam u koji da idem, nikad nisam imao problem sa telefonima. Da li mozete da mi predlozite sta da radim, i mozda u koji servis da odem? Da li bi Mobis ili AlphaCopy prihvatili na servis tel. bez garancije, i sta mislite koliko bi me to kostalo?
Unapred vam zahvaljujem

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa jedino sto jos mozes da uradis sam je da nekim resetom probas ili da stavis drugu bateriju od istog modela ili tvoju bateriju da stavis u drugi tel.i tamo je probas dali hoce da se puni.

A mozes i ovako,kada se baterija isprzni do kraja volt metrom ili nekoi instrumentom za merenje napona izmeri napon baterije zatim je stavi na nekom spoljnom punjacu iste jacine kao fabricki i probaj tako znaci van telefona da je punis pa posle sat vremena izmeri i videces dali se je malo povecao napon u bateriji.
Ovo je malo poso za elektronicara ali ako mozes da se snadjes probaj i ovako.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

deksicom, tesko da je to dobra ideja tako moze samo da osteti bateriju, ako je ispravna. Ako je baterija problem to ce lako ustanoviti tako sto ce, kao sto si predlozio, probati drugu bateriju ili probbati ovu u drugom telefonu. Ako je kvar na telefonu svejedno ce morati u servis. Uostalom u servisu mogu na licu mesta da mu isprobaju da li je problem sa baterijom, i verovatno mu to nece naplatiti vec ce mu jednostavno prodati novu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma nemoze je ostetititi ako zna sta treba da uradi,imao sam neka slicna iskustva sa komsiskim telefonima. A najbolje je da ode u servis i da proba sa novom baterijom hoce li mu se puniti.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

deksicom, u ovom
ako zna sta treba da uradi
je poenta. Ako ode pravo u servis ustedece vreme i nerviranje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

deksicom,

Da ne bi ti i dalje pisao kojestarije,a neki to shvatili kao zdravo za gotovo pa tako nesto i pokusavali i pri tom upropastili svoju bateriju,treba prvo da znas:

1) Punjac je obican Ispravljac 220/5V kod vecine modela i proizvodjaca.
2) Sam proces punjanja se obavlja u telefonu.
3) Bateriju kada prikacis ovako kao ti mozes samo ako imas dobro stabilisan napon od oko 5v i minimum 500 mA struje i da pridrzis na kratko,sto neki zovu "pecnes" i to nikako NE MOZE da bude dovoljno za koriscenje telefona....bar ne zadugo.
Ako je pak tako drzis dugo na direkt punjenju rizikujes da je naduvas....i onda mozes samo da je bacis...

Dakle,

luckylaza, Ne cackaj nista i pravac servis i to neki bolji..... Srecno !!!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

drgrga, uhh hvala na strucnom savetu, vidi se da znas poso ????

:lol: :lol: :lol:

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

deksicom,

Naravno......svacega sam se nagledao za 11 godina servisiranja.... :uhuh: :uhuh: :uhuh:

luckylaza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2010. 08:21

Post od luckylaza »

Evo da ja kazem sta se desilo sa ovim, mozda nekome nekad bude znacilo, mada jos nije gotovo.
Bio sam u servisu, koji nije ovlascen, ali sam otisao po preporuci prijatelja, i dosli su do zakljucka da je problem neki cip koji obavlja punjenje baterije, i da se to poremetilo verovatno kada mi je telefon nekad ispao, ali problem je sto to moze da se skine samo sa drugog telefona, a E72 je relativno nov, pa ima malo delova u opticaju. I oni nisu mogli to da urade, pa sam otisao u Mobis, i sada je telefon kod njih. Kada budu zavrsili napisacu ovde sta su oni rekli, nadam se da ce imati taj deo, ipak su ovlasceni servis.

Odgovori