Samsung Omnia i900 problem sa punjenjem baterije

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Samsung Omnia i900 problem sa punjenjem baterije

Post od moukoko »

Ovo pitanje sam postavio vec u forumu Omnia, ali rekao bih da je ipak stvar za servisiranje pa bih zamolio i na ovom forumu za pomoc ili ideju.. Dakle:
pre nekih mesec dana odjednom je prestao da mi radi active sync na omniji, iz cista mira.. sta god da sam probao jednostavno nikako nije mogao da se poveze fon preko media centra, iako je to zadnjih godinu dana radio bez ikakvih problema i povezivao se. Mass storage mode je sve vreme radio najnormalnije. I pre par dana odjednom fon vise nije hteo da se puni - ni preko punjaca, ni preko USB-kablica, ni preko auto-adaptera. Konstatuje da je priklucen punjac (cuje se zvuk) ali ne zapocinje punjenje. Reda radi probam hard reset, ne verujuci da ce mu to pomoci, ali pomoglo je - i najnormalnije je punio, ali active sync i dalje nije radio. medjutim, danas opet nije hteo da konstatuje punjac, ni USB kabl. Opet uradim hard reset i opet radi punjenje, i slucajno probam active sync na drugom racunaru (koji retko kad koristim) - i tamo i to radi!
znaci - iz cista mira (niti mi je ispadao fon, niti sam nesto novo instalirao zadnjih par meseci) je prestalo da radi punjenje bilo kojim nacinom, koje se posle hard reseta povratilo, pa ponovo izgubilo, pa posle jos jednog hard reseta opet povratilo.. A evo danas ponovo ne radi..
ne bih bas pred svako punjenje baterije da radim hard reset :uhuh: :D

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

resio sam problem, pa ako nekom nekad zatreba - odneo sam u servis i ustanovili su da je pregoreo regulator napajanja.. e sad - kako to da je radio posle hard reseta, verovatno da nikad nece biti odgonetnuto, ali sada radi punjenje najnormalnije.. :wink:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Malo je grubo rečeno da je pregoreo, ali je sigurno da se taj regulator poremetio zbog nekog strujnog poremećaja ( tipa naišla malo jača struja u datom trenutku ili su neka elektronska kola nešto prouzrokovala ). To može da ti reši neki servis koji je specijalizovaniji za takve vrste popravki zato što je to pričvršćeno za matičnu ploču :
http://img10.imageshack.us/img10/2645/faultypins.jpg
u ovom slučaju su pukli određeni pinovi koji drže konektor i on je u mogućnosti jedino da puni telefon preko USB-a, međutim, ne znam baš da li se tu ujedno nalazi taj deo koji kontroliše punjenje ili je to separatisano. U svakom slučaju, hteo sam da se potrudim da dam neku sliku o datoj situaciji :)
Nokia Lumia 630

Odgovori