Nokia 8800 - problem sa baterijom

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Nokia 8800 - problem sa baterijom

Post od janka_88 »

Ljudi skoro sam dobio malo korištenu nokiu 8800 standardnu. Dobio sam onaj punjac da mob stoji i 2 baterije. E sad jedna baterija se naduvala nekako i sa njom ne radi mob a sa drugom upalim mob i prikljucim na punjac i nakon par sekundi prikaze da je baterija puna. Krenem obaviti poziv (napominjem da je punjac i dalje ukljucen iako vise ne puni jer je pisalo da je puna bat) i cim mi se covjek sa druge strane javi meni prikaze da je baterija prazna i ugasi se mob iako je punjac ukljucen. Ugasi se mob i nastavi se puniti isto par sekundi i prestane. Moze li mi neko reci do cega bi to moglo biti, da li do telefona ili do baterije? Telefon ima samo 28h razgovora i u odlicnom je stanju. Nebi davao pare na bateriju ako je do telefona. Ako je neko imao takav kvar molio bi ga za pomoc. Pozdrav

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

"Majstor" koji bi ti dao odgovor bez prethodo detaljnog pregleda aparata, nebi smeo sebe da naziva istim (zato je i stavljeno pod navodnicim).
Tako da ti je najbolje da odes kod nekog proverenog strucnog lica da ti to pogleda i kaze.

Kristalnu kuglu koriste oni koji sebe nazivaju majstorima, a u stvari ........

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ukratko, najvjerovatnije je bateroija. Ovo sto kolega gore rece stoji.. ne treba nagadjati ali meni licno ide na bateriju jer nema dovoljno snage da izdrzi pozvi a to sto pise da je puno, vjerovatno sto je i neispravna.

Odnesi u neki servis koji moze ubaciti, odnosno ima bateriju za 8800 pa neka napune testiraju ili sta vec.

Prije toga pitaj koliko ce te kostati i testiranje i sama baterija.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ljudi evo da se javim da sam konacno rijesio problem. Nabavio sam novu bateriju original za 8800 BL-5X i sad normalno radi iako autonomija i dalje nije bajna jer ipak ima samo 600 mAh al opet je dobro.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

I ta ce jedno mesec dva držati kakav takav kapacitet i onda otići u aut.
Original se dobija uz telefon.
Može se nabaviti ali košta više od 2.000 dinara.
Sve drugo su manje voše dobre kopije.

bobex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Apr 2011. 20:51

Post od bobex »

ma i da da 2000 din bice isto neka kineska retko gde se nalazi original ili ce tu kao "original"nahvaliti" i posle 2 meseca ode :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ja sam svoju u Svajcarskoj nabavio za 20fr preko jednog prijatelja sto radi u nokiji. Ima i onaj hologram i potpuno isto izgleda kao ova sto je bila u njemu. Vidjecemo sta ce biti vremenom. :) Pozdrav

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

janka_88, bobex, siki069

Originalna se baterija moze proveriti na zvanicnoj Nokia stranici,a po serijskom broju...

pozz

Odgovori