Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Servisiranje-pitajte

Post od sugarcoated_ass »

Sta je bre ovo? Masa ljudi koristi android telefone bez Google account-a?! Dafuq?! :?
nikola27, ne gine ti factory reset iz recovery-a. :uhuh:

lush
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 11:36

Post od lush »

technoboy napisao:Prvo je koliko bi me kostao touch za HTC Legend? Polako otkazuje, gore kod notification bar-a nece uopste da reaguje, a na ostatku ekrana radi-ne radi, nekad gde god da pritisnes spusta notifikacije.
posle godinu dana koriscenja htc desire S, od pre neki dan isti/slican problem.
sam pocetak gornjeg dela ekrana, tipa tih prvih 4-5mm ne reaguje, jedva. :cry:
sve uradih, i format kartice, i factory reset, sve sve sto se moze softverski kod kuce, i nista.

u jednom servisu su mi rekli da je zamena touchscreena za ovaj model 8 hiljada dinara??
da li vredi da ga nosim u telenor odakle je i dobijen kao poklon, ima ogrebotine?
:smutny:

unapred hvala na odgovoru :)

nikola27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2012. 10:27
:: zte grand x

Post od nikola27 »

nikola27, ne gine ti factory reset iz recovery-a. :uhuh:[/quote]
Ali problem je sto ja ne mogu da otkljucam telefon znaci bas nisa ne mogu na njemu da radim samo da podesim ton i da ga zakljucam to je problem.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

nikola27, pa i ne treba tako... ugasi telefon i probaj da drzis VOL+ i Power ili VOL- i power. Ne znam tacnu kombinaciju posto nemam ZTE niti sam ga ikada imao. Tako bi trebalo da udje u Recovery i iz njega izaberes Wipe Data ili Factory reset, kako vec pise. Isprobaj, ne moze da skodi. :)

mrspeel
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2012. 10:21
:: HTC ChaCha

Post od mrspeel »

Pozdrav dobri ljudi. :)
Treba mi jedan savet jer sam totalni duduk za tehniku i da nisam rascopala nokiju koju sam imala 5 godina nikad ne bih ni kupila nešto komplikovanije, tj. već sam zažalila što jesam.
Elem, imam HTC ChaCha tek par nedelja i već drugi put imam isti problem: telefon počinje da se re-loaduje svaki čas, tako da uopšte ne mogu da ga koristim. Prvi put sam ga vratila na factory settings, pa je proradio, međutim, već sutradan je ponovo poludeo. U servisu en znam šta su mu radili, ali radio je nedelju dana da bi danas ponovo počeo sa besomučnim re-loadingom. Zvala sam prodavca i rekli su mi da takav problem još nisu imali i da ga odnesem još jednom u servis, pa ako ne pomogne da mi zamene za drugi.
E sad, mene zanima ima li uopšte svrhe da ga ponovo nosim u servis? Mogu li oni tu nešto da urade ili će ponovo da ga osposobe na nedelju dana ili mesec dana ili dva meseca i onda sve iz početka? Mogu li oni da mi reinstaliraju softver i mislite li da bi to uopšte pomoglo?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

psyhound,

Ha,ha........pa u tome i lezi problem.masa ljudi ni ne zna sta koristi uopste i cemu to sluzi........

E sad kod ZTE i Huawei nije ih bas jednostavno ubaciti u recovery ili downl mode,mora cak iz DOS-a da se komanduje :P

pozz

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

drgrga, e jbg... znaci da ne uzimam onda nista od njih. :D Mislio sam da je proslo vreme ceprkanja po Command Prompt-u... Zadnji put sam to radio za otkljucavanje Galaxy Mini sa mreze. :roll:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Ulazak u recvery bi trebao ovalko da izgleda:

1. Pritisnuti Vol. up + Power
2. Kad telefon zavbrira i pojavi se prvi splash screen pustiti tastere i prtisuti Back soft button

Ovo sam iskopirao sa drugog foruma proceduru za ulazak u recovery kod grand x-a.
Drgrga, evo grand x i skate sa kojima sam ja radio ulaze normalno u recovery. Nisam još čuo da mora preko kompa da se kucaju komande za ulazak. Jedino ako je mrtav telefon pa onda.....
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

nemanja198
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Apr 2010. 00:18

Post od nemanja198 »

Molim za pomoc. Imam htc desire Hd. Danas dok sam nesto cackao po kupatilu palo mi je na pamet da ekran ocistim onim sredstvom za pranje prozora i avaj sad imam vodu tj sredstvo ispod ekrana se razlilo tj sredstvo je uslo izmedju ekrana i digitajzera tj touch screen-a....
Kako bi mogao to da popravim i jel ciste u nekom servisu mozda to ili mora zamena celog ekrana + digitajzer? Molim vas odgovorite mi sto pre jer mi je sad pozadina plava i bas jedva vidim sta se desava na ekranu!

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

nemanja198,

Stavi ga da stoji u pirincu celu noc :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Servisiranje-pitajte

Post od toda81 »

Ja bih skinuo bateriju i ostavio ga negde blizu nekog izvora toplote par dana i vise se nikad ne zezaj na taj nacin. Samo ga ne ostavljaj negde gde ce sunce da ga obasipa svojom svetloscu
Note IV N9100 dual

krek_eg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 04. Nov 2012. 21:08
:: sony lt22i
:: k800i

Post od krek_eg »

Jel neko zna ime neko servisa koji moze da dekodira Sony Xperia P - lt22i Bio sam u nekoliko servisa kazu da nije moguce trenutno,dal je moguce da ni 1 server nije pustio podatke za download..???

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

krek_eg,

Da,nije moguce.....za sada..... pozz

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Svaki SE moze da se suradi, elem pitanje je samo da li ce sena da se svidi ili ne musteriji. Telefon mora da se posalje, a vreme za koje se dobija natrag je otprilike 7 dana.

pozz.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

otisao digitajzer na HD2, prvo je nekih nedelju i po reagovao nakon drugog, treceg ili desetog otkljucavanja, sad ne reaguje touch uopste. koliko kosta da se to sve popravi, da znam da li vredi uopste popravljati ili da trazim novi gedzet?
Samo nek se rolaju....sarme.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Dobro kao prvo gde si ti čoveče?
Drugo drugaru se hd2 okupao pa hoće da kupi jedan za delove. E sad možda bi on i prodao njegov... Da vidim da napravimo neku kombinaciju?
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

bachika, hehe, pa evo upao u krizu sa telefonom, pa me zivot naterao da svratim...
pritegao me bio upis na faks, pa letnje ludilo, a sad obaveze na faksu i nikako da nadjem vremena za sajber ekipu :P

uu pa vidis, ionako sam bacio oko na neki galaxy.. hajde raspitaj se koliko bi on bio voljan da izdvoji parica za ovaj moj.. super je radio sve, al eto, ode mu digitajzer.. :cry:

ako ti je lakse, kontaktiraj me na pp, pa cemo preko sms-ova da se cujemo.. ;)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

serviseri, i vi mozete slobodno da odgovorite na prvobitno pitanje... :wink:

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

Sam Touch za HTC HD2 sa zamenom (original) se krece oko 50e u dinarskoj protiv vrednosti !

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Servisiranje-pitajte

Post od toda81 »

Nije to onda neka velika cena
Note IV N9100 dual

Odgovori