Legendarni Alcatel Easy DB

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Bassac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 22. Nov 2006. 22:16

Legendarni Alcatel Easy DB

Post od Bassac »

Prolazio sam buvljakom pre neki dan i naleteo na Alcatel Easy DB.Posto je kostao 1000 dinara bez da ga probam uzeo sam ga za slucaj da odem na neku vikendicu gde je mreza slaba.Ali kada sam stigao kuci i upalio fon,ispisala mi se poruka na nemackoj i telefon trazi da unesem neku sifru.Probao sam i 0000 i 000 i 1234 i jos xxxxx slicnih kombinacija ali uzlud.Moze li neko da mi pomogne da resim problem?
Unapred hvala

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Verovatno nije dekodiran,cim ti se ispisala poruka na nemackoj a u tom slucaju bolje vrati doticni nazad,jer i dekodiranje i otkljucavanje (ako ti trazi security code) ce te kostati solidno,a takav telefon ne vredi tih ulaganja,vec si ga dovoljno platio!!
Pozdrav 8)

Xeox
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Nov 2006. 19:18

Post od Xeox »

Dal' je moguce da telefoni tog tipa jos postoje???
:? Bolje da si potrosio na nesto pametnije,ne verujem da ce neki serviser hteti da ti ga sredi...Propala investicija :shock:
Poz
N70 konacno!!!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Xeox, kako ne postoje svasta moze da se kupi preko oglasa i na buvljacima samo mi nije jasno zasto Bassac, nije isprobao fon prilikom kupovine? I gde je uspeo da nadje nedekodiran Alcatel DB?
5130+Koss the plug....

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

e ovo sam sad cuo i nikad vise...telefon star pa dobrih 7-8 godina ako ne i vise pa je kodiran :o :o
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ako već hoćeš fon sa takvim signalom potraži motorolin timeport. da stvar bude još smešnija isto košta koliko i DB
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

pa da li je moguce... ljudi pocinju da skupljaju i old timere....brate najveca glupost koju si mogao da uradis jeste da kupis tel a da ga i neprobas jos dobro znas sta kupujes.... sta te briga imaas sa cim da gadjas devojcicu ako te iznervira :wink: :) :D :lol:

ognjenr
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 19:39

Post od ognjenr »

Ako trazi kod telefona , postojala je na netu neka sifra kojom je bilo moguce otkljucati telefon (provereno), ali samo ako je napominjem kod zakljucavanja telefona, ali ako je zakljucan na mrezu , onda samo dekodiranje preko kabla (cini mi se da je sifra bila *# pa onda otkucati dirke na kojima se nalaze slova reci alcatel #, ali mi se cini i da je negde u sredini bila i nula, neznam nisam vise siguran, znam da je bilo na neku foru kao kod za ulazak u nokijin tajni meni (**war0anty#)

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Jones,
Alcatel DB je UVEK bio zakljucan na mrezu....i dan danas uradim recimo 3 komada mesecno, verovao ili ne NEKORISTENA :wink:
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Odgovori