k750i zamena joystick-a

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

k750i zamena joystick-a

Post od primus »

da li bi neko mogao da mi kaze sta to serviser konkretno uradi kad zameni joystick na telefonu; koliko ta usluga kosta u Beogradu i postoji li garancija za tu uslugu?
trebalo bi da zamenim poklopac joysticka i dugme za rad sa kamerom...moze li se to ikako izvesti i koliko bi to kostalo?
'fala!

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

e sad cu bas da se naser..!!! 1. dugme za rad sa kamerom se nalazi na fletu kamere tako da mora ceo flet kamere da se menja , deo kasta 500,oo ruke jos toliko. kapicu ili poklopac dzojstika ce ti verovatno pokloniti u servisu gde radis popravku(ja bi ti poklonio)ili ce ti naplatiti 100,oo dinara to je najmanji problem.
2. sto se tice menjanja dzojstika sad cu objasniti onima koji ne znaju proceduru.
- prvo moram da konstatujem da menjanje dzojstika spada u prostije lem popravke i sto bi se reklo ``uci se na prvim casovima servisiranja``.
- posto se iz kucista telefona izvadi ploca , vec postojeci dzojstik se duvaljkom zagreva do odredjene temperature kada se on sam odvaja od ploce i ostaju prazni konektori (8 komada) na kojima se dzojstik drzao.
- na sada vidljive konektore postavljamo novi dzojstik i lemimo krajeve konektora da bi se zalemili na plocu.
-kada se spoji (zalemi) svih 8 konektora dzojstik je spreman za upotrebu, sklopiti telefon i to je to.

e sad ma koliko vam ovo sve prosto zvucalo i jednostavno izgledalo moram da napomenem da je ovo jedan rizican posao koji sa sobom nosi razne posledice. ovo kako sam ja sad opisao moze da bude rad jednog iskusnog servisera koji ovaj posao obavlja kompletno za 10 minuta. ali dok ne postanes iskusan serviser (citaj 50 % servisera) desavace ti se razne stvari koje mogu trajno da onesposobe dzojstik za rad.

nedovoljnim zagrevanjem starog dzojstika moze doci do cupanja jednog ili vise konektora sa ploce. gde cete onda da zalemite kontakt na dzojstiku?!? znaci treba cekati, ma koliko dosadno bilo, da se dzojstik sam odvoji od ploce i onda je to - to. to je prva greska koju sam i ja pravio. druga stvar su losi dojstici sto i nije retkost (kina je to) nekada se promeni i do 3 komada da bi cetvrti bio dobar. treca stvar / ne retko se desava da proces promene dzojstika prodje odlicno, sve se ok odradi a kad treba da upalis telefon nista ni da makne. sta je ? C R K `O !!! ne pomaze ni softver ni nista drugo. MUERTO TOTALE.
to su samo neke od posledica koje nosi zamena dzojstika.
i zbog toga zamena dzojstika nije 400 dinara nego 800 ili 1000 na primer.
ja se malo raspisao a posao ceka ali stvarno sam ovo morao da napisem i zbog svojih musterija jer ma koliko mi svi voleli svoje sonyericsssone moram priznati da je ovaj dzojstik mala zajebancija.
Phone market
sve za vas mobilni telefon

primus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Maj 2007. 20:29
:: Xperia T
:: K800i

Post od primus »

veoma ljubazan odgovor!!!!!
posto ja nisam serviser (tj, majstor) hteo sam da znam par stvari...
poenta je u tome sto sam ja kupio polovan k750i. izgledao je odlicno (i radio isto tako, doduse). ja bio odusevljen. ali posle par dana ispostavilo se da cu sa gazdom doticne prodavnice mobilnih telefona morati da se natezem duuugo, duuugo.
btw, niko nece da mi proda poklopac od joysticka (posto mi je gazda to opravio, al' je ostao stari, neki koji nikad nisam video kod k750i-ima kuglicu na vrhu, a ne udubljenje, kao ostali...)
kamera radi, samo je dugme izgrebano, pa sam hteo da ga zamenim, kako bih ovo s.... utopio. sto pre!!!!
da, da...sad je i meni jasno da sam napravio posao stoleca kupujuci polovan fon :lol:
valjda sam nesto iz toga naucio
da li bih ja od tebe mogao da pazarim te male drangulije, posto kazem ti, svi se prave mutavi kad trazim da ih kupim?
placam postenski
xe-xe

phone market
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 02. Jul 2006. 21:34
Kontakt:

Post od phone market »

:shock: javi se na pp poslacu ti tu kapicu za dzojstik free posto doticna ocigledno nije za isti telefon. :shock:
Phone market
sve za vas mobilni telefon

voodoons
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Maj 2005. 10:04
Kontakt:

Post od voodoons »

covece, stisli se za kapicu u citavom beogradu... :P :P :P :P

@phono market, imas moje postovanje... pozz 8) 8) 8) 8)

Odgovori