kvar na K750i - joystick i tastatura *pomoc*

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Sale2007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 08. Avg 2007. 07:44

kvar na K750i - joystick i tastatura *pomoc*

Post od Sale2007 »

Zdravo ljudi,

kupio sam telefon K750i pre dve godine. Radio je besprekorno do pre mesec dana. Problemi su nastupili sa joystickom koji je poceo da otkazuje, malo pomalo, dok nije skroz na skroz crkao. Nazalost, nosio sam telefon "preporucenim" majstorima pa sada imam dodatni problem. Naime joystick ponekad radi i to samo u desno i na dole, ALI sada mi ne radi srednji vertikalni red tastera. Telefon je sada prilicno nefunkcionalan, ne mogu da saljem poruke niti da unosim brojke iz tog reda tastera.

Znam da je tesko ovako na daljinu dati neki definitivan odgovor na moje pitanje a da se ne vidi telefon. Ipak, da li je moguce resiti problem zamenom kompletne ploce+cipa koji upravlja radom joysticka i da li se to uopste isplati s obzirom na cenu popravke i padajucu cenu telefona?

Hvala

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Ja bih rekao da je tu ili oštećen flet kablić tastature ili konektor, ili prosto kraj kablića nije dobro legao u konektor (kontakt greška). Pitaj nekog ozbiljnog servisera, ne bi trebalo da je veliki problem.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

sombor65
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Avg 2007. 14:47

Post od sombor65 »

problem je u procesoru kojiregulise rad tastature.on se menja i to kosta 15e.popravljao sam to vec par puta ali je problem sto je procesor blizu dzeka za kameru pa se desi nekad da se osteti taj dzek i otkaze kamera.dakle moze se resiti po ovoj ceni

Odgovori