Ne mogu da upalim 6233

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Spooky13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 22:30

Ne mogu da upalim 6233

Post od Spooky13 »

Znaci ovako.. Telefon je kupljen pre mesec dana u prodavnici "MANHATTAN Digital Centar" (na Dorcolu) u full pakovanju.. Garantni list je overen od strane "Alpha Copy"..

Podaci o telefonu
=================

Type: RM-145, Model 6233
Made in Germany

Phone software version
======================

Nokia6233
v05.10
21-12-06
RM-145

Language:
v05.10
21-12-06
RM123_145

Dodatak (ako zatreba)
=====================

SIM kartica je MTS Postpaid
microSD Memory Card Kingston 1GB (koristim od prvog dana)

Opis problema
=============

Prvo, telefon mi se ekstra svidja i zadovoljava sve moje potrebe.. Svakodnevno ga koristim za pozive, net (GPRS/EDGE), Organiser, Alarm.. a povremeno SMS, Radio player, Media Player, po koji video klip i slicica.. E sad telefon je radio savrseno, sve do jutros.. Tacnije juce ceo dan skoro da ga nisam ni koristio.. Uvece legao da spavam, podesio alarm na telefonu i iskljucio ga (inace svako vece gasim telefon).. Jutros se probuio pre alarma i standardno palim telefon kao i do sad, ali..

Telefon nije mogao da se upali.. Prikaze animaciju (ruke), pozadinu, onda belo, pa jos jednom pozadinu, ma jos jednom belo (ovo se ponovi jos jednom, dva puta) i telefon se ugasi.. Kada se na trenutak pojavi pozadina (u navedenom ciklusu) preko ekrana je horizontalna crna linija (znaci ovo je softverski, mislim linija - nisu mrtvi pixeli i sl.).. Probao sam da izvadim sve iz telefona (sim, memorijsku karticu - pa da upalim).. Da ubacim druge sim kartice (mobtel, vip).. Da izvadim i bateriju (2-3h+ sata, do trenutka kada mora ponovo da se podesi sat - ovo je navedeno kao resenje na nekom forumu, ako telefon uspori sa paljenjem).. ali isto se desava tj. telefon nece da se upali pa nece..

Da li je neko imao slicnih problema??? Najvise me interesuje da li je problem softverske ili hardverske prirode???

Svi mi kazu problem je sw prirode i flashovanje ce resiti problem. A mene muci to sto je telefon radio savrseno mesec dana sa postojecom verzijom sw. A pre nego sto je nastao problem, radio sam uobicajene stvari :? Da napomenem da mi telefon ni jednom nije ispadao i nije preziveo nikakvu torturu

Ne znam sta da radim, dal' da odnesem u ovlasceni servis posto mi je jos pod garancijom (Alpha Copy, Mobis.. - narod se zali i na jedne i na druge, sto se sporosti tice) i da cekam 15+ dana (kada bih znao da ce mi zameniti fon, otisao bih odmah - da li je neko uopste kod njih dobio novi fon, jer nisu uspeli da otklone problem???) il da odem u obican servis, platim 1000din (cena u servisu koji postoji od 1992.) i sve bude gotovo za pola sata (ovo bih uradio odmah kada bih znao da je problem samo sw)..

Od navedenih bug-ova u v5.10 verziji, ja imam samo "Application list" (prazna lista) i onaj sa podfolderima u bookmarks-ima.. A onaj sa "Open Log" pa se ugasi fon, nemogucnost stavljanja Media Player-a da svira u pozadini i da se radi nesto drugo do svira, i problem sa MMS porukama, ja to nemam.. meni sve to radi bez problema..

Ako bude trebalo da se stavi ponovo sw, da li uraditi full install opet 5.10 ili poslednji 5.49 (koja se bolje pokazala? - inace podaci mi nisu bitni. Redovno radim backup i sinhronizujem sa racunarom). I da li ovaj telefon stvarno ima nekih hardverski problema u nekim serijama. Ova poslednja dva pitanja, upucena su posebno serviserima..

Hvala unapred na odgovorima i savetima sta uraditi..

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Nemoj se druze zamarati sta i kako i zbog cega se to desilo,telefon se mora fleshovati ako hoces da ti nadalje radi..........i zaboravi na sve podatke koje si imao u telefonskoj memoriji........

Pozz

gsmhacker
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Okt 2007. 20:56

Post od gsmhacker »

Probaj ovo stavi telefon na punjac bez baterije i ostavi ga tako jedno 3minuta,posle 3minuta neskidaj ga sa punjenja i ubaci bateriju i probaj da ga upalis :uhuh: :chytry: Ako ni ovo ne pomogne onda definitivno treba nov softver. 8) pozdrav iz ns.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Moras da ga flesujes,problem je izgleda hardwerske prirode,ali ne konkretno na tvom telefonu,nego na celoj seriji.Ja imam jedan 6233,koji ima tu manu da kad mu prebacim fajl preko bluta veci od interne memorije,on se ugasi i jedino se fleshom moze oziveti.Takodje moj prijatelj se zali na slicne probleme,dakle ti,a ni servis tu ne mozete nista.
Odnesi ga u alpha copy i insistiraj da ti to odmah zavrse jer je u pitanju je posao od 5 minuta.Ako ti se padne crnka koja radi tamo,to ce se i desiti,ako se padne plavusa,bolje se odmah okreni i idi u drugi servis :D

Spooky13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Sep 2007. 22:30

Post od Spooky13 »

Prvo sam telefon odneo u Alpha Copy Servis, i kada sam predao, bez obzira na moje insistiranje i objasnjavanje da ne treba toliko vremena, rekli su mi da ce ostati kod njih minimum dve sedmice (PS. bila je crnka :)).. I tako dok sam isao Knezom, peedomislim se, pokpim ne-fleshovan fon i produzim u Mobis Servis.. predam tamo i sl. stvar minimum sedam dana.. I tako fon je ostao na servisu celih 25 dana.. Znaci tokom tog perioda sam svao svaki cas, smarao ih al ne vredi.. i tako 20 i nekog dana ja poludim, prekipelo mi sve i uz pretnju bejzbol palicom, fon je bio gotov za jedan dan.. Izgleda da u zemlji srbiji nista nemoze normalno, nego mora da se digne "kuka i motika"..

Inace, sada je u telefonu v5.43 verzija sw, i do sada nisam imao nikakvih problema (inace uradjen je full flash a ne upgrade, insistirao sam jer mi podaci nisu bili bitni).. Znaci ni jedno samostalno gasnenje-paljenje (sa starom verzijom mi se desilo par puta i pre totalnog crkavanja)..

Za ovo sa BT konekcijom, vecim fajlovima i internom memorijom.. Sada ako pokusam da prenesem veci fajl od interne mem. izbaci gresku da ne moze da prenese ali se telefon ne gasi..

I jos nesto za kraj.. Vrlo bitna stvar, posebno kod ovog 6233 modela (a i grugih nokia modela), tako mi rekose u servisu (i jos na par mesta).. Da, telefon OBAVEZNO da radi u GSM modu, tacnije:
Menu/Settings/Phone/Network mode: GSM (nikako: Dual mode ili UMTS). Dovoljno je i samo par dana rada u drugom modu pa da telefon pobrljavi tj. sw (a totalno crkavanje moze da se desi i kasnije.. a pocetni simptomi su samostalno gasenje telefona). Ovo vazi posebno za Telenor SIM kartice..

Da, hvala za onaj Tips&Tricks sa punjacem, ali se nadam da necu doci u priliku da ga probam ;) Ako se sluajno ponovi sve, idem sa palicom tamo gde sam kupio fon pa da mi zamene neki drugi..

Pozdrav svima..

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Drago mi je da si uspeo da resis stvar,nadam se da ti se nece ponoviti (za svaki slucaj nemoj vise da ga gasis nocu :D )
A ovi iz alpha copy-a i mobisa su stvarno nemoguci.Doneses im telefon pod garancijom,za tako nesto mizerno kao sto je fles i oni ti kazu minimum 2 nedelje.A sta da radis 2 nedelje bez telefona?
Meni je stojao jedan n73 mesec dana u servisu za promenu ekrana,a to je posao od 15minuta,ja sam mogao sam to da uradim,ali nisu hteli da mi prodaju ekran :dry:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

meni je d600 stajao 17 dana u servisu kad sam slomio ekran,al kad sam poceo da ih smaram i da se derem i pretim tamo po servisu(nije mi prvi put :D) odma druga prica... za sat vremena je bio gotov... bem ti servis... Aj se bre udruzimo i otvorimo jedan POSTEN servis,a? :lol: 8) :lol:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Spooky13 napisao: ...Inace, sada je u telefonu v5.43 verzija sw, i do sada nisam imao nikakvih problema (inace uradjen je full flash a ne upgrade, insistirao sam jer mi podaci nisu bili bitni).. Znaci ni jedno samostalno gasnenje-paljenje (sa starom verzijom mi se desilo par puta i pre totalnog crkavanja)..

...I jos nesto za kraj.. Vrlo bitna stvar, posebno kod ovog 6233 modela (a i grugih nokia modela), tako mi rekose u servisu (i jos na par mesta).. Da, telefon OBAVEZNO da radi u GSM modu, tacnije:
Menu/Settings/Phone/Network mode: GSM (nikako: Dual mode ili UMTS). Dovoljno je i samo par dana rada u drugom modu pa da telefon pobrljavi tj. sw (a totalno crkavanje moze da se desi i kasnije.. a pocetni simptomi su samostalno gasenje telefona). Ovo vazi posebno za Telenor SIM kartice..
Kakav full flash a ne upgrade!?Sta mislis zasto se SVAKI put kad prikljucis neku Nokiu na NSU skine na DESETINE MB-a podataka za firmware,i svaki put se flesovanje odradjuje za nekih 4-5 minuta,to je flesovanje i . (tacka) jer drugo ne postoji,SVAKI put se to isto odradi (skine ceo novi firmware,ne delic koji ne valja,ne pola nego CEO) i naravno SVAKI put se izgube podaci iz interne memorije,ne postoje tu nikakvi razni nivoi flesovanja,raskrstite stim ljudi,Nokia nije Siemens!!
Mislim da si imao temu i na benchmarku i tamo te umalo ubedise da ti je upao virus preko GPRS-a ili 3G-a a sad te i"serviseri"ubedjuju u to pa tako,jelte,NE TREBA koristiti te usluge,da nije tuzna takva konstatacija bila bi smesna,na tvom mestu bih oterao tog servisera koji te tako naucio u tri lepe p.m. kad nemaju dovoljno MOZGA da smisle neki LOGICAN razlog za moguce probleme,kao sto je nedovoljno sredjen softver by Nokia,sto i potvrdjuje maltene MESECNO izlazenje novih verzija,i to ne za nas nego za CEO beli svet tako da ako verujes u to sto lupaju... dzaba ja ovo pisem i padam u vatru!!
Pozdrav 8)

Odgovori