n73

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Obi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 14. Maj 2008. 15:04

n73

Post od Obi »

Danas sam uzeo od druga n73.Dao mi ju je za džabe :) jer je display naprusnuo, ali se vidi prikaz koliko toliko. Kada uključim telefon, na ekranu se ispiše normalno NOKIA, a potom Phone start-up failed. Contact the retalier. Pokušao sam *, 3 i zalena slušalica, ali se takođe dešava isto. Iz moje n73 sam bio stavio display,ali nije pomoglo. Primetio sam da na ovoj što sam uzeo kamera je otvorena, kao ono kada se slika, a kada se telefon ne koristi objektiv kamere se zatvori, ali ovde je otvoren. I sa moje n73 sam skinuo kameru i stavio na ovu, ali nije pomoglo. Otvorio sam telefon skroz, i nema oštećenja nigde na štampanoj ploči, i samo kućište i maska su dobro očuvani, ali mu je pao telefon i od tada mu zeza to. Čak se i čuje onaj zvuk kada se nešto stisne na tastaturi i light sensor radi, ali onaj nadpis i dalje stoji. Kada ga stavim na punjač, on se puni, ali pokazuje Phone start-up .... , isto je i sa usb-om. Pomozite, žao mi je telefona :cry:
w950

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Pukao softver...to ti znaci "Phone start-up failed. Contact the retalier" koliko se ja razumem u telefone... Neka me neko ispravi ako gresim.

Obi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Obi »

Pa vrlo je moguće, ali me zanima kako da ga povratim...Dobro, hvala, svratiću do servisa, pa neka serviser proba da ga oživi. :)
w950

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ako pise "contact service" mislim da nije samo obican flesh..... :disgust: :disgust: :disgust:..u svakom slucaju mora u servis,druge nema...

Obi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Obi »

ne piše...piše :Phone start-up failed, contact the retalier. Odneću ga verovatno sutra do servisa :)
w950

Obi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Obi »

Danas mi je javio serviser da nema ništa od n73 :cry: Kaže da je hardverski kvar, flešovao ga je, ali i dalje isto, jer ne može da podigne sistem . Pokušaću da nađem ploču za n73...Maska je dobra, džojstik, kamera i baterija, samo je ploča sjb, ali ću skockati nešto... :D
w950

Obi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Obi »

Danas sam ga uključio, i skoro pa je startovao sistem...Prikazao je temu, i onda je zakucao... :x Posle sam ga ponovo uključio i opet ispisuje Phone start-up failed Contact the retalier :disgust:
w950

Odgovori