Problem sa vibracijom - Nokia N97

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Problem sa vibracijom - Nokia N97

Post od Ninolina »

Naime, od pre par dana, primetila sam da se, kada je uključena vibracija, telefon, tj. ekran čuje mnogo glasnije nego pre :( zvuči kao da touch screen zveči :( ne znam kako da objasnim taj zvuk, ali se taj zvuk pojavljuje i kada telefon vibrira prilikom zaključavanja na taster sa strane :(jel neko ima sličan problem i šta može biti uzrok? Uporedila sam sa drugom 97icom i ovaj zvuk definitivno nije normalan :( ako neko zna šta je u pitanju nek me prosvetli, jer me ovo toliko nervira da ludim :( Da li se to uopšte može popraviti i koja bi mogla biti cena?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Ninolina,

"kada je uključena vibracija, telefon, tj. ekran čuje mnogo glasnije nego pre"

Ja sam pokusao,ali ne razumem......da li mozes nekako bolje objasniti koji se i kakav zvuk cuje i odakle,po ovome ispade da ekran svira :unsure:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

drgrga, pa ne znam kako bih to drugačije objasnila :( Možda nije problem u ekranu ali prilikom kucanja poruke to najjčešće čujem, mada se čuje i prilikom vibracije telefona kad ga zaključavam, tj. pri svakom vibriranju :( Ajd da pokušam ponovo da objasnim. Znači, kad telefon vibrira uvek se čuje neki prigušeni zvuk. E pa taj zvuk više nije prigušen već kao da nešto proizvodi zvuk, čini mi se u donjem delu telefona, tako da prilikom vibracije telefon zveči. Možda ima veze sa samim motorom koji proizvodi vibraciju, ali pre bih rekla da se nešto otkačilo i prilikom vibracije proizvodi zvečeći zvuk :( jesam li bar malo bolje pojasnila?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Ninolina, definitivno...nego, da li Vama telefon nije "malo" ispao ovih dana? Cini mi se da je kao posledica pada vibro motor iskocio iz svog lezista, pa sada excentrom dokaci negde prilikom rada i dobijate utisak kakakv ste opisali..
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

hallo, jeste imao jedan 'dobar' pad, ali pre više od 2 meseca :( ovo se čuje tek od pre par dana :( jel moguće da se tek sad pomerio? Kad sad razmislim o ovoj varijanti da se motor pomerio, zvuči mi skroz logično da se verovatno tako nešto desilo, jer zvuk mogu da povežem sa tako nečim :( može li se to srediti? Koliko bi koštalo? Jeste li se već susretali sa takvim slučajem? Hvala na odgovorima :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ninolina,

Moguce je,vrlo cesto sam nalazio vibro motorice koji se ni nisu pomerili(kod nekih novijih modela Nokie,ni ne mogu da se pomere jer su kompletno zalemljeni na plocu) ,vec se Bog zna kojim slucajem i kako osovina motorica iskrivi malo i on kad vrti "baca u neku stranu",samim tim kaci nesto pored ili jednostavno brunda.

Evo otprilike slika:

http://img2.pict.com/25/90/40/3291594/0/vibrator.jpg

pozz

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Hvala na odgovorima :) I kako to da sredim sada? Izludjuje me :( Može li se uopšte srediti ili mora da se menja ceo motor? I koliko to eventualno košta?

Jel postoji mogućnost da se nešto pored motora otkačilo i da to udara u motor, a da se on ustvari i nije pomerio ili zeznuo?

Hvala :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Ninolina,

Ja cu biti iskren i reci da nisam do sad otvorio ni jednu N97,jer mi niko nije ni donosio.....ali evo nasao sam kako izgleda.Kao sto sam ti i rekao kod vecine novijih Nokia vibro motor je zalemljen celim svojim telom za plocu i jako se tesko skida....Takav je i na N97 s tim da nije koriscen obican kao na slici gore vec okrugli na ovoj slici.....

http://img2.pict.com/19/9e/3e/3295886/0 ... otoric.jpg

Gde ce se naci takav da se zameni NE ZNAM.

U svakom slucaju moras odneti nekome da ti to resi,ali pazi kome da ne bi dobila nazad telefon koji se sa kilometra vidi da je otvaran....o pojmu majstor i "majstor" smo se vec ispricali....

pozz
Poslednja izmena od drgrga u Sub, 03. Apr 2010. 18:41, izmenjeno 1 put ukupno.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

drgrga, pa ja se nadam da nije problem u samom motoru već u nečemu pored što se otkačilo i od vibriranja proizvodi taj iritirajući zvuk :( U svakom slučaju, hvala vam na odgovorima i trudu da mi pomognete :)

Odgovori