Upao u vodu!?

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Upao u vodu!?

Post od annaBG »

Motorola A1200 mi je upala u vodu.Ostavila sam da se skroz osusi,pa je stavila na punjac.Kada ga upalim,on krene da se pali i odmah se ugasi.
Sta da radim?:)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Au, bas nemas srece sa tom motorolom.
Jedino servis tu pomaze, mada po meni nisi trebala zuriti sa paljenjem jer voda nije nogla adekvatno da se odstrani bez otvaranja.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

annaBG,

Kao po defaultu....svi rade isto,a naopako......

-Kada telefon padne u vodu nemojte misliti da cete ga fenom osusiti,naglo susenje samo pospesuje brzu oksidaciju sitnih spojeva i elemenata.
-Isto tako nemojte misliti da cete ga osusiti na radijatoru ili suncu.....oni koji uspeju budu srecni dva tri dana i onda pocinju kvarovi....

-Kada telefon padne u vodu,momentalno vadjenje baterije i NIKAKO VRAĆANJE (da vidim da li će upaliti...mozda mu nije nista),NIKAKO stavljanje telefona na punjač (najgore nesto) i PRAVAC SERVIS da se kompletno rasklopi i po proceduri sve odradi kako treba.

Iz iskustva 90 % telefona se da popraviti kada jos uvek curi voda iz njega....a 10 % onih koji su suseni,ili ostavljeni pa doneseni posle par dana ili jos gore stavljana baterija itd.......

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Dva dana se susio i jao kao ajde da vidim...ali proslo mi je kroz glavu da ne bih trebala :-/
Ko god da vidi ovaj mob,mislim prvo na majstore,prvo ga zbunjeno gledaju,a onda i prokomentarisu da ga prvi put vide...Odnecu g akod majstora,da vidim da li moze nesto da se uradi i da li se popravka isplati.Koja je cifra prihvatljiva?

Kefalo,heheh,to je kada ne nosim Nokiu i bog da me vidi :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

annaBG,

To je diskutabilno pitanje........neko daje i 100 evra samo da mu se izvadi dragoceni imenik iz telefona koji vredi 20 e.....
Dakle,ako ti treba onda ti se svaka popravka isplati.Ako ti nije bitan baci ga......

Svi ga gledaju kako ti kazes "zbunjeno" jer je to redak i vec star model,a da muka bude jos veca jako se tesko popravlja jer mu je skoro cela ploca u limovima koji su inace zalemljeni i jako se tesko skidaju....
Tako je Motorola radila vecinu svojih modela.... :smutny:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

A joj,znaci da ga bacam :(.Otici cu sl nedelje do majstora,da vidim sta ce da mi kaze.
Dobar mob bese :),a i dopadalo mi se to sto nije bio popularan kod nas,retko gde si mogao da ga vidis.
Naravno ceo imenik mi je ostao na mobilnom,a ni jedan broj na kartici.
Vec sam polako pocela da gledam koji bih kupila :)

Odgovori