n6630 flesh ispravlja greske

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
dnokia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 22:22

n6630 flesh ispravlja greske

Post od dnokia »

imam n 6630 i dva problema pa bih molio za odgovor.

tel mi je skinut sa tim mreze,radi ok sem dve stvari
1. kada stavim tel na punjac on se puni bez prestanka nekih 10-ak sati pa i vise.kada tel skinem sa punjaca posle nekih 2h o pokazuje samo 1 crticu signala ali posle nekog vremena pokaze da je puna.
2. cesto se desava da sam ne dostupan a imam pun signal.

e sad mene interesuja da li taj problem moze resiti flesh???ako je neko probao neka napise. hvala unapred
RHCP

borkes
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 31. Mar 2005. 11:09

Post od borkes »

dnokia ja sam imao slican problem ako ne i isti .flesh ti sigurno resava taj problem jer ti brise sve i instalira ti drugu verziju softvera to ti je nesto kao preinstalacija na kompu, meni je telefon bio u garanciji pa sam ga zamenio drugim,a mozda su ga i oni flesovali i od tad radi ok.Neznam koliko si dao za nokiu ali fles ti je 50e pa neznam kako ti se isplati toliko od mane neznam dali sam mogao da pomognem

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Kojih bre 50 evra!? :blinky: :o :shock:
Kad si ti to flesovao kad te toliko odrali,odavno flesovanje nije vise od 1000 dindzi maksimum!
Ako ne pomogne flesovanje ili zameni za drugi ako ti je u garanciji ili nek pogledaju da li je hibrid u redu!?
Pozdrav 8)

dnokia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dnokia »

ljudi ja sam nosio tel u servis gde sam ga kupio i dali su mi novu bateriju,ali nista i dalje se puni neprekidno,probao sam sa jos 2 punjaca od drugova,ali ne vredi,anjima radi ok
RHCP

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Jel citas sta ti pisemo,problem je u softveru!Mojoj devojci na TIM-ovoj 6630 zakucavao stalno telefon kad bih ukljucivao bluetooth i morao je da se restartuje a i baterija joj je trajala 1 dan ali je flesovanjem sve to reseno a i sad ima original softver i uziva,zato pare u dzeo i pravac servis gde is ga kupio!
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Čet, 12. Jan 2006. 13:03, izmenjeno 1 put ukupno.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Re: n6630 flesh ispravlja greske

Post od Dexter »

dnokia napisao:1. kada stavim tel na punjac on se puni bez prestanka nekih 10-ak sati pa i vise.kada tel skinem sa punjaca posle nekih 2h o pokazuje samo 1 crticu signala ali posle nekog vremena pokaze da je puna.
1.Kakve veze ima shto si ga punio sa signalom..?? :shock: :?

2.A to shto ti kaze da si nedostupan se meni redovno deshava na skoro svim telefonima i ako nemaju symbina itd..a 6630 ti mozda pokushava da se prebaci na 3G mrezu pa poshto ne uspe kad se vrati normalno,on se zabaguje o onda si nedostupan... ;)

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Za punjenje telefona- pokusaj da ga napunis kada je iskljucen telefon i vidi da li se normalno puni,ali u svakom slucaju moras ga reklamirati gde si ga kupio a povremena nedostupnost nije problem do telefona vec do mreze.Nokie 6630,6680 se ne mogu flesovati jeftino kao ostali telefoni.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ako pod jeftino podrazumevas da flesovanje kosta 10 evrica a za poneki stariji telefon 5 evrica onda uopste nije jeftino! :D
Ima telefona koji su nedostupni zbog sebe tj problema u softveru a ne samo zbog mreze,a posto njemu nikako da se napuni baterija,verujem da je tu problem,softver ne registruje elektroniku u bateriji koja regulise punjenje!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Upravo tako,Lomnica_city, shto se tiche punjenja baterije,oneshto je izjelo onaj limitator za bateriju i umesto da zaustavi kad se napuni,on je opet obori i krece iz pochetka,ja sam taj problem na mojoj 6630-ci reshio privremeno sa externim punjachem koji mi extra radi posao(imam 2 bat) pa dok se jedna puni drugu koristim i obrnuto.. 8)

dnokia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dnokia »

punio sam ga i ugasenog isto je! svejedno cu ga odneti u servis gde sam ga kupio! jos jedno pitanjce, da li gubim pravo na garanciju ako ga fleshujem u nekom drugom servisu
RHCP

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Mislim da da, posto uglavnom prodavnice pokusavaju na svaki nacin da se otarase garancije. :D Pogledaj pise li ti sto na garantnom listu u vezi toga, ili podji do te prodavnice i pitaj kako bi tacno znao. :wink:

6630fun
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Mar 2006. 20:20

Post od 6630fun »

Imam isti problem sa punjenjem. Kada je tel iskljucen puni se ok ali kada je ukljucen softver ne registruje da je tel napunjen i crtice za bateriju vrte do beskonacnosti. Primetio sam da se posle dva sata punjac ohladi sto znaci da je punjenje prestalo a da softver ne registruje da je baterija puna. Prema tome zakljucak je da je u pitanju softverska greska i da bi flesovanje verovatno pomoglo. Jedino sto mi je potrebno da cujem od vas je jos neko iskustvo. :unsure:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Hmm,ja za moju 6630 nisam nasaho reshenje,bio je u servisu par meseci poshto mi nije bila hica i za to vreme je bezbroj puta fleshovan pa nishta...Ne znam shta je kod vas ali meni se izgleda neshto izjelo od soli ili tako neshto ali ovo externo punjenje mi sasvim odgovara i mnogo mi je prektichnije...Mozda kod vas to nije tako ozbiljno pa ce flesh reshiti stvar...

Odgovori