mts: NETI=TOKI, o cemu se radi?!?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ali sada toki nudi 3din za 100 kb za gprs a laki i tipi po 6din.čuda li čuda.ovo je sve izmešano.ali srediće se
još im samo ovo zaukruživanje na miin treba
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja i dalje ne mogu na 778 da se prebacim na Laki. Jednostavno, nudi mi samo Toki. Grrr, zvao sam ih, i kao sistem je preopterecen i mole me za strpljenje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

danas im je sistem pao.nisam mogao 2h da pošaljem sms niti da pozovem nekog.u stvari mogao sam da pozovem i to teško ali sam ja bio nedostupan
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

miodrage napisao:.....
Ej, da nas forumashe pochnu da obavestavaju o svojim potezima, mi bi im odradili bolji posao.
Dovoljno bi bilo da svoje operatere pocnu da obavestavaju o svojim potezima....

Sto se ovog Lakija tice, pa promene mi se ni najmanje ne svidjaju al bas me briga posto niko od mojih ni ne koristi pripejd

tui profi
Banned
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2007. 18:25

Post od tui profi »

djoxie napisao:uvek ima neko ali..
no, bitno je da su poceli da se bore za nas i spustaju cene, setite se samo kakve su bile cene pre samo godinu dana, pre telenora.. velik pomak, zar ne?
I ja sam prebacen sa Netija na Toki, i jos ne znam da li da predjem na Lucky, jer gprs je ipak ovde naj, samo 3din+PDV! :? :) Ovo jos nije prava borba za nas, jer Telenor i Telekom su kao blizanci: sad imamo isti stos kao kod Telenora: ili jeftina prica ili jeftina sms poruka... :shock: :smutny: :disgust: Evo predlog za operatere: prica 2.9din, sms poruke po ceni od 1din, a gprs 3din, ali sve to u jednom tarifnom paketu, sa tarifnim dodacima (pa onda mogu da dodaju jos i PDV i naknadu za uspostavu veze!)!!! 8) :lol: :D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

tui profi , isto sam i ja pomislio na tako neki tarifu i bilo bi sjajno kad bi to uveli ,bilo Telekom , bilo Telenor , ili mozda nadam se da ce uvesti buduci Vip , ali ne smem da poverujem da ce to i uraditi jer tako ne bi imalo smisla za drugim tarifama . jel tako ? imali bi tu jednu koja bi svima odgovarala i sto bi onda trebale druge da postoje ?

nemoj pogresno da razumes , ja bih prvi bio za to da se tako nesto uvede , i mislim da bi tada operateri napravili sjajan korak napred , ali ne verujem da ce to uraditi jer je njima cilj da nas razbucanim tj. rasirenim paketima drze u ringispilu i da non stop razmisljamo , da li je ovaj novi paket bolji , daj da predjem na ovaj novi i te fore , a to sve zbog toga da bi oni mogli sutra da obese nove reklame za sebe i da na kraju krajeva jos zarade .

sta bi onda reklmairali i sta bi novo mogli da kazu u novinama ili tv ili na reklamama , ako su svi zadovoljni i ne interesuje ih vise da se opterecuju da li da se prebace na nov i nov i nov i opet nov paket itd .

znaci prici nikad kraja a sve u cilju , odrzati trziste nikad totalno zadovoljim jer ONI , IMAJU ZA CILJ SVE VECU I VECU ZARADU ,a to sa nasim predlogom nije moguce .

mada , mislim da je i onda moguce ali ne na ovako bombastican nacin za koji treba ovoliko reklamiranja .

pozdrav Vlada 8)

tui profi
Banned

Post od tui profi »

vlada1970: 100% si u pravu!!! To je bila naravno samo sala: ako vec nas prebace na neku tarifu, a tome nas obavestavaju samo preko sms-a (ja ni to nisam dobio! :o :x) onda nek bude tarifa, kakvu sam ja predlozio! 8) Znam, da od toga nece biti nista, iako u daleko bogatijim zemljama nude mnogo povoljnije cene! Eto sta kazu o tome u VIP-u: " Što se tiče daljih planova kompanije za sada nema mnogo informacija, ali će se ulazak na tržište u prvom trenutku bazirati na niskoj ceni usluga, pre svega telefoniranja. Na konferenciji za štampu predstavnici Vipa su istakli da je cena minuta razgovora u Srbiji najviša u Evropi, kada se poredi sa kupovnom moći stanovništva (po tome je samo Poljska u „prednosti“). :x A ovi iz Telekoma mogli su da nam salju poruku, da tarifa "Neti" ide u penziju, i da mi biramo novi paket, a ne da nas prebace na novu tarifu... A kako i kada ce primetiti promenu onaj koji (kao i ja) nije dobio ni sms poruku o promeni tarife, a da ne pricam o tome sta ce raditi oni koji nemaju internet ili wap, da pogledaju sta nudi npr. tarifni paket Lucky, a uzalud zovu i 789, jer cak ni u Call centru Telekoma nemaju update informacije? :dry: :blinky: :o

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

tui profi napisao:Na konferenciji za štampu predstavnici Vipa su istakli da je cena minuta razgovora u Srbiji najviša u Evropi, kada se poredi sa kupovnom moći stanovništva (po tome je samo Poljska u „prednosti“).
ne mogu da verujem da se nasao neki operater ili bilo ko u stvari u Srbiji koji je rekao istinu :blinky:

ovo svi izbegavaju da potvrde iako narod oseca dobro na svojoj kozi kako se zivi . nadam se da ce biti i dalje ovako posteni pa da kazu istinu .

jer sa 300 ili 350 evra platom , ako realno i bez ikakvih drugih kombinacija ili opravdanja pogledamo , u Srbiji bi na primer hleb trebao da bude oko 14 dinara , da bi isto kao na primer Nemac mogli da kupimo za svoju prosecnu platu 2000 komada hleba mesecno . racunao sam da je evro hleb u Svabiji . otrilike . manje vise . a nama je najjeftiniji hleb 25 kinti . to znaci da mi zivimo u prosecno , skoro dva puta skupljoj zemlji nego sto nam finansije dozvoljavaju . :shock:

tako da stvarno , nama ovde minut od 1,5 - 2 dinara najvise odgovara ako hocemo da trosimo kao zapadnjaci a ne da gledamo posle svakog razgovora , koliko je trajao .

a za to neslanje poruka ako ti se nesto promenilo , i to bez tvoje tvoje dozvole te prebace na neku tarifu iako te ne pitaju prvo na koju bi zeleo , to ja verujem samo jos u Srbiji prolazi . ali najozbiljnije . pa Englez na primer ili bilo koji zapadnjak , a svi oni vrlo dobro gledaju na troskove , momentalno bi se tuzio sa kompanijom koja je prekrsila osnovna nacela i etike i poslovanja . da njega prebace na neku tarifu i da covek tamo navikavsi na neki ritam i kostanje poziva , dobije na kraju meseca ( ili ovde potrosi brze na primer svoj kredit , jer govorimo o pre paidu ) ne znam kakav racun za koji nije znao da ce toliki biti , pa taj bi mogao tako veliku odstetu na sudu da dobije jer nije bio obavesten , da bi mogao da kupi stan maltene ako ne i vise . jer zapadnjak kao na svetinju gleda na svoje troskove i zavuci mu ruku u dzep a da on to nije odobrio ( a ovo je maltene zavlacenje bespravno Telekomovih prstiju u korisnicki dzep ) , e to ce taj zapadnjak tako dobro da naplati preko suda , da ce kompanija em da izgubi na rejtingu em ce da je kosta i drugih korisnika zbog anti reklame koju je sama sebi napravila , em novcano jer ce tog korisnika morati debelo da obesteti .

ili je Telekom toliko briga za pre paid korisnike i misle da su im oni samo visak , da im je zadnja misao da li ce da ih obaveste ili ne .

e Telekome , Telekome , a i mnogi drugi , koji "biznismeni" rade kod vas u firmi . pa ti nisu ni za zadrugu a ne da vode kompaniju koja ima preko milion korisnika . nisu ti videli ni M od menadzmenta . a sad vode takvu kompaniju .

sramota stvarno velika .

8)

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

"Na konferenciji za štampu predstavnici Vipa su istakli da je cena minuta razgovora u Srbiji najviša u Evropi"

Ova recenica samo potvrdjuje kako su operateri prevrtljivi kao i sve suvremene firme (marketinskim rjecnikom prilagodjavaju se svakom trzistu :-).
Primjer: u Hr. je VIP jako skup ako ne i najskuplji od postojeca tri operatera i sada kad ja citam tu recenicu ne mogu a da ne budem ironican i da sam sebi kazem a sto to ne kazu za svoju mrezu ovdje. Ovdje se reklamiraju po sloganom "kvaliteta se placa"!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Samo me zanima jedna stvar,kad ce da smanje onda cene post-paida?I telenor i telekom su smanjili cene pri-paida,toliko da je to mozda i bolje da se koristi sad pri-paid od post-paida,samo se pitam gde to ima u svetu da su cene povoljnije u pri-paidu.ILI ivim potezom hoce ljude da nateraju da sto vise kupe kartica,cak i onih koji su napost-paidu i onda kazu,e mi imamo vise korisnika. Da se razumemo meni je super jer su smanjili cene pri-paida,ali istovremeno ovim ponizavaju post paid koji treba da bude glavni izvor prihoda jedna zemlje.
pri-paid
prica 1min-2,9din
post-paid
vise price 4000-najaci paket 1min 3din :shock:

outsider_hr sve ti je to marketing,briga njih za nas nego oni nude jednom drustvu ono sto ne nudi neko drugi.(a i bas me zanimaju cene vip operatera koje planiraju za Srbiju) :P
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

Andrijano -koliko sam ja citao VIP ce za sada pustiti samo prepaid pa zato i ostala dva snizavaju cijene u prepaidu a poslje ce da korigiraju i postpaid kad ga i VIP bude aktivirao.

Mali offtopic:
Ovih dana je akutalno u hr. da se dva operatera Tele2 i Tomato (virtualni operater od VIPa) natjecu sa cijenama ali svaki skida cijenu poziva i SMS za 0.01kn (0,10 din). Kako se kaze da nije tuzno bilo bi smijesno :-)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

bas mi se svidja sto imamo informacije iz Hrvatske od outsider-a . sad mi nekako razne fore i forice oko kojih sam se pitao , lakse dolaze u glavu . jer i ja sam bio u Zagrebu pred dve godine dva puta i rekose mi stvarno se secam , da je Vip bio najskuplji . bio je jos Cronet tada .

ovo za pre paid je garantovano tacno outsider . posto Vip za sada ima samo pre paid , onda ovi nasi moraju da se okrenu pre paidu i da snizavaju cene ne bi li zadrzali korisnike . svala cast na razmisljanju . nisam to tako gledao do juce , nego sam se i ja pitao kao Adrijano .

i kazes Vip prevaranti prevejani koji su spremni da nam se predstave kao pozitivci a ja mislio posteni ljudi ? e mame im ga , al' ispah glup . :shock:

zanima me outsider , koliki je minut najjeftiniji u pre paidu kod vas u bilo kojoj mrezi ? kao ovo sto su nama sada uveli 2,9 i 2,8 din , ali sa ukljucenjem veze od 2,9 din isto ?

pozdrav Vlada 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

vlada1970, moramd a te ispravim, u svetu imamo mozda i najjeftiniji hleb. U pomenutoj Svabiji je oko 3-5 evra, a u Australiji 4-12 dolara njihovih. Ovo znam iz prve ruke jer mi je brat u Nemackoj, a jedan od najboljih drugara u Australiji. Tako da sa te strane nemamo sta da se zalimo. Sa druge, na usluge nasih mobilnih operatera i te kako imamo prituzbe. Evo, danas sam opet zvao Call centar jer ne mogu da se prebacim na Lucky, i vrlo ljubazna zenskica mi ukuca broj u komp i vidi da imam aktiviranu uslugu omiljeni broj, i da dok je ne deaktiviram ne mogu da predjem, jer Lucky tarifa NEMA mogucnost omiljenog broja. Pa znachi samo sto nisam dobio napad histerije. Jednostavno, ne daju ti da ustedis nista. Tipi je stvarno ok tarifa, ali me nervira sto je tarifiranje na minut, a ne na sekund, i da su samo malo nize cene razgovora, bila bi najbolja, i najizbalansiranija. Ovako, nazalost nema dobre tarife ni kod jednog operatera. Svakoj nesto fali. Nisam cicija, zelim da platim, ali da znam sta sam platio, a ne da me deru ko magarca, jer magarac nisam. Cekam da vidim sta ce Vip da uradi, polazem dosta nade u njih, jer mislim da od njih zavisi sta ce ovo dvoje dinosaurusa da uradi.

tui profi
Banned

Post od tui profi »

vlada1970 napisao:a za to neslanje poruka ako ti se nesto promenilo , i to bez tvoje tvoje dozvole te prebace na neku tarifu iako te ne pitaju prvo na koju bi zeleo , to ja verujem samo jos u Srbiji prolazi . ali najozbiljnije . pa Englez na primer ili bilo koji zapadnjak , a svi oni vrlo dobro gledaju na troskove , momentalno bi se tuzio sa kompanijom koja je prekrsila osnovna nacela i etike i poslovanja . da njega prebace na neku tarifu i da covek tamo navikavsi na neki ritam i kostanje poziva , dobije na kraju meseca ( ili ovde potrosi brze na primer svoj kredit , jer govorimo o pre paidu ) ne znam kakav racun za koji nije znao da ce toliki biti , pa taj bi mogao tako veliku odstetu na sudu da dobije jer nije bio obavesten , da bi mogao da kupi stan maltene ako ne i vise . jer zapadnjak kao na svetinju gleda na svoje troskove i zavuci mu ruku u dzep a da on to nije odobrio ( a ovo je maltene zavlacenje bespravno Telekomovih prstiju u korisnicki dzep ) , e to ce taj zapadnjak tako dobro da naplati preko suda , da ce kompanija em da izgubi na rejtingu em ce da je kosta i drugih korisnika zbog anti reklame koju je sama sebi napravila , em novcano jer ce tog korisnika morati debelo da obesteti .
sramota stvarno velika . 8)
Sta mislis sta bih ja dobio kao odstetu od Telekoma? :blinky: :lol: Eventualno jos jednu pripejd karticu... :D
Bas danas sam zvao sa Toki tarifnog paketa, omiljenu zonu pricao oko 15 minuta i skinuo mi je za svaki minut 8.26 znaci nema ono, kao kod poziva prema mrezi mt:s-a, da je cena nakon 4.minuta za 75% niza!!!!!! :smutny: Cena poziva u nacionalnom saobracaju na TIPI tarifi je non-stop 8.85, sa LAKI tarifom je 7.55, a u TOKI je OFF NET 13.57din (sa porezom naravno!)! Znaci OFF NET je naskuplji bas u tarifnom paketu TOKI prema tome omiljena zona (pozivi ka fiksnim brojevima za izabran pozivni broj) je ista ili skuplja kao u Tipi i Laki tarifi!!! Znaci ovaj broj mi ostaje za mobilni internet, moram kupiti Tipi za sms poruke i Laki za pricu... :shock: Tako razmisljaju u Telekomu, a ni u Telenoru nije drugacije, ove pakete su kopirali od norvezana! :smutny: Jedina nada mi je sad stvarno novi operater VIP, jer oni (istina u Austriji) snizili su cenu roaminga, pa je sad kod Mobilkoma Austria cena roaminga je niza i od toga sto je predlozila Evropska Unija (cak i komisija EU misli da je ovo deranje korisnika mobilnih usluga nepodnosljivo: operateri se hvale koliki im je profit, a masa samo placa, placa...) :oops:

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

i sta ja sad drugari da radim posle gotovo koliko ima vec da sam na neti tarifi bio skoro 2 godine ako ne i vise :unsure: dali da ostanem na ovoj toki na koju su me na spavanju prebacili :angry: ili da prdjem na laki posto imam prema 064/065 naj vise ,neznam dal moram opet ukucati tri meni omiljena broja sa kojim verujte mi nisam znao koliko sam dugo znao pricati ,i sta se desava sa onom uslugom isto mislim na bivsu neti ono sa fiksnim brojem ,to mi je bila jedna od boljih usluga kod mts bar meni nadam se da nemoram placati te promene ,bude li se placalo ili budem li morao ,VIP ce biti neizbezan :lol: :lol: :lol: .I da zbilja i kad mts ili ti telekom nas posteni dobri :D :P misli da napravi neki forum koji svaki operater ima gledam ovaj od telenora neizgleda lose ,jes da se pluje po svemu ali ipak ga imaju :roll:
Sta da radim :unsure:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ako imas najvise poziva 064/5 onda ti je Laki neibezan. Ako ti treba i omiljeni pozivni broj, onda Toki. Kod Lakija nemas mogucnost najdrazeg broja, i poruka je 3 din. Kod Tipi ti se zaokruzuju razgovori na minut, a ne na sekund sto je bezobrazluk, ali su poruke 1 din. Dosta je tesko odluciti se za tarifu, ja sam trenutno na Tipi do Jula, a onda cu da vidim sta cu, dotle cu da zloupotrebljavam najdrazi broj.

tui profi
Banned

Post od tui profi »

miodrage napisao:Pa ako imas najvise poziva 064/5 onda ti je Laki neibezan. Ako ti treba i omiljeni pozivni broj, onda Toki. Kod Lakija nemas mogucnost najdrazeg broja, i poruka je 3 din.
Procitaj ponovo moj post: omiljeni pozivni broj vise nije stos: placas (skoro) istu cenu kao sa tarifom Tipi ili Laki za OFF NET, bez obzira kolko pricas, nemate popust od 20% ili 75% kao u okviru mreze mt:s-a, znaci fiksno za svaki minut 8,26din/min! Ako se ne varam, sa tarifom Neti imali smo popust i za omiljeni pozivni broj, isto kao u mrezi mt:s-a, ali tarifa Neti je jednostavno nestao... :o Telenor ne dozvoljava, da se vratis na stari paket, ali nije ni ukinuo stare (postpaid i pripaid) tarife, svaka im cast! Ovi iz telekoma su mogli isto da nam ostave Neti, pa ko hoce nek predje na novu tarifu Laki... Kao sto rece Vlada: (ovo) "samo jos u Srbiji prolazi"! :oops: :smutny:

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od outsider_hr »

vlada1970 napisao: zanima me outsider , koliki je minut najjeftiniji u pre paidu kod vas u bilo kojoj mrezi ? kao ovo sto su nama sada uveli 2,9 i 2,8 din , ali sa ukljucenjem veze od 2,9 din isto ?
pozdrav Vlada 8)
Sorry Vlado, nisam se neko vrijeme spajao na ovaj forum.
Dakle najjeftinij minut u Hr. je 0,29kn (2,9din)unutar mreze Tele2 bez ukljucenja veze :-)
To je ovdje jako jeftino jer ti je inace 1,20kn unutar mreze (t-mobile, VIP).
A sada ti se Tomato (VIPov virtualni operater) i Tele2 natjecu sa tarifom prema svim nacionalnim mrezama sa cijenom 0,47kn uz uspostavu veze od 0,25kn.

Ненад
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 07. Jul 2007. 16:22

Post od Ненад »

POŠALJEM JUČE TELEKOMU SLEDEĆI MAIL:

Smatram izuzetno neprofesionalnim to sto ste mi naplatili promenu tarife, iako sam ja da je drugi put menjam bio primoran vasom poslovnom politikom.

Naime, vi ste ukinuli neti tarifu, vratili me na toki, a zatim mi promenu te tarife u laki tarifu naplatili racunajuci da sam ja prvu, besplatnu promenu tarife vec iskoristio.

Razmislite da li to odgovara onome sto pise na vasem sajtu: Ukoliko promenite navike u korišćenju svog mobilnog telefona, možete da promenite svoju tarifu jednostavnim pozivom broja 778. Prva promena je besplatna, a svaka sledeća se naplaćuje 50,00 dinara bez PDV-a. Ne bih rekao – ja navike u koriscenju telefona nisam promenio, ja sam bez svoje volje i saglasnosti vracen na default tarifu, i zbog toga smatram da je posle toga prva promena sa default tarife u neku drugu morala da bude besplatna (ili ste morali ostaviti korisnicima neti tarife mogucnost da i dalje svoj telefon koriste po toj tarifi, sve dok sami ne odluce da od nje odustanu).

Ovako, smatram da ste postupili izuzetno neprofesionalno i da ste me ostetili za 59 dinara.

A ONI MI ODGOVORE:

Postovani,
sadasnja toki tarifa je zadrzala sve pogodnosti koje je imao neti tarifni profil i zbog toga nismo omogucili korisnicima, koji su vec promenili tarifni paket, ponovnu besplatnu promenu tarife. Laki je potpuno novi pripejd profil i kao takav je ostavljen korisnicima kao novi izbor.

S' postovanjem MTS

:ohmy:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ovaj odgovor mts-a je tipicna automatski generisana spam poruka.
Covek bolji odgovor dobije od automata za toplu cokoladu...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori