Telenor acquires Tele2 Denmark

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Telenor acquires Tele2 Denmark

Post od mdenic85 »

(Fornebu, 09.05.2007) Telenor has entered into an agreement with Tele2 for the acquisition of its subsidiary Tele2 Denmark for a price representing an enterprise value of DKK 835 million. "The acquisition of Tele2 Denmark enables us to secure the number-two position within both broadband and mobile in Denmark," said Morten Karlsen Sørby, Head of Telenor Nordic.

Tele2 Denmark has, as of year end 2006, 227.000* mobile customers, including 100.000 post-paid subscribers, 75.000 broadband customers, 206.000 fixed-line customers. This acquisition boosts Telenor's Danish mobile market share from 23,3 to 27,3** percent and broadband market share from 10 to 14 percent.

"Our Danish organisation is performing strongly, and this acquisition is a tool to ensure continued progress," said Morten Karlsen Sørby, Executive Vice President and Head of Telenor Nordic. "To be successful in the telecom industry, you need to secure sufficient size and this acquisition is an opportunity to further utilise scale advantages in mobile as well as broadband in Denmark and the Nordics," said Morten Karlsen Sørby.

"Over the last ten years, Tele2 Denmark has provided good service to customers by offering competitive products and services. As the largest challenger in the Danish telecom market, we are now looking forward to build on this foundation," said Henrik Clausen, Head of Telenor in Denmark. "For the customers, this will be an easy transfer, since Tele2 Denmark's systems are easily adapted to our other activities. Tele2 is already a significant customer through its capacity lease agreements of Sonofon's mobile network, and the DSL infrastructure is well-suited for integration with Cybercity's existing network," said Henrik Clausen.

With the acquisition of Tele2 in Denmark, and good underlying growth in the existing business, Telenor Denmark maintains its aim of growing faster than the rest of the market.

"Our ambition is to always challenge the Danish market. We shall dare to approach things in new ways, and always provide competitive new services and products. In this way, customers will recognise us as a challenger capable of meeting their needs," ends Henrik Clausen.

Sorry, nisam nasao nigde tekst na srpskom.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Mnogo mi se nesto Telenor razbacuje sa parama... al ima se moze se :) :oops: . .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

A ovo se nas tice ....zasto? Misli daleko je Danska i to u svakom pogledu

Mada gde god da krenu cilj im je da budu No2 :?

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Evo na srpskom:

Norveski Telenor preuzima Tele2 Danska

Preuzimanje Tele2 Danske omogucava Telenoru da obezbedi drugu poziciju medju sirokopojasnim (brodbend) i mobilnim mrezama u Danskoj

Fornebu, 09.05.2007. - Telenor je zakljucio sporazum sa kompanijom Tele2 o preuzimanju njene podruznice Tele2 Danska za sumu koja predstavlja kompanijsku vrednost od 835 miliona danskih kruna (oko 112 miliona evra).

Tele2 Danska od kraja 2006. godine ima 227 000 mobilnih korisnika, ukljucujuci 100 000 postpejd pretplatnika, 75 000 korisnika u sirokopojasnoj mrezi, i 206 000 korisnika fiksne telefonije. Ovo preuzimanje uvecava Telenorov udeo na danskom trzistu mobilne telefonije sa 23,3 na 27,3 procenta i na trzistu sirokopojasne mreze sa 10 na 14 procenata.

"Nasa danska organizacija posluje snazno, i ovo preuzimanje je nacin da se osigura kontinuiran napredak", rekao je Morten Karlsen Sorbi, izvrsni potpredsednik i direktor Telenor Nordika.

"Da biste bili uspesni u telekomunikacijama, morate da budete dovoljno veliki, i ovo preuzimanje je prilika da se dodatno iskoriste prednosti obima mobilne i sirokopojasne mreze u Danskoj i u nordijskom regionu", rekao je Sorbi.

Sa preuzimanjem Tele2 u Danskoj, i dobrim rastom osnovnog prihoda u vec postojecem poslu, Telenor Danska postize svoj cilj da raste brze od ostatka trzista.
skeptichni chicha napisao:Mada gde god da krenu cilj im je da budu No2
Pa ne vidim bas da su No2 u Norveskoj, Pakistanu, Rusiji, Bangladesu...

Danska jeste daleko, ali nije Telenor, sto je i sustina teme.

djuice
Banned

Post od djuice »

Evo jedne online igre, iz Telenora Norway, na engleskom je, u pitanju je fudbal, dostupni su samo lokalni timovi. http://fotball.telenor.no/default.asp?menu=30&page=1
djuice user permanently deactivated.

djuice
Banned

Post od djuice »

Vodece IT kompanije u svetu

Jednom godišnje, BusinessWeek magazin objavljuje globalnu top 100 listu kompanija u oblasti tehnologija i telekomunikacija.U 2006. godini, Telenor je bio na 25. mestu, dok je ove godine osvojio impresivno 5. mesto!
Telenor je na globalnoj top 100 listi IT kompanija ispred kompanija kao što su Microsoft (9), Apple Computers (6), Accenture (16), Nokia (17), Google (19), Oracle (22), Hewlett-Packard (35) i LM Ericsson (55).
American Movil (2) i Telefonica (3) su jedine telekomunikacione kompanije koje su osvojile više mesto od Telenora. Veliki svetski giganti poput Dell, SAP i Motorola ove godine nisu uspeli da pronađu svoje mesto na top IT 100 listi.

Top 20 kompanija:
1. Amazon.com 2. America Movil 3. Telefonica 4. Hon Hai Precision Ind. 5. Telenor 6. Apple Computer 7. AT&T 8. Nintendo 9. Microsoft 10. China Mobile 11. Research In Motion 12. VimpelCom 13. BT Group 14. Bharti Airtel 15. Mobile Telesystems 16. Accenture 17. Nokia 18. Millicom Intl. Cellular 19. Google 20. Cisco Systems

Izvori:
http://www.pcmagazin.co.yu/2007/06/29/1008/
http://press.telenor.com/PR/200706/1136203_5.html
Poslednja izmena od djuice u Pet, 29. Jun 2007. 15:47, izmenjeno 2 puta ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Znachi ne volim kad neko bas pljuje po Telenoru kao sto to rade neki, da ne imenujem ko, ali ovi hvalospevi Telenoru od strane drugih... pa to je strasno. Sta mu ti dodjes djuice, neki PR?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

djuice, A po cemu vodece???

Telenor ne moze ni da prismrdi polovini kompanija sa liste... Gde je Vodafon??? T-Mobille? Amazon veci od googla??? Apple je po velicini oko 450. mesta u svetu, a Microsoft je u prvih 100. Kako je ovde to drugacije??? Nokia je mnogo veca od 80% navedenih kompanija...

A kako su ih nazvali "veliki svetski giganti", Dell i motorola su veci zajedno od ovih dvadeset kompanija zajedno, tako da je ovo krajnje jadno...

Edit: Izmenio sam naziv jedne kompanije, ne mojte misliti da sam menjao svoj post, sve sto sam napisao je tacno, i stojim iza toga.
Poslednja izmena od Spyker u Pet, 29. Jun 2007. 19:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
iPhone + CX300

djuice
Banned

Post od djuice »

Jedini norveski telekomunikacioni zurnal namenjen profesionalcima u oblastima telekomunikacija mozete, potpuno besplatno, naruciti na kucnu ili poslovnu adresu, popunjavanjem obrasca na stranici http://www.telenor.com/telektronikk/subscribe/ .

Zurnal je na engleskom jeziku, studentima moze biti od znacajne pomoci, a poslednji broj (1/4 2007.) govori Personalnim mrezama (Personal Networks) koje Telenor R&I Centar izucava.

@alien: Nisam izneo svoje misljenje i stav o ovome, vec samo postovao press release.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Alien, S' kim se ti svadjaš?
djuice je samo kopirao članak sa pcmagazin.co.yu a ovi sa BusinessWeek-a.
A opet oni odavde:
http://www.businessweek.com/magazine/to ... 7it100.htm
Ovde možeš pogledati posovanje kao i trend za naredne 4 godine prema sadašnjim pokazateljima.
http://investing.businessweek.com/resea ... l=TELNY.PK

Personalnim osećanjima u biznisu nije mesto :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja narucio danas onaj casopis gore naveden ,mozda stigne jednom.Nije mi jasno sta ljudi imaju protiv Telenora ja bih pre mt:s ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gameforce, a zasto se svadjam??? Ne vidim nigde da sam nekoga napao, samo sam rekao da je clanak koji je Djuice kopirao glupost.

I jos uvek nisam dobio odgovor, po cemu su te kompanije vodece?
iPhone + CX300

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Alien,
Možeš da pričaš nekom drugom da se ne svadjaš :P
Vidi se da si menjao poruku nakon mog posta.
Izbrisao si skoro celu prvu rečenicu :P
Pa kada si video da te je "otkucao" sajt brže-bolje si editovao i drugi put da se "opravdaš"
Poslednji put izmenio Alien dana Pet 29 06, 2007 19:56, izmenio ukupno 2 puta

Da si pogledao linkove koje sam ti dao video bi koliki promet i kvartalni rast imaju pomenute firme kao i sam Telenor.
Predikcije su da će u 4 sledeće godine još rasti prihod.
Nemoj misliti da si pametniji od specijalizovanog magazina za finansije ;)
Njih čitaju svi oni koji se bave berzom.
Misliš da bi oni i jednog sekunda ćutali da se tu kaže neka neistina?
Nemoj da si smešan.
Rebel in heart.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

gameforce, izmenio prvu recenicu???

Izmenio sam to sto sam dodao p u apple, i umesto kako si ih nazvao sam napisao kaku su ih nazvali, jer sam tek posle tvog posta primetio da je clanak kopiran, tj. da ga nije on napisao, tako da sam nepravedno njega opomenuo, izvini Djuice. I sta bi trebalo da bude u prvoj recenici da se izmeni? Odmah sam pitao po cemu su vodece.

I nisam ja rekao da sam ja p-ametniji, nego je casopis koji citam pametniji. Ovo nije tacno, a citam najjaci casopis za biznis na svetu, dakle ovo nije tacno. To je kao porediti mobil megu i neki jak casopis za telefone.

A telenor je smesan u odnosu na ove firme, to sto si neupucen, nisam ja kriv.

Edit: Zaboravio si da mi odgovoris kako je telenor jaci od Vodafona i t- mobila??? Ili ne zelis da odgovoris?

Edit 2: Zasto mi sada kada sam prvi put izmenio post i napisao dve recenice nije napisao da sam ga editovao, a malo pre ispadnem budala, jer sam izmenio deset slova ukupno, a on pise, i ispada da sam izmenio pola posta???
iPhone + CX300

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Prvo ako nisi znao Telenor je trebao da kupi Voda i O2 pre jedno 5 godina pa je odustao u poslednjem trenutku ;)
Kupili su onaj deo koji im je trebao (Švedski za $1.24 mil) i počeli oslabljivanje monopola te firme koji je dugo držala.

Ti pametniji časopisi su... ?

Uopšte nije priča bila da li je neko jači ili ne.
Već ko je imao bolje poslovne rezultate na kraju godine.
Pogledaj sam članak pa vidi.
To si ti utripovao da je neko rekao najjači.

Ovde je reč o vodećim firmama u profitabilnosti u prošloj godini i predikciji za ulaganje u njih u budućnosti.
Pogledaj analize profita deoničara (to je jedino bitno) i prognoze za sledeće godine.
http://investing.businessweek.com/resea ... symbol=VOD
http://investing.businessweek.com/resea ... l=TELNY.PK

Pogledaj podatke za 2006 za koju je i data lista od 100 kompanija.

Opet kažem svadjaš se bez raloga a nisi ni pogledao o čemu se radi (a uz to i bezobrazan).
to sto si neupucen, nisam ja kriv.
Volim takve koji paušalno skaču u vatru a nemaju pojma o čemu se radi ;)
A od sada ću svaki tvoj post kopirati pa ti menjaj ;)
Rebel in heart.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo ovako, kao prvo, pitao sam po cemu su najbolji, hvala na odgovoru. Profit nije dobar pokazatelj, zato sto ne pokazuje sta si kupovao, znaci moze da ispadne mnogo veci ili mnogo manji nego sto jeste.

Vodafon gubi dosta u zadnje vreme, dakle on ne zasluzuje da bude na ovoj listi, to je ok. Ali, kada bi neko gledao koja je firma bolja, naravno da je on.

Bolji casopis je naravno Fortune, koji pokazuje prvih 500 svetskih kompanija iz svih oblasti, a ima i mnogo drugih stvari.

To da li sam bezobrazan je diskutabilno, sve sto sam izneo je tacno, e sad nacin na koji sam to izneo je mozda pogresan, ali tako je kako je, svidelo se to vama ili ne.

Vazi, kopiraj moje postove, nisam toliko jadan da ih menjam (ono o cemu smo posle govorili) pogledaj neke od mojih drugih postova, kada pogresim, izvinim se, prirodno je gresiti, i svakome se to desi, dakle nisam jedan od onih ljudi koji ce terati dok ne ispadne po njihovom, radije priznam svoju gresku :wink: Iskreno, pogresno citiranje, i menjanje glavnog dela posta nakon sto ga neko prokomentarise ostavljam drugima... Kada neko uradi tako nesto, onda je stvarno kreten.
iPhone + CX300

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Ne nego si pitao i kako je jači ;)
Alien napisao:Zaboravio si da mi odgovoris kako je telenor jaci od Vodafona i t- mobila???
Jedino bitno u biznisu je to da su ti deoničari srećni.
Ne da gubi u poslednje vreme nego 2 godine za redom!
Kome to može biti zanimljivo za ulaganje?
Od 37 procenata koji čine mali investitori u EU, 75 procenata su oni koji te deonice vide kao izvor dopunske zarade u penziji.
Onog trenutka kada su objavljeni poslovni rezultati za Q4 06 i Q1 07 vrednost VODA je pala drastično.

To je jedino bitno!
Kome treba gigant koji je mrtav?
Vrednost akcija kod IT kompanija se vrednuje kroz broj korisnika kao i vrednost ugovora koji poseduju.
Nove veće ugovore Voda nije sklopio negde od 2005 tj od Indije.
Kinezi su im zalupili vrata pa su bili prinudjeni na "strategisko partnerstvo" a taj posao Voda najavljuje od 2001 whatever :P
Vrednosti solid assets su tek na 4-5 mestu.
Većina vrednosti Vodafona polako odlazi u ruke banaka koje kao lešinari čekaju priliku da zarade prodajom iste ili njenih delova.
U nekoliko poslednjih meseci se bombastično najavljuju promene i rezovi u Vodafonu kao lek.
Tipično za bankare koji žele da podignu vrednost posrnulih akcija ;)

Nego ti nama ne reče koji su to pametniji časopisi? :unsure:
Daj preporuku ida se i mi neuki edukujemo ;)
Rebel in heart.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa rekao sam, kako nisam, a nadam se da si mi snimio post da nebude da sam ga editovao :lol:
Alien napisao:Bolji casopis je naravno Fortune, koji pokazuje prvih 500 svetskih kompanija iz svih oblasti, a ima i mnogo drugih stvari.
Odavno nisam citirao sam sebe...

I nemas sta da se edukujes, nema sumnje da se razumes, moja greska, ali je prilicno glupo izgledala ona lista ako ne znas o cemu se radi, ja nisam znao.

A da vodafon gubi, naravno, i to mislim da vise od dve godine, nisam ni mislio da je zadnjih nedelju dana :uhuh:

I, retko koji od akcionara kupuje akcije da bi ziveo od njih, vecina gleda da ih kupi kada su niske, i da ih proda po visokoj ceni, i tako zaradi, tako da profit nije bitan vecini, vec rast/pad vrednosti firme.

Vodafon gubi od kako je platio ogromne pare za 3g, ne secam se tacno kada, valjda vise od 20 milijardi funti, nemojte me drzati za rec. Ispostavilo se da je to bio totalni promasaj, i od tada nemaju bas mnogo profita, tj. gube jako, jako mnogo.

A sto se tice assets vrednosti, ne kazem da su 100% tacne, ima i gresaka kao npr. Microsoft koji je precenjen, ali ima gresaka i u ostalim oblastima...

A, ako gledas profit, recimo vodafon proda neke masine telenoru, i posto te masine ne rade, njemu se stalno smanjuje profit, i onda nakon nekoliko godina mu telenor naplati te masine, i od jednom mu skoci profit za 20%. To znaci da je firma bila sve losija i losija, a da se onda popravila, samo zbog kasnog placanja, sto je dosta cest slucaj kod takvih kompanija, tako da je profit cesto jako nerealan...
iPhone + CX300

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Da li stvarno misliš da ljudi koji se pišu to (i bave se analizama za časopise koji su malko ipak ozbiljniji od Kurira) nisu uzeli u obzir sve što si naveo?

Nije svaka novina "Kurir" ... ;)

Catch my drift?
Samsung Omnia HD 8GB

Odgovori