*797# novi nacin provere stanja za mt:s pospaid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Dream Weaver napisao:deluje da su podatci azurniji nego kad se salje poruka na 797.
Da, evo i meni deluje OK. Vrlo zgodna opcija, samo u imeniku memorises *797#, za razliku od onog smornog slanja SMS-om STANJE.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

He he pa sto se zalite to je jos uvek u "test" fazi tako da se ne treba oslanjati na rezultate a sto se tice validnosti pa sigurno je da nece davati nista tacnije rezultate ni od sms na 797 ni od poziva 788 ni od operatera na 789 sve to vuce podatke sa istog mesta.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Puno hvala za ovaj info. Nadam se da ce raditi i pocetkom meseca, kada poruke po 10tak dana nisu radile za proveru stanja.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Neće. Radi isto kao i SMS na 797, tj. od kad dobiješ poruku tj. račun. Stoka. A i u poslednjih nekoliko dana ni ovo ne radi odnosno daje stanje od pre nekoliko dana. Šatro je džabe ali ne radi.
:x :x :x
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

OK, napljuv'o sam ih i to s pravom, ali servis je proradio.

:)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Da, samo mi se cini da nije bas azuran, jer sam poslao 14 poruka, a stoji mi da imam jos 123 (MIX 500, znaci ukupno ih ima 125), a za pozive je ok stanje.

Offtopic, vidim da mi u "zaduzenje" pise 2.84, znaci to je onoliko koliko ce mi biti veci racun od onih osnovnih 500 + PDV? Pretpostavljam da je to za GPRS i da se ne tarifira nista od poziva i poruka dok ima onih koji su uracunati u pretpaltu, ili gresim?

Dr Darko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Sep 2005. 04:07
:: Samsung S4 mini duos
:: Vodafone smart mini

Post od Dr Darko »

Da li je neko koristio *797# u roamingu? Bas me interesuje koliko dana kasni stanje iz npr Crne Gore. Ako je neko bio u roamingu neka postuje

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

ha sto se tice roaminga i njihove azurnosti to je tek katastrofa zna da kasni i po mesec dana, deo obaveza...
6630

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Kakve veze ima roming sa ažurnošću :?
Sad će još da ispadne da se to Telenoru ne dešava :lol:
Kad njima troškove postpejd rominga zaračuna strani partner i oni ga proslede korisniku. Sasvim uobičajena situacija svuda u svetu, čekaj samo dok dobijemo još kog operatera fiksne telefonije :lol:

Dr Darko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dr Darko »

Od juce i zvanicno...

Postpaid i Biznet pretplatnici mogu besplatno da provere svoje trenutno zaduženje, kao i broj preostalih besplatnih minuta i SMS poruka iz svog tarifnog paketa:

unošenjem koda *797# i pritiskom na taster za pozivanje na Vašem mobilnom telefonu, u veoma kratkom roku pojaviće se inforamcija o Vašem zaduženju.

Na ovaj način možete besplatno proveriti trenutno stanje i u romingu kod operatora koji podržavaju USSD tehnologiju.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Dr Darko, za koga ti radiš? Ovo na papiru zvuči idealno, i trebalo bi da smo zavalni što je još i besplatno. Zamisli tražiš besplatnu informaciju od servera!?!?

Ali u praksi nailazimo na sledeća ograničenja: 10ak prvih dana u mesecu (trećinu vremena) je servis nedostupan (čak i 2-3 dana po prijemu poruke o tekućem zaduženju i izmirivanju računa istog dana); informacija o preostalom kreditu, besplatnim minutima i porukama, i napravljenom računu su blago rečeno neažurne, jer ukoliko ne proveravate stanje svakog dana može se lako desiti da je stanje 2-4 dana staro i time se korisnik dovodi u zabludu; kao i to da se ova informacija najverovatnije i ne ažurira češće od jednom dnevno, što su sve negativne strane koje pripejd korisnici ne znaju. Na pripejdu u mnogo većem procentu sve funkcioniše kako treba.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Meni se cini da se azurira jednom dnevno, oko 12-13h, i da je u toku meseca, barem sada, "podnosljivo" tacna. Meni je tek drugi mesec kako sam na post paidu, i primetio sam i ja to da do 10-og januara servis uopste nije radio, ali sam mislio da je to zbog novogodisnjih i bozicnih praznika, medjutim ako se to desava i na dalje, onda nikako nije dobro. Da je besplatno, jeste, da nije bas azurno, nije, ali se nadam da ce se popraviti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

gargamel4 napisao: Na pripejdu u mnogo većem procentu sve funkcioniše kako treba.
Na prepaidu sve fercera skoro besprekorno. Za ovih par godina koliko koristim ovu mogucnost provere kredita (ne znam tacno kad je uvedeno), mozda mi se desilo 3-4 puta da mi nije dao potrebnu informaciju. Ne racunam novogodisnje noci i sl.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dr Darko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dr Darko »

Ja radim kao doktor u Bolnici u Valjevu, nazalost ne radim u mt:s-u(smatram da bi to bio mnoooogo bolji posao). U potpunosti se slazem sa tobom u vezi svih mana sevisa 797 ali stvarno mislim da je USSD usluga provere stanja dobra stvar i da je treba unaprediti.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ma sigurno ce se poboljsati. Secam se kad je Mobtel uveo proveru kretida na *121#, trebalo je po nekoliko sati da se azurira promena, posle slanja poruke ili obavljanja poziva, a danas se azurira odmah posle promene stanja, trenutno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ooo, koleza Darko, drago nas je... koje ste specijalnosti?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dr Darko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dr Darko »

Ortoped. Ubise me dezurstva u januaru- 6x24h. Sva sreca da nije bilo mnogo snega i leda jer bi bilo mnogo vise posla.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ljudi, pa nije ovo tema "sta sam po zanimanju i sta radim na poslu"! Ovo je forum za mobilne telefone, a ne za upoznavanje.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

mezzano, hoces umreti sto su napisali off od dva posta :x
iPhone + CX300

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Hm... Posle svih ovih godina, i vremena provedenog na ovom forumu, primetio sam veoma neobicnu relaciju (na prvi pogled). Te postavlja se jedno veoma vazno, i ni malo naivno pitanje:
Da li svako ko voli ortopediju i kosti, voli i telefone :) I sto je jos vaznije zasto?!
Isto tako, da li ta relacija vazi i u obrnutom pravcu? :) Trebalo bi to ispitati :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Odgovori