Hoce li biti T-Mobile-a u Srbiji
@Aleksaboy
Kakav je vip u hr još ste dobro i prošli. Evo sad su ponudili 4 nove tarife u kojima gotovo ništa nisu snizili cijene i još su na 3 od 4 njih stavili prvu obračunsku jedinicu 1 minutu. Oni ne da nude nešt bolje, nego idu sve na gore... S takvim cijenama mogu jedino kretene zadržat u mreži.
Kakav je vip u hr još ste dobro i prošli. Evo sad su ponudili 4 nove tarife u kojima gotovo ništa nisu snizili cijene i još su na 3 od 4 njih stavili prvu obračunsku jedinicu 1 minutu. Oni ne da nude nešt bolje, nego idu sve na gore... S takvim cijenama mogu jedino kretene zadržat u mreži.
uh tele2 ima xtra cene u odnosu na vip i t-mob
, a vip je najgroznija mreza ikada napravljena samo ne znam odakle im tolike pare da se toliko sire, jer barem u vranju i nema toliko vipovih korisnika, mozda nekih 5-10%, 50-60% mt:s i ostalo je Telenor (to je neka moja procena), inace meni telenor je xtra
za kvalitet im dobro placam ne zalim se
, inace da se izjasnim malo, ja t-mobile zelim iz jednog razloga (sidekick) ali kada sam sad video cene, brrr....

Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB
dadolino,
pricao sam sa dosta ljudi iz hr sto ih znam,pitao zasto ne predjete na tele2 kad je mnogo jeftiniji,098 i 091 vas deru... i uglavnom mi kazu da nece jer je nepouzdana mreza pa nece da se zezaju,kao gubi se zvuk u toku razgovora,kasne im poruke po cijeli dan pa im navece stigne 10 poruka..uglavnom svi koriste tele2 kao pomocni broj a ne koriste number portability servis...znaci pojavljuje se situacija kao u cg gdje najvise osoba ima po 2 broja....e sad da ovim ugovorom o nacionalnom roamingu to ce vjerovatno biti popravljeno,ja sam npr odmah bacio simpa karticu i uzeo tele2 jer mi je sada pokrivena teritorija gdje ranije nije bilo signala...nadam se da ce pokriti signalom tu teritoriju kada istekne ovaj trogodisnji ugovor sa T-Mobileom..mada znam da moja drugarica u centru Trsta hvata tele2 signal,znaci rade na mrezi
pricao sam sa dosta ljudi iz hr sto ih znam,pitao zasto ne predjete na tele2 kad je mnogo jeftiniji,098 i 091 vas deru... i uglavnom mi kazu da nece jer je nepouzdana mreza pa nece da se zezaju,kao gubi se zvuk u toku razgovora,kasne im poruke po cijeli dan pa im navece stigne 10 poruka..uglavnom svi koriste tele2 kao pomocni broj a ne koriste number portability servis...znaci pojavljuje se situacija kao u cg gdje najvise osoba ima po 2 broja....e sad da ovim ugovorom o nacionalnom roamingu to ce vjerovatno biti popravljeno,ja sam npr odmah bacio simpa karticu i uzeo tele2 jer mi je sada pokrivena teritorija gdje ranije nije bilo signala...nadam se da ce pokriti signalom tu teritoriju kada istekne ovaj trogodisnji ugovor sa T-Mobileom..mada znam da moja drugarica u centru Trsta hvata tele2 signal,znaci rade na mrezi

Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.
@mis,
100 ljudi 100 cudi. Kladim se da ih je većina to čula putem "rekla-kazala" bez da su sami isprobali uslugu. Naravno da je bilo problema u samom početku sa porukama ali koja to mreža nije imala porođajne muke. Ja govorim iz svojeg iskustva i još znam oko 10-tak osoba koje nemaju nikakvih problema sa tele2. Korisnik sam od samog početka (skoro 2 i pol godine), a usluga se puno poboljšala kod prelaska na t-mobile roaming jer više nema prekida u razgovorima pri prebacivanju s tele2 na t-mobile signal i zvuk je puno bolji jer je vip imao half rate za tele2 korisinike. Veliš da sad imaš tele2 karticu pa ćeš se i sam uvjerit dal je tele2 tolko problematičan. Da ne govorim da sve mreže imaju ispade i to je normalno, samo što vip i t-mobile to naplaćuju bolesno skupo pod krinkom neke kvalitete. Recimo prije koji mjesec vipu se raspala mreža u Zg-u i nije se moglo zvati pola dana, a neki cijeli dan, a na t-mobileu dosta korisnika ne može poslati mms već neko vrijeme odkad su uveli paket jeftinih mms poruka... Toliko o pouzdanosti i kvaliteti. Zanimljivo je da preko istog tog t-mobileovog signala normalno prolaze mms poruke ako si na tele2.
100 ljudi 100 cudi. Kladim se da ih je većina to čula putem "rekla-kazala" bez da su sami isprobali uslugu. Naravno da je bilo problema u samom početku sa porukama ali koja to mreža nije imala porođajne muke. Ja govorim iz svojeg iskustva i još znam oko 10-tak osoba koje nemaju nikakvih problema sa tele2. Korisnik sam od samog početka (skoro 2 i pol godine), a usluga se puno poboljšala kod prelaska na t-mobile roaming jer više nema prekida u razgovorima pri prebacivanju s tele2 na t-mobile signal i zvuk je puno bolji jer je vip imao half rate za tele2 korisinike. Veliš da sad imaš tele2 karticu pa ćeš se i sam uvjerit dal je tele2 tolko problematičan. Da ne govorim da sve mreže imaju ispade i to je normalno, samo što vip i t-mobile to naplaćuju bolesno skupo pod krinkom neke kvalitete. Recimo prije koji mjesec vipu se raspala mreža u Zg-u i nije se moglo zvati pola dana, a neki cijeli dan, a na t-mobileu dosta korisnika ne može poslati mms već neko vrijeme odkad su uveli paket jeftinih mms poruka... Toliko o pouzdanosti i kvaliteti. Zanimljivo je da preko istog tog t-mobileovog signala normalno prolaze mms poruke ako si na tele2.
stvarno cudno...
ja u ovih par dana sto imam tele2 nisam imao nikakvih problema,cak sta vise...samo sam prenio sta sam cuo,ali to rekla-kazala je nesto u sta na kraju najvise ljudi vjeruje...

Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
n1tr0, možda neće biti skuplji, ali ni jeftiniji. mt:s ima najviše korisnika, tako da ne mora da se pretrgne nekim niskim cenama da pridobije nove korisnike, a zašto bi pojeftinio usluge, kad neće izgubiti ni jednog korisnika ako cene ostanu iste? Zašto bih ja prešao na Telenor ili Vip, ako se cene ne menjaju, ma kako se zvao operator? Smanjenjem cena bi samo smanjio profit, a to ni jedna firma ne želi, naročito ona koja će morati da otplaćuje silne kredite koje će podići za kupovinu.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
mezzano, ali ne gledas malo dublje. Ako bi smanjili cene za svega nekoliko para po minutu ili po poruci, oni nebi osetili tu razliku ali bi korisnici svakako osetili tj to je vise taj psiholoski momenat kao ono 5,99$ i sl. E i tada dolazimo do onog da oni idu na kvantitet, znaci vise price i poruka = veci profit a ako ovako ostane onda nece povratiti toliko brzo ulozeni novac dok uz odredjene promene hoce
Potpuno se slazem Azimuth sa tvojom konstatacijom, psihologija je cudo. Evo mog primera: dok sam bio na prepaidu, trosio sam oko 600 din kredita mesecno a za to sam imao jedva 50 minuta razgovora i 40 poruka. I nisam bio nezadovoljan ali rekoh ajde da se prebacim na postpaid jer za isto toliko novca, na prenesi 150 tarifi, imam tri puta vise. I prebacim ti se ja i lepo sve ali sada, posle cetiri meseca, pocelo je tih 150 min i sms da mi bude malo. Jednostavno opustila se ruka. I Boga mi ako ovako nastavim, ili cu morati da predjem na prenesi 325 ili da placam pretplatu plus nesto preko. Eto ti, a da se vratim na prepaid, ko zna koliko bih sada kredita trosio... Ne smem ni da razmisljam...
E to je ta psihologija: daj korisniku malo neke pogodnosti da se opusti, a onda ce vremenom, polako, njegove potrebe sve vise i vise da rastu i da donose vise novca. Kvantitet na racun kvaliteta.
E to je ta psihologija: daj korisniku malo neke pogodnosti da se opusti, a onda ce vremenom, polako, njegove potrebe sve vise i vise da rastu i da donose vise novca. Kvantitet na racun kvaliteta.
Aleksaboy slazem se. Ja sam nekada trosio mesecno oko 60 sms-a kada su na telenoru bili 2.6+pdv kasnije sam kada je postao 1.18 din trosio puno vise oko 150, kada sam cuo za tar. dodatke oko 200, a sada sam na mt:s-a i koristim njihovu promociju i mondo web sms pa sam poslao oko 200 za 20-ak dana.Sto povoljnije neznaci da je operator u gubitku vec naprotiv u mom slucaju 

- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Azimuth, mislim da nisi u pravu. Evo, na primer, minut razgovora u Toki tarifi je 8.26 dinara. Po tebi će, ako smanje na 7.99, ljudi mnogo više razgovarati, pa će time njihov profit biti povećan? Ja mislim da će oni povećavati profit poskupljenjima, ali će ta poskupljenja bit vešto maskirana. Npr. da se neki popust ili "promocija", kao što je besplatan svaki treći minut, a uvede se 60+60 tarifiranje, ili se, kao što je to mt:s uradio, da neka promocija a uspostavaveze poveća za 1 ili 2 dinara...
Kad Vip nije izašao sa duplo jeftinijim uslugama (tu računam i ponudu telefona uz post paid ugovor, a znam da sam čitao pretpostavke da će Vip kad dođe ponuditi N73 za 1 dinar, ali uz neku normalnu tarifu), onda onaj ko kupi mt:s neće ni u kom slučaju sniziti cene koje sada ima mt:s.
Znači, poenta onoga što sam hte da kažem je da, kad se sve sabere i oduzme, nećemo imati jeftinije telefoniranje dopisivanje nego što je sada. Što ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji.
mp3mp3, 2.6+pdv=3.068*60=184,08 dinara
1.00+pdv=1.18*150=177,00 dinara
Smanjenjem cene bi operator samo izgubio. Zašto bi se eventualni kupac mt:s-a odrekao 7 dinara
Kad Vip nije izašao sa duplo jeftinijim uslugama (tu računam i ponudu telefona uz post paid ugovor, a znam da sam čitao pretpostavke da će Vip kad dođe ponuditi N73 za 1 dinar, ali uz neku normalnu tarifu), onda onaj ko kupi mt:s neće ni u kom slučaju sniziti cene koje sada ima mt:s.
Znači, poenta onoga što sam hte da kažem je da, kad se sve sabere i oduzme, nećemo imati jeftinije telefoniranje dopisivanje nego što je sada. Što ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji.
mp3mp3, 2.6+pdv=3.068*60=184,08 dinara
1.00+pdv=1.18*150=177,00 dinara
Smanjenjem cene bi operator samo izgubio. Zašto bi se eventualni kupac mt:s-a odrekao 7 dinara

Kad sam ovo procitao umro sam od smeha. Drzavna imovina NEMOZE biti privatizovana??? A koju ce da privatizuju, onu sto je vec privatna????Cola15, meni je to malo nelogicno da prodaju fixnu telefoniju koja pripada drzavi, a sve sto pripada drzavi mislim da ne moze da biti privatizovano

Vip je u promotivnom periodu koristio predajnike mts-a. Vodafon je VIP tj. Vodafone je kupio Vip u hrvatskoj, i to je njihov operater za Balkan. Dakle Vodafone je odavno u Srbiji!Layne_Staley, VIP koristi stare predajnike od mts-a... Chuo sam da cje se to srediti sada kada je vodafon doshao
mezzano sto se tice tih 150 sms-a to je bilo samo jednog meseca pa sam ubrzo poceo da trosim vise i uplacujem kredit vise i vise
samo me mrzelo da sve detalje navodim u gornjem postu...
Poenta je da sam za par meseci sa 60 sms-a presao na preko 200, jer sve vise sam se navukao a za to je kriva puno niza cena, priznajem, sada ne prolazim ispod 250...
A ova mt:s promocija 1200sms-a=200din ce me mozda navici da jos vise koristim sms i kada prodje promocija.
U sustini ima istine u svim gornjim postovima, zavisi do korisnika, tesko se moze pricati o globalu, pa sam se ogradio i govorio o svom utrosku

Poenta je da sam za par meseci sa 60 sms-a presao na preko 200, jer sve vise sam se navukao a za to je kriva puno niza cena, priznajem, sada ne prolazim ispod 250...

A ova mt:s promocija 1200sms-a=200din ce me mozda navici da jos vise koristim sms i kada prodje promocija.
U sustini ima istine u svim gornjim postovima, zavisi do korisnika, tesko se moze pricati o globalu, pa sam se ogradio i govorio o svom utrosku