Preko MTS mobilnog 38 miliona čestitki

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

u mreži mt:s nije bilo zastoja
u kojoj mreži nije bilo zastoja? ??
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ruskoj mts mrezi... :lol:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

MB maneken, ja sam najveci broj poruka, tj. cestitki, uspeo da posaljem upravo drugog i treceg dana nove godine zbog vrlo otezanog saobracaja. A to nije samo sa mnom slucaj, vec u najvecem broju. Tako da je taj broj poruka poslatih drugog dana jako bitan, jer da nije, ne bi ga oni iz MTS-a uracunali. Tako da izvini... :uhuh:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Bolje da ništa ne objavljuju nego što objavljuju laži i gluposti i prave nas budalama. Ako saberemo 2 i 2 dolazimo do nemogućih brojki. Mreža apsolutno nije bila sposobna da izdrži pomenutih 38M poruka za pomenutih 8 sati, a sledeća pomenuta cifra za 2 dana i 6 sati je 185M, što bi značilo da je intenzitet slanja minimalno opadao u sledećih 48 sati. Da je tako ni sledećih 4 dana poruke ne bi normalno stizale, a unormalile su se. Ili malo drugačije: ako 185M podelimo realnim kapacitetom od 500poruka/s dobijamo 102 sata što je 4 dana a ne 2,5; odnosno sa 800, dobijamo da je mreža skoro 3 dana radila punim kapacitetom odnosno nesmanjenim intenzitetom slanja, što je manje nego vreme koje su sami pomenuli, a to je teoretski nemoguće. Ali lepo je izbaciti tako impresivne podatke koji nikoga ničim neobavezuju i koje je nemoguće proveriti.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A zasto bi propusna moc bila samo 500 SMS/sec, sta ako je 3000 SMS/sec? Ja sam dobio ovaj podatak, pa zato i pitam, sa time i nije tako nemoguce... E sad, pitanje je gde je laz, propusna moc, ili ukupan broj SMS-ova?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Kod telenora je 600, s tim što su za ng duplirali... :wink:

nema šanse da je kod mts-a 3000... :)

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Mozda je i stvarno proslo 190M poruka na mt:s-u, evo zasto:

- lopovi sa mt:s-a uveli zaokruzivanje na lopovski MINUT, pa korisnici racunaju lakse mi da posaljem SMS nego da dozvolim lopovima da mi me prave ludim tj. pricam 20 sekundi a oni mi na prevaru naplate minut

- ekonomska kriza je zakucala na vrata, pa se ljudi uplasili tj. racunaju jeftinije ce proci sa SMS porukama

- mnogooo besplatnih poruka u tarifnim paketima,

Tako da se moze ocekivati porast slanja SMS poruka

BTW Telenor i njegove kapcitete je smesno pominjati, jer je malo korisnika ostalo na Telenoru zbog njihove politike zvane "OPLJACKAJ i PREVARI korisnika" tj. korisniku naplati sve i uzmi mu poslednji dinar, skoro svi pametni su presli na mt:s ili VIP. Pricali smo vec o broju korisnika:

http://www.poslovni.hr/99827.aspx

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor i njegove kapcitete je smesno pominjati, jer je malo korisnika ostalo na Telenoru zbog njihove politike zvane "OPLJACKAJ i PREVARI korisnika" tj. korisniku naplati sve i uzmi mu poslednji dinar, skoro svi pametni su presli na mt:s ili VIP. Pricali smo vec o broju korisnika:

http://www.poslovni.hr/99827.aspx
Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 159 miliona korisnika, od čega 3,125 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

U septembru 2006. godine Telenorova korisnicka baza bila je preko 2,7 miliona aktivnih korisnika. Termin "aktivnih" u ovom kontekstu smo vec definisali kroz vise diskusija, a koje su se odnosile na nacin na koji se utvrdjuje broj korisnika kod svakog od operatera.

Kada koristite argumentaciju koja bi trebala da odbrani Vas stav ili misljenje po pitanju ne ove, nego bilo koje druge oblasti ili teme, potrudite se da koristite pouzdane podatke i izvore, jer time podizete kvalitet aktuelne diskusije u okviru foruma i ne dovodite druge ucesnike, koji mozda nemaju mogucnost da ispravnost navedenih informacija potvrde, u zabludu.

Pozdrav. ;)
iPhone 6 Plus

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

MB maneken, ako misliš da te ubuduće ozbiljno shvatamo iza onih pretpostavki bi morao da stoji neki ubedljiv smajli 8)
Napadi na Telenor su ti ostrašćeni kao da su te izbacili sa rang liste za stan.
Tačno je da su 20% skuplji a zbog prebeglih korisnika toliko rasterećeniji pa toliko i bolji, a djuice@rsovo korporacijsko saopštenje ima veze s temom koliko i ja sa pomenutom korporacijom čiji broj pasivno koristim (ne znam da li ovakve koa ja računaju u korisnike kad trošim oko 50din/mes.). Tako da ispada da Sbija ima više korisnika mobilnih telefona nego što joj operateri dozvoljavaju da bi to bilo normalno i komforno, tj. onaj operater kod koga emigrira onih <5% populacije (oni koji uopšte menjaju bilo šta u životu pa eventualno i operatera) taj ima dobru naplatu ali i problem sa kapacitetima.

*(navedene brojke su krajnje paušalne i samo ilustrativne)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

MB maneken, Ovo je poslednji put da napadaš bez argumenata... već si bio upozoren i ovo je poslednji put da te tolerišemo... stvarno iskuliraj malo....

pun1sh3r
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Dec 2008. 04:06

Post od pun1sh3r »

ja sam se sa 065 mucio da posaljem kuku lele bilo je povuci potegni neka povecaju protok na 1000sms ionako zaradjuju na neduznim ljudima milione... :D

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

[quote="Akki" napadaš bez argumenata....[/quote]

Ti kao da zivis u drugoj drzavi?

Kome Norvezani jedino u svetu naplacuju teh. podrsku? Pa srbima naravno! Ako budemo cutali pocece da nam naplacuju i vazduh koji disemo!

Nista nije bez argumenata, Telenor je trenutno najgori operater kod nas evo i zasto:

Ima najskuplje usluge!

mt:s ima tri pusta vise usluga, cak ga i VIP prestize sa uslugama a uskoro i sa korisnicima!

Koju povoljnost su uveli? Dogovorili su se sa mt:s da zaokruzuju na minut, dogovorili su se sa mt:s da uvedu cenu poruke za inostranstvo 12 din. i mt:S je po topm pitanju zlo ali mnogo manje od Norvezana.

djuice@rs
Sta korisnike briga sta su stari grci radili u Grckoj tj. nemoj da mi priscas o Telenoru u inostranstvu, pricaj nam sta se radi u Srbiji.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

@MB maneken, jel' o postpaidu pricas ?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ne znam na osnovu čega tvrdiš to što tvrdiš ali metodom slučajnog uzorka (onih koji su se javili u ovoj temi) dolazimo do toga da su ljudi 60% kod m:tsa i da su imali priličnih problema, da su 30% kod Telenora ida skoro da i nisu imali problema, i poneko se javio za VIP koji takođe skoro da nisu imali problema. Pričamo konkretno o usluzi SMSa za NG. Ne znam otkud ti (paušalna) procena da je m:ts 70% bolji (i šta uopšte znači takva (tolika) cifra :blinky: :? :wacko: ), i u čemu su to toliko bolji? Daleko od toga da je Telenor dobar, ali to da imaju poprilično manje korisnika ostavlja prostora za moju procenu da su (možda) malo bolji, a takođe stoji i činjenica da su skuplji.

Nego da ne skrećemo toliko s teme, jel ima još iskustava i neko novo revidovano saopštenje ukome će se eventualno izviniti što nas lažu (svi od reda)?

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

gargamel4 napisao:Daleko od toga da je Telenor dobar, ali to da imaju poprilično manje korisnika ostavlja prostora za moju procenu da su (možda) malo bolji, a takođe stoji i činjenica da su skuplji.
Razocarao sam se u Telenor jer je poceo da se dogovara o cenama sa mt:s-om, i poceli su sto je najgore istog datuma u isto vreme da uvode razne nepovoljnosti za korisnike tipa zaokruzivanje na 60 s.

Da li se na osnovu toga moze Telenor nazvati ozbiljnim operatorem? Naravno da ne moze!

Da li ova kompanija moze na osnovu ovoga da uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije? Naravno da ne moze, jer se dogovara sa drugim konkurentskim operatorom za o nepovoljnostima za korisnike. Tako da ta skolska marketiska saopstenja sto neki bezobrazno plasiraju ovde nemaju veze sa stvarnoscu.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

E, dobro ... pošto se Telenor, kako ti kažeš "dogovara" sa MT:Som (a i VIPom, očigledno), onda je Telenor neozbiljna kompanija. Sa druge strane, pošto se MT:S ili VIP dogovaraju sa Telenorom (a i međusobno), onda oni nisu neozbiljni ...

Madaaaj ...

Sektašiš, toliko očigledno i toliko nepotrebno, da je to neverovatno ...
Samsung Omnia HD 8GB

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Kada se prodaje mts? Prošle godine pričali da će u februarau... :uhuh: :uhuh:
Ko li će kupiti?
T mobile ili H2O ili neko sasvim nepoznat... :unsure:

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Ne prodaje se MT:S, prodaje se Telekom Srbija, a MT:S je samo jedan njegov deo ...

T-Com se pominje kao ozbiljan igrač (skoro su pazarili deo OTE-a, koji "drži" deo Telekoma). Dao Bog da dođu, svima da nam svane ...

Al' do tada, načekaćemo se ...
Samsung Omnia HD 8GB

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Hoce hoce, bas ce sa Tmobile-om da nam svane :unsure:

Sa Tmobile napredak moze da bude taj da se usluga poboljsa, da postoji normalna provera stanja, efikasan portal.

Ono sto ljudi u Srbiji ocekuju da im "svane" - to donose samo virtualni operateri..

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

jel' imaju podatak koliko je poruka DOSTAVLJENO? :x

Odgovori