Preko MTS mobilnog 38 miliona čestitki
MB maneken, ja sam najveci broj poruka, tj. cestitki, uspeo da posaljem upravo drugog i treceg dana nove godine zbog vrlo otezanog saobracaja. A to nije samo sa mnom slucaj, vec u najvecem broju. Tako da je taj broj poruka poslatih drugog dana jako bitan, jer da nije, ne bi ga oni iz MTS-a uracunali. Tako da izvini... 

Bolje da ništa ne objavljuju nego što objavljuju laži i gluposti i prave nas budalama. Ako saberemo 2 i 2 dolazimo do nemogućih brojki. Mreža apsolutno nije bila sposobna da izdrži pomenutih 38M poruka za pomenutih 8 sati, a sledeća pomenuta cifra za 2 dana i 6 sati je 185M, što bi značilo da je intenzitet slanja minimalno opadao u sledećih 48 sati. Da je tako ni sledećih 4 dana poruke ne bi normalno stizale, a unormalile su se. Ili malo drugačije: ako 185M podelimo realnim kapacitetom od 500poruka/s dobijamo 102 sata što je 4 dana a ne 2,5; odnosno sa 800, dobijamo da je mreža skoro 3 dana radila punim kapacitetom odnosno nesmanjenim intenzitetom slanja, što je manje nego vreme koje su sami pomenuli, a to je teoretski nemoguće. Ali lepo je izbaciti tako impresivne podatke koji nikoga ničim neobavezuju i koje je nemoguće proveriti.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
Mozda je i stvarno proslo 190M poruka na mt:s-u, evo zasto:
- lopovi sa mt:s-a uveli zaokruzivanje na lopovski MINUT, pa korisnici racunaju lakse mi da posaljem SMS nego da dozvolim lopovima da mi me prave ludim tj. pricam 20 sekundi a oni mi na prevaru naplate minut
- ekonomska kriza je zakucala na vrata, pa se ljudi uplasili tj. racunaju jeftinije ce proci sa SMS porukama
- mnogooo besplatnih poruka u tarifnim paketima,
Tako da se moze ocekivati porast slanja SMS poruka
BTW Telenor i njegove kapcitete je smesno pominjati, jer je malo korisnika ostalo na Telenoru zbog njihove politike zvane "OPLJACKAJ i PREVARI korisnika" tj. korisniku naplati sve i uzmi mu poslednji dinar, skoro svi pametni su presli na mt:s ili VIP. Pricali smo vec o broju korisnika:
http://www.poslovni.hr/99827.aspx
- lopovi sa mt:s-a uveli zaokruzivanje na lopovski MINUT, pa korisnici racunaju lakse mi da posaljem SMS nego da dozvolim lopovima da mi me prave ludim tj. pricam 20 sekundi a oni mi na prevaru naplate minut
- ekonomska kriza je zakucala na vrata, pa se ljudi uplasili tj. racunaju jeftinije ce proci sa SMS porukama
- mnogooo besplatnih poruka u tarifnim paketima,
Tako da se moze ocekivati porast slanja SMS poruka
BTW Telenor i njegove kapcitete je smesno pominjati, jer je malo korisnika ostalo na Telenoru zbog njihove politike zvane "OPLJACKAJ i PREVARI korisnika" tj. korisniku naplati sve i uzmi mu poslednji dinar, skoro svi pametni su presli na mt:s ili VIP. Pricali smo vec o broju korisnika:
Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 159 miliona korisnika, od čega 3,125 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.Telenor i njegove kapcitete je smesno pominjati, jer je malo korisnika ostalo na Telenoru zbog njihove politike zvane "OPLJACKAJ i PREVARI korisnika" tj. korisniku naplati sve i uzmi mu poslednji dinar, skoro svi pametni su presli na mt:s ili VIP. Pricali smo vec o broju korisnika:
U septembru 2006. godine Telenorova korisnicka baza bila je preko 2,7 miliona aktivnih korisnika. Termin "aktivnih" u ovom kontekstu smo vec definisali kroz vise diskusija, a koje su se odnosile na nacin na koji se utvrdjuje broj korisnika kod svakog od operatera.
Kada koristite argumentaciju koja bi trebala da odbrani Vas stav ili misljenje po pitanju ne ove, nego bilo koje druge oblasti ili teme, potrudite se da koristite pouzdane podatke i izvore, jer time podizete kvalitet aktuelne diskusije u okviru foruma i ne dovodite druge ucesnike, koji mozda nemaju mogucnost da ispravnost navedenih informacija potvrde, u zabludu.
Pozdrav.

iPhone 6 Plus
MB maneken, ako misliš da te ubuduće ozbiljno shvatamo iza onih pretpostavki bi morao da stoji neki ubedljiv smajli
Napadi na Telenor su ti ostrašćeni kao da su te izbacili sa rang liste za stan.
Tačno je da su 20% skuplji a zbog prebeglih korisnika toliko rasterećeniji pa toliko i bolji, a djuice@rsovo korporacijsko saopštenje ima veze s temom koliko i ja sa pomenutom korporacijom čiji broj pasivno koristim (ne znam da li ovakve koa ja računaju u korisnike kad trošim oko 50din/mes.). Tako da ispada da Sbija ima više korisnika mobilnih telefona nego što joj operateri dozvoljavaju da bi to bilo normalno i komforno, tj. onaj operater kod koga emigrira onih <5% populacije (oni koji uopšte menjaju bilo šta u životu pa eventualno i operatera) taj ima dobru naplatu ali i problem sa kapacitetima.
*(navedene brojke su krajnje paušalne i samo ilustrativne)

Napadi na Telenor su ti ostrašćeni kao da su te izbacili sa rang liste za stan.
Tačno je da su 20% skuplji a zbog prebeglih korisnika toliko rasterećeniji pa toliko i bolji, a djuice@rsovo korporacijsko saopštenje ima veze s temom koliko i ja sa pomenutom korporacijom čiji broj pasivno koristim (ne znam da li ovakve koa ja računaju u korisnike kad trošim oko 50din/mes.). Tako da ispada da Sbija ima više korisnika mobilnih telefona nego što joj operateri dozvoljavaju da bi to bilo normalno i komforno, tj. onaj operater kod koga emigrira onih <5% populacije (oni koji uopšte menjaju bilo šta u životu pa eventualno i operatera) taj ima dobru naplatu ali i problem sa kapacitetima.
*(navedene brojke su krajnje paušalne i samo ilustrativne)
- MB maneken
- Banned
[quote="Akki" napadaš bez argumenata....[/quote]
Ti kao da zivis u drugoj drzavi?
Kome Norvezani jedino u svetu naplacuju teh. podrsku? Pa srbima naravno! Ako budemo cutali pocece da nam naplacuju i vazduh koji disemo!
Nista nije bez argumenata, Telenor je trenutno najgori operater kod nas evo i zasto:
Ima najskuplje usluge!
mt:s ima tri pusta vise usluga, cak ga i VIP prestize sa uslugama a uskoro i sa korisnicima!
Koju povoljnost su uveli? Dogovorili su se sa mt:s da zaokruzuju na minut, dogovorili su se sa mt:s da uvedu cenu poruke za inostranstvo 12 din. i mt:S je po topm pitanju zlo ali mnogo manje od Norvezana.
djuice@rs
Sta korisnike briga sta su stari grci radili u Grckoj tj. nemoj da mi priscas o Telenoru u inostranstvu, pricaj nam sta se radi u Srbiji.
Ti kao da zivis u drugoj drzavi?
Kome Norvezani jedino u svetu naplacuju teh. podrsku? Pa srbima naravno! Ako budemo cutali pocece da nam naplacuju i vazduh koji disemo!
Nista nije bez argumenata, Telenor je trenutno najgori operater kod nas evo i zasto:
Ima najskuplje usluge!
mt:s ima tri pusta vise usluga, cak ga i VIP prestize sa uslugama a uskoro i sa korisnicima!
Koju povoljnost su uveli? Dogovorili su se sa mt:s da zaokruzuju na minut, dogovorili su se sa mt:s da uvedu cenu poruke za inostranstvo 12 din. i mt:S je po topm pitanju zlo ali mnogo manje od Norvezana.
djuice@rs
Sta korisnike briga sta su stari grci radili u Grckoj tj. nemoj da mi priscas o Telenoru u inostranstvu, pricaj nam sta se radi u Srbiji.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ne znam na osnovu čega tvrdiš to što tvrdiš ali metodom slučajnog uzorka (onih koji su se javili u ovoj temi) dolazimo do toga da su ljudi 60% kod m:tsa i da su imali priličnih problema, da su 30% kod Telenora ida skoro da i nisu imali problema, i poneko se javio za VIP koji takođe skoro da nisu imali problema. Pričamo konkretno o usluzi SMSa za NG. Ne znam otkud ti (paušalna) procena da je m:ts 70% bolji (i šta uopšte znači takva (tolika) cifra
), i u čemu su to toliko bolji? Daleko od toga da je Telenor dobar, ali to da imaju poprilično manje korisnika ostavlja prostora za moju procenu da su (možda) malo bolji, a takođe stoji i činjenica da su skuplji.
Nego da ne skrećemo toliko s teme, jel ima još iskustava i neko novo revidovano saopštenje ukome će se eventualno izviniti što nas lažu (svi od reda)?

Nego da ne skrećemo toliko s teme, jel ima još iskustava i neko novo revidovano saopštenje ukome će se eventualno izviniti što nas lažu (svi od reda)?
- MB maneken
- Banned
Razocarao sam se u Telenor jer je poceo da se dogovara o cenama sa mt:s-om, i poceli su sto je najgore istog datuma u isto vreme da uvode razne nepovoljnosti za korisnike tipa zaokruzivanje na 60 s.gargamel4 napisao:Daleko od toga da je Telenor dobar, ali to da imaju poprilično manje korisnika ostavlja prostora za moju procenu da su (možda) malo bolji, a takođe stoji i činjenica da su skuplji.
Da li se na osnovu toga moze Telenor nazvati ozbiljnim operatorem? Naravno da ne moze!
Da li ova kompanija moze na osnovu ovoga da uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije? Naravno da ne moze, jer se dogovara sa drugim konkurentskim operatorom za o nepovoljnostima za korisnike. Tako da ta skolska marketiska saopstenja sto neki bezobrazno plasiraju ovde nemaju veze sa stvarnoscu.
E, dobro ... pošto se Telenor, kako ti kažeš "dogovara" sa MT:Som (a i VIPom, očigledno), onda je Telenor neozbiljna kompanija. Sa druge strane, pošto se MT:S ili VIP dogovaraju sa Telenorom (a i međusobno), onda oni nisu neozbiljni ...
Madaaaj ...
Sektašiš, toliko očigledno i toliko nepotrebno, da je to neverovatno ...
Madaaaj ...
Sektašiš, toliko očigledno i toliko nepotrebno, da je to neverovatno ...
Samsung Omnia HD 8GB
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13