PDV za dopune

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Wicker Man, ја бих написао Пуно Дрпа Влада. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nokia 6220 Classic

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ma idi nikola to si tek sada video sve je oporezovano jedva cekam i vazduh da oporezuju! :shock:

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

Igor88bg,први пут када си ми рекао Никола мислио сам несто си слчајно написао ал исада видим,па не схватам? :unsure: Име ме није Никола...?
А друго,ста и да сам сад видео?
Ја се мало нашалим а ти одмах нешто бла,бла.
Ако знаш ту песму:Добра дан хејтери,ово је за хејтере,где сте,како је,пи**e.
Тако да опуштено :wink:
Nokia 6220 Classic

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Godzilla, ok necu da komentarisem nikola :-) :wink: ps ja ti kazem pocece i vazduh da oporezuju!

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

Igor88bg, мора да буде твоја последња?
И још ми ниси објаснио који Никола?
Зовем се Марко.

извињавам се модовима за офф али кад се мора,мора се :uhuh:
Nokia 6220 Classic

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Igor88bg, mislim da je dosta bilo trovanja foruma tvojom prepirkom sa banovanim clanom (nikolagr, barbarosa... i ne znm ni ja sam koje je jos otvorio naloge).

I ako je moguce, takve prepirke da se izbegnu u buduce kao i dalje spamovanje ove teme.

Hvala!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E ajmo sada malo drugu stranu medalje. PDV - porez na dodatu vrednost. Svaka novcana transakcija MORA da bude oporezovana, jer je to ono od cega jedna drzava zivi. Ako se porez ne placa, drzava bankrotira. Nama je MMF isporucio svoje uslove, na nama je da ih ispunimo.
Ako dopuna kosta 200 din, u njenu cenu je uracunat PDV ali se on nije odrazavao na telefoniranje jer je uracunat u cenu "impulsa" (da se izrazim jezikom nasin zakonodavaca :lol: :lol: ). E sad, cena dopune je ostala ista, ali nece se dobiti 200 din za saobracaj od uplacenih 200, nego 180, jer je drzava rekla da 10% ide njoj. Govora nema o nekih 36% koliko su neki ovde sracunali jer su razliciti porezi u pitanju.
Cisto da uporedimo neke stvari, u SAD je porez na igrama na srecu >50% a ide i do 90% u zavisnosti od kolicine osvojenog novca, kao i dinamike isplate.
Sto se postpaidovaca tice, sve ce ostati isto, osim sto ce krajnji racun da bude uvecan za 10%. Sta to znaci? Neka bude primer MIX1000 (1180 din sa ukljucenim PDV-om), + eventualni dodaci, i na kraju na formiranu cenu racuna, dodaje se 10% koji idu drzavi.
Sto se mene licno tice, kao i veliku vecinu, pogodice me ovo, i smatram da je drzava napravila veliku gresku, jer je trebala da oporezuje cigarete i alkohol, time uticala na smanjenje broja alkoholicara i pusaca, ali kad je duvanski kartel jaci od drzave onda o cemu mi pricamo...
Da ne idem dalje u off, eto kako otprilike stoje stvari... pa videcemo...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Od 200 kad se uzme 10%, to je 180... cela filozofija.
Vip se mozda i iscupa, ovi ostali ako ostave ovako kako je, zivece od prodaje telefona, ali bez ugovora.
btw. Ovo bi trebalo u "operateri" dole...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

miodrage, ok onda je porez 28% nama se skida tih 10% + 18 na razgovore pa preterase ga za sta mi sve placamo porez? Drzava se obogatila na nama kakav bankrot tajkuna u srbiji vise nego u pola EU! O cemu vise da pricamo?

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Igor88bg, prvo si pisao ALLCAPS, drugo si pravio off postove, treće, smiri malo ton obraćanja i pripazi na rečni... Smatraj ovo kao poslednje upozorenje...

Sve je rečeno, dodaje se 10% i to je to... pošto je tema veoma škaljiva i sigurno bi završila u politici kao štp je počelo...

Lock... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Zaključana tema