Telekom postpaid
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
E ljudi,kako proveravate stanje na postpaidu,da bi imao redovno uvid u to koliko sam razgovarao,ima li neki servis broj ili to saznas direktno od nekog od operatera.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ljudi ja ne znam, ali ne racunaju sa tih 28%, Racun je daleko drugachiji. Barem na mojoj specifikaciji. Evo moj poslednji rachun: tarifa je MIX 1000
usluge su mi 1000 din, zatim imao sam SMS120 - 90 din, imao sam 4 VAS SMS-a 92 din, zatim 5 ino SMS-ova 55 din, GPRS 30 din (cene su otprilike jer nemam kod sebe rachun)
Ovo je sve sabrano, pa na ovo dodato 18% PDV. Zatim se na ovu cifru nadodaje jos 10% kao porez na koriscenje mobilnog telefona.
Mislim - evo sracunajmo, ako se racuna 28% onda bi moj racun po ovome trebalo da je cca 1640 din, a ako se racuna kako ja kazem onda je cca 1661 din. Kad sam proverio svo racun, na ovaj drugi nacin sam dobio tacan rezultat.
Zakljucak: ide usluge +18% +10%, a ne usluge +28% - razlika je drasticna, zbog razlicite osnovice!!!
usluge su mi 1000 din, zatim imao sam SMS120 - 90 din, imao sam 4 VAS SMS-a 92 din, zatim 5 ino SMS-ova 55 din, GPRS 30 din (cene su otprilike jer nemam kod sebe rachun)
Ovo je sve sabrano, pa na ovo dodato 18% PDV. Zatim se na ovu cifru nadodaje jos 10% kao porez na koriscenje mobilnog telefona.
Mislim - evo sracunajmo, ako se racuna 28% onda bi moj racun po ovome trebalo da je cca 1640 din, a ako se racuna kako ja kazem onda je cca 1661 din. Kad sam proverio svo racun, na ovaj drugi nacin sam dobio tacan rezultat.
Zakljucak: ide usluge +18% +10%, a ne usluge +28% - razlika je drasticna, zbog razlicite osnovice!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
miodrage, ja nisam ništa prekoračio (MIX500), pa ne mogu da vidim kako se računa porez, osim za osnovnu pretplatu. A na računu piše : naknada za usluge 500
Pdv (18%) 90
Osnovica za PUMT 500
PUMT 50.
Što mu dodje isto kao i 500+28%=640, a ne kao 500+18%=590+10%=649.
U ovom mesecu imam 1 VAS sms, pa ću baš videti šta će biti uzeto kao osnovica za PUMT.
By the way, ima li ovaj porez neki rok do koga će trajati, ili će nam to ostati trajni namet?
Pdv (18%) 90
Osnovica za PUMT 500
PUMT 50.
Što mu dodje isto kao i 500+28%=640, a ne kao 500+18%=590+10%=649.
U ovom mesecu imam 1 VAS sms, pa ću baš videti šta će biti uzeto kao osnovica za PUMT.
By the way, ima li ovaj porez neki rok do koga će trajati, ili će nam to ostati trajni namet?

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Navodno do kraja godine. Medjutim, s obzirom da su se malko prerachunali oko budzeta, ne bi me chudilo da ostane.... A i ne secam se da se u ovoj zemlji desilo da nesto uvedu privremeno pa da ukinu, sve je to nekako negde ostalo... Osim mozda onog nekadasnjeg poreza na mobilne od 100 din (beshe to neka 1998. ako se ne varam
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
Hvala za info,samo mi je malo cudno da juce ceo dan i danas da mi stanje nije dostupno,inace na 065 sam.Nikola031 napisao:Sale_M, *797#
- Daddy Yankee
- Banned
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13
-
Daddy Yankee, mezzano, da ne bude to ono kao u fazonu,izmuzimo ga dok jos ne shvati o cemu se radi
.Stvarno ce me naterati da im dokazujem koliki sam autoritet za pare koje dajem 

- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Sale_M, dobro... šalimo se malo .
Ne mora da znači da će pokušati da te muzu, jer sam ja na postpejdu 18 meseci i nisam dobio ni jedan račun koji sam morao da reklamiram, mada je, naročitio, u prethodna 2 meseca ogroman broj korisnika koji su se žalili na nekakve nebuloze na računima. Pretpostavljam da je to bilo povezano sa radom na novom biling sistemu (koji traju već 3-4 meseca, i ko zna do kad će).
Provera stanja je, za sada, katastrofalna. Nemaš pojma kad radi, a kad ne. Prošla 2 meseca nije radila do 20 i nekog u mesecu. Ovog je, kao, proradila negde 5-6, i radila, kako-tako (ažurirano je 1-3x dnevno) do pre 3 dana, od kad stoji isto stanje. Doduše, kod mene je danas izvršen neki apdejt, ko zna od kad. Od ponedeljka mi je pisalo da mi je preostalo 70 i nešto minuta, a u međuvremenu sam potrošio jedno 20-ak, a danas mi piše da imam 69 i nešto, dok su sms poruke na istom broju od ponedeljka, a potrošeno je sigurno 25-30.
Naravoučenije : nemoj previše da se uzdaš u servis *797#, barem ne za sada. Bolje ćeš rezultate ostvariti, ako pratiš brojače u telefonu.
Teniser, ništa nije redizajnirano na mt:s-ovom sajtu. Sve je isto...

Provera stanja je, za sada, katastrofalna. Nemaš pojma kad radi, a kad ne. Prošla 2 meseca nije radila do 20 i nekog u mesecu. Ovog je, kao, proradila negde 5-6, i radila, kako-tako (ažurirano je 1-3x dnevno) do pre 3 dana, od kad stoji isto stanje. Doduše, kod mene je danas izvršen neki apdejt, ko zna od kad. Od ponedeljka mi je pisalo da mi je preostalo 70 i nešto minuta, a u međuvremenu sam potrošio jedno 20-ak, a danas mi piše da imam 69 i nešto, dok su sms poruke na istom broju od ponedeljka, a potrošeno je sigurno 25-30.
Naravoučenije : nemoj previše da se uzdaš u servis *797#, barem ne za sada. Bolje ćeš rezultate ostvariti, ako pratiš brojače u telefonu.

Teniser, ništa nije redizajnirano na mt:s-ovom sajtu. Sve je isto...

-
mezzano, bestboy, hvala na savetima,nadam se da ce sve biti kako treba vezano za racune,mada kakvih sam se prica samo ovde naslusao
bestboy, pusti mi info za taj programcic kad budes imao vremena.

bestboy, pusti mi info za taj programcic kad budes imao vremena.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 01. Avg 2009. 04:58
Evo sta kazu na njihovom sajtu za usluge koje pruzaju po novom:
Usluge Telekoma Srbija koje pružamo u našim poslovnicama:
* prodaja elektronskih dopuna
* prodaja halo kartica, scratch kartica, InoCall kartica
* prodaja prepaid kartica, zamena prepaid kartica
* prodaja postpaid usluga (zaključivanje novih postpaid ugovora sa/bez aktuelnim mobilnim telefonskim aparatima, promene statusa, ustupanje ugovora, istupanje iz VPM-a, zamena postpaid kartica)
* evidentiranje svih vrsta zahteva koji su vezani za prepaid i postpaid korisnike (izuzev izdavanja listinga postpaid korisnicima)
http://www.mts.telekom.rs/index.php/pos ... ndard.html
bestboy, pusti i meni mi info za taj programcic
Usluge Telekoma Srbija koje pružamo u našim poslovnicama:
* prodaja elektronskih dopuna
* prodaja halo kartica, scratch kartica, InoCall kartica
* prodaja prepaid kartica, zamena prepaid kartica
* prodaja postpaid usluga (zaključivanje novih postpaid ugovora sa/bez aktuelnim mobilnim telefonskim aparatima, promene statusa, ustupanje ugovora, istupanje iz VPM-a, zamena postpaid kartica)
* evidentiranje svih vrsta zahteva koji su vezani za prepaid i postpaid korisnike (izuzev izdavanja listinga postpaid korisnicima)
http://www.mts.telekom.rs/index.php/pos ... ndard.html
bestboy, pusti i meni mi info za taj programcic
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35