telenor prepaid broj prevara

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
blitva
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Nov 2009. 14:52

telenor prepaid broj prevara

Post od blitva »

uzeo sam na kiosku juce telenor broj - paket za 200 din - fancy upakovana kutijica, na kojoj pise 200 din kredita. al kad sam otpakovao i stavio broj u telefon, stize poruka koja kaze: postovani korisnice, na vasem racunu je 50din.
ja proverim na *121# kad ono stvarno.
kakvo klosarenje od strane telenora. do sada su uvek bilo gala.
al ovo sada, sramota. ko da mi je neko iz zadnjeg dzepa izvukao 150dindji napravio me majmunom i to sve legalno, legitimno i uz racun. ne kontam koje su to fore? i sta zele postici time. da se zalim da ih zovem(btw.poziv s operaterom-podrskom se naplacuje od skora, pa ti vidi) ne znam dal cu ista postici sem sto mogu i bez tih pisljivih 50 ostati.
a ja mislio, telenor skandinavci, gospoda gentlemani..he he

jel imo ko slicno iskustvo? i od kad je takvo varanje dozvojeno?
imali smisla trazit ono sto sam platio? makar principijelno, jer se ne radi o nekoj sumi?
hvala

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Re: telenor prepaid broj prevara

Post od vlada1970 »

blitva napisao:uzeo sam na kiosku juce telenor broj - paket za 200 din - fancy upakovana kutijica, na kojoj pise 200 din kredita.
Imam osecaj da su u kutije koje su imali, a odstampane su sa 200 din kredita, ubacili kartice na kojima je inicijalni kredit 50 din.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Posalji im mail, sa objasnjenjem, slikama, tvojim brojem telefona itd. .

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Promena inicijalnog kredita za pripejd korisnike i bonus od 300 minuta

24. jul 2009. - Od 31. jula svi novi Telenorovi pripejd korisnici će pri aktiviranju broja imati početni kredit od 50 dinara. Prva dopuna kredita od najmanje 300 dinara obezbeđuje dodatnih 300 minuta u Telenor mreži narednih 30 dana, nezavisno od uplaćene sume. Maloprodajna cena pripejd paketa ostaje nepromenjena.

Korisnici koji su već kupili pripejd brojeve, a žele da ih koriste po nepromenjenim uslovima, treba da ih aktiviraju pre 31. jula.

Novi korisnici dobijaju ovaj bonus na prvu dopunu ukoliko u prvih 30 dana nakon aktivacije kupe kredit. Dopune sa nekog drugog pripejd ili „Kombinuj“ broja ne omogućavaju aktivaciju bonusa.

Novi korisnici aktiviraju svoj novi pripejd broj pozivanjem bilo kog broja u nacionalnom saobraćaju, slanjem sms-a ili pozivanjem besplatnog broja 912.

Pripejd korisnici svoj kredit mogu da dopune putem elektronske dopune, u Telenorovim prodavnicama, kreditiranjem sa postpejd računa, dopunom na Internet sajtu Telenora, pomoću skreč vaučera i M-kartice.

http://www.telenor.rs/?section=about&page=6769&pn=3

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

I poziv ka Call Centru se ne naplacuje 'od skora' nego odavno, jos iz vremena Mobtela, samo je tada bio tarifiran kao obican poziv, a sada je fiksna cena.

blitva
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Nov 2009. 14:52

Post od blitva »

hvala na odogovorima. svaki nesto novo i dobro veli.

mp3, hvala na zvanicnom obavestenju. al ipak smatram da su mogli povuci te brojeve s trzista, promenit im cenu, obavestiti nekako prodavce, i dilere...bilo sta. makar da ti neko kaze pre nego sto kupis "pakovanje od kilo spageta, da je unutra ustvari samo 200grama, a 800 ti uzmu gratis"..

napisah im mail pa cemo videti bas sta kazu.
najgore sto imam postpaid 069 #, pa ovaj na kiosku uzeh kao dodatni za devojku. sad ona misli da sam je ja zavrnu, he he..

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

blitva, slažem se, nedopustivo je da Vip, Telenor, Mts prodaju te pakete na kojima piše 200din a nema toliko.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

A ko će sad da povlači tolike brojeve pogotovo što to po kioscima ide preko dilera pa su oni te brojeve praktično odavno prodali..... Telekom je to napravio samo je kredit smanjio na 20 din i brže bolje posle dva dana vratio na staro da ne talasa sad će i ovi da se pecnu no videćemo ....
Tendencija je da se više SIM kartica ne dobija gratis uz kredit koliko će im trebati da to uvedu (ponovo) videćemo u sledećoj godini no to me ne čudi tako je manje više svuda .....

vician
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Dec 2009. 15:47

Post od vician »

TELENOR LOPOV SA UGOVOROM

Nikako ne kupujte njihov internet usb.
Tako zaokruzuju da sam ja preko torenta i e mula skinuo 6gb a oni naplatili 11gb.
Plus ako raskidas ugovor moras da platis sve preostale pretplate, tj ono sto neces ni koristiti!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mislim da ovo nije tema za ovo o čemu pišeš, ali ja bih na tvom mestu pre početka "tako lakog" korišćenja Telenorovog neta, nabavio neki stvarno dobar software za merenje protoka, jer moguće je da i nepotpuno pakete naplaćuju kao pune, korekcija greške troši i odbacuje određenu količinu podataka, HASH, treckere i konekcije, plus surf koji verovatno nisi računao a FB ga troši samo tako. Tako da............. samo oprezno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

vician, ono sto svi previde a to je da i upload ulazi u protok, dakle ne samo ono sto skidas vec i ono sto ti saljes, tako da se svi zeznu a pojma nemaju kako zapravo sve funkcionise.

UKUPAN PROTOK = UKUPAN DOWNLOAD + UKUPAN UPLOAD
::luv phonez::

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Teško da mu se UpLoad baš toliko približio DownLoadu, ali da i to troši .
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

kad vec moras da koristis telenor internet za download izbegavaj torrente, sigurno sve mozes da nadjes na radidshare & co. 1 gb je sigurno otislo na ulload a ne zabotavi i youtube, klip moze da ti skine 300 mb protoka i vise.

vukbojan
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Mar 2008. 06:54

Post od vukbojan »

Јеси ли видео да је тамо обрачунска јединица 100kb, ма шта то значило ???

vician
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vician »

Znam za upload i doenload.
Fora je sto uz sam usb dobijes aplikaciju transfer, ali ona meri realnu potrosnju a tek kada posaljes poruku za stanje oni ti posalju stanje zajedno sa zaokruzivanjem.!
Tako da sam ja realno skinuo 6Gb a oni mi naplatili skoro 11Gb.
Ako hoces da raskines ugovor moras da platis preostale pretplate plus mesecni iznos. Tako da mene sad telenor juri preko IV suda da im platim 50000din, tj. sve pretplate do decembra 2010!
Ratelu sam se 2 puta javljao, i na kraju sam ih zvao telefonom pa su mi rekli, da na zalost, oni ne mogu da uticu, vec telenor sam donosi sud da li laze i krade.
Ja sada iz inata skoro svaki dan zovem njihov call centar, i pitam operatere kako se vrsi zaokruzivanje, i dan danas posle godinu dana od poceta akcije, vise od pola njih ne zna!
A u stvari vrsi se tako sto ti zaokruzuje na 100Kb svaki prekid konekcije, sto podrazumeva da ako i skidas jednu pesmu sa neta, ona se teorijski na kraju skine od nekoliko usera sa neta, ali prilikom svake konekcije na jednog od njih vama se zaokruzuje. Tako da npr. kada vama realni protok pokazuje da ste skinuli 3gB njihova poruka sa zaokruzivanjima pokazuje da ste potrosili skoro 4Gb! Ja sam imao 5Gb pretplate, a oni tim sistemom zaokruzivanja drpaju i od toga. Znaci em da ti ne daju ono sto reklamiraju kao besplatno em kada te ubace u prekoracenje te deru.

Elem, tema ovog foruma.
Verovatno si kupio olimpijski ili veliki paket, on je letos trebao da bude povucen upravo iz razloga sto su smanjili pocetni kredit.

skycouldfall
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 16. Okt 2008. 17:41

Post od skycouldfall »

nije to nikakva prevara u vezi protoka. Lepo kazu da se zaokruzuje. Znaci potrosio 1kb ili 99kb to se racuna kao 100kb. napr. skines nesto od 350kb po njihovoj metodi zaokruzivanja ti si potrosio 400kb. Da nisu napisali da je obracunska jedinica 100kb to bi onda bila prevara. Operater moze sam da racuna kako hoce, samo da to navede u ugovoru ili opisu tarifnog paketa. Moze i obracunska jedinica da bude i 1MB njihova stvar.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

skycouldfall, ma da zaokruzuju i na GB ne moze da bude da neko potrosi 6 GB a da mu se obracuna prakticno duplo. To je nemoguce. To je derachina operatera. Narodski, to se zove kradja na finjaka
vician, nemoj da zoves CC jer se to placa, bolje ti idi u poslovnicu, trazi direktora pa lepo sve do vrha, i samo budi kulturan, uctiv, odlucan, i istrajan. Naravno u slucaju bezobrazluka s njihove strane, ili tako necega, javi, pa da se organizujemo i proteramo norvesku gamad :D :lol: :x :x :D :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Јесте много то дупло али ако си скидао од више корисника сасвим могуће, ти скинеш 10КБ а они упишу 100КБ и тако много пута јер скидаш од доста корисника и на крају. Једино можеш да се жалиш што им програм не ради како треба (како би требало) јер у уговору пише да се заокружује али чисто сумњам да ћеш нешто постићи :dry:

vician
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vician »

Upravo, retko koji njihov operater zna kako se stvarno zaokruzuje. Ja sam im ekstremni primer kako mogu da nekoga oderu na zaokruzivanju!
Uzeo sam pre neki dan kablovski internet, kaze momak koji je dosao da je imao do sada par korisnika, koji su koristili to telenorovo usb govance. Jednog coveka zajebao sin, jer je igrao online counter! U svakom slucaju, on kaze da im ni ne platim, znaju da bi na sudu za njih bilo povuci potegni.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

LittlePrince, zaokruzivanje na 100kB se vrsi po sesiji, ne po skinutoj datoteci. Daklem svejedno je da li si skinuo 1000 x 10 kB ili 10 x 1000 kB sve dok si to uradio u jednoj sesiji (1 sesija = 1 neprekinuta gprs/umts/hsdpa konekcija). 1 GB se moze pretvoriti u 6 GB usled zaokruzivanja samo ako je veza izuzetno losa pa je stalno prekidana i uspostavljana gprs konekcija.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori