Privremena taksa od 10 odsto

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Hej nemoj tako,ipak se zna za sta je on "licno odgovoran"...Slika

Slika
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Premijer Srbije, Mirko Cvetković, najavio je da će Vlada ukinuti dodatni porez na usluge mobilne telefonije od 1. januara 2011. godine.

Izvor: Mikro

Photo: garryknight/Flickr
Vlada Srbije uvela je u junu 2009. takozvani krizni porez od 10% na usluge mobilne telefonije u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita.

Porez je, navodno, trebalo da bude ukinut sa prvim znacima ekonomskog oporavka. Prema zvaničnim podacima, Srbija je u prvom kvartalu 2010. izašla iz recesije, tako da su se stekli uslovi za ukidanje poreza.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

kad sve jednog dana prodje i njihova dogori
treba lepo reci gde su pare i u ciji dzep otisle , da ovaj porez ide na ruku i nasim operatorima to jako dobro pokazuju svakim danom u svakom pogledu njihove cene sve vise i vise napreduju , pranje novca korz promocije , povecanje cena uspostave od 5 dinara min , cena poruke od 20 din prema inostranstvu itd
a mi bili i ostali ovce za sisanje do kraja godine i dranje :x :angry:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

ex ivan87

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nije rekao kada :chytry: :dry: Kao podrazumeva se da je od prvog? Ukidanje najvaljuju vec godinu dana. Kako osete frku, tako najave ukidanje poreza. Video da je opet neka frka, pa nije lose da opet najavi. Ali nikako da se mrdne pa da kaze i kada jer mozda se njemu podrazumeva da ce to da bude 2014. Ali ja se nadam da ce zaista od prvog prvog ukinuti taj jadan porez. Nadam se da ce od prvog prvog PDV biti uracunat u cenu. Jer i to je neka vrsta obmane. Svasta ocekujemo od tog prvog prvog, pa videcemo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ceftriaxone,Lobachewsky,"bacite" pogled na sliku koja se nalazi u prvom postu na ovoj strani,i obratite paznju za sta je "licno odgovoran" doticni "cika".Slika
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Lobachewsky
ipak je cika Cvele na vestima rekao od 01.01.2011

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

sssikisss, ako me pamcenje dobro sluzi, govorili su jos prosle godine da ce ga ukinuti pa evo do danas nisu...
Zasto se svi vezuju za taj famozni 01.01.2011.? I ovo i MNP... Da nece neki smak sveta ili tako nesto?

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Azimuth, i meni isto pade na pamet!!! mozda ce posle da produzie do 21.12.2012 :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

vezuju se za taj 01.01. iz prostog razloga sto je juce tako potvrdjeno na vestima. to je datum kada na snagu stupa jos par uredbi i ne znam zasto je to toliko cudno i tesko da se shvati. neverovatno je kako ovde svi ljudi funkcionisu po principu da su oko nas sve neke razne teorije zavere... smesno
::luv phonez::

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

djoxie, nisi razumeo sta sam pitao, a i bilo je retoricko pitanje. Obecavam da cu sledeci put biti direktniji i odredjeniji.
Sto se "teorija zavere" tice, jesu li i koliko puta najavljivali i obecavali i MNP i ukidanje pumt-a? Ako bi gledali ne tako usko vezano za mobilnu telefoniju, isto je bilo obecanja a na kraju pojeo vuk magarca. Ono sto hocu da kazem jeste da smo se mi, krajnji korisnici, "navikli" na ovaj porez i vise ga gotovo i ne primecujemo pa i nema razloga za brzim ukidanjem jer nema ko da se toliko buni i dize prasinu, dok sa druge strane on predstavlja siguran i konstantan prilv novca u kasicu prasicu. O tome se ovde radi i zato jesam skeptican po pitanju tog famoznog datuma. Previse je tu slucajnosti, i MNP i ukidanje pumt-a pa sad i liberalizacija naftnog trzista i jos mnogo toga a sve od 01.01.11.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Azimuth, nisam odgovorio tebi direktno, niti sam hteo bilo koga da vredjam, ovo je pomalo bila i moja reakcija na ona nebulozna pisanja o prodaji telekoma. jednostavno mi je bezveze kad forum na kome sam se ranije uvek tacno i na vreme informisao o svemu vezanom za mobilnu telefoniju postane totalni sf forum. nijednom do sada nije objavljen tacan datum, do juce. tako da se i ja iskreno nadam da ce biti tacno tada, tj da cu u februaru platiti prve racune bez PUMT-a.
::luv phonez::

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

djoxie, to je zelja svih nas ali je zaista pitanje sta ce od svega toga biti i da li ce odrzati rec.
Zasto bi placali jos jedan porez kad nas i sa ovim cenama i pdv-om deru da samo zvoni.
Nisam se nasao prozvanim, tako da... :wink:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

djoxie, ja prvi ne verujem u sve to (uvođenje MNP-a, ukidanje PUMT-a), ne zbog neke teorije zavere, već zbog dosadašnjeg iskustva. To je ko zna koliko puta najavljivano, još uvek se ništa nije promenilo. Kad treba da se uvede neki dodatni namet, onda se to očas posla reguliše, ali kada treba neka olakšica onda ide "trenutno nema zakonske regulative", "mora prvo da se reguliše nešto drugo", "institucije nisu spremne", "trenutno ne postoji tehnička mogućnost da se to realizuje"...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Matić: Od 1. januara ukidanje poreza na mobilnu telefoniju

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je danas da će krizni porez na impulse u mobilnoj telefoniji biti ukinut od 1. januara iduće godine i izrazila očekivanje da će to uticati na smanjenje cena te usluge za 10 odsto, koliko je i iznosio porez
"U budžetu za iduću godinu nisu planirani prihodi od dodatnog oporezivanja za mobilnu telefoniju, koji je bio privremena antikrizna mera", rekla je Matić novinarima posle otvaranja telekomunikacionog foruma Telfor 2010. Ona je dodala da su se za ukidanje kriznog poreza u mobilnoj telefoniji založili i premijer Mirko Cvetković i ministarka finansija Diana Dragutinović.
Ukidanje tog poreza će, prema njenoj oceni, značiti boljitak za operatere, sektor telekomunikacija i građane.
"Građani će plaćati jeftinije usluge, a operateri će moći više da investiraju i uvedu nove usluge i tako podižu kvalitet mobile telefonije", navela je Matić.
Na pitanje da li ima novih zainteresovnih kupaca za većinski udeo u Telekomu Srbija ona je ponovila da su za sada tri kompanije otkupile tendersku dokumentaciju - Dojče telekom, Telekom Austrija i Frans telekom.

danas se valjda usvaja rebalans budzeta,a budzet za 2011 je u decembru,tako da cemo to znati jos pre 1.1,ali lepo sto najavljuju.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Nadam se da ce i biti tako kao sto najavljuju, da ne produze za jos koji mesec. Slatka je to para :lol:

Ustedecu oko 250 RSD taman toliko i malo vise koliko je telenor klik tj. koliko ce se naplacivati od sledece godine (ako se nevaram).
and justice for all...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Dream Weaver, ne varas se samo sto su neki operateri poceli sa ukidanjem promocija(npr teelnor) i najavam povecanja cena sms i ostalih uslogu tako da moze samo gore da bude....Operateri razmisljaju":"Aha ovi se navikli na tih 10% pa sto sad da ima ukidamo kad moze i sa tim"
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

dimi89, racunaju nece ljudi ni osetiti, navikli da ih sisaju pa sto da imaju problem sa odvikavanjem :lol:
and justice for all...

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Predlog budzeta je spreman. Zna li se nesto o tome da li je ukinut PUMT?

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Mislim da treba da glasaju na skupstini i to je to,ako prodje budzet naravno,mada isto kao i za vojsku,dok ne izglasaju ja nisam 100% uveren u to :)

Odgovori