Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Re: Telenor novosti

Post od dzonsi »

Tesko da ce Vip vise grabiti korisnike sa novim paketima i cenama...
Deksi, idi ti u mts sa 50%,to je najbolja kombina :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

mezzano,
Telenor Smart Pro - Alcatel OT 991

Telenor Smart - Alcatel OT 985

Telenor Smart HD - Alcatel OT 995

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Hvala psyhound! :wink:

51Pegasi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Feb 2010. 11:27

Post od 51Pegasi »

Po drugi put telenor radi nasilnu migraciju na nove pakete.
Prepaid kompletno poskupljuje na 9,9 / min i isto uspostava, ali prepaid korisnici nemaju potpisan ugovor...
Telenor ce ovog puta nasilno i po automatizmu korisnike starih Prenesi tarifa prebaciti na Nove, tako da ce recimo korisnik Prenesi 200 koji sada placa pretplati 830dinara sada za Prenesi 220 placati 1006 dinara.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

51Pegasi, Mislim da to nije pravno moguće.

Od kada to treba da važi? Baš me zanima, jer je suprugin paket prenesi i surfuj.
Mogu da promene cene u okviru paketa zbog PDV-a (van njihove moći) i to je to.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

51Pegasi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Feb 2010. 11:27

Post od 51Pegasi »

Pa sigurno ima neka stavka u ugovoru, ne bi oni to inače radili.
Vest je sa Telenorovog sajta:
1. oktobar 2012 – U sklopu optimizacije ponude uslovljene makroekonomskim kretanjima na tržištu, Telenor ukida određeni broj tarifnih paketa i menja ih aktuelnim tarifama koji imaju više minuta, poruka i neograničeni internet. Ovim usklađivanjem, korisnici dobijaju više saobraćaja u okviru i van Telenorove mreže, čime se smanjuje mogućnost da pre vremena iskoriste svoje pretplatom predviđene minute, poruke i megabajte.

Korisnici sledećih paketa biće obuhvaćeni ovim promenama:
- Stari Prenesi paketi (80, 200, 400, 950 i 1850),
- Prenesi i dopuni (490, 890, 1490) i
- Prenesi plus (2GB, 1GB i 500MB).

Tako na primer, korisnici nekadašnjih paketa Prenesi 400 prelaze na paket Prenesi 500, gde za dodatnih 212 dinara dobijaju još 100 minuta u svim mrežama, 100 SMS poruka i čak 1000 dodatnih minuta u Telenor mreži.

Takođe, u okviru ostalih važećih postpejd tarifnih paketa koji nisu u aktuelnoj ponudi, doći ce do usklađivanja cena minuta, SMS poruka i Interneta.

Usklađivanje ponude odnosi se i na pripejd korisnike, a Telenor je za sve njih pripremio ponude na servisu *111# “Moj meni” kao što je „Dodaj sve“ koja uključuje paket minuta, poruka i neograničenog Interneta. Na primer novi korisnici za 210 dinara dobijaju čak 600* minuta u mreži, 300 poruka i neograničeno surfovanje (50 MB po punoj brzini), a postojećim korisnicima su na raspolaganju ponude prilagođene njihovoj potrošnji.

Novi uslovi će važiti od 1. novembra 2012.

Detaljnije informacije mogu se pronaći ovde.
Izvor:
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... nude/?pn=1

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Ovo je krajnji bezobrazluk, m kakav bezobrazluk, ovo je nasilje nad korisnicima. :o ja sam uzeo paket prenesi plus 500, i na njemu imam prenos internet saobracaja jer to meni odgovara - ne treba mi "neogranicen internet" koji radi kao puz, a jos manje "pogodnost od 1000 minuta u telenor mrezi", kad ni do postojecih 500 ne stignem, jer trosim samo minute ka svim mrezama. a i necu da placam paket preko 1000 dinara. ovo je bruka i sramota. kada mi istekne ugovor preci cu kod drugog operatora, iz cistog cefa. kako su svi krenuli, niko vise nece uzimati bilo sta na ugovor, kada se uslovi mogu menjati kako se god njima svidi. koristi se ova frka oko dizanja stope PDV-a da se prosvercuju ovakve pilicarske fore.

edit i sok: :o :o :o :o :o
Slika

od kada na ovom paketu ima samo 150 poruka?! ovi su pukli skroz, nadam se da je greska

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

I ja mislim da ne mogu "na silu" da nas prebace,mada je u ovoj zemlji sve moguce...

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Oni su hladno najavili prebacivanje na silu na skuplje pakete :unsure: :? i očekuju da posle neko uzme njihov postpaid :o :blinky:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

do sada to nisu radili, nijedan operator nije, ko zna iz kog razloga. ocigledno da su rukavice skinute. ali ako, neka deru koga mogu, a vecina ljudi i vidi samo telefone, crne, bele, srebrne, touch, fancy... niko i ne razmislja o racunu i sta za svoje pare dobija tokom dve godine, zato ovakve stvari i prolaze, i oni su svi skupa, sve bezobrazniji i bezobrazniji... znam da ja sigurno vise nikad u ovoj zemlji ugovor za mobilni telefon necu potpisati.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

dzonsi napisao: Deksi, idi ti u mts sa 50%,to je najbolja kombina :)
Ma neidem nigde jer sve se zakuvalo da neznas gde je sta. Jedno sam planirao a ono sve se izokrenu naopacke.
mb011 napisao:znam da ja sigurno vise nikad u ovoj zemlji ugovor za mobilni telefon necu potpisati.
Pa potpisali ugovor ili ne sve ti je isto. Ako zelimo komunikaciju mobilnim telefonom moramo prihvatiti njihove uslove.
Telenor ce ovim nasilnim prelaskom na nove pakete izazvati velike pobune korisnika. Ajde mi koji to pratimo to cemo nekako i progutati ali sta ce biti sa onim korisnicima kojima stigne iznenadno novi uvecani racun.
Ali sigurno ce to oni vec u narednom septembarskom racunu najaviti.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Imamo tu vest na predhodnoj strani mada ne smeta da se ponovi.
Za mene je ovo skandal, užas i strava. Ne verujem da im je ovo palo na pamet da urade, da povećaju pretplatu korisnicima. Pravi skandal ovo do sada niko nije radio u Srbiji.

markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Post od markomarko »

hvala telenoru sto ce me prebaciti na losiji paket (bez prenosa mb) za vece pare. To sam oduvek zeleo!

konkretno prenesi+ 500mb bi bio 758din sa vecim PDV-om i mb koji se prenose, a sad ce mi biti 1006 din bez prenesenih mb. i naravno telefoni i dalje po nekim cenama koje nemaju vezu sa realnoscu!

a i od kad se poskupljenje zove optimizacija?!? ne vidim da mi je ista optimizovano!
Poslednja izmena od markomarko u Uto, 02. Okt 2012. 10:25, izmenjeno 3 puta ukupno.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Telenor novosti

Post od toda81 »

Svasta se radi kod nas. Oni su baje i imaju prava da menjaju sta god pozele. Bilo bi fantasticno da postoje kod nas tarife kao sto postoje npr u Austriji i ostatku civilizovanog sveta.Takodje njihove ponude za kupovinu telefona su dalko povoljnije nego kod nasih operatera koji deru kozu
Note IV N9100 dual

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Za cene smo sami krivi. Samo treba da se setimo za vip i mts kada su delili mobove za dinar. Ko ih je najviše kupovao i ko je posle nekoliko dana prijavljivao da je mob ukraden. Vodjeni tim iskustvom nikom se ne isplati da daje dz mobove...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I sada ce najniza pretplata biti 600 din. Sigurno postoje jos uvek i oni pretplatnici koji koriste one prve prenesi pakete gde je prenesi 60 bio 350 din. a jos zaokruzivanje 60+1 sek.
To vam je zakon ponude i potraznje, imaju priliv novih korisnika i moze im se, da beleze minus kao mts drugacija bi prica bila.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Telenor novosti

Post od toda81 »

Samo nam je potrebna prava i jaka konkurencija od strane operatera i sve bi bilo kako treba
Note IV N9100 dual

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Ja imam potpisan ugovor do 1. decembra, da li će i meni promeniti tarifu? Pošto kapiram da je ugovor potpisan sa tačno definisanim uslovima, pa nemaju pravo da menjaju ugovorene stavke pre isteka ugovora. Je l' zna neko nešto više o ovome?
iPhone 4 16GB SIM Free

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Kamiondzija, bas sam nahvatao tastu, koja je pravnik i bavi se tim poslom vec 30 i kusur godina, i pokazao joj ovo obavestenje. Ako u ugovoru ne stoji stavka da ti oni mogu iz bilo kog razloga promeniti tarifu - sto bi i bilo debilno da stoji posto bi onda mogli da nas ladno prebace sa najnize na najvisu tarifu bez nase saglasnosti - i oni to ipak urade, svaki korisnik kom je promenjena tarifa moze da trazi momentalni raskid ugovora, pa cak i da im napakuje koju inspekciju i raznorazne organizacije za zastitu potrosaca...
Ja samo cekam da vidim sta ce biti posto sam na Prenesi i Dopuni 490, a tasta je na matorom Prenesi 150 (ili tako nesto). :D

Odgovori