Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
markomarko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 10:14

Re: Telenor novosti

Post od markomarko »

El Laki napisao:Telenor je privatna firma i kao takva ima profit na prvom mestu. MTS je državni i mora da prilagođava cenu našem narodu, pa i na svoju štetu.
Pazi, ne zanima me unutrasnja politika niti jednog mobilnog operatera. Niti me zanima neciji profit, prihod po korisniku, broj korisnika itd. Ne vidim sto bismo se ti ili ja time bavili? Time treba da se bave njihovi osnivaci, menadzeri i racunovodje. Zanima me samo sto jedan operater (kod kojeg nisam) ima cene koje su uporedive sa cenama preko a drugi (kod kojeg za sada jesam) ima neke cene koje nemaju veze sa mozgom. I onda ja moram u redovnim vremenskim intervalima da saljem pretece emailove mom operateru ne bih li dobio uporedive uslove koriscenja....

Smatram da je to retardirano, i cesto se pitam da li tom firmom jos uvek, negde iz senke, upravlja brka sa Kosova!

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Noć za pamćenje u Telenoru uz iPhone:
http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Tel ... hone/?pn=1
iPhone 6 Plus

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Interesuje me koliko je u Telenor Note 4 na ugovor od dve godine...
Pa cu ja da napišem koja je cena ovde u De Note4...
Čisto da se uporedi razlika...
Da se vidi koliko to Telenor dere naše korisnike ili je to tu negde približno kao u De...
Huawei

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Citat iz gore linkovanog teksta....
....iPhone 6 i iPhone 6 Plus su najnapredniji modeli u dosadašnjoj istoriji iPhone i njihovo korišćenje u Telenor pametnoj mreži omogućiće korisnicima sa osete njihov pun potencijal.
Pun potencijal u mreži koja nije LTE (4G). Baš zanimljivo i vrlo stručno napisano. :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

@kvaka @marko slažem se ja sa vama da je previsoka cena i da su mu paketi skuplji. Međutim, MTS ima nerealne cene i zato se on ne može uzeti kao merilo. Ne može naš operater sa par miliona korisnika da bude konkurentan (ili uporediv) sa nekim sa zapada koji ima desetine miliona korisnika. Jednostavno nije moguće ni po jednom zakonu ekonomije. Mora MTS biti skuplji, možda ne kao Telenor, ali Telenor ima realnije (za naše tržište) cene nego MTS. MTS da radi dobro, ne bi bio u gubicima. To je cela poenta. Ne može se tako poslovati, sa tim cenama i tarifama. Jeste to dobro za nas u jednu ruku, ali u mom mestu se MTS i telenor ne mogu porediti što se tiče signala, interneta, itd. Baš zato jer MTS nema novca da ulaže u razvoj kao telenor. Zašto? Jer je gubitaš. Zašto? Jer daje nerealno niske cene. Jesu to nama povoljne cene, ali neće biti još dugo. Nije održiva takva politika poslovanja.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

@1808 ti njihovi tekstovi su bedni i google translate su americkih tekstova.. :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

El Laki, nisi u pravu.
mt:s ima mnogo povoljnije pakete i bolje cene nego telenor. Evo prost primer, najmanji paket u mt:s je 600 (300 ako uzmeš 50%) a u telenoru 800 rsd. A što se tiče pokrivenosti, veruj mi, dosta sam propustovao u Srbiji, mt:s se najbolje drži, a vip na primer ima samo uz autoputeve i u većim mestima H+. I mislim da će mt:s prvi uvesti LTE, sredinom ili krajem sledeće godine, jer do tada je planirana digitalizacija pa će se osloboditi frekfencije... :)
To što posluje u gubitcima je zbog toga što ima viška kadrova, partijskih drugova i sisanje budžeta u razna sponzorstva, kada bi se privatizovao, verujem da bi kao i NIS, otpustili 50% radnika...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja i kažem da je MTS povoljniji ali nerealno. Pazi, to je samo moj stav. Svakako da želim što pristupačnije cene, ali mislim da je MTS neracionalno povoljan. Mislim da će se priča (cene) žestoko promeniti nakon privatizacije (ako je bude kao što je planirano). No, da ne idemo dalje u off - MTS je jeftiniji i po pitanju tarifa i po pitanju uređaja. Kako i zašto, to možemo da nagađamo. Ja sam za sada zadovoljan paketom (play+2) I uslugama u Telenoru, sigurno da ima i onih koji nisu. Zato, hvala Bogu imamo 3 operatera, pa ko šta voli.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Telekom gubitas? Telekom u gubicima?
El Laki napisao:Ne može naš operater sa par miliona korisnika da bude konkurentan (ili uporediv) sa nekim sa zapada koji ima desetine miliona korisnika. Jednostavno nije moguće ni po jednom zakonu ekonomije.
El Laki napisao: ali u mom mestu se MTS i telenor ne mogu porediti što se tiče signala, interneta, itd. Baš zato jer MTS nema novca da ulaže u razvoj kao telenor.
Previse napamet napisanog teksta, telekom je u svoju mrezu ulozio znatno vise nego telenor. Opste je poznato da je nemoguce (cak i na zapadu) da jedan operater na svakoj tacki i u svakom mestu ima podjednako kvalitetan signal. Mozda u tvom mestu jeste tako, u drugom vec nije.

Tacno je da ce se cene znacajno povecati nakon privatizacije, ali to je zato sto ce nove gazde doci da napune dzepove, a ne da se ponasaju "domacinski" i "fer". Jer u liberalnom kapitalizmu ta dva pojma i ne postoje. Po nikakvom ekonomskom zakonu cene telenora ne bi trebalo da budu nize od telekomovih. Nema to veze koliko koji operater ima korisnika na globalnom nivou vec na koje trziste dolazi. Ako je trziste takvo kao nase, telenor ce doci da nas izmuze do maksimuma, da mu nase trziste bude kao bonus kojim ce dodatno da napuni dzepove, bez obzira koliko korisnika ima na globalnom nivou. Drugo bi bilo da se trziste EU otvori za telekomunikacije (sto ce se desiti u decembru sledece godine, na zalost ne i za nas), e tada ce prstati, i tada se moze pricati o velicini same kompanije na globalnom (ili evropskom) nivou.
Mora MTS biti skuplji, možda ne kao Telenor, ali Telenor ima realnije (za naše tržište) cene nego MTS.
Objasnio sam vec zasto mts ne mora biti skuplji na nasem trzistu, a to da telenor ima "realnije cene za nase trziste" je tipican stav kapitaliste, a ne potrosaca. Sta tebe kao potrosaca briga sta je za njegovu kompaniju "realna" cena. Za mene kao potrosaca je realno ono sto mogu i zelim da platim. Isto pravilo vazi i na zapadu. Potrosaci imaju vise para, operateri znaju da mogu vise para da izmuzu i stavljaju vise cene paketa. U americi koliko je ono kablovska, 100 dolara? Kod nas jedva 15, ako je i toliko. Realna je i jedna i druga jer i nasi operatori itekako zaradjuju, doduse ne kao americki, ali jbg, kakav standard, takva je i njihova zarada. Vazno je da zarade ima.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Telekom ne, MTS da. Telekom i MTS nisu dve iste stvari. Telekom obuhvata i fiksni telefon, internet, box pakete, itd. MTS je u gubicima do guše. Mobilna telefonija, taj sektor Telekoma.

Možemo do sutra da raspravljamo, ja znam šta sam čuo od ljudi na visokim položajima u MTS. U kalitalizmu kakav je danas prisutan, postoji osnovno pravilo a to je da je privatni sektor efikasniji od državnog. Državne firme moraju biti fer i davati niske cene, zato su i u kalitalizmu popucale jer nisu konkurentne.

Slažem se sa je prava cena ona koju ti i ja možemo i želimo da platimo, ali nažalost kapitalizam ne mari ali baš ni najmanje za potrošače. Jedino za profit. Zato više ni hleb nije 20din.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jeste, ali kad ne bi bilo naplate, i cene bi isle dole. Problem je sto smo mi svi vrlo nejedinstveni i nema velikog narodnog nezadovoljstva. Inace bi mogli ocas da se organizujemo, i bojkotujemo placanje previsokih racuna, potpisivanje novih ugovora... vrlo brzo bi morali da izadju u susret korisnicima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Svako gleda svoje d*pe...

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

El Laki, možeš verovati "dobro obaveštenim izvorima bliskim istrazi koji iz razumljivih razloga žele da ostanu anonimni" ako hoćeš
:)
Kompanije (što veće, to bolje) veoma lako mogu da "šteluju" svoje finansijske izveštaje i bilanse. Budi uveren da mt:s ne gubi, već zarađuje, ali se (kao i mnoga druga preduzeća) koristi za popunjavanje deficita i to se iskazuje u bilansima i dovodi do negativnog salda.

Posebna su priča savetnici, pomoćnici, zamenici i drugi doqrnjaci koji takođe troše pare, ali to je jako mali deo u odnosu na njihov prihod.

Nijedan od naših mobilnih operatera ne gubi, već zarađuje. I to mnogo.

Ono što utiče na bilans je - na primer - period amortizacije investicija, ili amortizacija ulaganja u licencu, ili kamata na sredstva kojima je plaćen Mobtel (ili kakoseonozvaše pre prodaje). To su samo finansijski (potpuno dozvoljeni) trikovi koje svi koriste.

Cena usluge se kod nas formira uzimajući u obzir moooooogo faktora i takva je kakva je. Paketi se formiraju tako da se pokrije određeni segment (ti, ja i miodrage, npr smo tri različita segmenta - to sam 100% siguran!), ali da se iz njih izvuče što veći prihod (ne profit!).

Već sam jednom pisao da je nakon završenog tendera za mobilne usluge jedne kompanije i obaveštenja Telenoru da nisu više najpovoljniji - a taman nakon stupanja na snagu MNP-a - KAM iz Telenora pozvao nabavku i (uz izvinjenje) skinuo godišnju cenu za 50kEUR! Just like that!

Pustimo mi njih da vode računa o sami sebi, a mi treba da povedemo računa o nama i da iz postojeće ponude izvučemo što više možemo - miodrage će uživati u SMART-ovima, ja u Mix Net M (možda i L), ti u nečem trećem. Dobro je da postoji izbor, zar ne?
;)

Al' sam se ja raspis'o.... :lol:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Svaka cast,svaka ti je ko u Njegosa! :D ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Bravo Mačor.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Odobrili mi zahtev, 25% popusta na bilo koji paket i telefon koji hocu.. Mozda ce mi dati i iphone za nardi uz premium :D :D :D :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

cool :) znaci, uskoro nova masina... danas sam ga opet cackao. bruka. sad moj izgleda u ruci kao cigla od pre 5 godina :dry:

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

iPhone 6 Plus

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Mozda je off topic,kaze da u vip nece stci na vreme,ali je dokaz da uvoze iPhone na sva trzista o jednom trosku
http://www.personalmag.rs/mobile/odloze ... ip-radnje/

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

Ma jel moguce da je rasprodat? :o Toliko ovaca za šišanje?! :lol:
Samsung Galaxy S3 I9300

Odgovori