El Laki, možeš verovati "dobro obaveštenim izvorima bliskim istrazi koji iz razumljivih razloga žele da ostanu anonimni" ako hoćeš

Kompanije (što veće, to bolje) veoma lako mogu da "šteluju" svoje finansijske izveštaje i bilanse. Budi uveren da mt:s ne gubi, već zarađuje, ali se (kao i mnoga druga preduzeća) koristi za popunjavanje deficita i to se iskazuje u bilansima i dovodi do negativnog salda.
Posebna su priča savetnici, pomoćnici, zamenici i drugi doqrnjaci koji takođe troše pare, ali to je jako mali deo u odnosu na njihov prihod.
Nijedan od naših mobilnih operatera ne gubi, već zarađuje. I to mnogo.
Ono što utiče na bilans je - na primer - period amortizacije investicija, ili amortizacija ulaganja u licencu, ili kamata na sredstva kojima je plaćen Mobtel (ili kakoseonozvaše pre prodaje). To su samo finansijski (potpuno dozvoljeni) trikovi koje svi koriste.
Cena usluge se kod nas formira uzimajući u obzir moooooogo faktora i takva je kakva je. Paketi se formiraju tako da se pokrije određeni segment (ti, ja i
miodrage, npr smo tri različita segmenta - to sam 100% siguran!), ali da se iz njih izvuče što veći prihod (ne profit!).
Već sam jednom pisao da je nakon završenog tendera za mobilne usluge jedne kompanije i obaveštenja Telenoru da nisu više najpovoljniji - a taman nakon stupanja na snagu MNP-a - KAM iz Telenora pozvao nabavku i (uz izvinjenje) skinuo godišnju cenu za 50kEUR! Just like that!
Pustimo mi njih da vode računa o sami sebi, a mi treba da povedemo računa o nama i da iz postojeće ponude izvučemo što više možemo -
miodrage će uživati u SMART-ovima, ja u Mix Net M (možda i L), ti u nečem trećem. Dobro je da postoji izbor, zar ne?
Al' sam se ja raspis'o....