"Besplatno telefoniranje???"

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Sve razumem i znam miodrage . Srbija je jedna od zemalja gde sve moze sto u normalnom svetu ne moze nikako . :P

Nego da te pitam za te Symbian programe posto nikada nisam ni probao Symbian pa nista od toga ne znam . Taj GoTalkMobile software , jel on sluzi za pricanje preko gprs-a ? Ako je tako , da li si ikada probao ? Zanima me jos koliko kb-a ili mb-a moze da se potrosi za minutu razgovora ? Da li je to vise kad se preracuna u dinarima nego minut normalno , racunajuci na primer da je minut 10 dinara a 1 kb kosta 0,04 dinara ?
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pojeftinjenje GPRSa (nije neminovno da će se desiti) ali neophodno jeste. A očekivati da bude za dž :lol: :lol: :lol: , eventualno neki flat paketi :roll:

Da teoretski to može, ali pri ovakvim uslovim ne vredi ni razmišljti o tome, a još veća prepreka je to što smo pri "telefoniranju" ograničeni time da i druga strana ima sličan paket usluga, i aparat za koji postoji isti prgram koji i ti imaš, i zato su ljudi mnogo spremniji da plate minute na Skypu ili sličnim servisima jer onda mogu da se zovu i fixni. Znam da skoro nikoga nisam ovim prosvetlio, ali varijanta da gomila vašeg društva i poznanika ima isto što i vi je preterana za očekivati. Eventualno PTT.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

thanks gargamel , nego pitam koliko je to otprilike MB-a ili kb-a , jer kapiram ako se na primer sa devojkom ili nekim drugim najcesce cujem , nije problem da i taj ima sve kao i ja i da na taj nacin planiramo da se povezujemo . kako bih mogao da saznam koliko bi tada bilo potroseno MB-a ? ima li neko ko je koristio gprs na takav nacin ?
glavna stvar je da mi devojka nema fiksni i pitanje je kada ce dobiti , pa vec godinama kalkulisem kako preko mobilnog da sa njom razgovaram jeftinije jer je to jedini sad nacin na koji mozemo da se cujemo . 8) samo kad bih ziveo u samom Genexu a ne ispod u zgradama, ugradio bih ja antenu na krovu i posto se odatle njena zgrada vidi , uveo bih bezicni sa istim brojem i culi bi se interfonskom vezom .

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Minut u jednom pravcu bi bio oko 100 KB, ali posto postoje 2 kanala, ukupan protok za jedan minut bi bio nekih 200 KB, mada sve zavisi od kvaliteta zvuka koji protice...
Pozdrav
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

hvala Lobachewsky mnogo . stvarno si pomogao . bacam se na racunanje 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nisam probao doticne programe iako sam ih skinuo, uskoro cu. E sad, ne znam koliko su pouzdani sa GPRS vezom od stotinak kbps. Meni je SKYPE na kompu lepo radio tek sa 256 kbps, ispod toga je bilo seckanja. Sa druge strane PTT preko ICQ-a fercera i na 64kbps, a na 128 je vec savrsen. Prema tome ja sam pobornik PTT-a, ako nista drugo zato sto kontam da je tako manji protok i manji trosak. Naime na SKYPE stalno ide protok i nije ni mali, a na PTT program sam pravi pakete od 40-ak KB i onda salje, pa kod druge strane program pravi konverziju i spajanje tih paketa. Jeste malo sporije, ali je i jeftinije, bar bi trebalo da bude. Druga losha stvar kod SKYPE-a je to sto ako obe strane krenu da pricaju u isto vreme dolazi do mikrofonije, nerazumevanja... Sto se tiche PTT-a to je nemoguce, dok ja pricam, druga strana je prinudjena da slusa i obrnuto!
E sad Vlado mislim da imam i teoretsko resenje za tvoj problem. Kazes da vidis zgradu svoje devojke. E lepo, ako nije udaljena vishe od 5 km, kupis prave walkie talkie uredjaje, koji imaju domet oko 5km i uzivas. Drugar je imao jedan par pa smo isprobali, ovde u SUje radilo na daljini od 6 km na brisanom prostoru. Cim se izgubi opticka vidljivost malo je padao signal, ali na 4 km je sve ferceralo bez problema. Potrazi po netu, ima kod domacih distributera, mislim da par kosta oko 120 E
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

thanks miodrage , jedva cekam da vidim na konkretnom tvom primeru koliko si potrosio MB-a ili kb-a , kad probas te programe . a inace ne vidim njenu zgradu odavde gde zivim jer sam u zgradi ispod Genexa , nego kazem da zivim u Genexu bas , mogao bih sa nekog viseg sprata ili sa vrha da vidim , i tad bih ugradio antenu na vrh ili pri vrhu jer ipak bi to tad bila moja zgrada i mogao bih uz saglasnost da to uradim ali ovako kad ne zivim tu, ja mislim da je nemoguce . 8)
inace ti talky walky-ji su ovde malo jeftiniji . naravno ima vise vrsta zavisno od kvaliteta i dometa ali gledao sam u Snajperu i u Merkatoru , i ima zadovoljavajucih modela od 6000 dinara a ti od 9000 su bas OK . ma taj Genex koliko ne volim ,iako ceo zivot zivim na istom mestu ispod njega , jer je pogotovo pre bio mnogo prljaviji i zapusteniji , toliko u zadnjih par godina uvidjam da je vrlo koristan za nejgove stanovnike samo ako znaju kako da ga iskoriste . sama ta visina pruza izvanredne mogucnosti za mnoge stvari . em za bezicni internet i postavljanje antena , em za tako neko bezicno telefonsko povezivanje , em sto je meni najmilije , pruza mogucnost za savrseno fotografisanje i to jos sa prozora samo ako kazem covek tu zivi .pravio bih strava fotke po Beogradu da ja mislim da bi bile za prodaju sigurno . samo zamislite koliko mogucnosti pruzaju milioni razlicitih situacija koje se mogu videti iz tog polozaja po noci , i po mnogo drugih doba dana za fotografisanje . a sve to sa vaseg prozora ako zivite tamo .E PUSTI SNOVI :P

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

Post od nzb7 »

alo bwe cigani uz laznu licnu uzimaju post-paid kartice i prodaju ih za 20-50 evra a kupci pricaju do iznemoglosti dok ne ugase karticu 8)
Poslednja izmena od nzb7 u Čet, 25. Jan 2007. 23:33, izmenjeno 1 put ukupno.

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

NZB7 :))) hehe ne mogu da veujem, pa onda bi moro da koristis i lazni telefon, jer na osnovu IMEI i jos nekih podataka, mogu da te nadju ako oce...
6630

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

gledaj:

Post od nzb7 »

ma ko tebi sta moze nije kartica na tebe :)

:)

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Pa to vec ne znam nisam imao iskustva :)))
6630

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od nzb7 »

ma kombinacija je dobra skroz samo ako nije fejk kartica

vrh je fazon bre :P

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

najgore u toj situaciji je sto ako nisi pametan pa zoves tvoje brojeve koje inace zoves , mogu lako da ti udju u trag . treba i taj koga zoves da ima neku karticu koja mu je za jednokratnu upotrebu jer ako je zadrzi , preko njega mogu da te nadju . zar ne ? malo logike . :shock:
dovoljno je da napravis malo veci racun i kao nema te vise pa da se mnoga "sredstva" Telenora stave u funkciju , u potragu za tobom . nadju te lako samo ako hoce . a taj neko ce vrlo brzo "propevati" sa kim je pricao .pogotovo ako mu je to redovan telefon a ti ga na taj zvao . a pogotovo ako je malo veci racun .

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od nzb7 »

alo ljudi pa niste vi vlasnici te kartice i nepotpisujete ugovor sa nekim jel tako :blinky:

pa sta vam mogu onda oni jure vlasnika kartice

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

ali kad pitaju vlasnika da li je on zvao te brojeve a on kaze da ih ne zna ili ako je uzeto sa laznom karticom pa ne mogu da nadju vlasnika , sigurno ce preko listinga videti sa kojim sve telefonima je pricano . pa ce tako preko tih ljudi doci do tebe . malo po malo . naravno samo ako hoce toliko da se angazuju .
ali opet , sta mislis nzb7 , da to moze neograniceno puta da se iskoristi ? pa uvesce oni ako treba i drugaciju proveru onda . dodje im covek sa laznom licnom , pa brate kad ga onda provere , sta mislis da ce moci pored obezbedjenja da pobegne ? a tad kad mu policija stane za vrat , propevace i sto nije i sto jeste uradio . vrlo zeznuta rabota je lazno se predstavljati i jos pri tom pokusati prevaru na taj nacin . idi malo pa vidi kako te ispituju u muriji . kazaces im i da si slon onda . hehehehehe . ali ne daleko od istine . 8)

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Ma da, pazi ne trebaju im uopste takve komplikacije jedan upit u bazi podataka i... :D uostalom svaki moblni operater ima sluzbu koja je zaduzena da ga od takvih stvari zastiti i ima mogucnost da u svakom trenutku iskljuci bilo koji broj ako posumnja na zloupotrebu, plus sto su brojevi limitirani dok se ne pokazes kao redovni korisnik, plus sto ako si sumnjiv bas i nece da potrce da ti daju post pejd broj ........

BTW tek sada sam primetio, miodrage otkuda ti stotinjak kilobita za GPRS mislim da tvoj telefon moze da izvuce max 64 kbit/s downlinku i valjda 40 u uplinku (E61 je ako se ne varam class 11 uredjaj sto znaci 4 dl + 3 upl slota a max aktivno 5) e sad ako si mislio na EDGE onda OK. Inace meni poprilicno smeta ovde na Mobilnom Svetu potpuno besmislen podatka o GPRS kao o 115 kbit/s umesto lepo da daju klasu uredjaja pa koga interesuje nek kopa po netu sta to znaci a koga ne zanima nek se zadovolji sa klasicnim objasnjenjem od strane operatera "maximalno 64 kbit/s"

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Skeptichni, nisi primetio da sam napisao NA KOMPU. Na telefonu nisam isprobavao VoIP jer to mogu samo preko WiFi-a da lichi na nesto. A kako u Subotici jos nisam nasao neku open mrezu...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

6630 app, koliki racun covece :o :shock: pa toliko kosta necija skolarina :ohmy: jes ti siguran da tu nema rominga? Mnogo je covece proveri ti taj racun.
E sad pitao sam neke ljude u vezi ovog problema i svi su mi rekli da to mora da su klonirani brojevi, ali na neki share nacin kao ne placa tih 15000 din jedan korisnik nego se iznos koji napravite deli na 10-20 racuna velikih potrosaca i za sve to je neophodna debela veza u posti(posto su mi rekli da su se sretali sa MTS karticama ove vrste) i da kartica nema registrovanog korisnika i njegove podatke. E sad koliko je ovo istina nemam pojma jer niko od njih nije koristio licno kao do iskljucenja nego na par dana pa sta se ispricaju ispricaju i onda daju karticu nekom drugom ortaku da se on sluzi.
5130+Koss the plug....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vrlo moguce da je to u pitanju. Ja sam jos malo porazgovarao sa komsijom, i kaze mi da nema tu karticu vishe. Pitam ga pa gde ti je? Kaze dao bratu koji je u NS. A on je nakon nedelju dana dao nekom trecem liku. MA sv eje to mutna rabota, necu ja da se zezam sa time pa da imam problema posle. Neka hvala.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

miodrage napisao:Skeptichni, nisi primetio da sam napisao NA KOMPU. Na telefonu nisam isprobavao VoIP ...
Pa ja sam pitao za GPRS i to vise onako iz razloga sto mi smeta u prikazima telefona ona suluda trocifrena brojka u karakteristikama aparata :shock:

Inace sto se tice VOIP preko GPRSa moze radi i koliko sam
cuo spisak brojeva koje je mt:s iskljucio zbog toga je par puta duzi od spiska onih koji su iskljuceni zbog raznih drugih razloga (mislim trajno iskljuceni) a znam i za najmanje jednu firmu kojoj je zbog VOIP iskljucena cela biznet mreza uz obrazlozenje da su korisili "usluge koje nisu predvidjene ugovorom" :shock:

Odgovori