Mobilkom dobio 061 pozivni

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Mobilkom dobio 061 pozivni

Post od MB maneken »

Mobilkom će prve usluge u Srbiji početi da pruža za šest meseci, najavio je Nemšić i rekao da je treći operater mobilne telefonije u Srbiji dobio na korisćenje broj 061, a da će u dogovoru sa Republičkom agencijom za telekomunikacije dobiti još jedan broj.

http://www.naslovi.net/search.php?q=mobilkom

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Najverovatnije 066. Ako se neko seca, 061 je bio pozivni za Mobtel svojevremeno dok su imali NPM mrezu koja je funkcionisala davne 1994, pa sve do 2002 kada je ugasena. 066 je bio broj pagera na Bel-Pagette-u, a kako to sada vise niko ne koristi.... Eto korisne upotrebe za te brojeve. 067, 068 i 069 koji su bili pozivni za CG operatere ce se posle definitivnog razdruzivanja Telekoma i ProMonte-a upotrebiti za nesto trece verovatno. Videcemo, ko zna:)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

miodrage, pa pise da su dobili 061 jeste bio pozivni za Mobtel ali je on sigurno iskljucen.Danas bas u busu ja se setio da nisam video nigde vest o novom broju Mobilkoma,hvala MB maneken, na informaciji 8)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

U Planu numeracije za telekomunikacione mreže ("Službeni glasnik RS", broj 58/06), član 12. menja se i glasi:

"U Republici Srbiji je u primeni sledeća numeracija za javne mobilne mreže i pejdžing mreže:

60 Javna mobilna mreža (Mobilkom Austria AG)
61 Javna mobilna mreža (Mobilkom Austria AG)
62 Javna mobilna mreža (Telenor d.o.o.)
63 Javna mobilna mreža (Telenor d.o.o.)
64 Javna mobilna mreža (Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" a.d.)
65 Javna mobilna mreža (Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" a.d.)
66 Pejdžing sistem (Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija” a.d.)"

http://www.internodium.org/node/2790

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Glas javnosti 29.01.2007

intervju: Aleksandar Šperl - direktor "Novog operatera"

Uvešćemo telefone treće generacije

Izgradićemo mrežu što je pre moguće jer je ugovorom precizirano da moramo da počnemo sa radom u roku od šest meseci

BEOGRAD - "Mobilkom Austrija" dobio je prošlog meseca treću licencu za obavljanje usluga mobilne telefonije u Srbiji, za koju je platio rekordnih 320 miliona i jedan evro. Čelnici kompanije odmah su najavili ulaganje dodatnih 250 miliona evra u izgradnju mreže, zapošljavanje 300 radnika samo u ovoj godini i osvajanje 25 odsto tržišta. Aleksandar Šperl, direktor "Novog operatera", kako je nazvan "Mobilkomov" ogranak u Srbiji, govori za Glas o planovima za ostvarenje tih ciljeva, kao i o najavama da će dolaskom trećeg konkurenta, biti i niže cene razgovora.

Kada možemo očekivati početak rada "Novog operatera"?

- Ono što je bitno da se zna je da su regulatorne vlasti poslale dobar signal kada su odobrile izdavanje treće licence, signal da hoće da imaju više konkurencije i vide da je srpskom tržištu potrebna alternativa. Naš cilj je da ostvarimo tu misiju što je pre moguće. Inače, licencom je precizirano da moramo da počnemo sa radom u roku od šest meseci od dana potpisivanja ugovora.

Dakle, to je u junu?

- Tako je.

Koliko će vam biti potrebno da izgradite mrežu koja bi pokrivala veći deo
Srbije? Ovdašnji eksperti uglavnom smatraju da će vam za to biti potrebno bar dve ili tri godine.

- Izgradićemo mrežu što je pre moguće. Ovde imamo najbolji tim i nastojimo da u kratkom roku postignemo što veću pokrivenost. U ovom trenutku ne mogu da dam tačne vremenske rokove i pokrivenost.

Kao treći operater na malom tržištu, možete li da poslujete rentabilno sa početnim troškovima od nekoliko stotina miliona evra?

- Ne bismo ni ulazili u ovakvu investiciju da nismo mislili da je rentabilna i da je ovo dobro vreme i prilika da dođemo u Srbiju. Mislim da je tajna uspeha u tome da za korisnike budemo tu, da napravimo prave proizvode, usluge i ponude. Mislim da će korisnici to primetiti, i da ćemo tada imati dosta klijenata.

Kako planirate da postignete cilj od 25 odsto učešća na tržištu?

- Brojevi su brojevi. Mi, naravno, želimo da imamo što više korisnika, to je jasno. Ali je mnogo bitnije da implementiramo ovu operaciju, da donesemo ne samo standarde "Mobilkoma Austrije", već da postavimo nove standarde. To je naš fokus. Drugo, bitno je da stvarno shvatimo potrebe mušterija, da osluškujemo i da se postaramo da imamo najbolju ponudu na tržištu kada startujemo, a i ubuduće.

Imate dva konkurenta uz penetraciju mobilne telefonije od oko 80 odsto. Kako nameravate da privučete korisnike?

- Oko penetracije postoji dosta različitih brojeva, neki kažu 60, neki 75. Međutim, nivo penetracije je još na nivou gde je rast moguć. Pogledajte druge zemlje u kojima je penetracija 100 odsto, pa i više. Mi tu još nismo i to je veoma pozitivno. Drugo, kako pobediti? To je opet jednostavno - treba zadovoljiti potrebe korisnika i uspeh će doći sam. I ništa više.

Da li ćete imati niže cene od postojećih?

- U jedno možete da budete sigurni, a to je da ćemo doneti atraktivne ponude. Što se tiče svega ostalog, razumite da mi imamo još dva konkurenta, pa ne bismo da im previše pomažemo oko ovoga. Ali, naravno da ćemo imati privlačne ponude, bez toga će naši korisnici biti nezadovoljni.

"Telekom" je uveo treću generaciju mobilne telefonije, a "Telenor" je to najavio za mart. Da li možemo očekivati da i "Novi operater" uvede 3G u neko skorije vreme?

- Mi to moramo da uradimo i po ugovoru o licenci i mi ćemo 3G usluge doneti na ovo tržište kada bude pravi momenat.

Pravi momenat?

- Upravo tako. Mi imamo mnogo iskustva u vezi sa time u drugim zemljama i umemo dobro da procenimo kada je najbolji trenutak za 3G.

LIBERALIZACIJA DOMAĆEG TRŽIŠTA

S obzirom na to da u Srbiju dolazite kao treći operater, mislite li da prenosivost mobilnog broja iz mreže u mrežu, koja u Srbiji još ne funkcioniše, može da bude dobra prilika za "Novog operatera"?

- Mislim da je to dobra ideja koju pokrećete. Srbija je već uradila neke dobre korake da uspostavi liberalizaciju i regulaciju telekomunikacionog tržišta. Mi se nadamo da ovo nije kraj liberalizacije i da će sva pravila biti usvojena na vreme, kao i u drugim evropskim zemljama. Ali i bez toga, mi možemo da ostvarimo dobar rezultat u Srbiji.

http://www.naslovi.net/search.php?q=mob ... _option=on

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Izvor: Beta
Austrijski Mobilkom je dobio licencu mobilnog operatera za poslovanje u Makedoniji, za koju je platio deset miliona evra.

"Dobijanje licence u Makedoniji je, nakon Srbije, za nas nova prilika za razvoj mobilnog poslovanja na još jednom atraktivnom tržištu. To je u skladu sa strategijom širenja Mobilkom Austrija grupe u istočnu i u jugoistočnu Evropu", navodi se u saopštenju Mobilkoma.

Predsednik uprave Telekoma Austrija i Mobilkoma Boris Nemšić kaže da će ta grinfild investicija doprineti i daljem razvoju i liberalizaciji tržišta mobilne telefonije u Makedoniji.

Novi makedonski operater u vlasništvu Mobilkoma počeće da radi u roku od šest meseci posle potpisivanja ugovora o licenci, koja je izdata na period od deset godina i automatski se produžava na još deset godina.

Članice Mobilkom Austrija grupe, koja je deo Telekoma Austrija, su pored austrijskog Mobilkoma i Vipnet u Hrvatskoj, Si.mobil u Sloveniji, Mobilkom u Lihtenštajnu, Mobiltel u Bugarskoj i novi operater u Srbiji koji još nije počeo da radi.

U toj grupi, koja ima devet miliona korisnika, zaposleno je šest hiljada radnika, a prihodi Mobilkom grupe u 2005. godini su bili 2,5 milijarde evra.

Polako se sire... jel zna neko da li konkurisu za 3. operatera u CG???

Odgovori