4G u Kini, Shangaj
- AleksandarNS
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 01:44
4G u Kini, Shangaj
Nasi dragi kinezcici se dosadjuju pa prave sve i svasta...
Kina u Shangaju uvodi 4G mrezu, prva u svetu!
Uvode pre nego sto su zavrsili i 3G standard u svojoj zemlji. 4G mreza koja je jedino dostupna u Sangaju je razvijena od strane deset vodećih kineskih institucija koji se grupno nazivaju FuTURE Project. Kostalo ih je 150 miliona jena ili 19.3 miliona dolara i omogućuje brzinu protoka od 100 megabita po sekundi. Zavrsetak 4G mreze je najavljen do 2010. godine.
Bas im je dosadno...
A kod nas kruzi pitanje "da li imas kameru na telefonu?" ili "jel ti ekran u boji?"...salim se... :)
Kina u Shangaju uvodi 4G mrezu, prva u svetu!
Uvode pre nego sto su zavrsili i 3G standard u svojoj zemlji. 4G mreza koja je jedino dostupna u Sangaju je razvijena od strane deset vodećih kineskih institucija koji se grupno nazivaju FuTURE Project. Kostalo ih je 150 miliona jena ili 19.3 miliona dolara i omogućuje brzinu protoka od 100 megabita po sekundi. Zavrsetak 4G mreze je najavljen do 2010. godine.
Bas im je dosadno...
A kod nas kruzi pitanje "da li imas kameru na telefonu?" ili "jel ti ekran u boji?"...salim se... :)
I najjaca bi bila fora da se naplacuje po kb-a, ono default: 100kb-a = 5din + PDV
. Nego ne kontam zasto 19.3 miliona dolara, pa na sta odu sve te pare, zar je bash toliko skupa ta oprema i troskovi....

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- AleksandarNS
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 01:44
Ko zna sta se sve tu postavlja po gradu i kakva je to oprema, a gde je sve to sto treba da izdrzi par hiljada ili miliona korisnika u jednom trenutku kad navale, antene, serveri... mozda i mali kinezi trce po ulici i vuku te za rukav da koristis 4g, i oni imaju dusu pa ih treba platiti...he he nadam se da se nece niko uvrediti ( jer ima kineza na sajtu?
)
Otvaram zvanicno fan-club jedaca pasa, sve u korist firme i drzave samo da imamo i mi 4G. Za test uclanjenja pola pohovanog psa i tri zmijska repica, boze pa naravno i pirinac
vise informacija ce te naci na www.pohovanifanclub4g.com
Nemoj da me brisete molim vas!
Evo i sa stranih malo linkova:
http://timesofindia.indiatimes.com/NEWS ... 525094.cms
http://www.chinab3g.org/english/futureproject.htm
nista posebno ali cisto da se zna da nisam izmislio, posto ovakve stvari bas opusteno mozes izmisliti...

Otvaram zvanicno fan-club jedaca pasa, sve u korist firme i drzave samo da imamo i mi 4G. Za test uclanjenja pola pohovanog psa i tri zmijska repica, boze pa naravno i pirinac

Nemoj da me brisete molim vas!

Evo i sa stranih malo linkova:
http://timesofindia.indiatimes.com/NEWS ... 525094.cms
http://www.chinab3g.org/english/futureproject.htm
nista posebno ali cisto da se zna da nisam izmislio, posto ovakve stvari bas opusteno mozes izmisliti...
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
@lomnica_city: ja sam vec odavno odlucio, kada porastem bicu japanac
(i onako se vec lozim na njih ko pas na kosku).
Mada ono, kada smo mi tek stigli sada da uvedemo 3G (a svet to ima josh od pre hrista, i josh ranije.....) to ne verujem da ce ni moji sinovi doziveti u ovoj zemlji, tek unuci (a i to je pitanje, ako bog da....)
Inace ono, super fora... uplatish FLAT za telefon i stavish preko noci da skida sve i svasta
, ide brze nego preko kompa
.

Mada ono, kada smo mi tek stigli sada da uvedemo 3G (a svet to ima josh od pre hrista, i josh ranije.....) to ne verujem da ce ni moji sinovi doziveti u ovoj zemlji, tek unuci (a i to je pitanje, ako bog da....)
Inace ono, super fora... uplatish FLAT za telefon i stavish preko noci da skida sve i svasta

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
da da ako su oni napravili protok od 400mb po sekundi onda samo mogu da sajam i mastam kakvi sve protokoli za PC postoje. Negde sam ranijecitao da je napravljen PC za vojsku koji znaci ppored neki nenormalnih komponenata,neunistivosti itd ima abnormalni protok ali necu da dajem nikakve podatke jer ne znam tacno koliko a ne bi da lupam gluposti.Kad nadjem stranicu postavicu link. pozz
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
gargamel4 upravo. ja lepo reko na onoj temi - buducnos' i psihologija da nikom nece koristiti taj nivo prenosa informacija .. evo, zamishljam da imam telefon sa specifikacijama mog kompjutera, koji sam inace krvavo zaradio i platio 2000 evra, i opet, ne znam shta bih radio sa tim protokom, kad i onako sve shto je na torrentu i na share-u te velicine, ili igra, ili video ..
There is no knowledge that is not power
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Rapidshare ima protok 80 Gbps, sto mu dodje 10 GBps. Mmmm i sa ovih 768 vishe ne znam sta da skidam. A onako bih sve poskidao i onda? S tim da je tamo to loshe sto bih preko neta pre nesto imao skinuto nego sto bi komp bio u stanju da obradi i upishe informaciju. Shokatta!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Cemu toliki protok?
Hajmo sada da posmatramo ovo pitanje iz drugog ugla...
Nekada je na flopi disk moglo da stane SVE. Ali vremenom fajlovi su dobijali na kvalitetu, a posledica toga bi bila povecanje memorije. 1 film je stajao na CD, pa na DVD, pa na DVD DL. Onda je izmisljena High definition TV veoma visoke rezolucije. Takav film ne moze da stane na DVD, ali moze na Blue Ray disk. To ce postati default jer na DVD nece moci da stane nista.
Hajmo sada da posmatramo ovo pitanje iz drugog ugla...
Nekada je na flopi disk moglo da stane SVE. Ali vremenom fajlovi su dobijali na kvalitetu, a posledica toga bi bila povecanje memorije. 1 film je stajao na CD, pa na DVD, pa na DVD DL. Onda je izmisljena High definition TV veoma visoke rezolucije. Takav film ne moze da stane na DVD, ali moze na Blue Ray disk. To ce postati default jer na DVD nece moci da stane nista.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Dexter
- Expert
- Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
- :: Samsung S21+
Otishli ste malo u off sa kompom itd...Imate ovde -> klick here temu o konekcijama pa mozete da raspravljate tu... 

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja imam 2 SATE 200 i 160 i jos jedan ide 250 GB i nije mi dosta. Lenjost da se reze? Ma jok, Igoritza samo ne rezem ono sto mi ne treba. A da bih znao sta mi ne treba moram da vidimsa cime imam posla. Tako, svaki film moram prvo da odgledam, igru makar proigram...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!