A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Aparat kupujes odma takodje i placas u naredna 24 meseca pretplatu na izabranu tarifu + jos ono sto potrosis posle toga .
primer :
Uzimas naprimer telefon http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... c.536.html
on uz tarifu 350 kosta 6000
i to dajes omah , a posto si uzeo telefon obavezujes se na 24 mesecni ugovor sto povlaci da u tom periodu dajes minimum 1280 dinara mesecno koliko je pretlata za tu tarifu .
ponesi licnu kartu , bices proveren u kreditnom birou , proverice ti visinu plate tj dali ti mozes da to sve placas , dace ti da biras broj sa 060 prefiksom , potpisaces ugovor , dobices garanciju od godinu dana na aparat i to je to :wink:
Saveti ako vec posedujes dobar aparat onda mozes i da uzmes neobavezujuci ugovor koji mozes da raskines kad oces , i jos jedan otvori trajni nalog da ti direktno sa tvog racuna skidaju troskove svakog 27 - 28 u mesecu .

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

sigi, Sigi, čovjek je samo pitao da li plaća odmah ili na rate. :D

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Evo sta nudi makedonski VIP Operator :
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/pro ... /index.php

Telefon besplatno (prosecan) i besplatne razgovore u mrezi tokom naredna 24 meseca!
Tarifiranje 60+1, uspostava veze je besplatna!

A vip korisnici u Makedoniji imaju i mogucnost dopune kredita putem interneta, sto ovde jos jedino vip nema...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Da, ali u Makedoniji ima prenosenja broja http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/mnp/index.php
Nadam se da ce se i kod nas malo uspostaviti red kada uvedu ovo...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Može se lako desiti da nastave da se ovako poštuju oko cijena, pa samo biraj ime operatera. E sad, tu je jedina svijetla tačka što je mts u epic fail-u pa bi svi pobjegli od njega k'o đavo od krsta, pa bi oni mogli malo započeti snižavanje cijena, ili uvođenje nekih novih usluga, ako mognu softverski ispratiti. :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Gledam post pejd ponudu i nesto mi nije jasno.
Naime, da li se dobija 350 sms i 350 mms poruka ili je to 350 poruka zajedno pa koliko kojih posaljes?
Sta se desava kad se potrosi tih 350 minuta u okviru mreze? Da li se posle toga skida od onih 350 besplatnih iz nacionalnog saobracaja pa tek onda ide na naplatu novih ili...?
Da li postoji prenosenje eventualno neiskoriscenih minuta i poruka iz pretplate u naredni mesec?
I kako tarifiraju prvi minut pa i sve naredne? 60+60 ili...?
Nesto se ozbiljno razmisljam da predjem kod njih sledece godine pa ako neko ima informaciju...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Azimuth poruke ili mms ili sms.tj i jedno i drugo ali zbir je 350.prvo idu minuti iz nacuonala prema svima pa tek kada se potroši idu dž u vipu.ne prenosi se ništa.60+30.ovo koristim tako da znam...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znaci bez obzira sto zovem u mrezi prvo mi skidaju minute iz nacionalnog pa tek onda ove minute iz mreze? :?
Eto zackoljice...pas mater...taman sam se ponadao da su makar oni koliko toliko posteni.
Nista, cekam da mi istekne ugovorna obaveza i da zazivi ono prenosenje brojeva pa cu videti sta mi je ciniti dalje...
Jesu sredili konacno mrezu? Mislim, nema vise onog seckanja kojeg je bilo do nedavno?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jel' proveravaju sve dal' su kreditno sposobni il' samo postpaid novajlije. Hocureci, neko je postpaid godinu dana sa prosecnim racunom dve i po hiljade, a uzeo bi telefon uz postpaid 350 i kao on je nesposoban to da isprati.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Azimuth pa onih 350min u mreži su ti kao poklon.jer jedino oni to daju.ja nasviram lepo 350min i posle trošim zadnja dva dana onih 350min u mreži jer imam još jednu postpejd karticu.
Lobachewsky ja sam skoro dve god kod njih mob nisam uzeo a mame me sa nekim mobovima da uzmem ali ja im tražim e71 za 1din..oni ne daju...znači nas stare ne proveravaju...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Posle 6 placenih racuna korisnik se vise ne proverava u kreditnom birou. Sto se tice cena telefona oni su neka sredina izmedju mts-a i telenora...
D500&E71

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sve mi se cini da polako ali sigurno postaju ozbiljna konkurencija ovim ostalim. I meni se cini da su neka zlatna sredina, telefoni jeftiniji od Telenora, minuti kao kod Telekoma samo sto ih je malo vise.. Ako ne preduzmu nista VIP ce dominirati, nece ovi vise moci od stare slave da zive.
Jel zna neko kako roming sa Hrvatskom funkcionise? Mislim, i oni imaju VIP pa da li je jeftinija ta varijanta od bilo koje druge ili...?

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Azimuth, jeste. To su mreže roaming partnera, odnosno operateri koje Mobilkom Austria drži. Ako koristiš te mreže u inostranstvu, cene su povoljnije. Mada, koliko sam ja gledao, generalno je najpovoljnije u inostranstvu koristiti VIP. Ja sam trenutno u Norveškoj i pre nego što sam došao ovde analizirao sam cene roaminga i ispalo je da mi je povoljnije da koristim ovde VIP nego Telenor, mada bi po logici stvari trebalo da bude obrnuto.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

razlog vise za VIP :) BlackBerry® Curve™ 8520

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Simpatično, ali +1000din. za BB usluge :dry:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

I u telenoru ce se pojaviti isti ovaj BB, bas me zanima kolika ce mu cena biti. Vip je ponudio bas super cenu uz Postpaid 350 - 12999 din.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

kako sam ja shvatio bez te bb usluge ne mogu da koristim gprs i mms, valjda i bez toga mogu preko wlan na net. tel. je stvarno dobar

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

Da li je neko upucen, moze li se telefon uopste uzeti bez tog BB servisa i pretplate za njega? Nebitno da li je u Telenoru ili Vipu...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

vuchko987, ocigledno da mozes jer je i u prodaji mimo paketa :wink: 24-25000, tako nesto, mrzi me da gledam sada.
Ne vidim razlog zasto Zligore ne bi mogao da koristis gprs i mms ukoliko ne koristis BB usluge? :?

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

negde sam tako nesto procitao da je ta bis usliga samo gprs i ako se ne plati ne moze da se koristi. zato sam i pitao.

Odgovori