A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

nekada su to zaokruzivanje "maskirali" navodnim povecanjem minuta i sms-a u paketima, sada cak ni to. samo (neprimetno) obavestenje na sajtu. titpicno za vip.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa sad ovo ispada najnepovoljnije,Telenor je barem povecao minute i sms i za toliko povecao cene paketa i tu izmenu iskoristio i uveo ovakvo zaokruzivanje a vip mrtvi ladni 60+60 i tacka. U poslednje vreme sve poskupljuje pa mora i ovo.
:dry: :dry:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

[quote="mb011"][/quote]

Šta treba da naprave reklamu u kojoj ti govore kako sada dobijaš više (kao telenor koji je pritom i povećao cene paketa) a nigde ne spominju to zaokruživanje, meni nije potrebna reklama da shvatim da su to sve ista .....

Izmenio: IDzO
*ne citiraj ceo post na koji odgovaraš već izdvoji samo deo na koji se odnosi tvoj komentar*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sto se zaokruzivanja tice, 066 je najbolji posto je tamo jos uvek 60+1s, ali provera stanja je ocajna. Tako da se treba dobro razmisliti kod koga da se potpise postpaid ugovor.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Slika

Sta?!?!?! :blinky: :o :blinky: Ukinuse legendarni Postpaid 900 od 1990 din!!!! :blinky: :o A ne mogu da verujem. Kakvi bolidi. Ne verujem.
Kao povecali sve za 100, a ustvari cenu digli za 500 dinara! 25% ! Isti paket maltene sada je skuplji 500 dinara! E Vipe Vipe... kako ti umes da razocaras, niko ne ume. :uhuh:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Upropastise 325 paket koji je bio najizbalansiraniji na nasem trzistu, za nekog prosecnog potrosaca. Sada ce se tih 325 min. jako brzo "istopiti"!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Било је питање дана кад ће то учинити...
Сад ми уопште није жао што сам остао на 064.
Слобода или смрт

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

imbecilizam na naj visem nivou , neke stvari u mobilnoj srbiji nisu mi jasne nema sanse da razumem ni pijan ni trezan to :wacko:

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Keva je na vip postpaidu i dobila je za rodjendan poruku da ce na sledecem racunu dobiti 150 din kao nagradu za rodjendan. E sad mene interesuje da li tih 150 din moze da trosi samo ukoliko prekoraci paket ili ce joj on biti umanjen za ti 150 din. Jel imao neko iskustvo sa tim?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Oduvek sam govorio da je vip najbezvezniji operater kod nas. Zato nikada nisam koristio i necu koristiti nista od njihovih usluga, ni pripejd, ni postpejd! I cemu posle MNP?!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

knjaz, ako se ne varam, umanjice ti racun za taj iznos, tako je meni barem bilo.

mezzano, ne vidim zasto je najbezvezniji, kad sva tri operatera sada isto zaokruzuju? Ali ok, imas pravo na svoje misljenje, a poznato nam je od ranije :wink: Ja eto recimo tesko da bih ikad vise isao nazad na MTS, a na Telenoru u zivotu ne bih bio.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

araphel, zbog ovakvih stvari. Ueli su 60+60,bez da su povecali broj minuta i poruka, kad su drugi imali 60+1 oni 60 + 30, svaka pripejd promocija je bila pracena poskupljenjem uspostave... A jel neko pitao sta je sa postojecim korisnicima, vazi li ova promena i za njih ili samo za nove?

darkooni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Sep 2009. 00:27

Post od darkooni »

Postojecim postaid korisnici u Vip-u ostaju na tarifi kakavi su moj bata ima tah 325 i stara mu je tarifa kao sto je i potpisao ugovor pre godinu dana tj 60+1.
Ja sam u telenoru ostao na prenesi 150 iako su ubacili nove pakete sto mislim da je od njih sasvim korektno i apsolutno sam zadovoljan telenorom vec treceg imam uvid u stanje, racun platim tipa 29-tog u mesecu u rajfajzen i odmah istog dana im legne na racun. Jedino je bzv sto ako hoces novi ugovor i tel potpisujes po novim tarifama i to me uzasno nervira tako je i kod vipa. Uzgred bio sam u Mts-u tri godine i uopste se ne kajem sto sam raskinuo ugovor.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

mezzano napisao:Oduvek sam govorio da je vip najbezvezniji operater kod nas. Zato nikada nisam koristio i necu koristiti nista od njihovih usluga, ni pripejd, ni postpejd! I cemu posle MNP?!
nikad nisam i nikad necu

e ovo me oduvek fasciniralo :) ovo slusam od 98 godine od kako je sva ova mobilna prica pocela , secam se prepirki oko toga sto neki daju cifru od 100 200 maraka za kartice mobtela kad telekomove kostaju oko 50 - 80 , onda kad se sve razvilo onda su mnogi srali ni nakenjavali pricu oko toga kako je mobtel dobar zato sto je skup :D to je negde period iza bombardovanja tad neki nisu teli da cuju za crvene i tako to pricaju neki koji zive jos na dopunama ili tata i mama baba deda od pemzije im uplate 200 din
u zadnjih evo 3 godine vip prvo od prvog dana pri pejd , odma preso na 325 pa preso na 350 pa tako do maja ove god sada na 900 :) i onda dodje neko ko nikad nije i nikad nece i kaze da je vip govance a sad ko je ovde lud

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

sigi napisao: i onda dodje neko ko nikad nije i nikad nece i kaze da je vip go*ance a sad ko je ovde lud
Ma sve su to ista go*anca. :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Meni je Vip antipatican zbog:
- toga sto, kad su poceli sa radom su pustili ogranicen broj kartica, pa je to prodato za jedan ili dva dana. Hteo sam da kupim pripejd broj, ali nisam mogao nigde da nadjem, dan-dva po pustanju u prodaju (Nis je u pitanju)
- toga sto su im skoro sve pripejd promocije bile ogranicene na razgovore i poruke u mrezi
- toga sto su privi uveli 60+60 na pripejdu
- toga sto su prvi uveli 60+30 na postpejdu
- toga sto su im najjeftiniji postpejd paketi bili skuplji od konkurencije
- toga sto su i na postpejd presli na 60+60, bez da povecaju broj minuta i poruka...

Ne kazem da nemaju prednosti u odnosu na druge operatere u nekim segmentima, ali jednostavno, od sva tri operatera, oni su kod mene na poslednjem mestu.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ko još koristi prepaid kao glavnu karticu (oni koji misle da je jeftinije a kada se sabere izađe skuplje od post paida), tako da što se toga tiče baš me briga. I telenor je sada prvi uveo 60+60 pa nisam promenio mišljenje o njima, jer sam znao da je to sve već odavno dogovoreno među operaterima. Npr vip je ubedljivo najbolji što se tiče telefona, eno telenor reklamira nešto što ni nemaju, moraš da juriš po gradu dve nedelje telefone. Ovde kod mene vip ima bolji signal od telekoma a posebno od telenora. Imam postpaid od telenora i pripejd mts. MTS postpejd nikada ne bih uzeo jer sestra ima broj i bukvalno nikada ne može da proveri stanje a i kada može nije tačno. Sve u svemu ja sam vipom prezadovoljan.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano, ja te podrzavam i sve sto si napisao isto sam i ja primetio. Par puta su mi njihove reklame na tv izgledale povoljno medjutim kada na sajtu vip proverim detalje vidim da je sve drugacije.
telep, sto se tice Telenora i njihove ponude pojedinih telefona to je nazalost istina,neznam i ja sta im znaci da zakite njihovu web stranicu nekim atraktivnim modelom a taj model ga nema cak se nemoze kupiti ni preko e-mail shopa.
Dali se pojavljuje vama ova reklama mts na sredini monitora,uh bas nervira. :shock: :x

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Na zalost i meni se pojavljuje mts reklama :shock: sto se tice zaokruzivanja 60+60 mislim da je to takva otimacina da to stvarno nema smisla pricas minut i pet sekundi oni kazu pricali ste dva minuta, ja stvarno nemam reci, kako je krenulo nadam se da ce na ovome ostati, jer sledece je da uvedu da se besplatni minuti skidaju i onome ko prima poziv a ne samo onome ko zove i to po istom principu zaokruzivanje 60+60, tako da smo pepusteni na milost i nemilost nasim operaterima. Inace korisnik sam Telenora vec 12 god. postpaid.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Razlika izmedju 60+1 i 60+60, po nekim mojim proracunima, je oko 20%. Telenor i mts su to donekle amortizovali povecanjem broja minuta i poruka, a Vip to nije ucinio. Mene vise od 60+60 nervira uspostava veze. Da je tarifiranje na sekundu onda bi imala smisla, ovako je to obicna kradja.

Odgovori