Tržišni udeli

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Auuu... Telenor posluje sa odličnim prihodima... da... ali ne kod nas... da si se malo bolje informisao, uz dužno poštovanje tetki, a mogao si to veoma lako da uradiš klikom na jedan link na forumu mogao si da vidis direktno od telenora koliki su im prihodi...
Telekom posluje odlično... i to je realnost... i uopšte nije bacanje para širenje na "neprofitabilna" tržišta...
Lepo si rekao da ne treba neargumentovano pričati ali nemoj ni ti to da radiš... :wink:

Tema je nova, nastala razdvajanjem postova i bila bi spojena sa temom sličnog naslova i sadržaja da postoji opcija na forumu... ovako... nastavite diskusiju ovde...

btw, djuice, molim te da citiraš lepo postove, ovako su užasno nepregledni...

P.S. da nije manekenovog imenika ne znam kako bismo uopšte imali procene tržišnog udela ne samo kod nas... :lol:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Hektor
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Feb 2007. 13:46

Post od Hektor »

Neprofitabilno ? Hm ... Recicu ti samo da je poruka u MOBIS mrezi 11 pfeninga (da, da mi i dalje imamo marke :D Stete sto nisu dojce 8) ) tj. negdje oko 5.5 eurocenti a na trzistu RSa Telekom nema nikakvu konkurenciju! Ovde nikome ne pada na pamet da uzima brojeve 2 druga operatera (muslimanski i hrvatski), tako da je sirenje na teritoriju RS tj. bih PO MOM MISLJENJU odlican potez. Opet je van teme ali je vezano za raspravu :roll: Za magicni imenik nemam rijeci :lol:
HTC M8Q HTC 10

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

migi napisao:Tetka mi radi u telekomu, i pricao sam sa njom malo o poslovanju doticnog. Telekom nema uopšte dobru zaradu za razliku od telenora...
Poznajem neke ljude u Telekomu, oni se u opste ne zale. A ti mozes sam da saberes dva i dva tj. trzisno ucesce jednog odnosno drugog pa sam zakljucis ko ima vecu zaradu.

PS Moj imenik je takav kakav je, i u skoro poslednjih 10 godina je tacno pokazivao odnos.

@djuice i Jorgovana, molim da se drze teme a mene da ne pominu u svakom postu. Meni je zao sto Telenor gubi korisnike i sazaljevam sa vama, ali njihova politika ih je do toga dovela. Pa pogledajte koliko im treba da ukinu naplacivanje na 0639863, to je takodje zalosno.

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

"Puka aproksimacija, pritom zlonamerna i pre svega NETAČNA! To što Vi mislite da je nešto tako, ne znači (a po pravilu se, barem na ovom forumu i pokazalo) da je tako. 8) ", jel ti ovo poznato? :D Ziv bio Korisnicki Servis.
djuice user permanently deactivated.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Dajte ljudi otkud vam ideja da bilo koji od operatera lose posluje. Pustite tetke i poznanike.

Cinjenica je da mt:s ima znacajno vise korisnika od Telenora ali ono sto ljudima nikako nije poznato je da mt:s ima mnogo veci deo trzista poslovnih korisnika narocito onih sa vise stotina (pa i hiljada) brojeva, i ne nisu u pitanju nikakve direktive i naredbe iz vremena kada je Telekom upravljao Mobtelom jednostavno se radi o tome da je Mobtel jako zakasnio sa uvodjenjem takve usluge, kada su dosli norvezani su pokusali da promene stvari uvodjenjem "besplatno za tim" usluge ali nisu nesto posebno promenili situaciju, mada istini za volju privukli su dosta manjih korisnika sa do dvadesetak brojeva.

A oko preuzimanja korisnika pa ne znam meni je ipak bitnije na kojoj su mrezi ljudi koje pozivam nego koji mi je broj (ionako kontam da me svi u imeniku traze po imenu a znatno redje okrecu broj) i tako ce biti sve dok razgovori u mrezi budu jeftiniji od razogovora van mreze :|

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

potpuno se slazem sa chicom
kao da su ljudi emotivno (ili pupcanom vrpcom) vezani za svoje brojeve
misliiim, ajde bezi
ako neko treba da me svaki dan dere do gole koze samo da bih zadrzao svoj stari broj, neka hvala

i prekinite da se preganjate preko foruma
nadjite se i raspravite to kao dzentlmeni
smarate brate previse

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

batancev napisao:ako neko treba da me svaki dan dere do gole koze samo da bih zadrzao svoj stari broj, neka hvala
Zbog toga je Mobtel i gubio svoje korisnike, tj. ljudi su masovno prelazili na 064 mrezu pa je sad takvo stanje kakvo je. Telenor se trudi ali samo malo trudi da parira mt:s-u ali mu ne polazi za rukom.

Situacija ce da bude jos zanimljivija kada RATEL omoguci kupovinu sopstvenog broja, pa lepo kao covek, ko ti da najpovoljnije uslove ti lepo kod njega. A ne ovo npr. izivljavanje sa naplacivanjem tehnicke podrske na telenoru.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

batancev napisao:potpuno se slazem sa chicom
kao da su ljudi emotivno (ili pupcanom vrpcom) vezani za svoje brojeve
misliiim, ajde bezi
ako neko treba da me svaki dan dere do gole koze samo da bih zadrzao svoj stari broj, neka hvala
Sta fali tome sto je neko "emotivno" vezan za svoj broj... Sem emotivnog vezivanja postoji i prakticni deo... Naravno, ako je razlika bas bas velika, prakticnije je promeniti broj, mada ne verujem da ce razlika u skorije vreme biti tolika... Ipak je Srbima najbitnija cena...
batancev napisao:ako neko treba da me svaki dan dere do gole koze samo da bih zadrzao svoj stari broj, neka hvala
Samo mi jos reci ko te to dere do gole koze? (deru oba, niko se posebno ne istice da bi sada pobegao kod onog drugog. Doduse, ako nisi "emotivno vezan", papir i olovka u ruke pa, vidi koji ti se vise isplati jer svaki ima prednosti i mane i svako je na razlicitim poljima i situacijama povoljniji). Mnogima menjaje broja stvara opsti haos, dok su drugi u stanju da zbog 50 dinara ustede menjaju brojeve ako treba svakog meseca.
Imao sam ja jednog ortaka koji je menjao broj svake nedelje- kupi prepaid paket (onaj koji dolazi sa vise kredita i poruka nego sto si ga platio) i dok ga ne potrosi... I tako sto puta za mesec dana ako treba... Odusevljavao se time... kao mnogo se isplati... Ali, naravno, dosadilo mu je- shvatio covek...
MB maneken, tebi je besplatna tehnicka podrska najbitnija, koliko vidim... Sitnice cine coveka srecnim, nema sta... krupne stvari su mnogo manje bitne :dry:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

samir
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 09:16

Post od samir »

Ne znam čemu više ovo prepucavanje koliko ko ima tržišnog učešće i koji je operater bolji (gori). Svako od nas verovatno ima razloge zašto koristi usluge jednog ili drugog. Imam privatni broj na 063 a službeni na 065 pa sam u mogućnosti da neposredno uporedim usluge oba operatera. Lično zadovoljan sam uslugama Telenora koji, po mom iskustvu, pruža kvalitetniju ali i nešto skuplje usluge (sa akcijama koje preduzimaju u poslednjih mesec dana čini mi se da je ta razlika u cenama sve manja ako ne i povoljinija u nekim slučajevima u korist Telenora što se prevashodno odnosi na pripeid dodatke). Mada budimo iskreni, da Telekom nema monopol na fiksnoj telefoniji nisam siguran da bi bili tako "izdašni" po pitanju cena u mobilnoj telefoniji.

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

ako cemo iskreno imam ja svoj postpaid broj na ETC NET tarifi i on mi je super ali s obzirom da imam 2 tel nikada mi nije bio problem da kupim broj za jednokratnu upotrebu (posebno ako uz njega dobijem i mesec dana flat dial-up interneta koji sam po sebi 2X vredi vise od broja) ali to je sada proslo pa cu sada pauzirati malo

i sta te ne deru na prepaidu
ne daj boze da imas prijatelje i na jednoj i na drugoj mrezi
12-16din/min
mnogo je kume

ETC JE NAJ
http://www.etc.org.yu/telekom.htm
Remember, remember
The 5th of November

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

batancev napisao: i sta te ne deru na prepaidu
ne daj boze da imas prijatelje i na jednoj i na drugoj mrezi
12-16din/min
mnogo je kume

@batancev, ne bih sada da zastupam ni jednu mrezu, i tacno je da ni na jednoj mrezi ne mozes tek tako opusteno da razgovaras, i da je razgovor jedno obicno dranje, ali... O ovome sam vec pisao, i pisalo se i ne znam ko nije cuo za omiljeni broj i tarifne dodatke, ali nema veze...Telenor nam je, mora se priznati, ulepsao stvari... Besplatan razgovor sa omiljenim brojem, poruke 1 dinar... Lepo je za pocetak. Ne mogu da ih pljujem ako se stvari poboljsavaju... A i razgovori su 10 dinara (racunat PDV) i u mrezi i van mreze na paketu jedna cena... Pozdrav :)

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

Lobachewsky napisao:
@batancev, ne bih sada da zastupam ni jednu mrezu, i tacno je da ni na jednoj mrezi ne mozes tek tako opusteno da razgovaras, i da je razgovor jedno obicno dranje, ali... O ovome sam vec pisao, i pisalo se i ne znam ko nije cuo za omiljeni broj i tarifne dodatke, ali nema veze...Telenor nam je, mora se priznati, ulepsao stvari... Besplatan razgovor sa omiljenim brojem, poruke 1 dinar... Lepo je za pocetak. Ne mogu da ih pljujem ako se stvari poboljsavaju... A i razgovori su 10 dinara (racunat PDV) i u mrezi i van mreze na paketu jedna cena... Pozdrav :)

malo si se preracunao sa tim pdv-om

Tarifni paket Jedna cena
Tarifiranje 1 sec
Uspostavljanje veze 1.50 din (fiksna naknada)
Cena Razgovor u Telenor i svim nacionalnim mrežama: 8.50 din
SMS: 2.20 din/poruka

Sve prikazane cene su bez PDV-a.

ili ako hoces http://telenor.co.yu/?section=private&page=3229

ne bih lupao cifre...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

@batancev, prvo, nisam se preracunao, ne brini... Pogledaj ti malo bolje sledeci put- 8,50 sa PDV-om je 10 dinara. Nisam hteo da ga komplikujem sa fiksnom nadoknadom jer sustina ostaje potpuno ista sa ili bez. Nego, primetio sam, neki bas vole da ga zakomplikuju... da se na kraju izgube u komplikacijama.
Drugo...
batancev napisao:SMS: 2.20 din/poruka
Zaboravio si jako bitne tarifne dodatke...
Kada sve to ubacimo i krenemo ponovo da razmatramo- onda se vracamo na moj post... eto...

batancev
Mobil fan
Mobil fan

Post od batancev »

priznajem, tarifni dodaci su super stvar i to je ono sto telenoru daje edge u odnosu na mts
barem u prepaid-u ali naknada je naknada
:) pravi mali djavo jedan :) hteo ti da zakomplikujes ili ne

a druga stvar ne odgovara svima ta tarifa npr. MB manekenu :D shala

ali zato u postpaid-u mislim da je mts ipak malo bolji makar zbog toga sto ne naplacije fix.nakn. u pretplacenim kvotama
Remember, remember
The 5th of November

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Pročitao sam na drugom forumu, MT:S-ov omiljeni broj važi tek nakon što potrošiš besplatne minute ... Ne mogu da verujem kakav propust!

MB Maneken, jel' bi mogao to da proveriš, molim te ... nemam nikoga sa 064 brojem u blizini, a ne mogu da zovem sa fiksnog/mobilnog i da čekam onoliko ... ajd' pa javi ...

Hvala unapred!
Samsung Omnia HD 8GB

MB maneken
Banned

Post od MB maneken »

Lobachewsky napisao:[MB maneken, tebi je besplatna tehnicka podrska najbitnija, koliko vidim... Sitnice cine coveka srecnim, nema sta... krupne stvari su mnogo manje bitne :dry:
Nje meni bes. teh. podrska i postojanje 112 broja najbitnije, nego mi je to bezobrazno od strane Telenora, znaci to su sitnice koje cine celinu i bez kojih celina nije celina. To su propusti koje jedan Telenor ne bi smeo da dozvoli.

Mozes ti npr. da vozis najbolja kola, ali sta ce ti takva kola ako na njima ne rade zmigavci, ako imas problema sa paljenjem, znaci pricam o celini. Mercedes i Audi su ozbiljne firme, one takve propuste ne mogu da dozvole a da ne pricam da slusaju glas korisnika.

Ovde te zaposleni u Telenoru napadaju sto si rekao kako bi bilo lep da ima besplatna teh. podrska kao svuda u svetu i kako bi bilo lepo da ima besplatan broj za hitne pozive kao svuda u svetu. Pa nisam ja nista trazio sto nije normalno u evropi i svetu, meni je samo zao sto postoje tako ograniceni ljudi u telenoru i sto im treba malo vise da shvate.

Ali sve ce se i to promeniti dolaskom treceg, jer ako Telenor ne bude svakog korisnika cuvao kao malo vode na dlanu i slusao sta oni zele, bice a sad adio odoh kod treceg.

@Jorgovan
Da li tarifni dodaci vaze u inostrastvu :lol: ?

djuice
Banned

Post od djuice »

MB maneken napisao:
Ali sve ce se i to promeniti dolaskom treceg, jer ako Telenor ne bude svakog korisnika cuvao kao malo vode na dlanu i slusao sta oni zele, bice a sad adio odoh kod treceg.
?
Nesto se lepo sprema od Telenora u petak... :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Šta se sprema??? Aj kad već praviš teaser i dozvoljena ti je tolika promocija mogao bi da daš neku ekskluzivu... :wink:

djuice
Banned

Post od djuice »

Rado, ali ne mogu, onda ne bi bilo iznenadjenje. Dovoljno je znati da se nesto sprema i da ce u petak biti -veselo-.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ma šalim se... :D znam da ne smeš... :)

U svakom slučaju lepo što se bilo šta sprema ali nema potrebe to potencirati u više tema... pogotovo kad ne smeš da daš više informacija... :wink:

Odgovori