Hoce li biti T-Mobile-a u Srbiji

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Hvala na informaciji :) Da li sam u pravu da se ne zna koji je skuplji Vodafone ili T-mobile? Posto izgleda imas iskustva kako je u Nemackoj.Neko je ovde pisao kako kad je u Nemackoj koristi O2 mrezu i da je jako zadovoljan, da li je to oznaka za Orange?
A sto se tice prodaje Telekoma, ja to bas ne bih voleo ali ce ga sigurno prodati a pogotovu sada kada treba penzije da podignu da iznose 70% prosecne plate.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

o2 nema nikakve veze sa oranžom 8)

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

O2 je englska mreza, nisam siguran ali mislim da je iz engleske, tj iz UK.
A ima je u Nemackoj, nekada je to bio Viag Interkom a sada je O2 Germany.
Ja kada sam u Nemackoj korsitim E-plus, a mislim da je on i najjeftniji, Vodafone DE i T-Mobile D su najskuplje, ali su i najekskluzivnije, sve najnovije usluge oni prvo uvedu.
Moja sestra korsiti BASE, to je virtuelni operator E-plusa, inace to je flat operator, uglavnom nudi flat pakete, i za SMS i za razgovore. Recimo flat SMS i flat razgovori u mrezi kostaju mesecno 20 evra, tj. 1600 dinara, taj paket koristi moja sestra.

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

Ali zar je moguce da ce drzava da proda njeno vlasnistvo? Jos pobogu fixnu telefoniju :shock: meni je to malo nelogicno da prodaju fixnu telefoniju koja pripada drzavi, a sve sto pripada drzavi mislim da ne moze da biti privatizovano, barem ja to kapiram, ajde razumem evropske standarde gde treba da se privatizuje, ali fixna telefonija i tu jos neke ustanove, to je nemoguce :|
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ej covece jel ti vidis gde zivimo!? :wacko: :angry:
Pa mi smo toliki idioti da cemo i Elektroprivredu prodati i JAT i NIS i sve sto vredi samo da ode ovim "postenima" u dzep a gradjane ko sisa! :x :x :x

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Ko god da kupi mt:s bice skuplji jer ne verujem da ce i drugi kopirati mt:s-ovu foru copy/paste - 10para ili tako nesto...

Posle se nece znati ko je skuplji telenor vip ili taj 3.

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

E to sam i ja hteo da kazem ko god da kupi mts bice skuplje nego sto je bilo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, nemojte tako.. nazalost zadojeni smo jednom komunisticko-socijalistickom ideologijom da sve pripada drzavi. U svetu nije tako, zato su tamo gde su, a mi tu gde jesmo. U svetu pod kontrolom drzave je zdravstvo (delimicno), skolstvo (takodje delimicno), vojska, i policija. Dobro, i jos poneke javne sluzbe bitne za funkcionisanje drzave (socijalno, imigraciono...). Sve drugo se nalazi u privatnom vlasnistvu. Gomila bogatasha da ne verujete nema ni naftna polja, ni mobilne operatere, ni sta ti ja znam sta, nego ono sto naizgled niko nece - djubrista i komunalne sluzbe. Djubreta uvek ima, i to je fantastican biznis.
E pa tako je i sa telefonima, svuda u svetu postoji i po nekoliko operatera fixne i mobilne telefonije koji se za klijente bore uslugama i cenama.
Problem nase Srbije nije sto prodaje sve i svja... (za 98% prodatog ili ponudjenog treba da budemo presrecni ako neko uzme) vec sto se prodaje na los nacin, i sto nema razvijene trzisne ekonomije. Nije dovoljno samo prodati, treba prodati pod narocitim uslovima, treba odmah naci konkurenciju, i na taj nacin obezbediti i nova radna mesta i veci standard i bolji zivot gradjanima. Nazalost svi mi dobro znamo gde zivimo, i kako se ovde mulja. Ne kazem da toga drugde nema, ima, ali tamo ako te uhvate, gotov si, a ovde, pojeo vuk magarca. E to je problem, nepostojanje pravnih akata, ili ako i postoje njihovo neprimenjivanje, sto je mnogo strasnije. Od potpunog bezakonja, strasnije je samo prividno sprovodjenje zakona, postojanje "jednakih i jednakijih" i sl.
Sto se mene tice, voleo bih da NIS bude kupljen od strane GASPROM-a i da cene benzina budu kao u Rusiji (3x nize), voleo bih da JAT bude kupljen od Lufthanze i da se vozimo po nizim cenama bez astronomskih aerodromskih taksi, voleo bih i da Telekom bude kupljen od Deutsche Telekoma, ali i da Orange udje kao i O2, i po mogucstvu i Cingular, Verizon, AT&T... ma svi neka dodju, neka se pocnu klati oko korisnika... Davno sam napisao da bismo mi profitirali... ako se bude poslovalo po gore navedenom principu trzisne ekonomije. Ako se nastavi sa muljanjem, tonucemo sve dublje, a dno ko zna gde je... mulj ume da bude prevrtljiv jako.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

miodrage, za Premijera! :lol:
Hehehe... pa jeste, ostalo je nama mnogo navika iz prethodnih vremena... "mulj" i slicne stvari! :cry:

dadolino
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 27. Jun 2008. 08:19

Post od dadolino »

Stvarno ne znam zašto uopće netko želi da deutsche telekom kupi mts. Pa T-Mobile je nešto najgore što vam se može dogoditi... U hrvatskoj imaju bolesne cijene i uz vip su najskuplji na tržištu. Da nije ušao tele2 još sad bi plaćali pozive od 3kn (32,7 dinara) prema drugoj mreži. Tele2 sad ima pozive prema svim mrežama za 0,49kn (5,35 dinara) (za usporedbu: na vipu i t-mobileu toliko dođe poziv unutar mreže prema odabranom broju) i akciju 3 mjeseca besplatno unutar mreže. Plaća se samo uspostava poziva od 0,25kn (2,73 dinara). Da ne govorim da je mms besplatan unutar mreže već godinu dana i slično. Iako tele2 ima do 4 puta niže cijene još uvijek ima gomila neinformiranih ljudi koji plaćaju pozive ko suho zlato, hebiga, agresivne i tupave reklame čine čuda... I da, sve cijene sam napisao s pdv-om, jer ovdje je nezamislivo da u današnje vrijeme operatori pišu cijene bez pdv-a... Ako nekoga zanima ovdje može vidjeti direktnu usporedbu cijena svih operatora u hrvatskoj. http://operateri-cijene.50webs.com/ I zapamtite, veliki igrači ulaze u slabije razvijena tržišta da si pokrpaju rupe u svojoj matičnoj zemlji, a ne da vam snize cijene. Pozdrav

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misternobg »

Sve se ovo ne bi desilo da je Pera prvo otisao u policiju :D
Lepo sam vam rekao, samo pitajte Hrvate kako je kod njih sve to se primeni posle ovde.

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Mar 2005. 14:18

Post od mis »

dadolino, sto mi je najcudnije od svega u HR je omogucen i number portability i minimalan broj ljudi ga koristi...
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

odstupamo malo od teme ali hajde da pitam: kakav je tele2 osim cijene? kvalitet signala, pokrivenost...
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Pa tele2 ti je kod rvata isto ko kod nas vip oni su vise orjentisani na jeftinocu imaju monogo pogodnosti ,signal je dobar bar ovo sto ja znam baranja,slavonija, lika i dalmacija koriste ga nasi ljudi koji idu dole sradjivati papire za imovinu sto im je ostala dole tako da je oke nude telefone i povoljniji su od drugih .

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Pre neki dan sam bio nesto u Pinosavi... VIP no network, ostali rade najnormalnije :D

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Mirko BGD, pa naravno kada VIP koristi stare predajnike od mts-a... Chuo sam da cje se to srediti sada kada je vodafon doshao.. Videcemo ..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

dadolino, zar tele2 ne koristi vipov signal a ne t-mobilea?ako s ene sjecam tako sam cuo a i imao prilike da koristim neko vrijeme tele2 broj,doduse tek je poceo sa radom ali se sjecam da su oni i vip imali dogovor o saradnji te vrste

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

@mis
Evo ja cu ti odgoroviti umjesto dadolina!
Taj ugovor je zavrsio 1.6.2008 i od tog datuma se koristi roaming sa t-mobilom jer je nesto povoljniji tj. mogu se koristiti i data usluge (npr. mms) sto kod VIPa to nije bilo moguce. A i smatra se da je t-mobile bolje pokrio podrucja van naselja nego VIP (ali to je vec stvar za diskusiju).
Ja sam inace korisnik Tele2 od pocetaka i nemam nikakvih problema i s vremenom su sve stabilniji i uvode stalno nove promocije (25kn=1000 sms prema svim mrezama, 3 mjeseca besplatnih poziva unutar mreze).

mis
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mis »

dosadicu ti outsajder(i veliko ti hvala) al ajde da te pitam jos nesto:do kada traje taj ugovor sa t-Mobileom?ako znas,hvala na odgovoru.inace ima karticu hrvatskog T-Mobilea i mogu reci da je su im cijene katastrofalne a koristi je bas zbog toga sto Tele2 ne pokriva moje podrucje

dadolino
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 27. Jun 2008. 08:19

Post od dadolino »

mis
Ugovor je potpisan na 3 godine, ali naravno da će ga produžit ako bude potrebno.

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka a naročito onih iznad tvoje! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

Odgovori