Kako smo iskoristili mogucnost prenosenja broja u 2011

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge

Da li ste iskoristili mogućnost prenošenja broja?

Glasanje se završava Pet, 20. Jan 2012. 20:37

mt:s --> telenor
2
6%
mt:s --> vip
2
6%
telenor --> mt:s
4
11%
telenor --> vip
2
6%
vip --> mt:s
0
Nema glasova
vip --> telenor
0
Nema glasova
mt:s --> mt:s
11
31%
telenor --> telenor
8
22%
vip --> vip
7
19%

Ukupno glasova: 36

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

@antec: u pitanju je jedan mesec a ne tri meseca, to sto pominjes je prastaro... 8)
Inace VIP i Telenor su profi a MTS se sada cupa preko 50% popusta na pretplatu. Tesko je odluciti se.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

AquaZX, a po čemu su to Vip i Telenor profi?

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

@mezzano, profi su po servisima koje nude i odnosu prema korisnicima. mts je od skora sredio sistem ali ih mnogo bije glas da su aljkavi. sto i jesu i zato i daju 50% popust jer tako jedino i mogu da opstanu uz MNP.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sa ovim primerom od 50% se i vidi koju zaradu imaju operateri, jer se mts-u i ovo isplati.
Dok sam koristio mts jedinu manu sam video kod njihovog osoblja koje nema bas nekog znanja oko telefona koje nude u prodaji.
Sada im je glavni propust slaba ponuda telefona, ranije su tu bili bolji.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

AquaZX, po meni su sva tri operatera ujednacena, nijedan nema 100% pokrivenost niti ujednacen kvalitet mreze, tako da price o tome kako su profi VIP i Telenor zaista ne stoje! :? Da sad ne hvalim mt:s, ali realno on ima najbolju ponudu tarifa i tarifnih opcija, i trenutno najvise promocija, Telenor tu i tamo, dok je VIP podbacio! :wink:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne znam, mene je VIP častio sa 20+20% popusta na cele 2 godine, što će mi u zbiru biti mnogo više od 5000, a kome je mt:s-ov net dobar, taj ni ne koristi net, ili ima neviđenu sreću da stanuje blizu bazne stanice u kraju u kome jedva da ima mt:s korisnika.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Ma gde VIP podbacio :). Prepolovio je cene Smarta, 1100 smartova za 1490rsd to nema nigde. Moze covek lepo sam sebi da skroji paket. I plus 25% popusta na 2 godine. Net im radi ok.
MTS takodje ima jaku akciju, 50% popusta ali mu net radi krs za neke standarde, usluga losa. Voice im je na 8khz, tuga i jad a 2012ta godina.
Telenor se isprsio 5000din za telefone u poslednoj nedelji decembra, to vise ne vazi, sve po starom :chytry:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Iako sam, gotovo, jedva čekala MNP na kraju sam analizirajući detaljnije sve operatore shvatila da su svi isti (sa nekim varijacijama u paketima ali su zanemarljivi i svaki ima neku veliku manu i kod svakog se može desiti da te kradu) zato sam, delom i iz patriotskih razloga, rešila da i dalje ostanem na MTS-u - kad već plaćam i postoji mogućnost da me kradu, bolje da budu naši nego njihovi...:) Sa MTS-om nikad do sada nisam imala problema a na postpaidu kod njih sam već 7+ godina...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ovi koji su prebegli imaće problem sa govornim automatom koji se javlja pozivaocu, a samo
pozivaoc može da ga isključi. Ljudi će misliti da je nedostupan.
Ako je bio na MTS-u recimo i prešao na VIP, automat mora svakoga da obavesti o prebegu.
Da ne bi onaj ko poziva imao dodatne troškove, ako ima besplatne minute u mreži.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Ne svi, vec samo kad se zovu ljudi iz mreze iz koje je otisao. (u gornjem slucaju, samo iz mts mreze)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Evo malo statistike, na bazi vasih glasova:

Slika

Slika
Procenti su ovde procenti početnog stanja pojedinačnih operatera pre nastanka promene. Pokazuje kakva je relativna promena stanja po operaterima. Npr. prema vašim glasovima VIP je dobio 57,14% novih korisnika u odnosu na početno stanje od 7.

Slika
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I onda mi neki tako pricaju bajke o Telenoru kao najprofesionalnijoj firmi, i pljuju Vip koji je za skolarce koje su kupile sarene reklame na tv, ili mt:s u kome nista ne radi i sl.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

@Miodrage, ne lupaj ponovo, jer na osnovu čega si ti ovde zakljucio da je nesto tako? na osnovu ukupno 36 glasova za sve mreze? evo prvi ja nisam uopste glasao.. :uhuh:
druga stvar, evo pre neki dan pricam sa sestrom koja je na MTS-u post pejd i kaze mi da ne moze da proveri koliko ce joj biti racun , a odavno je potrosila i minute i poruke. Stoji zaduzenje 0. Datum je bio 21 kada je gledala. Pitam je a kada si potrsila paket, a kaze mi ima sigurno nedelju dana. Pa ti vidi, mozda je to samo kod nje, ali cisto sumnjam posto sam godinama bio izlozen tome dok sam bio korisnik istog.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Banega, nemam pojma koji ima problem sa proverom racuna na mt:s-u tvoja sestra. Ja stanje racuna proveravam svaki dan i nisam imao nikakvih problema ni 20-og, ni 21-og, ni 22-og,...
Sto se tice statistike - naravno da uzorak od 36 glasova nije realistican pokazatelj stanja u celoj Srbiji, to niko ni ne tvrdi.

No ako posmatramo samo populaciju aktivnih ucesnika foruma ima izvesnu relevantnost. Naravno prosecni ucesnici foruma, ne odgovaraju prosecnom korisniku mobilne telefonije u Srbiji.

Kada dodjem do zvanicnih podataka operatera o prelascima ja cu ih ovde objaviti u istoj formi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Banega, Moja zena je na mt:s postpaid, i malocas sam proverio tvoju tvrdnju, i sve radi. Ili tendenciozno serviras ovakve neistine i poluistine, ili ona zaista ima neki problem sa operatrom, koji treba da resi, najbolje odlaskom u poslovnicu. Predlazem da i ti odes sa njom, zlu ne trebalo.
Ja jedino mt:su zameram sto imaju nestabilan 3g signal.
Vipu zameram sto nema prenosenja neiskoristenih stvari. I nemogucnost provere racuna ussd kodom, a Telenoru zameram dranje korisnika i previsoke cene.
A mislm da inace svo operateri rade dobro svoj posao, koliko mogu, i da su profesionalni. Najljubazniji su definitivno u Vipu, u mt:s su barem prema meni uvek bili maksimalno pristojni, a sa Telenorom imam i negativnih iskustava. Toliko o tome.

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

@tomas, @Miodraže sutra sam u bg na utakmici polufinala pa cu ujedno i videt sa njom o cemu se radi. Mozda je to samo slucaj kod nje, opet cu da vidim sta je konkretno tako da nista unapred, jer može ona da proveri stanje racuna, ali odavno je ostala bez minuta i poruka, i dalje zove i trosi, a racun stalno pokazuje da je 0. to je problem. Tako da cu videti sa tom famoznom sluzbom konkretno u poslovnici. poz

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Banega, iz mog dosadasnjeg iskustva, vecina problema je prouzrokovana losom informisanoscu korisnika! :wink: Kako ja dosad nisam imao nijedan problem takve prirode, mora da sam srecnik! :dry:
Pozdrav! :?
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Cudno, ni ja nikad nisam imao problem, a ni moja draga otkako je sa mnom, jer o oba racuna, telefona, i svemu ja vodim racuna. Onda sam miran da ce sve da bude u redu

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Banega napisao:...
Па и када узимају узорке типа мишљење јавног мњења или типа репрезентативни узорак за време избора,не узимају на основу просека целе Србије,него досада пребројаних гласова,па ко је гласао,гласао је...(а ја се како каже удајем у суботу),тако да не видим зашто то не би било и неко просечно мишљење просечних корисника мобилне телефоније.Значи Теленор је у најгорој позицији,без обзира на паметну мрежу :P Очито кориснике и нешто друго привлачи,не само име...има нешто и у цени,изгледа.

Odgovori