4G LTE konacno stize u Srbiju 2015.

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: 4G LTE konacno stize u Srbiju 2015.

Post od Azimuth »

Navodno ne. Ali ajd da sacekamo sutra pa da vidimo. Po meni je sumanuto da nekima daju a drugima ne, jer svi placamo 3G pretplatu pa taman ne imali signal ili telefon koji podrzava isti.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

nemanja.reljic17, ma sutra cemo videti. Nema logike uskratiti nekom pristup lte mrezi jer njeno koriscenje operaterima donosi profit, jedino sto mogu ograniciti brzine za nize pakete.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

nemanja.reljic17
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2015. 14:45

Post od nemanja.reljic17 »

Tnx. Daj Boze.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Xaxaxa, telekom ce omoguciti LTE samo korisnicima Mix Net XL i vecih paketa, ako tako bude nateracu onu radnicu, menadzera i onog iz obezbedjenja da pojedu oba telefona na kojima koristim njihovu mrezi. Ako tako bude to je ravno diskriminaciji i ima elemenata za tuzbu.
Poslednja izmena od znemanja u Čet, 02. Apr 2015. 22:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Državna firma, eto vam ga. Privatizacija pod hitno! :D

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Pa nije to samo kod nas tako, evo i ovde u de je takodje skuplje imati LTE paket i to onaj najmanji od 500mb mesečno, normalno je da se naplaćuje više.... I da prvo imaju korisnici jačeg paketa LTE, po meni nista cudno.
Huawei

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

El Laki, jedva cekas da placas vise? Prva stvar koja ce se desiti posle privatizacije telekoma bice skok cena sva tri operatora. A do nekog poboljsanja kvaliteta usluga nece doci. Uostalo zapitaj se zasto VIP i Telenor (ono i ovi su drzavna firma, samo Norveske drzave) nisu uveli bolje usluge za manje para. Sigurno ih nije sprecilo drzavno vlasnistvo Telekoma.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ja i sad plaćam nešto više nego ljudi u vipu i mts tj do produžetka ugovora sam plaćao. Ali znam za šta sam plaćao. Ne kažem da je na celoj teritoriji srbije tako, ali kod mene je Telenor ubedljivo najbolja mreža. Pa za vreme poplava sam imao signal i net dok drugi nisu mogli ništa da rade. Nemam problema sa većim računima, i sličnim problemima. Rade na 4g a nemam probleme sa signalom a ne kao vip. Itd. Hoću da kažem da mi nije žao što sam za manje više isti paket plaćao 200din više nego neko kod vip/mts operatera. Opet ponavljam, ne kažem da je tako u svim delovima zemlje.

nemanja.reljic17
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

" korisnici određenih postpejd tarifa treba da poseduju mobilne uređaje koji podržavaju 4G, kao i da ažuriraju softver telefona."

Ukoliko ste novi ili postojeći korisnik:

postpaid tarifa Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus, 
Internet tarifa Mobilni Net L i Mobilni Net XL ili Postpaid Box tarifa

Znaci mogu da ga duvam sa mojom mix net L.

To je Mts uvek ima neko "ali".
Poslednja izmena od Lobachewsky u Pet, 03. Apr 2015. 13:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Prvo, ne pisi poruku za porukom nego koristi opciju "izmeni".
Drugo, tvoj stari Mix Net L je pandan novom Mix XL paketu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

4G signal stigao širom Srbije

Beograd - Kompanija Telekom Srbija počela je da pruža usluge četvrte generacije mobilne telefonije (4G).

Kako se navodi u saoštenju kompanije, za sada 4G signalom pokriveni delovi Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Aranđelovca, Šapca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika.

Telekom Srbija najavljuje da će do kraja godine značajno proširi dostupnost 4G signala, kako na tim područjima, tako i u drugim većim gradovima širom Srbije.

Usluge 4G mobilne telefonije već su ponudili i Vip mobajl i Telenor.

4G mreža donosi do šest puta brži Internet, brže preuzimanje, pretragu i striming nego 3G i pouzdaniju internet konekciju. Korisnici će uštedeti vreme koristeći napredne usluge i imati bolje mobilno internet korisničko iskustvo, poručuju operateri.

izvor.

Slika

49 baznih stanica, dodatnih 100 do kraja godine. Sasvim okej, ali mts ko mts, toliki kadar tamo, nema ko da im skonta da ne treba samo najskuplji paketi da imaju pristup 4G tehnologiji. :uhuh:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Kad pogledas, najmanji Mix XL sa 50% popusta kosta 1000din. Mislim da to nije mnogo za ono sto se dobija.
Malopre procitah da je mts prebacio 3G na isu frekvenciju na kojoj je 2G, sto bi znacilo da tamo gde je bilo samo 2G signala sada treba da bude i 3G ali i da bude manja potrosnja baterije. Treba ovo proveriti jos, ja nisam obracao paznju jer mi je konstantno na 3G do danas bio.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Azimuth napisao:Malopre procitah da je mts prebacio 3G na isu frekvenciju na kojoj je 2G, sto bi znacilo da tamo gde je bilo samo 2G signala sada treba da bude i 3G ali i da bude manja potrosnja baterije.
Moze link do toga? Jer mislim da to ne znaci to, nego da ce telekom od sada koristiti i 900Mhz za pokrivanje 3G signalom, sto je Telenor vec uradio na par lokacija - tzv. Tehnoloska neutralnost

Azimuth
Moderator
Moderator

4G LTE konacno stize u Srbiju 2015.

Post od Azimuth »

Na drugom forumu sam to procitao. Mislim da je napisao isti lik koji je juce napisao i za lte, pa eto danas mts pustio.

Edit: citam da su malo izmenili ponudu za lte. Iz igre je ispao box paket. Svi koji su zamenili kartice, a nisu korisnici ovih paketa sa liste, su bili pozvani i receno im je da nece moci da koriste lte.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Azimuth, dobro lik je insajder, ali verovatno to dobro nije razumeo/preneo. S tim sto ce telekom sada mnogo lakse pokriti 3G rupe i ruralne oblasti jer su bazne stanice, optimizovano rasporedjene za tu frekvenciju, prakticno vec tu.

nemanja.reljic17
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Bio sam malo pre do poslovnice u Delti i evo mog iskustva. Imam stari paket mix net L za 2000 i 1.5gb podataka i na moje pitanje da li ja mogu da dobijem 4g karticu fekli su da ne mogu jer je namanji paket za 4g Xl. E sada, oni misle na novi XL od 2000 din. I 1gb podataka pa cak iako ja imam paket koji sada kosta 3500 i zove se XXL ne mogu da dobijem 4g ali da ako hocu nogu da prenesem paket na XL od 1gb pa da onda dobijem 4g karticu. Znaci komplikovano za medalju

A moja supruga ima broj u Box paketu i ona moze da dobije 4g.

Dakle ima da se roknem.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Pet, 03. Apr 2015. 15:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Treba pustiti da se malo slegne situacija, nedelju-dve, pa ćemo onda videti šta nam stvarno i realno nude. Trenutno je očigledno da ni oni ne znaju šta konkretno da nude i kako da naplaćuju. Da je sreće, pa da su sve u startu već osmislili, pa sad samo da primenjuju, ali nije. A da će i u nižim paketima ponuditi 4G, siguran sam da hoće, ali možda tek nakon nekog vremena..

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Brale, tri posta si napisao jedan za drugim. Koristi opciju "izmeni". Ovako se samo razvlaci stranica bez ikakve potrebe.
Sto se Box paketa tice, za sada ljudi koji su uzeli ova nove kartice prosto ne mogu da koriste LTE, a sacekaj da ti zovu suprugu iz mts-a da je i obaveste o tome.
Dakle, njoj ce se pojaviti gore LTE oznaka, ali nece imati internet. Tek kad vrati na 3G/2G onda ce se i internet pojaviti.
Za sada je ovako kako jeste, verovatno da ce se nesto u celoj prici promeniti. Sumnjam da ce LTE biti ekskluziva za najskuplje pakete, to im se nikako ne isplati.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ne treba brzati, ovo je tek pocetak, vremenom ce operateri formirati strategiju oko 4G, pa ce se tada znati dosta vise. Ovo sto sada rade je "u hodu", bukvalno ne znaju kako da se postave jer nemaju razradjen plan kako to treba sve da se odvija.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Upravo to sto znemanja kaze. Upravo sam dobio info on nekog sefa ili sta je vec u poslovnici u centru NS-a da sacekam i odem sledece nedelje, do tada bi trebalo da se sve stabilizuje. Covek mi onako proz pricu provukao da se otprilike nista jos uvek ne zna, da ce sigurno biti korekcija i da se radi punom parom.

Odgovori