Telenor kupio Mobi63

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

misternobg napisao:ako ne onda je verovatno da telefon ne podrzava to, ja sam rekao da imam SE k700 i star godinu i po dana, a on je rekao da ima Nokiu jos noviju od mog telefona i da ona to ne podrzava to jest ne moze da se promeni.
Glupost, napisao sam u ranijim postovima da Nokia 8110i koja je '97. godište uredno ispisuje Telenor. Dakle, sve je do kartice.

Uostalom:
Zašto se ime Mobtel još uvek pojavljuje na ekranu telefona?
Logo operatora će se promeniti uskoro kada to bude tehnički moguće. To ima veze sa SIM karticom u vašem telefonu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

b_udder napisao: hm... pa kako onda meni sa Telenor karticom pise Mobtel?! :D

pozdrav...
Izgleda da je b_udder poljuljao teoriju Zavisnosti Logoa od SIM karice :D
Poslednja izmena od Lobachewsky u Čet, 26. Okt 2006. 20:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Značajan kontinuiran porast prihoda i profita u trećem kvartalu 2006. godine
(Fornebu, 26. oktobar) U trećem kvartalu 2006. godine prihodi kompanije Telenor uvećani su za 36 odsto u poređenju sa trećim kvartalom 2005. godine, dostigavši cifru od 23,9 milijardi norveških kruna, što podrazumeva da ostvareni rast dobiti iznosi 12 posto. Prikazana dobit iznosi 9,1 milijardi norveških kruna, dok je profit pre oporezivanja iznosio 6,1 milijardu norveških kruna. Ukupan broj mobilnih pretplata uvećan je tokom kvartala za devet miliona, dostigavši broj od 105 miliona.

"Veoma sam zadovoljan što imam priliku da predstavim uspešan kvartal i u operativnom i u finansijskom smislu. Postigli smo izuzetne rezultate sa stalnim visokim porastom pretplata i prihoda u kombinaciji sa rekordnom maržom. U poređenju sa istim kvartalom prošle godine, došlo je do porasta marže u većini oblasti našeg poslovanja, " izjavio je predsednik i izvršni direktor Telenora, Jon Fredrik Baksaas.

Operateri mobilne telefonije

Telenor je u septembru proslavio važan događaj – stomilionitu pretplatu, a krajem trećeg kvartala Telenor je opsluživao 105 miliona pretplatnika na stoprocentnoj osnovi. Ovo uključuje i 2,3 miliona pretplatnika iz Telenora Srbija, koji zvanično posluje od 1. septembra.

Sve tri delatnosti u oblasti mobilne telefonije u Skandinaviji pokazuju značajan porast prihoda i marži. Kyivstar u Ukrajni ostvario je porast prihoda u lokalnoj valuti od 48 odsto uz maržu od 60 posto.

"Posebno smo zadovoljni rezultatima poslovanja naše nordijske mobilne telefonije, gde vidimo značajan napredak. Istovremeno Kyivstar u Ukrajni i GrameenPhone u Bangladešu nastavljaju sa impresivnim rezultatima. Mi smo proširili svoje tržište na Balkanu i zadovoljstvo nam je što je sada i Telenor Srbija deo naše grupe. Radujemo se razvoju poslovanja ove kompanije uz ostale aktivnosti u ovom regionu," izjavio je Jon Fredrik Baksaas.

Fiksna telefonija

U oblasti fiksne telefonije u Norveškoj dobit je opala za 6,5 procenata. Pad prihoda pretežno je rezultat prelaska telekomunikacija na mreže mobilne telefonije uz smanjenje cena. Više od 50 posto domaćinstava u Norveškoj ima broadband konekciju, a skoro 20 posto nema tradicionalnu fiksnu telefonsku vezu. Tokom kvartala broj xDSL pretplata u Norveškoj povećan je sa 15.000 na 542.000. Telenor je vodeća kompanija na broadband tržištu u Skandinaviji, sa ukupnim brojem maloprodajnih pretplata od 1,1 miliona na kraju trećeg kvartala 2006. godine.

Radiodifuzija

Poslovanje u oblasti radiodifuzije u nordijskim zemljama zabeležilo je porast prihoda od 13 odsto, dok je dobit iznosila rekordnih 485 miliona norveških kruna. Broj direct-to-home (DTH) TV pretplatnika povećao se za 8.000 u trećem kvartalu 2006. godine, dostigavši broj od 929.000. Broj pretplatnika kablovske televizije uvećao se za 4.000, dostigavši cifru od 691.000 pretplatnika.

Očekivanja za 2006.

Na osnovu dobrih rezultata i pozitivnog razvoja situacije tokom trećeg kvartala 2006. godine, očekivanja za celu godinu bazirana su na izveštaju za prethodni kvartal. Za 2006. godinu Telenor očekuje rast prihoda od otprilike 35 posto sa maržom od oko 36 posto. Očekuje se da će se oko 20% prihoda iskoristiti za nove kapitalne investicije.

Ehhhhh :roll: !!!

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Lobachewsky napisao:Izgleda da je b_udder poljuljao teoriju Zavisnosti Logoa od SIM karice :D
Nije, samo ga još nisu "reprogramirali", nije došao na red... ;)
Nisam još video te "nove" Telenorove kartice, ali izražavam sumnju da su to stare Mobtelove, samo prelepljene...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Kod mene je jos uvek Mobtel!!! ... :shock: :o :blinky:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Miskoni, kartica (mislim na celu karticu) je skroz bela i ima telenor znak, a sama SIM kartica je isto bela i samo pise 063 na njoj...

pozdrav...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

ninolina napisao:Kod mene je jos uvek Mobtel!! :shock: :o :blinky:
Ti si na kraju reda.... :P

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

ninolina napisao:Kod mene je jos uvek Mobtel!!! ... :shock: :o :blinky:
Ninolina you are still in stone age! :lol: :D :P ;)

PozZ :lol:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

b_udder, onda su verovatno išli logikom - "zašto da gubimo vreme na programiranje kartica u lokalu kad ćemo to već raditi daljinski..." :wink:

Ma, ko će doskočiti njihovoj logici..?

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Na mojoj nokiji 1100 kad ubacim 063 karticu ispisuje telenor :P :P :P 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
and justice for all...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

meni je ovo gubljenje signala nelogicno i jako neprofesionalno sa njihove strane...daj boze da je samo zagusena mreza zbog SMS-referenduma jer ako ovako potraje jos par dana prelazim kod MT:S'a :shock:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

A kod mt:s-a ces da se usrecis :)
Ovo sa Telenorom je privremena stvar.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

jo uvek stoji YU MOBTEL a poruku sam dobio pre vise od nedelju dana :cry:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

kako stvari stoje još dugo će biti mobtel /ono sutra se odmah promeni u telenor/ ali tako je kako je. ima jedna dobra stvar što će telenor uskoro da uvede a to su one sms upit o stanju za pro pakete. rekli su kao do nove godine da će to biti odradjeno po uzoru na telekomov sistem provere besplatnih minuta poruka itd.e sada iskreno se nadam da je ovo tačno jer bi bilo lepo imati tih 30sms u toku mesec dana koji su dž nego zvati onaj broj i skidati ti po 10din ako se ne varam po pozivu radi provere.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Pa jel Telenor poceo da prodaje svoje kartice....\mislim kartice sa Teleonor logoom? Kako izgledaju? b_udder, gde si ih video? I stvarno sama SIM kartica je skroz bela i pise 063? Bas bezveze... nadao sam sa da ubace barem ovu tirkiznu-plavu palmicu... ili sta je vec!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

mene zanima hoce li 4G kod nas... :disgust:
:wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

fain2daniel napisao:mene zanima hoce li 4G kod nas... :disgust:
:wink:
hoće hoće!
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

zvezdarac napisao:Uf sad mi nista nije jasno.
Zna li to neko onako po Srpski da nam objasni?
Da probam ja:

ETSI (http://en.wikipedia.org/wiki/ETSI) je GSM mrežama na području bivše SRJ dodelio Country Code 220. Kako su mreže "nicale", tako su dobijale i Network Code.

MOBTEL - 01
ProMonte - 02
Telekom - 03
MoNet - 04

Znači, oznaka mreže Telenor je 220 01, oznaka Telekoma je 220 03.

Ako se sećate davnih, davnih dana i aparata kao što su Ericsson 628 ili Alcatel DB, sećate se da su oznake mreže na aparatu bile samo brojevi.

E, onda su proizvođači počeli da u firmware telefona postavljaju oznake i naših mreža. Za CC 220, stajala je oznaka YU, za 01 MOBTEL, za 03 Telekom. Pričamo o periodu od 2000-te pa nadalje. Zavisno od toga kako se koji proizvođač odlučio, na nekima stoji YU MOBTEL (Siemens, Ericsson), na nekima samo MOBTEL (NOKIA, SonyEricsson), na Alkatelima DB i dalje stoji (ako neko još uvek ima taj aparat 220 01). Ne znam zašto, ali Telekom se izgleda nije trudio da dojavi ime mreže proizvođačima, pa na aparatima neretko i dalje stoji samo YU 03, bez imena mreže.

OK, Telekom je to rešio na drugi način - u nove kartice je ubacivao ime mreže. Taj podatak je "jači" od onog koji piše u fw aparata, pa smo tako imali (zavisno od toga kako je ko rekao proizvođaču da upiše) da kao ime mreže stoji Telekom Srbija ili mt:s. Međutim, to se odnosi samo na standby ekran. Kada odeš na pretragu mreže, i dalje će ti se pojavljivati YU 03 ili kako već, jer taj podatak se ne vuče sa kartice, već iz FW telefona.

MOBTEL to nije morao da radi jer je njima ime mreže stajalo već u telefonu. E, kada je došao Telenor, onda su odlučili da ipak promene ime mreže. Najjednostavniji način je bio da se sve kartice prekonfigurišu direktno preko mreže, iliti "Over The Air" (http://en.wikipedia.org/wiki/Over-the-air_programming). Kao što ti pošalju podešavanja za GPRS ili MMS, tako ti pošalju podešavanja za karticu i ime provajdera ti se promeni.

Kao što reče Miskoni, sve je do kartice. Kod nekih je uspelo "programiranje", kod nekih nije ... verovatno će se još raditi na tome, ali ko to može da zna ... U svakom slučaju, nove kartice su bele, sa onim plavim propelerom i na njima se odmah pojavljuje Telenor, jer su tako već verovatno preprogramirane u fabrici.

Ono o čemu je tebi drugar pričao zove se NITZ (http://www.google.com/search?hl=sr&q=GSM+NITZ&lr=) iliti Network Identification and TimeZone. To postoji i moguće je, ali ovo nije rađeno tako.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Odlično Jorgovane, baš to nam je trebalo! :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

VeNoM napisao: hoće hoće!
ali malo sutra :lol:

Odgovori