MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Horejšio
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2011. 18:02

Post od Horejšio »

Svidja mi se sto je Mts ipak koliko-toliko aktivan. Stalno izlazi sa novim ponudama, koje su po pravilu sve povoljnije za korisnike. Pa i Vip je tu negde...
Telenor se skroz uspavao. Ne znam sta misle...pa oni vec vise od godinu dana nisu nista novo ponudili korisnicima. Pretposatvljam da moraju da nastave stednju odnosno smanjenje troskova kako bi povecali prihode kompanije jer moraju da isplate ogromnu investiciju u Srbiji prilikom kupovine Mobtela.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Horejšio, oni se ucute pa šibnu neku moćnu ponudu kao prošle godine novogodišnji meni koji je bio fenomenalan za postpaid i prepaid. Nešto sa tog menija su zadržali za postpaid.

Na prepaidu telenora je aktuelna promocija 1din za sve (min u mreži, sms, mms, MB). 1 jedinica košta jedan dinar. Dobio sam 50jedinica za 50dinara. Ok ponuda.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Miodrage-Nije ovo forum posvecen sportu.A kad smo vec kod sporta,da li je to isti Partizan koji je izgubio od amatera-volontera, obalskih radnika iz Irske ili se varam?Mts je najderazljiviji i "tuce" konkurenciju.Koristim akciju 50% od cene post paid paketa i mislim da je vrlo povoljna.Telefone,nikad ne uzimam od operatera.
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

AnGeL oF LoVe, ti isti amateri imaju veci budzet nego Partizan i Zvezda zajedno - toliko o tome, usput naviknuti su na tvrdi engleski fudbal, koji je neuporediv sa pikanjem lopte koje se ovde predstavlja za pomenutu igru.
Da se vrnemo na temu, mt:s jeste najizdasniji, ali po kvalitetu mreze mislim da zaostaje za Telenorom, i mozda cak i Vipom. Konkretan primer - kod mene kuci mt:s u iPhone4 1-3 crtice max, Vip pun signal, Telenor 4-full. Na Banjici mt:s 0-3,4, Vip 4-full, Telenor 2-5. U Subotici, kuci mt:s full, Vip full, Telenor full. Na autoputu SU-BG, Telenor uglavnom full, Vip osim jedne rupe kod Srbobrana full, mt:s ima padove i oscilacije.
Internet: Telenor nisam testirao, mt:s poprilicno ocajno nikad preko 1.5 Mbps, Vip 2-3 Mbps uvek.
Nadalje mt:s pokaze 3G pokrivenost, krenem da ucitavam nesto, sidje na EDGE. Na Vipu mi se to za ova 4 meseca NIJEDNOM nije desilo (tamo gde pise da je pokrivenost 3G). Na autoputu nazalost uglavnom samo EDGE.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Kvalitet signala nije toliko bitan ali kvalitet interneta jeste.(Ne vidim neku razliku izmedju tri ili pet crtica vazno je da se veza ne prekida).Internet na Mts-u je ocajan i mnogo me je razocarao.Mozda je u vecim gradovima bolji ali u manjim mestima-uzas!
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

AnGeL oF LoVe, vazan je kvalitet signala jer ako mt:s pokazuje 3G, a ti krenes u neki surf, a on te baci na EDGE, to itekako ruinira dozivljaj...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Meni kod mt:s-a najviše smeta seckanje glasa u slušalici pri razgovoru i to je problem za koji znam od 2000. godine, tj. od kada koristim tu mrežu. I pouzdano znam da problem nije do telefona, kartica ili mesta u kome se nalazim, već je to "sistemski" problem prisutan kod svih. I ne verujem da će biti rešen u bliskoj budućnosti. A o sporosti i nepouzdanosti interneta neću ni da pričam...
Telenor, s druge strane, ima zaista kvalitetnu mrežu. Glas u slušalici se lepo čuje i ne secka. Poruke stižu na vreme a internet je brz i ne "puca". Naravno, skuplji su nego mt:s ali ću ja kvalitet i pouzdanost rado platiti. Sećam se čuvene rečenice iz filma "Equilibrium": Heavy cost, I'll pay it gladly. To je moja deviza kada je Telenor u pitanju...

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

Aleksaboy,
"I pouzdano znam da problem nije do telefona, kartica ili mesta u kome se nalazim, već je to "sistemski" problem prisutan kod svih."

Boze sacuvaj! Nije tacno, barem ovo "svih". Od 1999 sam kod MTSa na pripejdu, a od 2003 na postpejdu. Nikada nisam imao takav problem.

miodrage,

U automobilu, recimo izmedju Mionice i Valjeva, gledam tv na svojoj N82 preko 3G.

Toliko.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

n82, ja sam rekao za mesta gde se ja krecem - i sve mozes da proveris. Za kraj koji ti pominjes, ja verujem da je tako, ali ja tamo nikad nisam bio, pa i ne mogu da pricam.

sloba90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 19. Nov 2011. 15:27

Post od sloba90 »

Evo da i ja kazem svoja iskustva sa mts-om,pre mesec dana sam uzeo mix net paket sa 50% popusta na preplatu i nisam zadovoljan,do sada sa bio na telenoru a sa mts-om nisam do sada imao iskustva ali me privuklo ovih 50% popusta,mreza je loseg kvaliteta veza pucketa i zvuk je ocajan,takodje kada mi telefon prelazi sa jedne bs na drugu veza se "zaledi",internet je sporiji nego na telenoru, sve u svemu nisam zadovoljan ovo mi deluje kao da sam sa mercedesa presao na jugo sva sreca da sam se vezao samo na godinu dana.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

n82, lično znam iskustva jako puno ljudi koji koriste mt:s + čitam šta pišu ljudi na ovom forunu i moja iskustva se podudaraju sa njihovim. A to je, ponoviću, da zvuk u slušalici često prekida, internet sporo radi i poruke se nekada teško šalju. Ukoliko ti nisi imao takvih problema, a toliko dugo koristiš mt:s, onda svaka čast. Ako će ti biti lakše evo korigovaću svoje reči, pa ću umesto "kod svih" upotrebiti izraz "kod većine".
sloba90, slažem se u potpunosti s tobom, preći sa Telenora na mt:s je isto što i sići "s konja na magarca" - kako to narod kaže. Barem kada govorimo o kvalitetu i pouzdanosti mreže. Ja sam zato, posle 10 godina korišćenja mt:s mreže, prešao na Telenor mrežu i zadovoljan sam. Skuplje je, priznajem, ali barem znam šta plaćam. Uskoro ću prebaciti i ovaj moj stari 064 broj u Telenor, koji sada koristim kao sekundarni, i kraj.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Aleksaboy, meni se ne dasava sve sto i tebi jer net koristim preko SBB-ovih hot-spotova. Mada generalno ja net na fonu slabo koristim. Vise tel koristim za pdf i office dosta koristim (E72 je u pitanju) i za pozive. Ali sto se tice poziva, secka. Cak i u centru grada. Tako da eto, i meni se to desava.
Nokia 6600 slide; Nokia E72

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

leonine, vidiš ja sam mt:s internet vrlo intenzivno koristio na telefonu preko 10 godina. A naročito za vreme studija sam voleo da čitam vesti na telefonu jer nisam imao stalan pristup TV-u i kompjuteru. Kada sam koristio "dumb" telefone, moglo je da prođe tako-tako. Ali sam čak i tada morao da isključim opciju učitavanja slika kako bi bilo brže i naravno jeftinije. Međutim, pre par meseci sam pazario HTC Wildfire S i upravo se na ovom telefonu koji "guta" internet pokazala prava slika. Testirao sam internet na sve tri mreže i moj lični utisak je ovakav: Telenor i VIP rade bez greške, mt:s radi zadovoljavajuće za one koji ne znaju za bolje.
Inače, drago mi je što se slažemo za seckanje kod razgovora. Još jedan glas više za moju tvrdnju.

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

Narode, nema potrebe da me ubedjujete, naravno da vam verujem. Izneo sam licno iskustvo. Da se neko od Valjevaca ne naljuti, to je pozitivan primer signala mts_a van Beogradskog atara. Kolega vozio, a ja gledao tv sasvim korektno. U Bgd_u nisam primetio da mi se gubi 3G ikonica, a cesto je prilikom surfa i 3.5G. Ne mogu da se setim ijednog razgovora sa pucketanjem i prekidima. Telenor nisam nikada probao, a o neprijatnostima sa besplatnim vip_om vec sam pisao i to jos nije zavrseno.

Na poslu mi je brzina neta 16/16, kod kuce 8/1, tako da telefon "pokriva" medju prostor(za moje potrebe) sasvim korektno.
Pozdrav

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Da ume da secka ume, mada se meni to istina retko desavalo ako telefon pokazuje dobar signal. Skoro uvek kad sam cuo seckanje sam brzo pogledao ekran i video da je signal drasticno opao. 5.5 mil korisnika, a ne ulaganje u infrastrukturu - ne moze tako...

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Ma ne ulazu ni u puteve, sem pred izbore, a kamoli da ce u telekomunikacije. :D Kome to jos treba. :lol:

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Po svemu sudeći, Telekom će uložiti u akcije. Otkupiće onih 20% što Grci drže, onda će proći izbori, pa će "nova" vlast da ponovo stavi Telekom na doboš. Ovaj put će im verovatno proći prodaja jer će pitanje vlasništva biti rešeno. Na vestima čitam da su pregovori već u toku. Grcima očajnički trebaju pare zbog krize, a mi ćemo ih obezbediti iz kredita EU i MMF-a.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

A da to seckanje nije ipak do vasih telefona? Moje iskustvo i iskustva prijatelja, poznanika i ostalih mi govore totalno drugacije. Ne zelim da pravimo nepotrebnu polemiku i palamudimo ciji je veci nego prosto nema tu boljeg ili losijeg. Svi imaju prednosti i mane i nijedan nije savrsen. Na tu i te teme se pricalo mnogo puta do sada. S vremena na vreme je "normalno", za nase uslove i ono na sta su nas navikli, da ce signal za nijansu varirati u zavisnosti od mesta do mesta ali nista alarmantno. Probao sam i imam iskustva sa sva tri operatera.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Azimuth, meni se to desavalo na svim telefonima koje sam do sada imala :unsure: . Ja sam koristila do sada stalno Nokije, trenutno E72, ali moja mama ima SE i njoj secka. Ne znam... Ali kako god, to je nesto sto se ne desava konstantno, barem ne kod mene. Ponekad se desi. To su varijacije koje si i sam pomenuo gore. Ima i gorih stvari koje mi smetaju dok sam u centru od tog seckanja veze :D
Ja net ne koristim preko mts-a, tako da meni taj nedostatk signala ponekad ne smeta :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni nikada na mts-u nije "seckalo" nista tokom razgovora. Sto se neta tice, desi se da je signal negde slabiji negde jaci, ali to isto se desava i sa vip-om i telenorom... Problem su bazne stanice i lokacije istih, a ne sama mreza.
I sto se mene tice, ako i dok ostanu ovoliko konkurentni sa paketima, zadrzace me kao pretplatnika :wink:

Odgovori