A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

Izgleda da je opet u pitanju je RATEL, on treba da izda odredjene dozvole oko interkonekcije Telenor <-> VIP.
djuice user permanently deactivated.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

It's aliveeeee.......

Ladno' je proradio, ne mogu da verujem.
Kako li se sada osecaju ovi sto su pricali da ce da iskuliraju, kao uzmu pare i zapale.......

Investicija je investicija

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

ne duplira se svaka dopuna do kraja godine vec samo do 2000din dopunjenog kredita i 2000 poklonjenih
tako da rezimiram ako ste kupili promotivni karticu
racunica do kraja godine je sledeca

100din kartica + 2000din dopuna => 1100bonus kredita + 2000 placenog kredita + 2000 poklon kredita

u sustini za 2100dinara dobijaju se usluge u iznosu od 5100dinara
i to je sve
a za posle videcemo
ako ne izmisle toplu vodu na*ebali su
valjda ce biti mastoviti
Remember, remember
The 5th of November

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

*123# radi, evo ja sada proverio, kada ukucas, kazu sacekajte SMS potvrdu, i stiglo mi je SMS-om obavestenje da imam 1097.6 din jos, 97.06 do 15.06.2008 i 1000 din do 31.08.2007. Znachi prvo trosis ono sto si platio, pa onda bonujs, lukavo nema sta. Znachi treba odmah sve istrositi :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

miodrage, ista stvar i kod mene sto se tice *123# :) cak imam i isto para :lol: Ja cu ipak da sacekam jos i GPRS :roll:
Samo ne znam kako cu da potrosim ovolike pare :lol: ja vucem 300din ceo mesec :D
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E mene bas briga za GPRS, za Vip sam rezervisao GD76, a SE w200i (od cocacole) sam dao devojci. Taman sam izracunao sve kako cu najjeftinije da prodjem:
064 Laki za pozive u mrezi i F&F
063 Poruke za slanje SMS-ova
061 za sve ostale pozive.
Mislim da od ovoga nema nista povoljnije. Naglasicu, ne racunam postpaid i razne dodatke. Znachi samo suvoparna matematika po zvanicnim cenama.

Edit: Jos kad bi sad neko napravio telefon koji moze odjednom da ima aktivno vishe od 2 kartice... joooooj gde bi mi kraj bio :)
Nego jel zna neko da li kod nas ima negde telefona koji podrzavaju 2 aktivne kartice odjednom?
Poslednja izmena od miodrage u Ned, 08. Jul 2007. 18:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

marko_bgd26
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 15. Jun 2007. 10:16

Post od marko_bgd26 »

batancev, meni je operater Vip-a rekao da je suma do koje se duplira iznos samo 1000din.Znaci 1000din.+1000din.bonusa,i da je rok do koje se moze istrositi Decembar.miodrage, U pravu si.Od 15.30h radi kod za proveru stanja.*123#,i extra je uradjeno.Nema potrebe zvati Info Kredit i ceprkati po govornom automatu.
I najavili su uskoro prepaid pakete sa telefonima VIP-a,pa zivi bili pa videli. :D MTS daje Nokiu 1110 uz pre-paid,a ako VIP bude davao neke bolje tel.uz povoljnu cenu uzecu jos jedan paket.U Hrvatskoj je VIP pre dve god.davao SE T_290i,+br.sa 50 evra kredita za 51 evro,a kod nas je kostao samo tel 70 evra,pa bi bilo lepo da i kod nas postane praksa da se dobije tel.neke srednje klase uz pre-paid. :)

Spojio:gameforce:Za dopunu koristi "Izmeni" ne postuj 2 posta uzastopno!

AnalyseThis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 12:21

Post od AnalyseThis »

da li je neko pokusao da salje mms sa vip na mts? meni ne radi :x :x iako mi je poslata konfiguracijska poruka i sve podeseno :wacko: ima neko isti problem?

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Stvarno radi ova provera kredita.Malo sam izmucio kredit. Sms stize na 063 i sljakaju pozivi ka korisnicima koji su u roamingu...i to je nesto valjda

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

cebzab napisao:Sms stize na 063

Meni ne radi SMS na Telenoru???? A drugima? Jel radi???

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Meni ne radi SMS ka 063:

Veza izmedju Vipove i Telenorove mreze nije uspostavljena.
Vip je trazio od nadleznih organa da omoguce konekciju u najkracem roku.
Izvinite zbog neprijatnosti.

by Vip :wink:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

mdenic85, dusanN70, ja sada probao i gle čuda :ohmy:
Proradio sms 8)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

marko_bgd26
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 15. Jun 2007. 10:16

Post od marko_bgd26 »

jel uspeo neko da primi SMS na VIP-ovm br.od strane 062 ili 063?Ili samo SMS ide u jednom pravcu,ka 63 i 62?Za pozive znam da kad Telenorov korisnik zove VIP,daje signal zauzeca. :uhuh:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sa 063 može na 061, ali obrnuto ne ide. Dobio sam od VIP-a poruku:
"Veza između Vipove i Telenorove mreže nije uspostavljena. Vip je tražio od nadležnih organa da omoguće konekciju u najkraćem roku. Izvinite zbog neprijatnosti."

MMS i GPRS mi još uvek ne rade...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Miškoni, Ja baš probao obratno i kod mene radi.
(SMS sa 61 na 63)
Probao sam i kao 063 i sa prefiksom +38163 :blinky:
Centar za poruke +381610401
U oba slučaja sam dobio i dostavnicu.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Jock, i dalje ne može ali sada ne dobijam ono obaveštenje već mi mob prijavi failed. Dobro, sigurno rade na tome i verovatno da još nisu aktivirali sve usluge za sve brojeve.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Sinoc mi je proradio saobracaj sa Telekomom a od Telenora nema nista(Cacak),jutros je nesto malo radio Telekom a trenutno ne mogu nikoga da dobijem,signal postoji saobracaja nema.Nadam se da su to pocetni problemi i da ce se brzo otkloniti.
LG G2 Black,16GB

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Poslao sam poruku ka telenor broju i stigla je u formatu +38161...,a kad zovem fiksni izlazi 9938161... verovarno zbog njihove veze sto idu preko nacionalnog rominga...,ali sve sto ide iskoristicu ovo da okrenem neke drugare u inostranstvu,ali stvarno ne vidim razlig zbog cega bih se u skorije vreme prebacio kod njih i podrazumeva se da im sve radi normalno,kad su ova dva ostala operatera isto tu negde,cekamo post-paid,pa cemo videti. 8)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

Znaci ovaj Vip je stvarno više prekardašio...Ovo više nema smisla...Koje smo bre mi ovce kad nam ovo rade...
Imali su pola godine da postave svoju mrežu, nisu to uradili, koriste mt:s-ovu mrežu...Aj da im čovek to oprosti tek počinju.
Sami su sebi zactali rok do kraja juna, nisu ga ispoštovali...

Onda su KONAČNO odredili kao najjkasnije komercijalni početak 9. jul. I došao taj famozni 9. jul, i i dalje ništa!!!

*Još uvek bre nisu pustili u rad svima brojeve, čas ima čas nema signala!! Celo jutro mi nije radila kartica.

*Nisu se setili da ugovore sa mt:s-om grps i mms u roaming-u, šta ima veze ionako niko u Srbiji ne koristi internet na telefonu (a i da radi gprs bilo bi raspadačina najgora, pošto je mt:s poznat po "kvalitetnom" radu gprs-a i 3g-a)

*Nema interkonekcije sa Telenorom, što ko da neko koristi njihovu mrežu, podnećemo zahtev mi ratelu, ima vremena kolko oćeš!

*Sajt nisu pustili u rad (ono što se nalazi na www.vipmobile.co.yu ne mogu da smatram sajtom, za ono se pre može reći da je proširena verzija vizit karte)
Nikakve informacije o uslugama, cenama, tarifama, promocijama, telefonima

*Pustili su jadan prepaid, postpaid nam i ne treba...Šta će to Srbima

Oni ovo nazivaju komercijalnim startom :blinky: :o :x :angry: :uhuh: :dry: :disgust: :| :x :x :angry:
Ne znam izgleda da nas svi smatraju nekom nižom rasom, a i mi kad ovo dozvoljavamo da sa nama ovako rade i treba da trpimo!

Trick me once - shame on you,
trick me twice - shame on me,
trick me ten times - welcome to Serbia.

Joj gde su sad svi oni što su sa oduševljenjem dočekivali "3. operatera". Gde je MB maneken sa njegovim besplatnim call centrom i telefonima za 1 dinar

m:tel u cg počeo da radi nakon 4 meseca i kusur dana, postavio je svoje bazne stanice, napravio je sajt maltene bolji nego ovaj naš jadni, daje uz prepaid nikie 6070 i 1000poruka i 1000minuta(doduše u mreži) i rok od 4 meseca za korišćenje.
Kapiram da je CG manja i sve to...Ali on u Crnoj Gori ima ZAGARANTOVANIH 30% korisnika za koje ne mora da se bori. Pa oko 40% stanovništva se izjasnilo protiv nezavisnosti na referendumu, 33% gradjana se izjasnilo kao Srbi...Nisam baš siguran da će oni koristiti nemačkog ili norveškog operatera pored jednog "domaćeg".

I pored svega toga oni su dali odličnu početnu ponudu!

Pa zar raspadački Telekom Srbije bolje zna da posluje od Mobilkom Austraia-e...NE

Nego ih boli *!%"# da se trude na našem tržištu!

valdevit
Banned
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 09:33

Post od valdevit »

svaka cast 8) procitao sam ceo tvoj post i u potpunosti se slozio sa tobom,kao da sam ja sve to hteo da napisem :wink:

Odgovori