Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I dalje mi nisi bas najjasniji... upravo MNP sada daje draz koriscenja mobilnog telefona, jer ako neko od operatera ne ispunjava moje standarde, onda cu da poslujem sa nekim drugim. Ako je njemu svejedno da gubi korisnike, onda sta reci... Nazalost ovi nasi misle da su oni nama Bogom dani i misle da su korisnici tu zbog njih, umesto obrnuto....
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Ma slazem se ja sa svim vasim postovima,od svakog pomalo i imamo jedan dobar predlog :D .Moji samo odrazavaju zalost,mada je Kalimero odavno umro :disgust: ,zato sto se neko prema nama tako ponasa a zivi od nas...No ajde da ne polemisemo,ovo ja ipak deo foruma gde se Telenor hvali,a ne blati.Nazdravlje.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sto mora da se hvali? Svako ima svoje iskustvo, nekom odgovara nekom ne. Jesam na telenoru i zadovoljan sam uslugom, cim ne budem menjam. Ako na vip-u budem imao povoljniji paket a isti kvalitet odoh u vip. Ovde sam na forumu pitao koji paket je konkurent mom trenutnom kod ostalih operatera, ima li bolje, niko ne odgovori, ispade onda da telenor nije najskuplji (za 1600din imam 1300min, 1000sms i 1gb odlicne brzine!). Mts je za mene umro dok ne popravi brzinu neta, dzabe im 50% kad ne mogu da iskoristim sto sam platio (gmail ucitava 15min na 3g, ma ajde). Tebe razumem si revoltiran zbog signala na poslu.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Kada govorimo o signalu, u mojoj opštini (Sokobanja) Telenor mreža ima najbolju pokrivenost jer koristi čak 4 predajnika. MTS koristi 3 a VIP svega 2. Dakle, ljudima koji žive u seoskim sredinama ili se kreću dosta po terenu opštine, Telenor je neprikosnoven. I to je realna činjenica.
Do pre par godina područje Bovanskog jezera, sa okolnim selima, nije bilo pokriveno signalom nijednog operatera. A to je turistima, pecarošima i stanovnicima sela jako smetalo. Taj deo je takođe bitan jer njime prolazi 90% vozila koja dolaze ili odlaze iz Sokobanje, pa se putnici nalaze u "slepom" području. Zato sam ja poslao predlog Telenorovom CC-u da taj deo pokrije signalom, što su posle par meseci od slanja mog mail-a uradili. Nakon toga je to učinio MTS, pa VIP.
Dakle, pozivam sve korisnike da bez ustručavanja pošalju svoje kritike i predloge CC-u ili da ih postave ovde na forumu. Ako je predlog konstruktivan i realan, onda je i pozitivan...

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Lepo od njih sto su napravili kod Vas.Konkretno ja sam se interesovao za podrucje Fruske Gore,gde su oni bili carevi,a onda odjednom...ko je upalio mrak.Kontaktirao sam CC i dobio zvanicno pismo od njih,u kojem mi objasnjavaju da je u pitanju Nacionalni park i da NEMAJU GDE DA POSTAVE BAZNU STANICU,a kao zainteresovani su.Da sad ne nabrajam sve antene i mesta po Fruskoj Gori,jednostavno nezainteresovani,jer verovatno broj korisnika u nekom momentu ne opravdava interes postavljanja.Uzeo sam Vip smart jer nevolim da kucam poruke,tako da za 1400 i neki dinar imam 1100 ,necega.Ako je razgovor onda je to 18,5 sati.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Baraba, odakle ti to da ucitava toliko gmail na 3g? Pa na 2g sljaka kao lud gmail...
PetarI, realno, svi operateri imaju problema na Fruskoj Gori, pogotovu oko Venca sa ove Novosadske strane. E sad, moguce da ima mesta gde neki signal "dobaci" a drugi ne... Sa druge strane, imam DLL fiksni kod Telekoma i nije istina da ne mogu da postave antene jer su to uradili kad je ispala frka. Nije cela Fruska Gora nacionalni park, nego samo jedan deo, tako da u urbanim, naseljenim podrucjima mogu pozabadati antene i sve bi bilo ok ali...mozda misle na bezbednost u saobracaju? :P

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ma jasan mi je odgovor,samo mi nije jasno,kako to da otprilike do 2008 godine Telenor razbija(govorim o lokaciji Crveni Cot),a posle zero,do najminimalnije granice upotrebljivosti.Gde su et antene ranije bile.A da je mrtvo,mrtvo je.Neki dan nisam vozio,pa sam mogao konkretno videti za mts,od samog podnozja od Iriga do izlaska na drugu stranu,posle jednosmernog dela mrtav.Vipa cak i ima,ali interesantno dole,nize,a kad izadjes gore nista.Stvarno mozda misle na bezbednost u saobracaju...mozda nam i odgovore na ovoliko prozivanje.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ovi iz Telenora se ne sale izgleda,uzeli su oko pedesetak novih operatera tj sad ih obucavaju,verovatno je ona prica ok..spremaju nesto veliko. evo sad sam pogledao da nemaju vise u ponudi htc desire s,a onaj lik mi je naglasio da ce biti aparati za smesne pare kojih nema vise u ponudi i naveo desire s.

btw neka prica o vasim postovima pre. Iz prve je ruke tako da stvari stoje ovako.Najbolju opremu bukvalno od sva tri operatera ima Telekom,tu se bukvalno menja i sta treba i sta ne treba i stavlja se najbolja operma,najskuplja,naravno svi znamo zbog cega--pere se novac dok se moze jel pre ili kasnije Telekom ide na prodaju i toga nema vise,a svi znaju da neki deo opereme nema potrebe menjati ako sljaka dobro.Ali njih nije briga.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Andrijano, nadam se da si upravu :wink:
and justice for all...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

To znači da je i protok podataka sada mnogo veći, a mi kao operator moramo tome da se prilagodimo, objašnjava u intervjuu za “Blic” Marek Slačik, izvršni direktor marketinga i prodaje “Telenora”, inovacije na tržištu i razlog za uvođenje “Pametne mreže”.

Šta će sve “Telenor” dobiti predstavljanjem nove „Pametne mreže“?
- Mislim da bi ovde trebalo da se fokusiramo na korisnike i na to šta će oni dobiti. Moramo da ponudimo mogućnost da lako dolaze do sadržaja koji im treba. Otuda i kompletno nova tehnologija, koja će da zadovolji te nove potrebe. Zbog toga smo i počeli kampanju “Pametna mreža”, jer od tehnologije na kojoj počiva mreža zavisiće i korisničko iskustvo sa pametnim uređajima. Nova “Pametna mreža” upravo omogućava veći protok podataka i veliku brzinu pretrage stranica.

Kolika je krajnja dobit korisnika od nove mreže i koliko će to uticati na njih finansijski?
-Moramo da uvažimo ekonomsku situaciju u Srbiji. Bilo bi naivno da skupo naplaćujemo svoje usluge širokopojasnog interneta. Ovo više doživljavamo kao vid ulaganja u budućnost, jer kada korisnici budu birali usluge, uzimaće u obzir i kvalitet interneta kao jedan od faktora, što mi se čini da trenutno nije slučaj. Ova mreža je pet puta brža od prethodne, to znači i pet puta brži internet. Operatori često umeju da kažu da mreža omogućava protok od 21 MB/s, ali to u stvarnosti nije tako. Upravo zato mi ne želimo da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Realne brzine u „Pametnoj mreži“ kreću se od 3 do 6 Mb/sec. U svakom slučaju, kada govorimo o „Pametnoj mreži“, ne želimo da obećavamo brzine, već pre svega odlično korisničko iskustvo.

Kako vidite telekomunikacije u Srbiji za pet godina?
- Već je primetno da se korisnici u Evropi sve radije odlučuju za mobilne usluge nego za klasične fiksne. Za pet godina korisnici pametnih telefona u Srbiji činiće trećinu ukupnog broja korisnika. To će izazvati veliku promenu u načinu korišćenja telefona. Trenutno većina koristi telefon za pozive i SMS, a u budućnosti možemo da očekujemo dominaciju interneta i različitih aplikacija na pametnim telefonima. Ovo treba dočekati spreman. Otuda i ova velika ulaganja u mrežu koja omogućavaju da budemo spremni za budućnost. Naša “Pametna mreža” je spremna za LTE tehnologiju. Ali, na putu dotle postoje mnoga nerešena pitanja, kao što je pitanje spektra i, uopšte, trenutka kada ova tehnologija može da dođe na tržište.

Odnedavno je uvedena mogućnost prenosa broja iz jedne mreže u drugu. Kako privlačite korisnike da pređu u vašu mrežu?
- Naša glavna ciljna grupa su potrošači srednjih i visokih platnih mogućnosti zbog toga što možemo da zadovoljimo njihove visoke zahteve. Naravno, svaki novi korisnik je dobrodošao, a naša je ponuda takva da može da odgovori različitim korisničkim navikama. U poslednjih godinu i po dana zabeležili smo porast broja korisnika zahvaljujući bogatoj ponudi telefona, a preko paketa “Prenesi” uspeli smo da korisnike oslobodimo straha od postpejda i uvedemo bolju kontrolu troškova.

Stižu novogodišnji praznici, šta je “Telenor” spremio za taj period?
- Ne mogu da vam otkrivam detalje, ali početkom decembra ćemo imati zanimljivu ponudu. U isto vreme radimo na našoj maloprodaji. Do sada su korisnici u mestima u kojima nemamo prodavnice morali da putuju daleko da bi došli do naših usluga i proizvoda. Sada će se i to promeniti jer ćemo proširiti maloprodajnu mrežu i na manja
mesta.

Ajfon u Srbiji – šta se može očekivati od “Telenora” po tom pitanju?
- Siguran sam da bi svi voleli da ajfon u svom portfoliju, pa tako i mi. Prvo je potrebno da se sa “Eplom” dogovorimo šta je glavni potencijal srpskog tržišta, a za to je potrebno vreme.

Na nedavnom „Njumedijasamitu“ najavili ste redizajniranje “Telenorovog” WAP portala. Šta se može novo očekivati?
- Lansiranje novog, redizajniranog sajta može se očekivati početkom naredne godine. Želimo da korisnicima ponudimo nešto mnogo modernije, kvalitetnije i zanimljivije. On neće izgledati kao klasičan portal sa vestima, jer nemamo resurse da se borimo sa aktuelnim medijima, već ćemo na jednom mestu intergrisati servise koji se već uveliko koriste na pametnim uređajima. Radije bih pozvao medije da sarađuju sa nama, a mi da prenosimo to što oni rade i da napravimo kompilaciju sadržaja za korisnike. Mislim da je ovo mnogo zdraviji pristup.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Kad već priÄ
iPhone 4 16GB SIM Free

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Telenor insajderi, hoće li biti nekih novi tarifa jer u mom slučaju dzaba im fon za 1 rsd kad tarife krš

zALFex
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 17:10

Post od zALFex »

Meni su na pripejd broju na *111# nestale promocije 10 para sms i munut. Da li su i vama nestale? OStala je samo 10 puta vise.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

zALFex, isti slucaj i kod mene, koristim 10 para sms i ponekad minut. Ova deset puta vise mi je puno slabija ali je sasvim ok i upotrebljiva :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

još juče su nestale te promocije.i izazvale su veoma veliko negodovanje kod nekih ljudi oko mene.možda telenor planira da vrati onu mix ponudu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

evolution
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 04. Jun 2008. 16:37
Kontakt:

Post od evolution »

Telenor osvežio informacije o mrežnim tehnologijama primenjenim u svojoj mreži:
http://i.evocentar.net/tXgD5t
http://i.evocentar.net/pscTeT
iPhone 6 Plus

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Super, sad samo joÅ¡ da dovedete ping u mreži na neku razumnu meru (~50ms) pa i da vas Ä
iPhone 4 16GB SIM Free

sare88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 09. Sep 2011. 00:43

Post od sare88 »

Ljudi koristim HTC Desire HD i imam Telenor prenesi i surfuj 1000 a na speed testu mi je brzna 182kbps? Koja je bre ovo fora, pa ovo je slabije od dial upa?? :x :x :x

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Možda je u pitanju trenutno zaguÅ¡enje mreže, i meni ponekad na istom telefonu spadne brzina na ~350 kbit/s, a inaÄ
iPhone 4 16GB SIM Free

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

sare88, zna meni nekad I VIP da se strmopizdi na cca 200 kbps... nista strasno.

Anyway, uzeh danas Prenesi i Dopuno 490 da malo isprobam Telesmor (jos sam i dobio isti broj kao sto mi je na VIPu :D )... Ako mi se svidi kako radi mreza mozda predjem sa VIP 325 na Prenesi i Surfuj 1000... :)

Odgovori