MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: MT:S novosti

Post od Azimuth »

fannY, ta tema je prezvakana XY puta. Koliko para - toliko muzike. Losiji je net nego kod npr Vip-a ali nije neupotrebljiv, naprotiv. Kad zabode 3G ili H onda fercera solidno, na E je vec problem.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Azimuth, hvala ,nisam znao. :)

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

MT:S novosti

Post od Kamiondzija »

Kaže mi drug da je u Paraćinu značajno unapredjen 3G, sada se zalepi pun signal i sve šljaka mnogo bolje nego pre. Pa ako nekome to znači...
iPhone 4 16GB SIM Free

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Obračunska jedinica za prenos podataka je 1kB.
Pa ovo ispada da mts ne zaokruzuje kilobajte.

Kakvo je vase iskustvo, kako mts zaokruzuje potrosnj kb?
Mix Net tarifni profili

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Deksi, meni je preostali GPRS saobracaj u okviru tarife uvek iskazan u kilobajtima. Npr. sada sam proverio na *797# i pise Podaci(kb):462006
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Deksi baš tako kako su ga napisali.imam paket L i možda se u 50mb razlikuju rezultati njihovog merenja i mog na 1.5gb.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

da li je moguce na pripaidu u isto vreme imati ukljucen opciju omiljeni broj i 50 para minut?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Na kontroli troškova je to moguće.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

ja sam na KT pa me to interesuje, kombinujem za sledeci mesec pa nisam znao da li mogu ta dva u isto vreme da budu ukljucena.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Nije moguce imati istovremeno i omiljeni broj i 50 para minut,cak ni na kontroli troskova.Tako je bar bilo pre mesec dana kada sam pokusavao da aktiviram oboje.Prvi mora da istekne ili se deaktivira,da bi se druga povoljnost aktivirala.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: MT:S novosti

Post od toda81 »

Bez veze je sto moze samo jedna akcija da se aktivira
Note IV N9100 dual

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Burazer uzeo skoro galaxy s, prvi android,sve novo,cackanje,upoznavanje,instalacije...sve sto ide. Posto sam citao dosta tema o tome kako android ili aplikacije umeju da naprave problem sa megabajtima koje sami trose upozorim ga na to,on se oglusi,kao i devojka i par drugova imaju androide,postpaid i nikome se nista lose nije desilo,drze ugasen data protok i kul. Prvi mesec sve dobro,normalno,negde oko 20. ovog meseca on proveri stanje ono zaduzenje 9+ hiljada. Dva dana pre toga je gledao i tvrdi da je imao preko gigabajt na raspolaganju,on je mixnet m paket. Sto bi rekao Velja,razumem da kraduckaju ali ovo...ne razumem se dovoljno jer android nisam nikada koristio ali nekako ne vidim nacin da se za dva dana sabije gigabajt i jos koliko vec megabajta u vrednosti 9k din. On tvrdi da je sve aplikacije namestio na rucni apdejt a i ne vidim sta je to telefon toliko mogao da skida. On internet prakticno ne koristi za surf i yt,samo gtalk bas kad je napolju a to je mizerno,vidi se po tome sto potrosi manje od 200mb mesecno. Naravno u mts-u kazu da se moze zaliti ali da je to prakticno beskorisno jer je kao to otislo samo od sebe i da mu nece uvaziti :-)
12 godina na forumu!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Freyr, postoji dosta nacina da brzo potrosi megabajte na androidu. Npr. dovoljno je da gleda you-tube klipove. Meni je inace na mt:s-u, bas na Mix Net M profilu, gprs stalno ukljucen i nikada nisam imao problema, u smislu da mi je mt:s nesto "pokrao".
Ne verujem da se tu radilo o "kradji", vec pre o nekoj neopreznosti tvog brata.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

"Kadija te tuzi, kadija ti sudi"

Da li moze da izvadi listing da vidi kada je tacno povuklo tolike gb? Da mu je sve ukljuceno da se updatuje ne bi mogao da potrosi 1gb. Ja imam 1gb mesecno po punoj brzini plus kad to potrosim imam neogranicen net po smanjenoj brzini, ali uvek u sledeci mesec prenesem vise od 2bg jer ne mogu to da potrosim nikako iako stalno surfujem i imam puno aplikacija koje se kace na net i rade u pozadini

EDIT: Da, to je tacno da youtube razbija mb. Moja bratanica je imala mts-ov modem sa cini mi se 3 ili 5gb mesecno i aj joj pricam da ce to potrositi za nedelju dana gledajuci youtube, a ona mi nije verovala pa je sve gb potrosila za 5 dana :lol:
Note IV N9100 dual

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ima jedno čudo koje se zove background data, pa još jedno što se zove sinhronizacija pa još jedno što se zove backup my data i to je na gb znalo da troši mb samo tako.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Bratu moje drugarice je android isto napravio haos racun za jednu noc.Zato sam ja odustao od post paida,ako sam kuci cesto online ne moram i u drustvu svaki cas da idem na net.Preterasmo sa zahtevima da nam stalno treba konekcija.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Sve je to super i svestan sam svega sto bi donekle moglo da bude razlog za toliki povuceni protok ali 1.5 gb za 36 sati? Na telefonu? :? Kao sto rekoh ne gleda klipove na telefonu, pitao sam ga i to je i bio moja prva pretpostavka, niti je surfovao nesto posebno. Ne kazem da su ukrali jer to i ne mogu znati sa sigurnoscu ali opet ja sam na mts-u imao slicnih dogodovstina i zato mi nije strano da pomislim na "slucajnu gresku u sistemu". Pre par godina sam jos bio na prepaidu, cale je za firmu dobijao one pripejd kartice sa kodom koji se ukuca i davao mi je sto preostane, vremenom sam nakucao 17-19k din :D i to se slabo trosilo, jednog dana sam slucajno proveravao kredit i vidim 5000 din tako nesto, bilo mi sumnjivo odem kod njih i kao greskom mi je skinuto 11000 u 5 sekundi tad i tad, ali nemaju podatke kako i zasto. Da nisam imao vezu u mts ne bi mi ni vratili, nego posle natezanja nekako uspeh da to ponistim i da mi stanje bude poravnano. Znam da ce neko pomisliti da mi je taj kredit istekao ali nije ni to bio slucaj jer sam proverio. Posle toga se desilo jos jednom samo je suma bila oko 1k din. Nebitno, pominjem samo kao primer da su i takve stvari moguce. Ko zna do cega je sada, trazio je listing, nisu mu dali jer postoji neka prica o zastiti podataka :? ceka da racun stigne pa ce da vidi. Ja, posto ga znam, verujem da je opet najverovatnije da je on nesto zeznuo ali nikada se ne zna, mozda su i oni krivi.
12 godina na forumu!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Freyr, listing mozes da vidis i sam http://listing.telekom.rs.
Sto se tice 1.5 GB za 36 sati to uopste nije puno.
36 sati = 36x60x60 sekundi = 129.600 sekundi. 1.5 gigabajta = 1536 MB = 1.572.864 kB => 12,1263 kilobajta/sec = 97 kilobita/sec, sto se bez problema moze ostvariti vec na kombinaciji gprs i edge brzina.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Moze biti da je greska, a meni je verovatnije da je on nesto cackao na telefonu pa upalio npr tethering cime je dozvolio ljudima u okolini da koriste net iz njegovog paketa, ili mozda skidao neke igrice, aplikacije itd itd. Lako se moze potrositi ta kolicina MB samo ako hoces ;)
Najbolje bi mu bilo da ode do mts-a, da trazi od njih listing da mu izvuku odmah pa ako smatra da je ostecen neka podnese zalbu.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da, samo ima jedna sitnica, telefon upaljen 36 sati sa aktivnom konekcijom? Displej nema šanse da je toliko radio i vrteo klipove sa yt. Morao je nešto da vidi da primeti. Neka pogleda koja aplikacija je potrošila toliko data.

Odgovori