A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: VIP novosti

Post od miodrage »

NE znam kako je sa ovim promocijama novim i ostalo, ali ja sta sam potpisao, iste sekunde sam i dobio. Oba puta dupli Smartovi. Tasta je potpisala za zimsku promociju, i 25%, sve je krenulo od sledeceg obracunskog perioda (potpisala je 30.11, krenulo od 01.12) a uspeo sam i da joj pomerim obracunski period sa 17. na 1. u mesecu.
Mozda, ali samo mozda je stvar u nastupu, jer sam svaki put znao vise od ljudi u poslovnicama, pa su simpaticne devojcice morale po nekoliko puta da zovu centralu da potvrde da li moze sve sto zelim (a ja sam vec znao da moze :D ).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

Do kada traje ova zimska promocija, čula sam da su je produžili do kraja februara? Ne mogu da produžim ugovor pre 23. marta, a koliko vidim, nude samo 25 % popusta, pod uslovom da se ne uzima nov telefon. Može li se nešto iskamčiti bez regularne promocije?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

deana napisao:Do kada traje ova zimska promocija, čula sam da su je produžili do kraja februara?
Za sada traje do 28.2.
Možeš to videti na dnu stranice zimske promocije.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

deana napisao:Može li se nešto iskamčiti bez regularne promocije?
Zavisi da li si stari ili novi korisnik.
Zavisi na koga naletis u poslovnici jer imaju prilicno razlicite price i pristupe korisnicima. Neki daju vise, neki manje, neki nista.
I na kraju, zoves kol centar, pa vidis i sa njima ako vec nista nisi uspela sa onima iz poslovnice u 4 oka.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

deana, mozes 3 meseca raniej da sklopis novi ugovor sa njima, ubedjen sam da ce da ti izadju u susret.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

Hvala, momci. Stari sam korisnik, tj. tek na pola dvogodišnjeg ugovora. Rekoše mi da može i 6 meseci ranije. Najviše mi je zbog novog telefona. Stari mi je na servisiranju, živa se požderah, dadoše mi neki sa BADA sistemom, nikad čula. Plus što ne mogu da se javim na poziv, jedino ja mogu da zovem. Znate li da li sutra rade poslovnice, rekoše mi ovi u servisu navodno su poslali telefon još u četvrtak?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Ugovor se može produžiti 3 meseca pred istek ugovora...ali... :D...6 meseci pre isteka ugovora,dosta je da pozoveš korisnički servis I da im kažeš da ti treba telefon I da bi ranije da produžiš stari ugovor.Otprilike nakon 2-3 sata,uglavnom,stiže sms kojim se odobrava zahtev.Nakon toga treba otići do prve Vip poslovnice I krenuti u novi ugovor...A onda nova tarifa tek od idućeg preseka,a onda novi ugovor je 24meseca+onoliko koliko ranije si podnela zahtev,i onda kažeš...neću vise I kada prodju tih 28 meseci(kao kod mene) odoh...pa nemože...morate ostati još jedan obračunski peroid...tako to kod nas ide.I onda ispadne 29 meseci. :?

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

Znam sve to, rekli su da može 6 meseci ranije, ali mi je zinulo dupe za novim telefonom. Uostalom, i platiš i taj mesec više, ali i koristiš. Bila sam 10-11 godina u mts-u, pa sam pobegla. Dva puta mi nisu uključili roming kad sam bila napolju, 8 meseci ih jurila, pretila, tužila da prebace kredit sa prepaida. Bilo je tu svašta, A Telenor je skuplji i tarife mi ne odgovaraju. Tako ti je to u zemlji Srbiji!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

deana, a sto ne uzmes uredjaj preko oglasa? Znacajno je jeftinije, osim ako uzimas uredjaje za dinar.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

Uzela bih Samsung Galaxy Core i doplatila neki 7000 d uz tarifu od 700 smartova ili 12000 uz tarifu 350+350+350. Taj telefon je preko 200 eura. Trenutno imam Ace Plus. Planirala sam S III, ali ide leto i more.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

deana napisao:Taj telefon je preko 200 eura.
Nije toliko, može da se nađe u prodavnici za nekih 175 evra, možda i nešto povoljnije, a preko oglasa još jeftinije, oko 150.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

Ali što da platim toliko kad mogu da ga dobijem za 7000 dinara? 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ali kad stavis na papir obracun za dve godine izacice ti jeftinije da ugovor uz promocije potpises bez telefona a telefon kupis za kes. Jedino sto ti odmah treba malo vise para za telefon.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

+1 osim ako nije fon za dinar sve ostalo se ne isplati. 25% off uopste nije malo.
Na mojoj tarifi 90tak evra na dve godine.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: VIP novosti

Post od toda81 »

Slazem se sa vama momci. Preko operatera se ne isplati uzimati telefon cak ni na tarifama od 2000 din jer i na taj nacin dajes za telefon vise para nego da si ga kupio u slobodnoj prodaji. Bolja je varijanta ovo sto ti oredlazu da uzmes taj padajuci racun i da par meseci odvajas neku svotu novca i da kupis dobar tel
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koliko vas je uspelo da ostane dosledno i da svaki mesec odvoji tu neku cifru koliko bi dao na racun (konkretno tih 25%) a da ni dinara ne uzme sa te gomile naredne 2 godine?
Ako telefon kosta u slobodnoj prodaji 175e, to je, da zaokruzimo, 20 000din. Ona bi na popustu dobila mozda 2-3 hiljade vise, a taj popust bi se razbio na 2 godine. Da li je vredno stekati i cekati 2 godine zarad ustede od 2000-3000 dinara?!
Postoje i oni kojima je ovo jedini nacin da dodju do telefona, prakticno na rade. Slazem se da su telefoni skuplji kod operatera nego preko oglasa, ali ti u oglasima ne daju na rate kada ti zatreba telefon. I opet se vratismo na ono stekanje para. Koliko vas je uspelo da bude karakter i ne pipne tu gomilu papirica? :)

Da je razlika veca onda bi bilo opravdano ili da je neki drugi telefon u pitanju kao sto je Lumia 920 koja je u oglasima 240 a kod oberatera 500, ili Z10 u oglasima 220 a kod njih koliko i S4.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Ne moram da odvajam na gomilu, dovoljno je da taj novac odvojim za nešto drugo, korisno. Po mom proračunu kupovinom telefona u radnji i smanjenjem pretplate za 50% tokom narednih 24 meseci ja sam uštedeo 13.300 dinara.

Telefon LG G2 45.500 dinara za 32 GB kada sam ga kupovao decembra meseca + 24*910 dinara za paket = 67.340 dinara

Kupovinom kod operatera telefon LG G2 od 16 GB plaćam 36.960 dinara + 24*1.820 dinara za paket = 80.640 dinara

Možda se ovako i ne čini mnogo, ali ja za taj novac mogu da kupim nešto drugo, plus što sam kupio telefon sa 32 GB memorije što ni jedan operater ne nudi.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

Nezgodno je kupovati telefon preko neta. Firma kod koje sam jednom kupila za tatu i sebe se ugasila i pojeo vuk magarca. Garancija propala. Ne mogu da uzmem telefon pre 23. marta, pa gubim tu zimsku, snežnu varijantu. Ostaje mi jedino 25 % popust. Šta predlažete: 350+350+350 ili 700 smartova? Pritom je telefon 5000 d jeftiniji za ovu drugu varijantu.
Poslednja izmena od deana u Pon, 17. Feb 2014. 12:25, izmenjeno 1 put ukupno.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Ako neku opciju baš ne koristiš, kao ja npr. SMS onda ti je povoljnije 700 smartova i da ih baš rasporediš shodno svojim navikama/potrebama.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od deana »

I ja tako mislim. Ostane mi mnogo neiskorištenih sms-ova, a i mb jer se kačim na WI FI uglavnom.

Odgovori