A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: VIP novosti

Post od Azimuth »

Mene ovo i ne pogadja previse, ali da je bezobrazno sa njihove strane to stoji.
Nego, da li mozda neko od vas zna sta se desava po isteku ugovorne obaveze a paket koji koristim vise ne postoji? Da li nastavljam da ga koristim iako vise ne postoji u ponudi ili su nesto smislili?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Nastavljas da ga koristis sve dok ne obnovis ugovor, a tada te prebacuju na neki od aktuelnih paketa.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znam za obnovu, nego me interesovalo ovo za koriscenje. Mislio sam da daju odmah neku ponudu i prakticno me nateraju da predjen na neki drugi paket. Hvala :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa daju ti ponudu da potpišeš nešto ali ne prihvatiš ako ti ne odgovara.
Drugar koristi 325 paket bez ugovorne obaveze malo jače od godinu dana pa ga sa vremena na vreme zvrcnu da vide hoće li da potpiše novi ugovor.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To je onda ok. Ne bih za sada menjao ovaj Smart 1100 koji me izađe oko 1150din. Jedino ako daju nešto baš povoljnije, ali da rizikujem neću.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Neka me neko ispravi ako grešim, ali smart paketi su po nazivu ostali isti? Da li to znači da se i nama na starim smart paketima uvodi ovo novo zaokruživanje?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

U stare pakete ne mogu da uvedu ovo zaokruživanje, jer korisnici imaju važeće ugovore, sa određenim elementima - među kojima je i zaokruživanje. Što rekošeIDzO, ili psyhound, gore - kad produžavaš ugovor na bilo koji način, dobićeš i poklon :x
I ja imam primer kod Telenora, kada mi je išlo 1/1 zaokruživanje par godina, dok nisam promenio paket ;)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

IDzO napisao:Majmuni raspali!!!
Nadam se da ce konkurencija biti pametnija i da nece prihvatiti ovaj trend!
Citaj - nece... Tacnije,bice pametniji po njih jer ce na taj nacin njihov profit porasti,koji je u poslednjih par godina opao (kurs evro - dinar).

Ne znam da li samo ja primecujem, ali ovo je po meni poskupljenje.

300 smartova + 300 minuta u mrezi za 1100 dinara?
Dobrodosli u 2006 i Bel pakete, bese Bel 200 paket - 200 minuta u mrezi + 40 minuta ka svima + 200 poruka za 1070 dinara sa zaokruzivanjem na 1 sec... Idemo ka tome. :dry:
Poslednja izmena od Fox u Sre, 26. Mar 2014. 15:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Pa naravno da je poskupljenje, ali prikriveno. Tako je uvek do sada bilo. Kada bi povećali cene kako treba, a ne služeći se ovakvim pilićarskim forama, onda bi i korisnici znali kako da prištede. Ovako, većina neće ni primetiti, jer će gledati samo broj smartova ili minuta u paketu...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ne znam, koliko god se trudio da ove smart pakete sagledam iz nekog pozitivnog ugla, jednostavno ne mogu da svarim ovo zaokruzivanje 90/60. :uhuh:
Da sumnjicavost bude jos veca, ovi smartovi ce da iscure za nedelju dana ako zaista rese da se pridrzavaju toga da sesije zaokruzavaju na 100kb, jer su sesije preko moba uglavnom kratke sto mozete videti u listingu. Dzabe i 20GB tarifnog dodatka kada ce to da se pretvori u 2GB ako imas viber u pozadini recimo.
Ja sam se brinuo sta ce biti sa mojim smartovima na mom paketu kada sam prelazio na vip, ali koliko sam do sada video na starim ne zaokruzuju na 100kb, iako tako pise. Medjutim ovi novi paketi imaju previse sitnih slova. :chytry:

Taman pomislis da smo usli u neku zlatnu eru, a oni se iznova vrate u proslu deceniju. Vip postao novi telenor, opet mora da juris da ljudi prelaze u istu mrezu kao ti. A taman smo pomislili da su ta vremena iza nas. :dry: Mozda je to vipu taktika, kao sto je uostalom i telenoru bila, ali ne zaboravite, to moze da bude mac sa dve ostrice, jer kad ljudi krenu da beze iz jedne mreze, sve se rusi kao kula od karata - uostalom, nek vam telenor kaze kako su se dugogodisnje ekipe raspadale. U fazonu, ostali su samo neinformisani, a takvih je doduse dosta, pa se telenor mozda zato nije ni cimao previse na vipove i mtsove pretnje u toku zime.
Nebitno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

da se ne razumemo pogrešno ali ovo je dobar potez da vip
prvo ljudi će da uzimaju veće tarife zbog neograničenog razgovora u mreži mada zanima me baš koliko je to neograničeno
drugo više će korisnika da ima vip
tako da i 120/60s više neće da bude bitno jer će svi pričati u mreži
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Mislim da je ovo tarifiranje 90/60 čist kriminal i da bi institucije odgovorne za to trebale da reaguju. Piše im lepo 1minut = 1SMS = 1MMS = 1MB = 1 Smart, a ovde ispada da 1 smart mogu da ti skinu tek posle 90. sekunda. Potrošači su očigledno obmanuti.
Inače da nema ovog tarifiranja smart paketi bi bili prava stvar.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

VeNoM napisao:da se ne razumemo pogrešno ali ovo je dobar potez da vip
i
Naravno da je to dobro za VIP. Oni i donose pakete u svom interesu, ne u našem. Njima je cilj da njima bude dobro, ne nama...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Slazem se i ja da je ovo dobar potez za Vip, kao sto sam vec napisao, i sigurno neka vrsta taktike. Isto tako, u ove nove pakete je prakticno besplatno ugradjen "omiljen broj" - i to ka svim vipovim korisnicima, dakle moze i iz tog ugla da se posmatra! Oduvali su maltene sve operatere sa tim!

A kampanja ce da predje sa klasicnih reklama na relaciju korisnik-korisnik (kazem, to je telenor radio godinama dok ka drugim mrezama jedva da je i davao neke minute na kasicicu. Vip treba samo da bude malo mudriji da se ne srusi sve ko kula od karata za neku godinu).

Postoje medjutim nekoliko problema, ali pitanje je koliko su ti problemi zaista problemi, posto ljudi generalno vole da se krpe i da imaju neke tarifne dodatke i opcije - dosadno im je da imaju recimo 5000 smartova i da im to sluzi za sve i da ne razmisljaju o dodacima i kako im se sta tarifira i sta im sve paket moze - vise vole "da sami prilagode paket svojim potrebama", da im paket ima hiljadu besplatnih stvari, ali nikad sve u isto vreme vec "prilagodjeno njihovim navikama".

Elem, mane novih paketa su:

1. problem 90/60 sec i 100 kb zaokruzivanje, 60/60 je bilo klasicno dzeparenje, ovo je vec kriminal.
2. nema pravog internet dodatka koji vazi i u toku dana, pa iako imamo mogucnost da se bukvalno izivljavamo na youtubeu, facebooku ili cele noci, neminovno cemo trositi smartove preko dana, a to samo znaci da i to malo smartova sto imamo necemo trositi na prekopotrebne minute ka svima! Ako na to dodamo i poneki neminovni sms svakog dana, bice dobro ako ka drugim mrezama budemo imali i pola nego kao kod telenora. Tako da smartovi su u ovom slucaju postali mana a ne prednost.
3. smartovi su generalno poskupeli, za 2000 din se danas dobija manje smartova, uprkos tacki 1. i 2. a takodje vise ne postoji prekopotreban paket od 3000 din sa 2500 smartova, nego se otislo pravo na 4000 din. Mnogo cenovnog prostora zjapi prazno. I opet, stice se utisak da je nedovoljno smartova u paketima - sto opet u prevodu znaci premalo minuta za razgovor ka svima.
4. problem je sto sada imamo situaciju da smo vise nego zavisni od tarifnih dodataka ako zelimo koliko toliko da sacuvamo smartove za nesto korisno, tako da cemo pored paketa sigurno placati jos npr 500-600 din, medjutim ako uzimamo telefon, cena telefona ce ubuduce biti skuplja (u odnosu na ono koliko im para dajemo svakog meseca) jer se gleda samo visina osnovne pretplate paketa za formiranje cene telefona, a ne koliko zapravo mi ukupno izdvajamo za postpaid pretplatu svaki mesec. Ako me razumete.

To bi po meni bile ogromne mane ovih novih paketa.

Dobre strane su (iako je po meni preskupa cena placena za to):

1. "Omiljen broj" ka svim vipovim korisnicima.
2. Mogucnost da se surfuje do besvesti vise nego na bilo kojoj drugoj mrezi.

E sada... Onaj ko se uklopi u sledeci profil - svi najblizi su mu na vipu i koristim viber ili whats app umesto smsa, taj ce se posteno nauzivati na vip mrezi.

Ostali, koji su se taman navikli da ne robuju navikama, vec da neometano koriste kada im sta treba (da se ne opterecuju ko je u kojoj mrezi ili koliko je sati i koje je doba dana), i ne svodi im se surf na facebook i youtube - oni ce se zesce smoriti.

Sve u svemu, za 'normalno' koriscenje korak u nazad, za egzibicioniste fast forward napred. Licno meni je posle telenora dosta egzibicionizma. Zato sam uostalom i bio pobegao. Sva sreca pa sam se za naredne dve godine obezbedio tako da me ove 'novine' ne doticu.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sre, 26. Mar 2014. 19:25, izmenjeno 2 puta ukupno.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

knjaz napisao:ovde ispada da 1 smart mogu da ti skinu tek posle 90. sekunda.
Mislim da si negde pogrešio u pisanju. Po tvom, ispada da bi ti 2 smarta skinuli na 3 minuta, što i nije tako loše. :)
Ispravi me ako te nisam razumeo dobro.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Ja sam mislio da ako kazu 1 min-1smart kako onda moze biti 90 sec - 1 smart. Valjda je minut 60 sec. a da nam u startu skidaju 1.5 smartova. Znaci za 65 sec nam skinu 1.5 a za 93 sec 2.5 smarta. Pogledaj pazljivo sta im pise iznad tarifa i time su nas doveli u zabludu.
Kao sto sam ranije rekao klasicni sibicari ko zna sta se krije ispod kutije.
Ako im se prohte sutra ce nam skidati i po 5 smsrtova za za 28 sec price jer su tako u mogucnosti
Svom snagom u reforme tafifnih paketa. Banana drzava smo.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Ljudi, hajde da im svako od nas posalje po jedan mail protesta. Mozda pod pritiskom popuste. Secam se da je telenor par puta popustio pod pritiskom u slicnim situacijama kada su zvezdicama vredjali zdrav razum.

Nista nas ne kosta da probamo! Ogroman je broj nezadovoljnih, ne potcenjujte nasu brojnost. Ako cutimo znaci da nam je sve potaman.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Otišao sam iz vipa. Sve je namešteno da potrošite što više. Smart paketi su potpuno besmisleni za nekog ko koristi puno interneta, ostaće brzo bez smartova za razgovore. Internet dodaci su skupi, kao i standard paketi u kojima ima sporog interneta.
@Lobachewsky, to je borba sa vetrenjačama, ne vredi se boriti. Čak im ni ratel ništa ne može, jer imaju pravo da menjaju cene i uslove kako hoće.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Znaci sada ko koristi smart 150 nakon potrosenih 150 smarta vise nema onih 1000 minuta u mrezi. :shock: Pitam se dali je ovo moguce, jer znam ljude koji imaju vipovu karticu sa paketom smart 150 samo zbog tih 1000 minuta i sta ce oni sad raditi. Auuu..... koja zajebancija covece.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ovim potezom teraju ljude da trose vise.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori