A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: VIP novosti

Post od sugarcoated_ass »

Ma to je opet neki dil medju operaterima. Prvo Telenor napravi njesra sa paketima, onda Vip promeni pakete (lose po korisnike na slabijim paketima, meni ce biti ok ako izvucem popust...u suprotnom odoh!) i sad jos mts nesto da s***e pa da kukamo za 4. operaterom. XD

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa dok god u ovoj nazovi drzavi vaze burazerski principi, a ne principi zdrave ekonomije, ovako ce da nam bude. Sa druge strane, mozda taj prvi "minut" bude racunat kao 1 Smart. Jer samo za net se ne racunaju puni smartovi. Malo mi je sumanuto da bude 1.5 Smart
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, to sam se i ja pitao za 1,5 smart jer ipak nema deljenja osim za net. A sve mi se cini da ce nam na kraju obracunskog perioda eventualno oprostiti po tih 0,5 smartova koji su visak ili ce na neki drugi nacin zaokruiti. I vuk siti ovce na broju.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Mislim da ce ipak skidati taj 1.5 smartova jer sto bi nam ista poklanjali a da su hteli da ostane isto bilo bi 60/60.
Stigao mi je racun i net tarifiraju na 100 kb. Na listingu veci za 20% nego na brojacu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa povecali cene, smanjili brojeve smartova, i jos 90/60, puno im je.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

A kako su ljude navukli zimskom tarifom, i sve što sad izgube tom promocijom naplatice za dve godine od onog ko obnovi ugovor a oni znaju da će biti takvih.
Sad ispade vip najskuplji.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mozda najskuplji trenutno i sa ovim nacinom obracuna, ali zimska je i dalje neprikosnovena. Ne znam da je jos neko dao toliko povoljno pakete ikada.
Sa druge strane, opet su ubacili onu reciklazu pri kupovini telefona.
Jbg, bilo kako bilo, svako od nas moze preneti broj. Ne jedim se puno oko ovoga.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Jao, cemu li se mi nadamo... Nece 90 sekundi tarifirati kao jedan smart, vec ce 60 sekundi tarifirati kao 1,5 smarta!
Ostavite svaku nadu vi koji za vip potpisujete! :chytry:
Vidim da mnogi nisu skontali i da ce od danas dnevni net neminovno trositi smartove, jer vise nema dnevnih internet tarifnih dodataka. Znaci, nema vise ono, uplatis net, a smartovi ti ostanu samo za poruke i pozive. Pa uzivas. Sve se iz korena promenilo, i ovo je apsolutno dno dna.

Zato kazem, nista vas ne kosta da probate da im pisete na mail, ako ovako ostane vip ce ubedljivo biti najgori i najskuplji! Jer, novi paketi, em su skuplji, em imaju manje smartova, em ce se trositi po smart i po, em ce net pojesti pola od njih i na kraju nece ostati nista za pozive ka drugim mrezama! Pa cemo opet morati da navlacimo ljude na vip, kao sto smo pre toga navlacili na telenor, samo sto sam ja sa tom pricom zavrsio pre godinu dana i znam dobro na koje je niske grane vip pao sada... A shvatice uskoro i ostali, samo da im se razresi ta nedoumica sta ustvari znaci 90/60s, ali verujem da je to taokruzivanje toliko nebulozno i glupo, da ljudi jednostavno odbijaju da shvate "jer prosto nema logike da je tako". I tu ih potpuno razumem, ali sto se pre pomirimo sa istinom, manje ce se ljudi zeznuti i podrzati vip u ovoj gluposti!

Na kraju dolazimo do surove istine kako se vipu uopste isplatilo da da tako dobru zimsku promociju? Lepo, mojih 50% i 75% popusta od zimske, placace umesto mene novi vipovi korisnici. Zlatna era vipa je prosla.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

mislim da grešiš... 90/60 tarifiranje ti je sledeće : započeti razgovor, tj prvi da nazovem minut,trajao on 1 sek ili 89 sek zaokružuje ti se na 90 sek tj skida ti 1.5 smart. Posle toga tarifiranje je na 60 sekundi. Znači samo je taj početak zaokruživanje na 90 sek.
dnevni internet dodatak imaš i dalje 1 gb i 3 gb tj 500 i 1000 din,što je sasvim ok. i nije dnevni nego tokom celog dana.
Lepo napraviš kombinaciju... smart 700 ( 1590 ), uz 1 GB i ako ti treba još neki dodatak i imaš 700 smartova za pozive i poruke,pozive u vipu i net 1 gb.. sve ukupno 2090 i za aparat imaš umanjenje 7500 ili 15000 zbog internet dodatka...
Samsung S10+ red

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

godja, al ga iscepidlaci ti. Ako nije problem link do tih "celodnevnih" internet dodataka i popusta 7500 do 15000 din na telefone na osnovu istih. Da ne pricamo napamet. :roll:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Za dodatni net tokom celog dana - KLIK

Za ove popuste ne znam.

Nove Smart tarife ce odgovarati ljudima koji imaju dosta Vip kontakata koje cesto zovu. Znaci moram zenu da prebacim u januaru u Vip i onda moze da me zove do besvesti. Onda jos ostaje suraka da prebacim, tasta i majku, dok sam tastu i oca vec prebacio :D Sjajno :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage napisao:Za dodatni net tokom celog dana - KLIK
O voimja... pa jel cita neko sitna slova uopste? Ti dodaci vaze nakon potrosenog besplatnog sadrzaja. I vaze za stare postpaid pakete. Novi paketi imaju i nove Vip smart dodatke

E pa nazdravlje.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Lobachewsky napisao:Jao, cemu li se mi nadamo...

Na kraju dolazimo do surove istine kako se vipu uopste isplatilo da da tako dobru zimsku promociju? Lepo, mojih 50% i 75% popusta od zimske, placace umesto mene novi vipovi korisnici. Zlatna era vipa je prosla.
Ovde si baš objasnio. Upravo to i jeste fora. Samo što će "zlatno vreme" vratiti čim krene prihod da pada, i korisnici da odlaze. Dakle sledeće dve godine otprilike od vipa ništa pametno... Ili bar ne previše povoljno kao na primer sneg promocija...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lobachewsky, meni su kad sam zvao CC i u poslovnici rekli da za korisnike Smart tarifa da se ti MB trose paralelno. Probao nisam, i ne mogu da tvrdim sa 100% sigurnosti, ali znam sta mi je receno, a nekoliko puta sam pitao i proveravao

sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Post od sigi »

Vip je postao strava i uzas za nas prapostkorisnike, ni novaci nemaju bas puno sta da dobiju novog i povoljnog :dry:
neki dan su ukinuli i promociju duplo vise za one koji neuzimaju telefon :dry:
signal gde je nekad bio dobar sad jedva da ga i ima
3G samo u vecim ali ne svim mestima
mislim da posle 5 godina u avgustu ce biti kraj :disgust:
imam utisak da ih u CC radi minimum 1000 kao da sede negde u nekom parkicu i objasnjavaju i dokle vise uspostava poziva kad ce da ugase to u ovoj preskupoj zemlji ???

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

miodrage, mozda su mislili na one net dodatke sto mozes da uzmes uz telefon.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne, ovo nije to. Iskreno ne znam, imam i drugara koji radi u Vipu, i kaze da se za Smart pakete ovaj net trosi paralelno

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

ja imam smart 400 i 1 gb neta.. troši se net ne vezano za smartove, a smanjio mi je doplatu za idol za 7500... proveri u nekoj poslovnici,mislim da to nije ukinuto
Samsung S10+ red

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Ovo sto je uradio Vip je najblaze moguce receno katastrofa. :dry:

Mislim da vecina korisnika koji su na ovom forumu a i oni koji ne prate ovaj forum oko 60 posto njih a sigurno ih ima mnogo vise mozda oni koji ovako tretiraju fon na dnevnom nivou ukljucujuci i mene.

1.Minimum 5 do 20 poziva dnevno koji nemaju veze sa Vipom (druge mreze) i ti pozivi traju izmedju 1 do 3min. Sto ce za te ljude ovi novi paketi biti mini nuklearna katastrofa..

2 Mnogi ljudi kao ja recimo imaju u telefonu do 1 do 5 brojeva svojih drugara ili nekoga drugog ko je u vip-u,koje jako retko pozivaju ili mozda jednom u par meseci...

3.Internet koriste samo u krajnoj nuzdi,ili kao ja koji sam limitirao 100 MB a voleo bi da mesecno imam barem minimum 3GB

Tako da lepo je to sto su odvojili smartove i minute ka Vipu ali mogu se kladiti da to poguduje mozda 40 posto ljudi koji imaju Vip...

Mislim da bi ovi paketi bili korektno ok da su i Internet odvojili od smartova i sms -ove,ovako su postigli efekat po principu biraj Vip ili idi u drugu mrezu...

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Od sredine maja poskupljenje za 8% svih starih VIP tarifa. Prošao sneg, prošao popust, sad malo da gulimo narodu kožu s ledja.
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2575.html

Ovi su poludeli skroz.

Odgovori