A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: VIP novosti

Post od Baraba »

Ne bih tako rekao, teraju sa starih na na nove tarife. Ako ne poskupljuju nove tarife onda me ne kaci poskupljenje. Onog koga kaci promeni tarifu.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

mb011 napisao:Od sredine maja poskupljenje za 8% svih starih VIP tarifa. Prošao sneg, prošao popust, sad malo da gulimo narodu kožu s ledja.
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2575.html
???????? :blinky: IMA LI OVOM LUDILU KRAJA??! Da li je ovo moguce. Vip upravo postaje ona najtrulja kapitalisticka kompanija koja bukvalno zloupotrebljava sva moguca "legalna" sredstva, iako se ona kose i sa logikom i sa moralom - ako je legalno, onda je to i dozvoljeno.
Znaci oni su tri meseca reklamirali zimsku promociju i popuste od 20%, 30%, 40%, 50%, glumili da su najpovoljniji, a ustvari su nas sve vreme obmanjivali i zapravo lagali, i cim su svi potpisali ugovor, ODJEDNOM, SVE STO SMO DO SADA PRICALI, TO JE ZAPRAVO PRAZNA PRICA BEZ POKRICA BILA, PUJ PIKE NE VAZI, KO VAM JE KRIV STO STE POVEROVALI, POTPISALI UGOVOR I NAVUKLI, POPUSTI SU ZAPRAVO 15%, 25%, 35%, 45%!

Nezapamceni bezobrazluk, tek sam treci mesec kod njih a oni opet pokusavaju svesno da me zajebu! Prvi pokusaj je bio taj da mi ne uracunaju popust za prvi obracunski period - nisu uspeli. Sve u svemu, teski prevaranti, i nisu svesni kako cu samo da odem od njih! Dno dna dokle taj marketing ide, vip je upravo postavio nove standarde za nemoralan marketing!
Baraba napisao:Ne bih tako rekao, teraju sa starih na na nove tarife. Ako ne poskupljuju nove tarife onda me ne kaci poskupljenje. Onog koga kaci promeni tarifu.
Po kojoj logici oni imaju pravo da te teraju na nove tarife ako tebi odgovaraju stare i zbog starih si pristao da se obavezes na dve godine? To dal je legalno, to me ne zanima. Ovo je najobicnija zloupotreba zakona. Tesko nama ako oni zaista "imaju pravo" da urade sve sto su sebi dozvolili u ugovoru - tipa imaju pravo bez pogovora da ti promene broj (a ti si recimo cak uradio prenos broja), ali to nije praksa.
Vip upravo pokazuje da nema svoju praksu vec stalno izmislja neke nove jajarske nacine da zaradi! :x
Nekima je to sve mozda i okej, meni nije, jebiga. :|
Ko njih sada sprecava da i pocetkom sledece godine poskupe pakete za novih 8%, eto najprostijeg pitanja?
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sub, 29. Mar 2014. 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Mislio sam staru tarifu, kao staru tarifu na kojoj si ostao posle isteka ugovora. Ne na nekog ko je tek potpisao ugovr po aktuelnim tarifama.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Bojim se da se ovo odnosi na sve korisnike a ne samo one kojima je ugovorna obaveza istekla... Zato i jeste problem.

Hm... sta im ovo znaci
Ukoliko ne prihvatate nove uslove, imate pravo na raskid pretplatničkog ugovora, u roku od 30 dana, od dana prijema ovog obaveštenja, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom. Ovo pravo neće uticati na obavezu korisnika da plati sve dospele, a neizmirene obaveze iz ugovornog odnosa.

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Odlicne vesti, ima da raskinem ugovor i resim se ove bede od Vipa. Sad su stvarno preterali.
Kao sto pre rekoh klasicni sibicari

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znaci da ako ti se ne svidja mozes da ides, OSIM ukoliko imas neizmirenih obaveza iz ugovora pa to prvo moras da izmiris i onda ti srecan put pozele. Nista drugacije u odnosu na dosadasnju praksu.

Da je sibicarenje, jeste. Sramotno, ali ocigledno da im se moze.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Azimuth, ne znam sta im ovo znaci "bez troskova u vezi sa raskidom". Pise da si u obavezi da platis dospele obaveze, tipa sigurno nemas pravo da tako izbegnes placanje racuna koji ti je vec stigao, ali ovo prvo jos uvek ne znam sta im tacno znaci, jer kad pravnik nesto napise to moze na deset razlicitih nacina da se tumaci... ali ako je moguce, uh kako bih slatko otisao jer ja ta jajarenja ne volim.
E, ali tacno sam znao da sve ovo nece na dobro da izadje. :uhuh: :chytry:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

uz malu napomenu da u tom slucaju raskida - mora da se vrati telefon koji je eventualno uzet (a ko ga pa nije uzeo?)...

Slika

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Meni ovo postaje smesno koliko je jadno :lol:
Pa sta ce koji moj da rade sa telefonom koji sam uzeo od njih i sa njim npr orao njive, gadjao nekoga, klizao se po betonu i sl?
mb011, pogledaj da negde sitnim slovima ne stoji da jos mora da se vrati u prvobitno stanje taj korisceni a vraceni telefon :lol:

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Azimuth, na ove tri strane nigde ne pise. mozda da vidim da ne moram ja njima da kupim nov aparat i dam na koriscenje uz njihovu pismenu zahvalanost. :D

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Meni su najsmešniji novi Vip Smart Dodaci Bože me sačuvaj kako su ih objasnili! :o Mislim da i njima nije jasno! :lol: Ne mogu da verujem da je VIP pao na ovako niske grane, a taman sam počeo da ih hvalim! :dry:
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .2562.html
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma glupost i neverovatna kolicina bezobrazluka sa njihove strane. Super je zimska promocija i tu su se obezbedili sa novim korisnicima. Pa su sada zveknuli 8% poskupljenje jer im je malo profita. Ali onda su skontali da imaju problem jer ce im korisnici koji su pred kraj ugovorne obaveze pobeci glavom bez obzira tako da sada na sve nacine pokusavaju da otezaju uslove za odlazak.
Ako nesto ne promene, ja odoh od njih nazad u mts za koji mesec. Jeste da imam dva broja, ali cu barem jedan vratiti u mts, a drugi kad istekne obaveza.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ensiferum »

Da li je moguće da niko od forumaša ne radi u VIP-u? :? I da ima detaljnije informacije! :uhuh:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Najretardiranije je sto nemaju celodnevne internet dodatke, to mi je onako posebno neshvatljivo. :shock:
Ensiferum, gde ces detaljnije, sve je brate jasno ko dan i objasnjeno bar 5 puta. Bukvalno. Samo sto mnogi odavde idalje citaju ali odbijaju da poveruju u ono sta su procitali.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ensiferum »

Lobachewsky, ma znam, nego ne vidim razlog zbog čega su sve morali da zakomplikuju, prioriteti, aplikacije, njihovim zaposlenima je baš bilo dosadno! :? :dry: :uhuh:

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

Mene interesuje da li, u slučaju raskida ugovora sa VIP-om, zbog jednostranog kršenja ugovora, mogu zadržati telefon. Oni kažu da može u slučaju nekog određenog, minimalnog perioda. E, sad šta to znači? Meni ugovor ističe 25. septembra (kad uračunam i onaj mesec više od 2 godine). Pritom sam uzela prepaid broj za tatu i njemu dala taj telefon, a sebi kupila novi. Interesuje me šta će biti sa telefonom jer mi u Korisničkom servisu kažu da mi ostaje, a sad ovde čitam da moram da vratim.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To niko od nas ne zna, a oni u prodavnicama još manje od nas znaju.
Mislim da ne mogu tek tako da zahtevaju da im se telefon vrati. Možda i mogu ako nije prošlo ni mesec dana od potpisivanja. Jer šta ako sam ja prodao taj telefon iz nekog razloga? Sve i da nisam, šta je sa parama koje sam dao kada sam uzeo aparat? Nije baš sve tako crno belo. Ima mnogo nedorečenih stvari koje se moraju razjasniti u ovih par dana.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Istaknuto u posebnoj temi, da bude vidljivo:
Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Ljudi, nemojte tako - dok je bio sneg, ovi su bili sjajni, nema boljih, a pljuvačina po Telenoru je bila redovna... Zar nisu ovi i dalje sjajni...

Zezanciju na stranu, više volim kad znam šta pod nekog da očekujem, ma koliko god mi se to ne sviđalo nego kad me neko digne u vazduh svojom ljubaznošću i slatkorečivošću a onda me iznenada i bez najave tresne o zemlju, kao što to radi VIP.

EDIT:
Azimuth, ako to stoji u ugovoru, mogu. A mislim da je na drugom forumu neko postavio sliku ugovora i da baš to stoji u tački 17.5. Ljigavo, nema šta.
Poslednja izmena od Ninolina u Ned, 30. Mar 2014. 16:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: spojeni uzastopni postovi - koristi opciju "Izmeni".

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Ja sam jutros zvao CC i receno mi je da se telefon zadrzava !

Poslao sam im mail :
Postovani,

Pre nekoliko dana ste objavili vest da svako ko se ne slaze sa poskupljenjem od 8 % posto moze da raskine ugovor sa Vip-om citiram obajvljeno:

"Ukoliko ne prihvatate nove uslove, imate pravo na raskid pretplatničkog ugovora, u roku od 30 dana, od dana prijema ovog obaveštenja, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom. Ovo pravo neće uticati na obavezu korisnika da plati sve dospele, a neizmirene obaveze iz ugovornog odnosa."

Prilikom pozivanja CC receno mi je da aparat koji sam dobio uz ugovor mogu da zadrzim ukoliko je ova informacija tacna,

Zeleo bi da mi se raskine ugovor

Inace dok sam jutros zvao CC receno mi je takodje da moram da pisem zalbu pa da mi je oni onda razmotre i vide da li ce uvazit ?!? :wacko:

Cekam njihov odgovor pa javljam.

Odgovori