A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2011. 13:06
:: Iphone 7 plus

Re: VIP novosti

Post od joa_d »

Idealna prilika da se resim vipa...
Jasno mi je to za telefon, i ja isto razmisljam kao ti, nego me zbunjuje to sto u ugovoru pise da su mi mob.telefon i kartica dati na revers.

Jel dovoljno da odem u radnju da raskinem ugovor ili se mora pisati zalba?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

To već ne znam, još uvek nisam bio u poslovnici. Ali koliko sam skontao, pišeš žalbu i oni to uvažavaju pa se broj gasi kroz par dana da bi te u međuvremenu nazvali i pokušali da ubede da ipak ostaneš kod njih.

Sad kad sledećeg meseca izbace akciju za najvernije korisnike koji su odoleli svim nedaćama :D

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

odes u poslonicu .. ima da te ubedjuju da ne raskidas .. ali ti budi cvrsta -))) i ne daj se ..
onda taj zahtev za raskid UO koji to oni vide kao zalbu .. i mislim da ga ti ne pises rukom vec oni u sistemu samo iskucaju da zelis raskida zbog poskupljenja ... bla bla;-)))
.. zvace te nakon nekoliko dana i nudice ti nesto .. ti odlucujes sta kasnije ..
i javi sta si uradili ....

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

Broj na vaš zahtev može da predje u pre-paid (a zatim se prenese u neku drugu mrezu...). Ukoliko se predomislite, ponovo možete da potpisete novi ugovor u VIP, sa tom razlikom što 18 meseci od raskida ugovora ne možete da dobijete mobilni uređaj uz ugovor već samo sim karticu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mene interesuje jedan detalj. Ako raskinem samo ugovornu obavezu pa ostanem postpejd ili pređem na pripejd, da li mogu odmah isti dan da zahtevam prenos broja ili moram da čekam neki period?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Isla je neka prica da novi brojevi moraju biti 3 meseca kod maticnog operatera da bi se mogli seliti. Broj koji je prebacen sa post na pri se tretira kao nov broj. To sam samo cuo... Nisam proveravao. :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Znači da bi mogli da im doskočimo tako sto bi samo prekinuli ugovornu obavezu, pa kad se to reši kroz par dana e onda podneti zahtev za prenos broja.
Eto, još jedna opcija više.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

U četvrtak popodne sam u NS,pravac prva poslovnica Vipa...ne boli mene 8%,mene boli tih 90/60 i odlazim.To sam rekao i lepotici iz korisničkog.Trebali ste biti džekovi i poskupiti trenutne tarife.Pitao sam je da li shvata da nam u 90/60 naplaćuju nešto što nismo koristili...znači naplaćujete tih 30 sec.koje ja NISAM KORISTIO...Kao da sam u radnji kupio pola leba a oni naplatili ceo,jer oni tako rade...da li bismo na to pristali,nebismo.Nije mi jasno da RATEL tu ništa ne čini...Stoga mts 50%,a ako i oni počnu,odoh na biznet(tarifa na sekundu,jbg.)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

U medjuvremenu sam kontaktiran od strane neke menadžerke korisničkog servisa,da me pita zašto hoću da ih napustim?Uglavnom ponudila mi je da mi ne dižu cenu za tih 8%.Rekao sam joj da je i tih 8% previše,jer na trajanju jednog ugovora mi kradu u visini računa za jedan mesec.Onda sam je pitao da li i dalje ostaju pri 90/60 obračunu,naravno kaže ona..
naravno,onda zbogom.Uglavnom mogu da odem u prvu poslovnicu i da raskinem ugovor bez posledica,telefon mi ostaje i ono što je najvažnije,prekidam i stari ugovor,koji sam ranije obnovio zbog zimske promocije,a koji bi inače bio do jula.Sve u svemu,ovo im je NAJBOLJA akcija.(nagovorio sam i sina da ih napusti).

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

PetarI, kad ti je krenuo ovaj ugovor sto hoces da prekines?Posto sam ja novembra obnovio ugovor ranije 5 meseca,znaci da sam cekao stari da istekne on bi istekao mart-april ove godine...Pitam zbog toga da mi ne prave neke probleme,ne znam ni ja,ne poznajem pravne stvare,pa mi malo frka.
E sad,kad raskinem ugovor drugi problem: Sta dalje?Gledao sam telefone u mts-u,slab izbor a i mnogo su skupi,dosta skuplji nego u Vip-u,a koliko vidim na rate daju samo onima koji placaju adsl?

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ovako,stari ugovor bi mi redovno istekao polovinom jula,ali sam opet ponavljam,da bih iskoristio zimsku promociju obnovio ugovor 14.03.Uglavnom 18.04(kada počinje novi obračunski period)neću više biti Vipov korisnik uopste.Da li će broj istati jiš mesec dana aktivan,kao pripejd,nisam pitao jer me ne zanima da ga prenosim.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

kod mene je 1 min 1 smart
od danas mi je novi obračunski period i probao sam 2 poziva manje od min i jedan sms i rezultat 3 smarta.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Nisi očito razumeo.Stari ugovori poskupljuju za 8%...nedam...novi ugovori nemaju više stare tarife,nego nove,lošije,skuplje koje će ići na 90/60.Kad ti istekne ugovor ideš na te nove ugovore.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Azimuth, prebacivanje sa post pejda na pripejd je instant ali moras cekati 3 meseca da predjes u drugu mrezu.
Ja sam u Telenoru bio biz korisnik ali sam hteo da broj predje na moje ime. Pa tako, kada sam prelazio iz Telenora u MTS, presao sam kao biz korisnik, ali su mi u MTS-u izasli u susret i dozvolili su mi da predjem sa biz na privatni postpejd vec sledeceg meseca.
Da sam prvo u Telenoru presao sa biz na privatni, pri ili post pejd, morao bih cekati 3 meseca pre prelaska u MTS.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislio sam samo da ugovorna obaveza nestane a ja da ostanem na postpejdu, pa kad mi to dozvole onda da trazim prenos broja. Tada valjda nema ničega što bi me sprečavalo. Možda i ima, ne znam. Valjda ću stići danas da ih poseti, pa ćemo sve saznati ;)

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

A sta su nudili ljudima,kao da ostanu u vipu, koji su ih obavestili da hoce da raskinu ugovor?Ja sad ne znam sta da radim,pre 3-4 meseca nagovorio sam oca,majku i sestru da predju u vip,i oni presli, velika vecina ljudi sa kojima razgovaram su u vipu....Sve me ovo podseca na ono "ko uzme kajace se, ko ne uzme kajace se"....

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Pazi,lično mislim da NIKO u menadžmentu Vip-a nema mozga.Uspeli su da upropaste onako dobru promociju.Neću da komentarišem Vaše dileme...ja je nemam.Pozdrav Austrijancima.(sada nam se odani Telenorci slatko smeju,samo da imam njihov signal na poslu,makar kakvog-takvog kvaliteta).

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Juce u poslovnici su mi rekli da raskid mogu da trazim tek kad dobijem obavestenje. Jesu li nekome dozvolili bez tog papira.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Prvo sam u juče zvao korisnički da vidim da li su glasine tačne.Onda sam danas dobio sistemsku poruku da se javim korisničkom,da bi me pitali kad može "koleginica" da pozove.Kad nisam kupio priču,rekla mi je da mogu da odem do prve poslovnice radi raskida.Znači,nisam dobio to famozno obaveštenje.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Možeš bez onog obaveštenja, ako ga i ne dobiješ dela ga maltene na ulici, nije adresiran tako da možeš i od nekoga uzeti.
Sad sam bio u poslovnici, obi to zovu "žalbom" i prosledili su je u BG u centralu, pa će me odande kontaktirati. Na moju (ne)sreću naleteo sam na neko dvoje novih koji ne znaju puno toga (za razliku od ostalih koji znaju isto toliko), pa nisu znali da mxi kažu da li su imali pozitivno rešenih, ali kažu da nisam prvi koji je došao i trazio da raskine pretplatnički odnos.
Drugi broj sam ostavio, taj drugi moram smisliti kako da sačuvam. To sam i njima rekao.
Eto, moje iskustvo od pre 15-20min.

Odgovori