A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Re: VIP novosti

Post od mb011 »

Ako bude veliko interesovanje za raskidanje ugovora, čisto sumnjam da će istrajati sa tim blacklistama...
Poslednja izmena od mb011 u Uto, 01. Apr 2014. 17:56, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne znam ljudi, vidim da ovde svega nekoliko ljudi o ovome pise a nije da mi na forumu nismo obavesteni. Sto se 8% tice, ok, nije u redu, ali boli me briga. Meni ostaje 60/60, jer sam na starom Smart paketu sa koga ne mogu da me prebace. Ako to urade onda cemo da pravimo malo drugaciji obracun.
Sto se tice novim Smart tarifa, one jesu nebulozne, ali niko ne mora da predje na njih. Ko je sad potpisao ugovor, moze da ga koristi 2 godine pod uslovima koje je potpisao, uz dodatak 8%. E sad, ako je neko dobro izracunao pa uzeo skup aparat za male pare, i bio svega par pretplata kod Vipa sad moze slatko da se smeje i da slobodno kaze da je zajeb'o sistem.
Kome sad istice ugovor, moze da nastavi koristenje svoje tarife bez promocija, do u nedogled (niko nikog ne lupa po usima da se potpisuje nov ugovor).
Eto to je neko moje vidjenje. Mene sve ovo ne dotice uopste, poskupljuje mi ugovor za 111 din mesecno, a i dalje imam svojih 1400 Smartova.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Iskreno, zabole me. Neka me stave. Ja se neću vratiti u Vip barem naredne 2 godine ili čak i duže, to zavisi od njih. Inače, od mene su izgubili oko 3000 mesečno. Ko zna koliko je ovakvih kao što sam ja. Sa druge strane, mts će me oberučke dočekati, kao zlatna koka sam im. A i realno, dobijam mnogo vise za 3000 mesecno u mts-u. Tamo praktično imam flet paket jer je nemoguće potrošiti 40 000 minuta, Bog zna koliko poruka i 40gb neta mesečno.

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Azimuth napisao:Iskreno, zabole me. Neka me stave. Ja se neću vratiti u Vip barem naredne 2 godine ili čak i duže, to zavisi od njih. Inače, od mene su izgubili oko 3000 mesečno. Ko zna koliko je ovakvih kao što sam ja. Sa druge strane, mts će me oberučke dočekati, kao zlatna koka sam im. A i realno, dobijam mnogo vise za 3000 mesecno u mts-u. Tamo praktično imam flet paket jer je nemoguće potrošiti 40 000 minuta, Bog zna koliko poruka i 40gb neta mesečno.
Amin !

I ja prelazim j...o im m...r !!!!

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

U potpunosti se slažem sa prethodnom konstatacijom... :disgust:

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

I ja moram da iskoristim akciju. Imam jedan broj viska na koji placam 1000 pretplatu. Znaci, mogu da raskinem ugovornu obavezu a da mi broj ostane na pripejdu? Ne bih da menjam mrezu, samo da zadrzim broj. Moj je broj na 063, pa zato pitam? Da mi bzv ne ugase broj !

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Koliko sam razumeo iz prethodnih postova, mozes da raskines ugovornu obavezu, a samim tim prelazis na pripejd. Broj ostaje 3 meseca u mrezi i tek onda mozes da ga prenosis ako zelis.
Ocekujem da ce me danas zvati pa cu ih pitati bas to za zadrzavanje ranije prenetog broja. Ja bih da zadrzim moj 064, za ovaj drugi mi i nije toliko frka. Javljam sta i kako su mi rekli.

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

ako si preneo broj u vip iz druge mreže,posle raskida ugovora ne prelazi broj na prepaid nego se vraća matičnoj mreži...
Samsung S10+ red

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

godja, mislim da nisi razumeo. mrkixxx hoce samo da prekine ugovornu obavezu ali da ostane njihov pripejd korisnik.
Ili ti pak imas neku drugu, noviju, informaciju pa znas da se ne moze sa postpejda na pripejd preci ako je u pitanju prenet broj.

godja
Mobil fan
Mobil fan

Post od godja »

ne može sigurno...ako je bio prenet broj,pa se raskida,broj se vraća matičnoj mreži. provereno
Samsung S10+ red

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa čekaj, kod prenosa broja je potpisan ugovor. Kad je uzeo telefon/popust, tada je potpisao novi ugovor kojim se vezao za njih naredne 2 godine. E sad, on bi, ako sam dobro razumeo, da raskine samo ovaj drugi i da broj spusti u pripejd. Ako su i to zabranili onda nemam reči. Znam da se ranije tj pre potpisivanja ovog drugog moglo šetati u okviru mreže sa pripejda na postpejd i obrnuto.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

@ godja
Po kojoj osnovi se broj vraća u matičnu mrežu tj kako te mogu naterati da pređeš tamo odakle si pobegao?
Ne može me niko na to naterati.
A prema zakonu je dozvoljen prelazak sa post na pripejd kako u okviru sadašnje mreže tako i prilikom prelaska na drugu mrežu.

godja
Mobil fan
Mobil fan

Post od godja »

pričam za varijantu ako si preneo broj u drugu mrežu i podneo zahtev za raskid ugovora. uvek je bilo kada raskineš ugovor,gasi se broj,pa je kod telenora nekad moglo uz kukanje da ostane na prepaid-u,a vip e uveo da se svi brojevi koji se raskinu prebacuju na prepaid. svi osim brojevi koji su preneti u vip mrežu. kada se za takav broj podnese zahtev za raskid ,broj se gasi i vraća matičnoj mreži. ne vraćaju tebe lično,jer broj prestaje da postoji,a broj se vraća matičnoj mreži. e sad da li one puste posle te brojeve u prodaju ili ne,to ne znam...
jedno je da šetaš ti broj iz mreže u mrežu i sa prepaida na postpaid,ali ovde pričamo da ti raskidaš ugovor,a nije ti istekla ugovorna obaveza a hoćeš tako da realno zaobiđeš nešto... i da regularno raskidaš ugovor,broj bi prestao da postoji. možeš da ga seliš ako ti istekne ugovorna obaveza...
Poslednja izmena od godja u Sre, 02. Apr 2014. 12:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung S10+ red

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Da, ali preneti brojevi mogu da šetaju pre/post samo u maticnoj mrezi.
Tako je u Telenoru i Vipu. Mts nemam isqstva.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kako mogu oni da ugase broj kada je to moj broj koji se vodi na moje ime i prema zakonu se može birati hoćeš li pri ili post pejd korisnik da budeš?

Presao sam iz Telenora u MTS i pre potpisivanja ugovora za Box sam mogao birati da li ovaj broj da vezem u Box ili da ga prebacim na pripejd, a novi u Box.
Ali posto mi je ovaj broj i privatni i za posao onda sam ostao sa jednim brojem.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Zali se RATELu.
Ono sto je sigurno je da ce ti broj biti otkazan i vracen operateru.

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

Ljudi, ja raskinula ugovor. Ostajem do obračunskog perioda, tj. 25 aprila. Pozvali me iz Korisničkog danas i nudili da mi ne povećavaju za tih 8 %, tarifiranje da ostane 60+60, pa još da se možemo dogovoriti šta mi odgovara. Telefon mi ostaje. Prosto mi ih bilo žao, ali MTS ima ponudu koja se ne odbija, te ću da prebacim svoj VIP broj na prepaid da se nađe, a i sentimentalno sam vezana za njega, plus što VIP-ovci imaju sve gratis u okviru mreže, pa mogu da me zovu. Sklopiću ugovor sa MTS-om na 12 meseci, 50 % popusta, tako ću za manje od 1000 dinara imati 600 minuta koje se prenose, 1500 sms-ova i 1.5 gb. Telefon mi ne treba jer sam kupila Galaxy S III. Jeeeeeeeee!!! :D
Poslednja izmena od deana u Sre, 02. Apr 2014. 19:11, izmenjeno 1 put ukupno.

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

e deana =__)) nek ti je sa srecom heheh
nego reci mi ja sam danas podneso zahtev .. zvali me ko ludi nudili sto sta ali sve ostalo ni na nebu ni na zemlji .. ocekujem drugo javljanje
e sad posto vidim da ne nude nista dobro i ponasaju se ko bilmezi kad ne prihvatim nista krece raskid .
e ja sam obracunski 18 jel to znaci da do 18 sam na post i onda prelazim na prepaid jer su mi rekli da mora da bude :

RASKID PRETPLATNICKOG ODNOSA STUPA NA SNAGU NAKON PROTEKA 1 PUNOG OBRACUNSKOG PERIODA RACUNAJUCI OD DANA PODNOSENJA OVOG ZAHTEVA ZA RASKID PRETPLATNICKOG ODNOSA.
UKOLIKO PRETPLATNIK PRIHVATI OD VIPA DRUGU PONUDU ILI IZMENA USLOVA PRETPLATNICKOG ODNOSA, SMATRACE SE DA JE PRETPLATNIK PRIHVATIO OD VIPA NOVU PONUDU ILI IZMENU PRETPLATNICKOG ODNOSA TJ. DA JE PRETPLATNIK ODUSTAO OD RASKIDA PRETPLATNICKOG ODNOSA.
UKOLIKO PRETPLATNIK NASTAVI DA KORISTI USLUGE VIPA I NAKON PROTEKA 3 OBRACUNSKA PERIODA RACUNAJUCI OD DANA PODNOSENJA ZAHTEVA ZA RASKID.U NAVEDENOM SLUCAJU , VIP NIJE DUZAN POSTUPATU PO ZAHTEVU ZA RASKIDANJE PRETPLATNICKOG ODNOSA ODNOSNO VIP NIJE DUZAN RASKINITU PRETPLATNICKI UGOVOR.

ako je po tvome onda znaci nema tog plus jedan obracunski period ...

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

E, ovako... Možeš da ugasiš broj i onda si slobodan kao ptica na grani, ali ako želiš da ga sačuvaš, moraš da pređeš na prepaid 3 meseca i onda možeš da ga prebaciš gde hoćeš.
Meni žao broja, ali nemam živaca da čekam 3 meseca, pa se cimam 7 dana za prenos.
Zato ga prebacujem na prepaid, a novi uzimam u MTS-u-

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Post od satell200 »

reci mi jos tebi je obracunski 25 sto znaci da si ti od 25 slobodna tj prelazis u prepaid .. jer
meni je danas rekla da moram kao sto sam naveo plus jedan puni obracunski a posto sam ja 18
to znaci od 18.04 do 17.05 i onda sam tek slobodan tj prelazim na prepaid
ako si ti u pravu to je jos bolje .. pre ce me prebaciti na prepaid .. posle 18.04
ali ako sam ja u pravu onda cemo i ti i ja morati cekati 18.05 tj 25.05 ...
sta ti je taj menadzer rekao za to

Odgovori