Yettel novosti
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Telenor novosti
A i cena joj je Pure padanje u nesvest! Prenesi i Surfuj 1000 - 43000 din!
Ubijaju..svakim danom sve vise... :O stvarno prevazilazi granice razuma..
Imam pitanje. Ako se prijavite da vam računi stižu na mejl dobijate pravo na besplatan sms u telenor mreži, postoji neki portal sa koga se šalju poruke. E sad ne znam koliko je tačno ali moj prijatelj ga koristi duže od godinu dana. Zna li neko detalje. Hvala.
Nasao sam ! Izvinjavam se....
https://www.telenor.rs/sr/Privatni-kori ... uge/e-Bill
Nasao sam ! Izvinjavam se....
https://www.telenor.rs/sr/Privatni-kori ... uge/e-Bill
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Bio danas brat u telenor jer mu ugovor istce i trazio 50% popusta na tarifi prenesi i surfuj 500 oni mu nisu dali. Zatim je trazio da predje sa biznis tarife na prenesi i surfuj 500 i uzme neki telefon kad on ce se onda tretirati kao novi korisnik a za nove korisnike vazi ona procedura na rate preko banke a ne preko racuna i jos da mu provere kreditnu spsobnost.
Na telenoru je od 2006, racuni oko 1000 din. neka starija biznis tarifa, uvek redovno sve placano i sad ce on biti novi korisnik.
Na telenoru je od 2006, racuni oko 1000 din. neka starija biznis tarifa, uvek redovno sve placano i sad ce on biti novi korisnik.
odem u telenor poslovnicu da vidim huwei p1 uz paket prenesi i surfuj 1000 radnica mi kaze da imam 1300 min 1000sms i neogranicen internet ona je mislila da sam ja naivan pa je pitam kako 1300min kad imam 300min u nac saobracaju a ovih 1000min dobijam u mrezi dobijam kad potrosim tih 300 i plus placam posle kad zovem van mreze mislim koja glupost od telenor radnice.pitam je za net kad je neograniceno pa ja mogu skidati filmove ceo mesec ona kaze imate po punoj brzini 1gb a ostalo vam je brzina dialup 64kb ja nju pitam dali ste nekada koristili dialup ona kaze imam sluzbeni internet puna brzina na tel.da vam kazem da dialup je sporiji od puza i zasto lažete narod sa bespotrebnim min u mrezi i neogranicenim netom kad nije tako i napisite da puna brzina limitirana a posle toga je dial up 64kbs ona pa ovo ono pa kao telenor je pametna mreza i gluposti ja reko onda cao a zbogom za mesec dana jer zenin broj prebacujem u mts 50posto popus ili na vip.primetio sam da zaposleni u tel nose sve nove modele tel sgs2 sgs3 šg nexus huawei p1 htc one v.stvarno je telenor postao odvratan a cene tel i paketa paprene.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Realno ne daju nikakvu pogodnost korisniku da bude njihov klijent.....apsolutno nista....
Najskuplje tarife (gledajuci broj free minuta/sms/mb),najskuplji telefoni (uz najskuplje tarife),nikakve povlastice.
Kao da ih ne zanima rad i profit ovde!
Najskuplje tarife (gledajuci broj free minuta/sms/mb),najskuplji telefoni (uz najskuplje tarife),nikakve povlastice.
Kao da ih ne zanima rad i profit ovde!
D500&E71
Pa sve zavisi kome sta treba, u bar nizim paketima telenora prenesi i surfuj imaju vise jedinica nego vipovi smart.
E sad prednost vipa je sto mozes da ih rasporedis kako volis ili da uzmes bez telefona postpaid sa popustom.
Prenesi i surfuj 150
590din 150 sms 150 MB(puna brzina) 40min (sve mreze) + 1000min telenor nakon potr. minuta
Prenesi i surfuj 500
999din 500sms 500 MB (puna brzina) 150min (sve mreze) + 1000min telenor nakon potr. minuta
smart 120
490din 120 smarta + 1000min vip nakon potrosenih SVIH smartova
smart 300
890din 300 smarta + 1000min vip nakon potrosenih SVIH smartova
I tako dalje. Kome trebaju razgovori ok je a sms ili MB onda mislim da je bolja varijanta Telenor, bar za ove pocetne pakete. Telenor i Vip daju minute u mrezi nakon potrosenih i to 1000min ali oni vise vrede u Telenoru jer ima vise korisnika i u vipu morate da potrosite SVE SMARTOVE da ih dobijete i ostanete bez poruka, MB au Telenoru samo minute i dobijate minute u mrezi. U prenesi i surfuj imate i net nakon potrosenog ali po znatno sporijoj brzini ali imate ipak.
Popusti :
1. Telenor daje dupliranje minuta ali samo do kraja godine, uz telefon i ugovor 12 ili 24mes..
2. Daju popust 20% na pretplatu ako koristite placanje racuna preko banke i koristite e-racun.
3. Daju neogranicen sms preko telenor portala ili dobrih stvari u Telenor mrezi ako koristite e-racun ( Da vam stizu racuni na mejl).
4. Telenor prenosi nepotrosene minute i poruke u naredna dva meseca, prvo se trose stari preneti saobracaj pa novi.
1. Vip daje popust 25% na pakete ako ne uzimate telefon. Tako smart 300 sa ovim popustom staje 667din recimo.
2. Vip daje popust na telefon do 5000din ako donesete stari telefon i date im.
3. Vip daje rodjendanski popust na pretplatu, ako uzimate paket pod ugovorom 24 meseci. Ovde nisam siguran da li moze samo uz paket ili mora telefon. Neki od vas kazu ako ne uzimate telefon imate 25% + rodjendanski popust ali to ne znam, na sajtu nije jasno.
Poredio sam samo po jedan paket vipa i telenora. Mts nisam ukljucio u ovu procenu.
Moguce je da mi je neka akcija detalj promakao, ako jeste neka mi neko javi.
Drugo poredjenje :
Ako poredimo vip postpaid klasican i telenor prenesi klasican, uz popuste koje daje vip, vip je povoljniji u vecini slucaja, za ova dva paketa.
E sad prednost vipa je sto mozes da ih rasporedis kako volis ili da uzmes bez telefona postpaid sa popustom.
Prenesi i surfuj 150
590din 150 sms 150 MB(puna brzina) 40min (sve mreze) + 1000min telenor nakon potr. minuta
Prenesi i surfuj 500
999din 500sms 500 MB (puna brzina) 150min (sve mreze) + 1000min telenor nakon potr. minuta
smart 120
490din 120 smarta + 1000min vip nakon potrosenih SVIH smartova
smart 300
890din 300 smarta + 1000min vip nakon potrosenih SVIH smartova
I tako dalje. Kome trebaju razgovori ok je a sms ili MB onda mislim da je bolja varijanta Telenor, bar za ove pocetne pakete. Telenor i Vip daju minute u mrezi nakon potrosenih i to 1000min ali oni vise vrede u Telenoru jer ima vise korisnika i u vipu morate da potrosite SVE SMARTOVE da ih dobijete i ostanete bez poruka, MB au Telenoru samo minute i dobijate minute u mrezi. U prenesi i surfuj imate i net nakon potrosenog ali po znatno sporijoj brzini ali imate ipak.
Popusti :
1. Telenor daje dupliranje minuta ali samo do kraja godine, uz telefon i ugovor 12 ili 24mes..
2. Daju popust 20% na pretplatu ako koristite placanje racuna preko banke i koristite e-racun.
3. Daju neogranicen sms preko telenor portala ili dobrih stvari u Telenor mrezi ako koristite e-racun ( Da vam stizu racuni na mejl).
4. Telenor prenosi nepotrosene minute i poruke u naredna dva meseca, prvo se trose stari preneti saobracaj pa novi.
1. Vip daje popust 25% na pakete ako ne uzimate telefon. Tako smart 300 sa ovim popustom staje 667din recimo.
2. Vip daje popust na telefon do 5000din ako donesete stari telefon i date im.
3. Vip daje rodjendanski popust na pretplatu, ako uzimate paket pod ugovorom 24 meseci. Ovde nisam siguran da li moze samo uz paket ili mora telefon. Neki od vas kazu ako ne uzimate telefon imate 25% + rodjendanski popust ali to ne znam, na sajtu nije jasno.
Poredio sam samo po jedan paket vipa i telenora. Mts nisam ukljucio u ovu procenu.
Moguce je da mi je neka akcija detalj promakao, ako jeste neka mi neko javi.
Drugo poredjenje :
Ako poredimo vip postpaid klasican i telenor prenesi klasican, uz popuste koje daje vip, vip je povoljniji u vecini slucaja, za ova dva paketa.
Vip325 kosta 585din sa popustima a dobije se 325min, 325sms i 325mb.
To Telenor ne daje ni u vlaznim snovima.
To Telenor ne daje ni u vlaznim snovima.
AquaZX, To sam napomenuo u zadnjoj recenici, to je vip postpaid tarifa. 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
mp3mp3, ti kao da nisi pročitao predhodnu stranu ove teme gde smo poredili telenor, mts i vip. Telenor dere, ubija, šta je tebi na na telenoru povoljno?
I ova gore poređenja ti nisu dobra, em vip ima jeftinije cene paketa zbog rođendana em porediš na telenoru paket sa internetom a na vipu nije paket sa uključenim internetom
Ako uporedimo pakete na drugi način onda na telenoru imaš samo 40min razgovora za 590din a u vip-u 120min razgovora za 407din i minus još 25%, telenor je

Pa kaže ako poredimo internet pakete vip i telenor koje si poredio:
Na ove cene u vip-u oduzmi još 25% uz ugovor od 2god
Paket na vip-u 600 sa popustom od 25% izađe mesečno oko 1000din, za 1000din imaš 600 min ka svim mrežama, 600sms i 600mb.

Da pogledamo šta u telenoru dobijam za 1000din:

150min, 500sms i 500mb? Ovo je jadno, tužno i bedno.
Telenor ne da je skuplji, nego dere kožu sa leđa. MTS je još povoljniji od vip-a.
Da pogledamo popuste koje si naveo,
telenor:
1. dupliraju minute još 3 meseca i sa dupliranim minutima imaju manje minuta nego ostali operateri za manja para, telenor minus,
2. taj popust važi samo 6 meseci a a ostali daju 24 meseca popust, telenor drugi minus,
3. nije mi nikakava prednost da sedim zakovan kući leti da šaljem sms pogotovo kada ne potrošim ni sve sms iz paketa, drugih stvari nema i da ima ništa to ne čupa njihove paprene cene, telenor treći minus,
4. u telenoru nema šta da se prenese jer daju mnogo manje munuta po skupljoj ceno od ostalih operatera, telenor četvrti minus!
vip:
1. vip ima rođendanski popust sa kojim je snizio cene paketa za 25% uz koji možeš da uzmeš telefon i doneseš stari i sa ekomotivacijom ti spustaju cenu za 5000din, ako se ne odlučiš za telefon možeš da uzmeš još 25% popusta što ukupno izlazi 50%. Ubili su telenor sa ponudom, plus 1 vip,
2. plus vip,
3. ti pitaš da li neko može da veže ugovor sa operaterom da dobije rođendanski popust bez telefona? A u stavci 1. si naveo da ako se ne uzima telefon može da se uzme još 25%, pa šta misliš? plus vip
Pa tako, nemoj više molim te da hvališ telenor sa njihovim popustima i povoljnostima, kod telenora ih nema
I ova gore poređenja ti nisu dobra, em vip ima jeftinije cene paketa zbog rođendana em porediš na telenoru paket sa internetom a na vipu nije paket sa uključenim internetom

Ako uporedimo pakete na drugi način onda na telenoru imaš samo 40min razgovora za 590din a u vip-u 120min razgovora za 407din i minus još 25%, telenor je

Pa kaže ako poredimo internet pakete vip i telenor koje si poredio:
Na ove cene u vip-u oduzmi još 25% uz ugovor od 2god

Paket na vip-u 600 sa popustom od 25% izađe mesečno oko 1000din, za 1000din imaš 600 min ka svim mrežama, 600sms i 600mb.

Da pogledamo šta u telenoru dobijam za 1000din:

150min, 500sms i 500mb? Ovo je jadno, tužno i bedno.
Telenor ne da je skuplji, nego dere kožu sa leđa. MTS je još povoljniji od vip-a.
Da pogledamo popuste koje si naveo,
telenor:
1. dupliraju minute još 3 meseca i sa dupliranim minutima imaju manje minuta nego ostali operateri za manja para, telenor minus,
2. taj popust važi samo 6 meseci a a ostali daju 24 meseca popust, telenor drugi minus,
3. nije mi nikakava prednost da sedim zakovan kući leti da šaljem sms pogotovo kada ne potrošim ni sve sms iz paketa, drugih stvari nema i da ima ništa to ne čupa njihove paprene cene, telenor treći minus,
4. u telenoru nema šta da se prenese jer daju mnogo manje munuta po skupljoj ceno od ostalih operatera, telenor četvrti minus!
vip:
1. vip ima rođendanski popust sa kojim je snizio cene paketa za 25% uz koji možeš da uzmeš telefon i doneseš stari i sa ekomotivacijom ti spustaju cenu za 5000din, ako se ne odlučiš za telefon možeš da uzmeš još 25% popusta što ukupno izlazi 50%. Ubili su telenor sa ponudom, plus 1 vip,
2. plus vip,
3. ti pitaš da li neko može da veže ugovor sa operaterom da dobije rođendanski popust bez telefona? A u stavci 1. si naveo da ako se ne uzima telefon može da se uzme još 25%, pa šta misliš? plus vip
Pa tako, nemoj više molim te da hvališ telenor sa njihovim popustima i povoljnostima, kod telenora ih nema

Baraba, nisi pažljivo čitao, nisam nigde strikto rekao da je telenor povoljniji, nego da za neke pakete i potrebe ljudi ume da bude povoljniji za neke vip, pokušao sam da napravim sliku i sagledam stanje za niže paketa, pre svega poređenje prenesi i surfuj sa vip smart.
Ok ti gledaš samo da smartove koristiš za razgovore, što je tvoj izbor i potreba.
Važi popoust 25% ali on važi bez telefona a to sam i stavio u tezama povoljnosti vipa
Što se tiče povpoljnosti telenora u tački 3 si nerealan kažeš tebi ne treba to, e pa izvini, nisu svi ti, ajde pokušaj da budeš objektivan, nekome možda znači a posotoji kao opcija.
Kod vipa si računao 2 kao plus iako si naveo pod delom 1 kao plus. Dalje u tački 2 kažeš da je rođendanski popust 25%, čemu ta laž ???? Evo pogledaj 3702/4118,2 = 0,8989 = 89,89% dakle popust je nešto veći od 10% za najveći paket a oko nešto manje od 20% za najmanji paket. Dakle nije 25%.
I nisam hvalio telenor, rekao sam da mi odgovara njihov paket ali sam se ogradio da imam specifične potrebe i razloge. Ne mislim u opšte da je za prosečnog korisnika najbolji
Ok ti gledaš samo da smartove koristiš za razgovore, što je tvoj izbor i potreba.
Važi popoust 25% ali on važi bez telefona a to sam i stavio u tezama povoljnosti vipa

Što se tiče povpoljnosti telenora u tački 3 si nerealan kažeš tebi ne treba to, e pa izvini, nisu svi ti, ajde pokušaj da budeš objektivan, nekome možda znači a posotoji kao opcija.
Kod vipa si računao 2 kao plus iako si naveo pod delom 1 kao plus. Dalje u tački 2 kažeš da je rođendanski popust 25%, čemu ta laž ???? Evo pogledaj 3702/4118,2 = 0,8989 = 89,89% dakle popust je nešto veći od 10% za najveći paket a oko nešto manje od 20% za najmanji paket. Dakle nije 25%.
I nisam hvalio telenor, rekao sam da mi odgovara njihov paket ali sam se ogradio da imam specifične potrebe i razloge. Ne mislim u opšte da je za prosečnog korisnika najbolji

-
- Sertifikovani Trol
Baraba, ti treba da se bavis prezentacijama! Tako je dobar post da sam na momenat imao utisak da se nalazim u prepunoj hali gde neki lik stoji pred ogromnim platnom i prica sve sto je gore napisano, a iza njega se smenjuju slajdovi sa prikazanim paketima operatera i sl. 

- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
kao korisnik telenora, mogu se sloziti sa Baraba, u svemu. telenor je katastrofa sto se tice cena i onoga sto pruzaju. stalno se prica o tom nekom "kvalitetu" mreze, ali ja ga stvarno za ove dve godine nisam osetio (prethodno koristio mts 10 godina), i da mts nije imao one gafove 2008 kada su se poptuno pogubili sa proverom stanja, i haosom oko dodataka ne bih prelazio na Telenor. Vip se po meni veoma uspesno probija na trzistu odlicnim promocijama i popustima svako malo... sve u svemu telenor je najgori trenutno (za vecinu prosecnih korisnika), a sa ovim najnovijim forama sa 200 dinara za aktivaciju kartica u postpaidu, cini mi se kao da namerno hoce da smanje broj korisnika. verovatno im je veliki broj, pa se "pametna"mreza zaglupljuje... strasno
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
I smanji ce im se jedan korisnik sutra 99%. Moj bata ide u vip da kupi Sony Ericsson Xperia Arc S uz tarifu smarat 550 i 1gb. dodatkom i da iskoristi rodjendanski popust jer ce biti nov korisnik.
A pametna mreza samo neka nastavi ovako i videcemo dokle ce stici, pratim i uporedjujem cene telefona unazad nekoliko godina telenora i vipa i uvek je vip bio povoljniji.
A pametna mreza samo neka nastavi ovako i videcemo dokle ce stici, pratim i uporedjujem cene telefona unazad nekoliko godina telenora i vipa i uvek je vip bio povoljniji.
Vip je za sve povoljan,osim za poruke,neko ko salje 1000+ sms-ova mesecno,ne moze da se uklopi ni u jedan normalan paket po ceni...
- Baraba
Ok, dok svi govore da nije povoljan među kojima sam i ja kao njihov korisnik tebi odgovara, nemam ništa protiv. Ali koliko oni imaju korisnika sa specifičnim potrebama sa najmanjim paketom? Oni od tih najnižih paketa ne žive i na njima imaju najmanju zaradu, jer i sami kako kažu njihova ciljna grupa su poslovni korisnici i korisnici sa dubljim džepom kojima nije bitna cena već kvalitet pametne mrežemp3mp3 napisao:Baraba, nisi pažljivo čitao, nisam nigde strikto rekao da je telenor povoljniji, nego da za neke pakete i potrebe ljudi ume da bude povoljniji za neke vip, pokušao sam da napravim sliku i sagledam stanje za niže paketa, pre svega poređenje prenesi i surfuj sa vip smart.
Važi popoust 25% ali on važi bez telefona a to sam i stavio u tezama povoljnosti vipa![]()

Poredio sam smartove na vip-u samo za razgovor jer ti uopšte u tim paketima nisi pomeno razgovor kada si ih poredio, skreno sam ti pažnju da si poredio paket na telenoru koji ima internet saobraćaj sa vip-ovim u koji nije uključen internt saobraćaj, onda sam uporedio dole kako valja sa vip-ovim internet paketima i oduvao telenor. A smart paketi ga tek oduvaju ako se doda dodatak od 1gb koji je 500din ali je sad na akciji i košta manje

Možeš da kažeš da sam ja nerealan ali opet možda su tvoji zahtevi nerealni, svako gleda šta mi odgovara, ako već imam mobilni naravno da ću da razgovaram sa njim, ne samo da odem na net i pošaljem sms.
50% možeš da izvzučeš kod vip-a baš na paketu koji sam uzeo za primer

@psyhound, omaših profesiju, hvala

@mb011, tada sam i ja prešao sa mts iz baš tog razloga sa proverom, nije me zanimao ni stari broj ni ništa. Jedan broj sam prebacio sa telenora na vip i još jedan mi je ostao na telenoru (i on ide čim istekne ugovor), uporedo poredim kvalitet signala, brzinu neta itd. i iskreno nema razlike što se tiče BG, čak me vip na nekim mestima prilično prijatno iznenadi brzinom neta. Treći broj mi je firmin od MTS-a, moram reći da MTS ima najbolji signal, uvek svuda i u svakoj rupi/podrumu, ali net im je očajan (pogotovo kada ima dosta nakačeno ljudi) i to me nervira i jedini razlog zašto ne prelazim na mts i isprobavam vip.
http://www.vipmobile.rs/privatni/prepai ... .1772.htmldzonsi napisao:Vip je za sve povoljan,osim za poruke,neko ko salje 1000+ sms-ova mesecno,ne moze da se uklopi ni u jedan normalan paket po ceni...
Mislim da za 200din ne može biti povoljnije? Ako neko mnogo šalje sms ovo je odlično

-
- Sertifikovani Trol
Eto, i ja kod ovih imam najnizi paket (Prenesi i dopuni 490) samo zbog ona dva omiljena broja koja su potpuno free, pa sam lepo ubacio zenu i kuma i mogu da pricam do mile volje!
Inace mi se uopste ne bi isplatili...

- Baraba
Ženu si ubacio u omiljene
Meni je problem što imam više ljudi i ne mogu svi u omiljeni, inače je odlična vaijanta za malo para da pričaš dok se ne usija uvo, mada takvu ponudu imaju sva tri operatera.

Meni je problem što imam više ljudi i ne mogu svi u omiljeni, inače je odlična vaijanta za malo para da pričaš dok se ne usija uvo, mada takvu ponudu imaju sva tri operatera.
Baraba, to je pripejd,ne volim da vucem 2 telefona, da menjam kartice i slicno,kada bi uveli neke sms dodatke,Vip bi bio super:)
mb011, bio sam juce na aeromitingu,dva drugara koji koriste mts postpejd nisu mogla da pozovu nikog,primali su pozive najnormalnije,i sms,ali da pozovu nema sanse,dok sam ja sa Telenorom najnormalnije zvao,tako da ima tu malo razlike,ali opet to je jedan dan u ko zna koliko,tako da i nije nesto preterano bitno za nas smrtnike
mb011, bio sam juce na aeromitingu,dva drugara koji koriste mts postpejd nisu mogla da pozovu nikog,primali su pozive najnormalnije,i sms,ali da pozovu nema sanse,dok sam ja sa Telenorom najnormalnije zvao,tako da ima tu malo razlike,ali opet to je jedan dan u ko zna koliko,tako da i nije nesto preterano bitno za nas smrtnike

-
- Sertifikovani Trol
Baraba, e da je VIP na postpejdu imao takav dodatak sigurno ne bih uzimao jos jedan broj. A i dobro mi dodje kad idem negde gde mi se bas ne nosi telefon od 300 i kusur evara, pa ako se Ashi neshto desi nije toliko strasno.