MT:S uvodi 3G mrežu

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Deluje mi zanimljivo a i vrlo korisno, sobzirom da sam vozac.
Znaci da ce prva tri meseca biti besplatna ta usluga ili svi 3G servisi? :chytry:
and justice for all...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

milan91 napisao: MT:S je saopštio da je već postavljeno pet kamera na glavnim raskrsnicama u Beogradu
Pitam se gde se nalaze tih pet kamera... Kada bih ja postavljao :) , obavezno bi jedna isla na Gazelu, jedna na Bulevar, jedna u Nemanjinu, Takovsku i Pancevacki most... Na Slaviju ne bih ni stavljao :)
milan91 napisao:Mobilna telefonija Srbije (MT:S) najavila je da će krajem decembra postpejd korisnicima sa mobilnim telefonima treće generacije omogućiti da uživo prate saobraćaj na najvažnijim putevima i raskrsnicama u Beogradu i Srbiji.
Uskoro, ocigledno, pocinje diskriminacija prepaid korisnika... :dry: Tako je to svuda, u nekim zemljama prepaid korisnicima nije omogucen 3G... ili GPRS... mi smo dobro prosli... :roll:
milan91 napisao:Mobilna telefonija Srbije (MT:S) najavila je da će krajem decembra postpejd korisnicima sa mobilnim telefonima treće generacije omogućiti da uživo prate saobraćaj na najvažnijim putevima i raskrsnicama u Beogradu i Srbiji.
Dokazano je da razgovor za vreme voznje jedan od glavnih faktora saobracajnih nesreca... (da, da... to svi znamo :) ;) :) ) Pitam se sta ce da se desi, ako na neku sekundu spustimo glavu da vidimo ima li guzve na Gazeli... :shock: Svaka slucajno izgubljena sekunda je minimum 10 izgubljenih metara- a moze da bude i 15... i 20... a u izbegavanju saobracajne nezgode nekad odlucuju centimetri. :uhuh: Srecom nece biti mnogo takvih korisnika...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Lobachewsky, pa kamere su sigurno tako i postavljene tamo gde je i najpotrebnije,malo je bzvz sto je samo sa postpejd trebalo bi i ovi koji imaju pripejd da probaju,ali dobro.Jos jedan dokaz da 3G pustaju krajem godine tako da cekamo,sto je zanimljivo ja sam bas proverio sa 6630,na Konjarniku gore kod Istocnih kapija ima 3G MOBTEL i 3G MTS 064,a u mom podrucju 6630 hvata signal sa repetitora na Vozdovcu i Brace Jerkovic i oni nemaju signal 3G :? Znaci da je samo na nekim repetitorima postavljen 3G
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Jedna je postvljena na gazelu,gledao sam preko moba kako to izgleda a ostale,hmm..ne znam...

Potpredsednik kompanije Erikson u Srbiji Ljubomir Rajšić rekao je da će mreža za 3G mobilnu telefoniju MTS-a, koju postavlja ta kompanija, do kraja godine biti spremna za komercijalnu upotrebu i dodao da će u početku 3G signalom biti pokriveni Beograd, Novi Sad i Niš.

Preocena je da u Srbiji ima oko 80.000 3G telefona, rekao je Rajšić, ističući da će svi oni moći da koriste 3G mrežu uz postojeće SIM kartice. Ta mreža omogućava brži mobilni internet, mobilnu televiziju, kvalitetnije razgovore i video poziv.

Rajšić je podsetio da je prvi probni razgovor u 3G mreži u Srbiji obavljen pre tri godine, dodajući da je uvođenje te mreže "usporila regulativa".

Predsednik Eriksona u Srbiji, koji ove godine obeležava deset godina rada u Srbiji, Bo Anderson je rekao da ta kompanija zauzima 75 odsto domaćeg tržišta opreme za mobilnu telefoniju i najavio "snažan razvoj" i u fiksnoj.

Izvor:B92
  • _______________
    Izmenio akki

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

milan91 napisao: .Jos jedan dokaz da 3G pustaju krajem godine tako da cekamo,sto je zanimljivo ja sam bas proverio sa 6630,na Konjarniku gore kod Istocnih kapija ima 3G MOBTEL i 3G MTS 064,a u mom podrucju 6630 hvata signal sa repetitora na Vozdovcu i Brace Jerkovic i oni nemaju signal 3G :? Znaci da je samo na nekim repetitorima postavljen 3G
He he he ma ne radi ni svuda u samom centru (kako koja bazna stanica) ali jopet interesantan taj video poziv :D iznenadilo me da neki telefoni za koje sam ocekivao da prave problema ferceraju bez frke (mada im ne rade za sada neke osnovnije stvarcice kao MMS ...... chudo taj LG) ma samo malo strpljenja .... jos nedelju dve a onda ima i da se gledamo i chujemo 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma sta ima neko da me gleda dok razgovaram? Mislim jeste interesantno, ali zamisli sada sledecu foru. Neko te zove, i zeli video poziv, a ti bas ne zelis da ga cujes a jos manje vidis. Vadjenje na fore nisam mogao da se javim je trulex. Ili, zove te devojka/decko, a ti negde u "steti", pa ajde izvadi se. Bez kamere jos mozes tu i tamo da se iscupas, ali ovako... Meni to sve vise lichi na Big Brother (FUJ FUJ :x )
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Ma bre ko nece ne mora, neki ljudi zbog toga jos uvek vuku pejdzere :dry: ja sam plain vanila tip koji ne voli da laze bilo koga (ma u stvari mator sam pa me mrzi da se zamajavam takvim stvarima :roll: )
BTW ako bas zelis da znas sta je Veliki Brat pozovi 064/789 i pitaj za tu uslugu, namenjena samo biznis korisnicima pa ako koristis broj koji ti je firma dala :lol: :lol: :lol:

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

3G MT:S do kraja godine

Za početak, 3G signalom će biti pokriveni Beograd, Novi Sad i Niš. Procena je da u Srbiji ima oko 80.000 telefona koji podržavaju 3G, a svi oni će sa postojećim SIM karticama moći da koriste nove usluge: brži mobilni Internet, mobilne TV prenose, kvalitetniji razgovor i video pozivanje.

http://www.naslovi.net/search.php?q=mts

misternobg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
Kontakt:

Post od misternobg »

Ja sam slusao nekog direktora iz Telekoma koji je rekao da ce 3g biti moguc sa postojecim sim karticama, znaci nece morati kartice da se menjaju za posebne koje mogu da to podrze. Ako je to tacno to ce biti i kod Telenora, ciji sam inace korisnik, pa necu morati da se zezam da idem da placam za novu karticu. Mada ne verujem da je to tacno, mislim da ce ipak morati da se menjaju makar da nam uzmu pare. :(

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

Nisam čitao sve što ste napisali, ali evo šta ja mislim o video pozivima...
ČISTA GLUPOST!

Ako nećete da teglite slušalice sa sobom, svi okolo će vas čuti o čemu pričate, jer se mora koristiti spikerfon.
Ako pak teglite sluške sa sobom, treba stalno da ih ubacujete u uši i tako, samo petljancija nepotrebna.
Da ne govorim o vožnji..Video call u kolima...M da..
Bespotrebno odvlačenje pažnje i bacanje para, kažite mi dobre strane video poziva sem toga da vidiš
svog sagovornika?

Ako hoćeš video call od kuće, imas net i kameru i udri.
A za van kuće je totalna glupost...Dobro, to je samo moje mišljenje ;)
5530XM

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Rapid,nije 3G samo video razgovor.On se od svih 3g servisa najmanje koristi.Tacan datum pocetka rada 3g mreze ne znaju u korisnickom servisu ali se radi na tome.
Bilo bi lepo ako ima neko iz Hrvatske (joj-jok ili neko drugi) da nam prenese utiske kako to funkcionise u komsiluku,koliko je zastupljeno,koje su cene i sl.
Verovatno ce biti promotivni period besplatnog (nadam se) ili povoljnog koriscenja da se korisnici upoznaju sa novom tehnologijom i nabave nove telefone koji podrzavaju 3G.
.Medju najbrojnijim 3G telefonima je LG jer su bili ubedljivo najeftiniji (8330,8360 su kupovani za 120 e).
LG G2 Black,16GB

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Rapid »

Znam da 3G nije samo video call, ali ja ne pljujem ceo 3G, nego samo video-call :)
Pogrešno si me protumačio ;)
5530XM

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Ukusi i potrebe su razliciti, tako da o tome ne treba raspravljati na taj nacin!!! 8)
Meni je video call OK, koristicu ga kad odem negde (selo, zimovanje...) pa da se "vidim" sa drustvom koje ce mi tad nedostajati, bla, bla.... ili npr: odes negde a devojka ti ostane u gradu, ti je cimnes pa se onda "gledate"....mmmmm.... :roll: (vazi samo za VERNE devojke :D ), a u ostalom ko ne gotivi VIDEO CALL neka zaboravi na njega, neka i dalje misli da smo mi jos daleko od toga!!!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

dusanN70, to što ti kažeš ima smisla u situacijama u kojima ti želiš da koristiš video call, ali šta se dešava ako neko drugi želi da uspostavi video poziv sa tobom, a ti to ne želiš? .... odbićeš poziv? ... ne znam da li sam dovoljno jasno istakao poentu: ili ćeš uvek biti spreman/raspoložen za video poziv, ili nećeš uopšte ..... zamisli samo sva ta silna objašnjenja nekome, zašto u tom trenutku ne želiš da se gledaš sa njim/njom i slično...

pozdrav...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Rapid napisao:Ako pak teglite sluške sa sobom, treba stalno da ih ubacujete u uši i tako, samo petljancija nepotrebna.;)
A chemu sluzi BT handsfree? :roll: :)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Jedan savet onima koji imaju 3g telefone - ovih dana drzite ih na "gsm only",ne na "dual mode",u suprotnom se moze desiti da cesto budete nedostupni.Usput,jedna (polu)zvanicna informacija - 3g krece 19. decembra!
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Rapid »

Dexter napisao: A chemu sluzi BT handsfree? :roll: :)
I njega moraš da tegliš uz telefon smartass ;)
Meni je svaki aparat više težak (pa nek je to i BT) :p
5530XM

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pilgrim napisao:Jedan savet onima koji imaju 3g telefone - ovih dana drzite ih na "gsm only",ne na "dual mode",u suprotnom se moze desiti da cesto budete nedostupni.Usput,jedna (polu)zvanicna informacija - 3g krece 19. decembra!
ja tebe ne razumem sto ovih dana ova fora je od kako su izasli 3G telefoni jer ako stoji na dual mode on trosi vise bateriju jer trazi 3G signal,i nekad ste onda nedostupni,inace ja mislim da svako zna da cim kupi mob koji je 3G da promeni na GSM only.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Nisam precizirao.Ovih dana posebno treba voditi racuna o tome,jer su u toku zavrsna testiranja 3g.Inace,mnogi ljudi drze na dual mode,a ipak nisu nedostupni.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

pilgrim, ja tebe nista o5 ne razumem kakve veze ima sad to sto su testiranja 3G sta oni ce kao vrsiti testiranja,a tvoj telefon ce da prima testiranja 3G pa ce biti nedostupan :? Da li ima neko koji je mozda saznao da li ce uopste poceti neka probna faza 3G u ovoj godini,ja sve mislim da od ove price nece biti nista kao i onda za vreme prvenstva kad su kao pustili 3G kao najavili da pustaju posle odmah pa nista.pilgrim, ti si rekao da ce mozda krenuti 19.decembra aj da sacekamo pa da vidimo :wink:

Odgovori