Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Re: Telenor novosti

Post od Kamiondzija »

Odem jutros u poslovnicu da uzmem novu micro SIM karticu, treba mi za iPhone. Dođem ja, kažem šta mi treba, sve može, naravno, uz doplatu od 200 dinara, lihvarska fora da nema gde više. Uzme on meni podatke, sve super, kad ono međutim. Kaže čovek da sam ja na starom Prenesi Plus paketu i da iPhone vuče više Neta od Androida, pa mi preporučuje da pređem na nove Prenesi pakete, gde imam "neograničen" Internet. Samo sam rekao - neka hvala. Odzvonilo je Telenoru kad moraju pošto poto da uvaljuju nove pakete korisnicima koji dođu zbog sasvim leve stvari.
iPhone 4 16GB SIM Free

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Telenor novosti

Post od toda81 »

To je krajnji bezobrazluk
Note IV N9100 dual

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Kamiondzija napisao:Kaže čovek da sam ja na starom Prenesi Plus paketu i da iPhone vuče više Neta od Androida, pa mi preporučuje da pređem na nove Prenesi pakete, gde imam "neograničen" Internet. Samo sam rekao - neka hvala. Odzvonilo je Telenoru kad moraju pošto poto da uvaljuju nove pakete korisnicima koji dođu zbog sasvim leve stvari.
ne brini, svakako ces biti prebacen na novi odgovarajuci prenesi i surfuj od 1.novembra, u skladu su "Optimizacijom"...

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

kontaktirali su me iz sluzbe prodaje pre 20min da rese problem oko prelaska na nove pakete uz povecanu pretplatu bez moje saglasnosti sto nije moguce jer sam izabrao pakete koji meni odgovaraju po minutima i po ceni pretplate pa su mi nudili dogovor daa sklopim novu ugovornu obavezu za kupovinu tel za zenin broj 6 meseci ranije a koristi trenutno prenesi 200 i ja mogu da sklopim novi uvovor 10 meseci ranije za kupovinu novog tel odmah su mi to ponudili kada sam im rekao da nipokojem osnovu nemaju prava na promenu paketa niti cene bez moje sahlasnosti.moj uslov je bio da huawei g300 bude 1000 ili 2000 din uz paket prenesi i surfuj 500 to jest da izvrse korekciju cene na sta oni nisu pristali i rekli mi da napisem reklamaciju.za zenin broj i moguc dogovor ako smanje cenu aparata dok za moj broj necu nikakav dogovor ili ce da mi daju 50 posto pretplate do kraja ugovorne obaveze ili raskid ugovora na njihovu stetu ali da uzimam tel uz nov ugovor na moj broj to mi nepada na pamet.

EDIT:
nadjite aneks ugovora i dobro ga procitajte i nemojte dozvoliti da vas zeznu na kvarno da vam povecavaju pretplatu uz dodatak od 100 min i 100 poruka govore da su uveli nov sistem kao u evropskoj uniji i da ce izvrsiti migraciju sam ja koliko znam jos nismo u eu i nemamo plate niti njihov standard da to izdrzavamo ako hoceju tako gospoda iz telenora neka idu u austriju italiju nemacku i ostale zamlje eu pa neka to rade tamo ako mogu negovsu nasli ovde u srbiji da nekog zezaju.postavite uslov ako je nekome ostalo jos 6 mesec do isteka ugovorne obaveze i hoce da ostane u telenor mrezi trazite da vam odobre kupovinu tel uz novi ugovor uz postojeci broj.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Nenad-77 napisao:daa sklopim novu ugovornu obavezu za kupovinu tel za zenin broj 6 meseci ranije a koristi trenutno prenesi 200 i ja mogu da sklopim novi uvovor 10 meseci ranije
koliko pre isteka ugovorne obaveze, inace, moze da se uzme novi telefon na ugovor?

inace: pokusaj ublazavanja haosa sa paketima: Outlet starih telefona http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... ni/Outlet/

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

a u tim paketima cene telefona haos... nokija 700 uz nize pakete na 2 godine 24000dinara.. a u radnjama se jeftinije moze naci..na "crno " ni da ne pricam...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Brjka i sramota je ovo sto rade. Lepo je neko vec pricao o standardu tako da je svaki komentar suvisan
Note IV N9100 dual

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

mb011 napisao:ne brini, svakako ces biti prebacen na novi odgovarajuci prenesi i surfuj od 1.novembra, u skladu su "Optimizacijom"...
Da, to sam i ja pomislio, ALI, vezan sam ugovorom do 1. decembra za stari paket. Ako mi budu promenili paket pre toga, raskidam ugovor istog momenta. Ustvari, neću, jer ću onda da izgubim broj koji koristim već godinama. Istrpeću ih još 2 meseca a onda bežim glavom bez obzira.
iPhone 4 16GB SIM Free

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mb011 napisao:
koliko pre isteka ugovorne obaveze, inace, moze da se uzme novi telefon na ugovor?

inace: pokusaj ublazavanja haosa sa paketima: Outlet starih telefona http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... ni/Outlet/
Novi ugovor sa telefonom moze se uzeti mesec dana ranije, a nekad bejase tri, eh ta vremene.

A to sto nude te zaostale telefone po tim cenama su trebali da nude pre godinu dana pa da nesto i prodaju, sto bi se reklo "prodaj robu po nizim cenama dok kupaca ima, kada kupci odu dzaba se spusata cena od prodaje nema nista".
Taj e72 su nudili jos zimus na onoj rasprodaji po 30000 din. u najnizem paketu. A i sada je u on line prodavnicama 200 eu. a kod njih 25,800 din. u najmanjem paketu + ugovor optimizacije.

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

pre neki dan svratim u poslovnicu telenora i pitam dali mogu da produzim uhovor tri meseca ranije pre isteka ugovorne obaveze rekli su mi da nemoze vec moze samo mesec dana ranije popodne nazovem korisnivki serbis i upitam ih isto pitanje kao u poslovnici i dobijem isti odgovor da bi mi fanas kada su me zvali iz sluzbe prodaje da vide u cemu je problem i da ga rese jer sam im juce popodne uputio pridmedbu oko promene paketa sa povecanom pretplatom resili su da mi odobre sklapanje novog ugovora 6 meseci ranije pre isteka za jedan broj a za drugi broj u decembru 8 meseci pre isteka stare ugovorne obaveue da sklopim novu.razmisljam posle sta im bi da budu tako velikodusni i da hoceju da izadju u susret i to odmah za 1 sat da poslovnica dobije odobrenje da mi izdaju telefone sto sam ja odlucno odbio.znaci ako se bunis i trazis svoja prava zasta si donekle upravu oni hoceju da te se rese i okace ti novi ugovor sa novim tarifama i aneksom ugovora.znate i sami da telenor nije bas veliko dusan niti voli da daje nesto vise od drugih.

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

sinov sposlao sluzbi reklamacije mail u kojem stoji da krse odredbe ugovora i da kao druha strana ugovora to jest korisnik kao pravno lice nisam zadovoljan njihovim uslugama i trazio sam da se pfoblem resi uz obostranu korist uz odobravanje 50 posto popusta naesecnu pretplatu na oba broja do isteka ugovorne obaveze,dok vu njima dozvoliti fa izvrse migraciju i povecanje prezplate za 200 din po jednom pretplatnickom broju.cekamo odgovor u zakonskom roku od 15 dana.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Neka me neko ispravi ako gresim,ali pre skoro dve godine kada sam potpisivao ugovor,jedino na sta sam se ja potpisao bila je ona strana na kojoj pise koji paket uzimam,koji telefon,po kojoj ceni i trajanje 24 meseca,tako da ne vidim kako oni mogu bilo sta na silu da mi promene...

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

na toj strani ti pise u vezi telefona uz koji si ga paket kupio i dali na primer prenesi 200 ili prenesi 400 i po kojoj je ceni bio tel uz odabrani paket taj ti papir i nije toliko bitan kad procitas odredbe ugovora tamo najvise pise da telenor ima sva prava izmene i dopune dok korisnik ima jedva 10 posto prava nije to samo kod telenora vec je kod svih operatera tako.kad se sve sagleda izgleda da je najbolje skupiti gotove pare i kupiti tel u slobodnoj prodaji a pakete koristi bez ugovorne obaveze znaci biti slobodan pa da vidimo dali ce operater drugacije da se ponasa prema korisnicima.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Moja konverzacija sa Telenorom, ostao sam bez teksta.

Slika
iPhone 4 16GB SIM Free

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

nema sta ovo je bez komentara neznam sta bi na ovo sve rekao dobar advokat ili pravnik dali postoji rupa u ugovoru koja stiti nas korisnike.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ti si im od sad omiljen korisnik :)

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Baraba, možda, ali oni više nisu moj omiljeni operator. :)

1. decembra mi ističe ugovor, i tad zvanično begam, ponuda kod mt:s - a sa 50% popusta je previše dobra da se ne uzme na godinu dana, a za kasnije ćemo da vidimo.

Nenad-77, ti po zakonu možeš da raskineš ugovor, to je jasno, ali je caka što u tom slučaju ne možeš da zadržiš svoj broj već ti se on ukida, tako da ti se ne isplati puno da to radiš, a i cimanje je veliko. Sreća pa mi ugovor ističe vrlo brzo, inače... geeez.
iPhone 4 16GB SIM Free

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Meni je ostao samo jedan broj na telenoru, čekam da vidim da li će mi promeniti paket bez moje saglasnosti i voleo bih da dođe do toga. Briga me i za broj i sve, odmah ga gasim.

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

ja po uakonu imam pravo na taskid ugovora bez naknade da im isplatim ostatak pretplate ali ja mislim da broj zadrzavam i mogu nesmezano da koristim telenor mrezu i pakete ali memam ugovornu obavezu i koristio bi tada nove pakete.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Nenad-77, jel imas ti taj ugovor kod sebe,tj jel si se potpisao na isti? Kod mene i nije neka razlika,necu umreti za 70 dinara,ali su im uzasne te fore,a jos kada prodaju mts pa tu uleti neko od "konkurencije",ponuda ce biti jos gora...

Odgovori