MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: MT:S novosti

Post od janka_88 »

Ja ne znam šta je čudno sa dobijanjem zamjenskog uređaja na korištenje dok se aparat ne popravi. Ja sam lično nosio jedan Huawei kojem je kamera prestala raditi i dobio isti takav na korištenje dok se moj ne popravi. Prijatelj je isto tako S3 predao kod operatera na servis i isti takav uređaj dobio na korištenje, u takvom stanju kao i uređaj koji si predao. I to bez ikakvog čekanja od 10 dana već čim se popuni zahtjev za predaju aparata na servis.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mozda se nismo razumeli, Apple ne daje zamenske uredjaje na koristenje, nego nov uredjaj, dok se stari popravlja. Taj tvoj ti ne dobijas nazad, on ako moze idlazi u refurbished uredjaje, koji ce neko dvadeseti da dobije, ti nastavljas da koristis uredjaj koji si dobio u zamenu. Filozofija je jednostavna, uzmes nov uredjaj, nakacis na iTunes i za par minuta imas u njemu sve kao na prethodnom, kao da se nista nije desilo. Jedinstveno korisnicko iskustvo u svakom slucaju, to tako nema ni WP, ni Android
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: MT:S novosti

Post od toda81 »

Miodrage, taj uredjaj koji sam ja npr dao na servis dobija neko treci "kao nov uredjaj" ili kako?
Note IV N9100 dual

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Cekaj da ja probam. Ti odneses neispravan uredjaj i oni ti umesto njega daju ispravan (popravljen) uredjaj, a tvoj cim ili ako uspeju da poprave daju nekom dvadesetom ko im donese neispravan uredjaj. Tako sam ja skontao. :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Tako sam i ja skontao. Ali me buni, kako ga onda vakumiraju i zapakuju? Zar to onda nije prevara kupca? Kako onda znati da zapravo kupujes zaista nov telefon a ne polovnjaka? Ipak je poprilicna cifra u pitanju. To je isti princip kao sto WinWin ima, odneses neispravan, oni ga poprave pa ga prodaju po znatno nizoj ceni, ali to i naglase odmah. Jedino ovako je ok, znas sta kupujes i svesno uzimas polovnu robu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, jel citate vi sta je napisano? Bicu tako dobar da vas ne upucujem na ponovno citanje svega sto sam napisao nego cu pokusati da sazvacem jos jednom, stoga PAZLJIVO I DETALJNO CITAJTE!!!
Apple prodaje nove iPhonove. Ako se desi kvar sa uredjajem, odnosis ga na prodajno mesto. Tamo dijagnostikuju sta je i pokusavaju softversku popravku na licu mesta (to traje do sat vremena), i to su najcesci problemi sa iPhone uredjajima. 98% svih kvarova je iskljucivo softverske prirode. Ako imas nesrecu da si u 2% sa hardverskim kvarom, dobijas drugi uredjaj. Za taj uredjaj se naglasava da je refurbished.
Refurbished - znaci - uredjaj kome je dijagnostikovan neki kvar. Uredjaj koji je uzet od korisnika, i dat na popravku od strane ovlastenih servisera, koji imaju sve Apple sertifikate za svoj rad i originalne zamenske delove. Ovo je uredjaj koji kao da je sad izasao iz fabrike, ali s tom razlikom sto nije, nego je nesto u njemu promenjeno i ustanovljeno je da opet radi i da je ispravan. Takav uredjaj se ponovo stavlja u promet i daje korisniku koji je doneo uredjaj kome je detektovan neki defekt! Daje se u vakuumskom pakovanju, kao i svaki drugi nov uredjaj, ali se naglasava da je refurbished!
Takodje, postoji opcija kupovine refurbished uredjaja na nekim trzistima za nizu cenu od cene novog uredjaja!

Nadam se da sam pojasnio kako Apple kao kompanija posluje sa iPhonovima! Licno ovo nikad nisam morao da prolazim, ali sam citao na drugim forumima, i cuo iz prve ruke od brata ove informacije koje sam ovde prosledio. Ako su me drugi lagali, lazem i ja!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Znaci dobijes popravljan uredjaj. Jednostavnije receno. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ja sam jedan takav "zamenski" imao, telefon se ne razlikuje od novog ni po cemu... Cak sam ga i prodao za iste pare posle dva meseca, nikakvih problema nema...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ti telefoni su novi, fabricke folije i malo tanja kutija sa njihovim imei, samo ih ta kutija razlikuje. Da stavite jedan nov koji ste kupili od operatera i ovakav, nema razlike. Ne daju oni izgrebane telefone, telefoni su kao iz fabrike zapakovani kao novi sto izlaze. Ne moze se jednostavnije reci. Najbolji ekisistem koji postoji. Bolje nov telefon dobiti nego kao kod drugih, vrate stari telefon i pitanje da li je pooravljen ili samo ubacen nov softver.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Ne deluje mi da ce u Srbiji to tako lako da ide...Kolika ti je garancija na taj novi telefon koji dobijes?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nasledjujes garanciju svog prethodno kupljenog uredjaja, ali najmanje je 6 meseci koliko ja znam. Mozes da platis i dokupis Apple garanciju za svaku godinu, ako inas to, ne pitaju nista, odmah menjaju uredjaj

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Samo neka bude kao sto Apple posluje u drugim zemljama i na konju smo. :)

don Alberto
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 29. Jan 2014. 09:53
:: LG G2

Post od don Alberto »

da,samo što je ovo Srbije,a tu ništa ne ide kao u drugim zemljama ! 8) 8) 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

^sta to znaci? Zvuci kao da smo Indijanci. Kakav narod takva i drzava.
Poslednja izmena od Baraba u Uto, 18. Mar 2014. 20:02, izmenjeno 1 put ukupno.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

miodrage napisao:Nasledjujes garanciju svog prethodno kupljenog uredjaja, ali najmanje je 6 meseci koliko ja znam.
Teoretski bi tako trebalo da bude ali sam se u praksi već dva puta susreo sa pokušajima da kad uređaj moraju da zamene novim pokušaju da nastave važeću garanciju, pa čak i kad im se skrene pažnja da serijski brojevi uređaja nisu isti... Sa jednim sam se izborio, sa drugim nisam imao ni volje ni želje da se natežem...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Правда за Индијанце! Држава нам јесте банана, али ми нисмо мајмуни. :P
Слобода или смрт

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

bestboy, :lol:

Znači razlika izmedju Apple-a i drugih proizvodjača je što ti Apple da tudji popravljen telefon, a ostali proizvodjači tvoj popravljen. Ala razlike... :P
Za popravke u roku od 10 dana ili brže im skidam kapu. Ova zamena telefona nije loša ideja, jer ne moraš čekati da ti poprave tvoj, nego odmah dobiješ drugi.

Nego manite se tih reči "Refurbished", ne bi li zvučali lepše, to je popravljen (polovan) telefon i gotovo. :wink:
Neko je gore napisao da dobiješ kao nov drugi iPhone, pa me zanima ako predaš oguljen i5, kako ga oni poprave da kad ga neko drugi dobije izgleda kao nov? Da ga ponovo ne ofarbaju? :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ti ne dobijas popravljan iPhone u pravom smislu te reci. Jer Apple daje mogucnost da vratis uredjaj ako ti se ne svidja sada u roku od 10-ak dana, do pre 2 nedelje bilo 30 dana. To su koristeni uredjaji, koji su zbog razlicitih razloga vraceni. A dobijas ga u vakuum pakovanju kao novog samo bez punjaca i kablova - to servis sve resava - zato je iPhone premium uredjaj, a podrska za njega jedinstvena u svetu

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

To je prelepo i verujem da toga nikad neče biti kod drugih proizvodjača. Očigledno je njima izuzetno bitan kupac kao što treba da bude
Note IV N9100 dual

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

miodrage, da, ali imaš šansu i da dobiješ i nečiji popravljen telefon? Šta ako ga je on vratio izgrebanog (i5)? Neće ti ga oni valjda dati takvog?
I ovo za vraćanje u roku od 10 dana je isto super, ali sve ti to platiš. :)

Odgovori