MTS novosti
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: MT:S novosti
Nije prica za izbore, nego se ceka prokleti RATEL da konacno izda ateste i dozvole. Dobio sam informaciju od coveka u Telekomu da je sve spremno, samo cekaju na RATEL, e sad da li postoji neka druga struja koja sve ovo koci...? Zanimljiva teorija zavere jel' da?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
^potvrđujem. Istu informacije imam od čoveka iz Telekoma. E sad, pošto je ovo sezona godišnjih odmora, pitanje je da li je realno očekivati bilo šta toliko krupno pre septembra.
Sta god da je u pitanju,jedna "ozbiljna" firma ne bi smela sebi da dozvoli tako nesto,ali dobro,ipak je ovo Srbija. 

I šta,čim se pojavi Iphone u prodaji,potrčaćete da ga kupite....
cim se pojavi iphon ima da bude tolika guzva cekace narod u redovima kao 90-tih za vreme hiper inflacije kad ce cekalo za ulje i secer.Mozda bude i nestasica iphona.Ja mislim da ce cena iphone biti paprena preko operatera da ce retko ko kupovati pa kad uvide da ce im dosta tel biti na zalihama telekom ce da subvencionise iphon kako bi smanjili zalihe.Steta sto mts neponudi zopo p990 xiaomi ili cubot.Gledao sam testove sa sgs3 i neki od ovih brend kineza i oduva ga kinez kao nista.
EDIT:
Po meni je najbolja opcija 50 posto popusta kod mts.Gledajuci druga dva operatera cene i sadrzaje paketa mts je najpovoljniji.Telenor i vip su smanjili internet sadrzaj iz paketa u odnosu na mts.Ja uporedno sa box tarifom koristim i mobilni net 3gb sa 50posto popusta.
EDIT:
Po meni je najbolja opcija 50 posto popusta kod mts.Gledajuci druga dva operatera cene i sadrzaje paketa mts je najpovoljniji.Telenor i vip su smanjili internet sadrzaj iz paketa u odnosu na mts.Ja uporedno sa box tarifom koristim i mobilni net 3gb sa 50posto popusta.
Poslednja izmena od Ninolina u Sre, 30. Jul 2014. 18:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni". Pročitaj pravila Foruma.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni". Pročitaj pravila Foruma.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Slazem se sa tobom Nenad-77,ja sam imao mix net L do pre nedelju dana pa sam smanjio.Nemogu da potrosim minute,svakog meseca sam prebacivao po 300-400.Od avgust cu imati 300 minuta ali i pretplatu 570 dinara.Za te pare nema nigde 

Ja imam MIX NET M paket. Trošim koliko treba, ali uvek ostane. Kad sam se vratila iz VIP-a u MTS, planirala sam L paket, ali su mi preporucili da uzmem M dok ne vidim šta mi odgovara. Sasvim dovoljno.yocasylver napisao:Slazem se sa tobom Nenad-77,ja sam imao mix net L do pre nedelju dana pa sam smanjio.Nemogu da potrosim minute,svakog meseca sam prebacivao po 300-400.Od avgust cu imati 300 minuta ali i pretplatu 570 dinara.Za te pare nema nigde
Velika pljacka telekoma srbije vezano za BOX pakete.Posto su povecali pretplatu za fiksni tel koji su van BOX tarifa,oni su izvrsili promenu sadrzaja box tarife.Vezano za box 4 gde je ukljuceno (iptv,internet,fiksni,mobilni) izmene su izvrsene za mobilne pakete na stetu pretplatnika.Umesto ranijih 500min u nacionalnom saobracaju 500sms poruka i 1gb internet saobracaja sada je po novom sadrzaj mobilnog paketa je sledeci 300min ka nacionalnom saobracaju nakon potrosenih tih 300min iz nacionalnog saobracaja dobija se 300min za razgovore u mts mrezi dok ce se razgovori u nacionalnom saobracaju biti tarifirani po vazecem cenovniku mts usluga,sto znaci da pozivanje telenor,vip,fiksni,mts brojevi se tarifiraju kao nacionalni saobracaj.dobija se 600 umesto 500sms poruka i 1gb internete.Ovo sto sam vama napisao isto tako su mi rekli iz korisnickog centra tri puta sam zvao i dobio istu informaciju.To znaci da su oni nama smanjili sa 500 na 300 min razgovore iz nac saobracaja a dali nam bezvrednih 300min u mts mrezi.Sto znaci da cu osim pretplate za box 4 koja iznosi 3300 din placati jos preko toga kad udem potrosio 300min iz nac saobracaja i pozivao prijatelje iz telenor mreze naplacivati dodatno a po starom sam imao 500min u nac saobracaju i bio sam u okviru pretplate UKRALI SU NAM 200 MINUTA. Dobioli smo jos 100 poruka vise a ja potrosim jedva 80 poruka mesecno.Ovo je dno dna ponasanje mts.Kako su poceli upropastice i mix net pakete i ima da se svrstaju u istu grupu kao sto su vip i telenor da oni uvek budu u do itku a korisnici u gubitku.Nezamerite ako ima neka greska prilikom pisanja ali toliko su me iznervirali da je to neverovatno.cim istekne ugovor na box decembra 2015
raskidam ugovor i vracam na s e nezavisno internet mobilni kablovsku pa cu birati gde je povoljnije.
edit:
Nisam strucan da izracunam koliko je poskupeo box paketi sa ovim novim tarifiranjem za mobilni broj.Ima li neko strucniji da to izracuna.

edit:
Nisam strucan da izracunam koliko je poskupeo box paketi sa ovim novim tarifiranjem za mobilni broj.Ima li neko strucniji da to izracuna.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sub, 02. Avg 2014. 02:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne pisi postove jedan za drugim, koristi opciju izmeni.
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Cini mi se da ipak kad saberes internet,tv programe,fiksni,mobilni(poruke,ragovor,internet)tesko mozes proci jeftinije.Svojevremeno sam i ja pravio racunice,da vidim gde mogu da ustedim i kad saberem stavke Box je bio najisplativiji.Ne znam kolika ce biti cena,ali sve je to trenutno,jer i svi drugi ce gore cene sad ili za mesec-dva i opet ce biti isplativiji od pojedinacnog
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
pelleruma, zbog takve logike oni i smatraju da imaju prava da menjaju uslove u sred ugovorne obaveze... Ugovor je svetinja, on ne sme da se menja, inace koja je onda njegova poenta? A ne da li se isplati vise od zbira svake pojedinacne usluge...
Kada sam telekom pitao zasto je jednostrano promenio ugovor, rekli su mi "povecali smo vam broj minuta sa 500 na 600 (?!!)". Covece, pitao sam te jasno i glasno odakle tebi prava da jednostrano menjas ugovor (pri tom me ne pustas da ja onda isto tako jednostrano raskinem), a ne sada da se u nedogled prepucavamo da li je 300+300 smanjenje ili povecanje minuta... Nego kad je neko ljiga, on na sve nacine pokusava ljigavo da se izmigolji i da bar to sto kaze zvuci logicno iako ga to niko nije ni pitao.
Kada sam telekom pitao zasto je jednostrano promenio ugovor, rekli su mi "povecali smo vam broj minuta sa 500 na 600 (?!!)". Covece, pitao sam te jasno i glasno odakle tebi prava da jednostrano menjas ugovor (pri tom me ne pustas da ja onda isto tako jednostrano raskinem), a ne sada da se u nedogled prepucavamo da li je 300+300 smanjenje ili povecanje minuta... Nego kad je neko ljiga, on na sve nacine pokusava ljigavo da se izmigolji i da bar to sto kaze zvuci logicno iako ga to niko nije ni pitao.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Koliko vidim oni nemoraju da postuju ugovornu obavezu a mi korisnici smo duzni da postujemo ugovornu obavezu.Znate i sami na na ugovornoj obavezi pise sitnim slovima da telekom zadrzava pravo izmena.Kad je neko bagra ostaje bagra isti su svi operateri.Malo pre sam gledao cene poziva 1min je 7,8din uspostava veze je 7din.Racunajte 200min po 7,8din 1560din plus da se plati uspostava veze trecina od 1560 to je 520plus 1560 jednako je2080din to je iznos koji za koji bi bio uvecan racun na osnovnu pretplatu box paketa.Mozda ja hocu da potrosim svih 500min u nacionalnom saobracaju da zovem vip ili telenor mrezu.Samo da mi istekne iduce god u decembru box nece oni mene videti vise na box vec sve posebno internet i mobilni kablovska i fix.Ako ukinem fix internet ce ici preko kablovske.Uvek je bila kvalitetnija muzicka komponenta od muzicke linije.Tako ja uvek kazem sebi i opet sam ispao budala i uzeo box.
edit:
U ponedeljak najverovatnije cim ugrabim slobodnog vremena pisem ja njima prigovor i zalbu da vidim sta ce gospoda da mi odgovore ako ja mogu da postujem ugovornu obavezu u celosti isto bi ih od njih zahtevao da i oni postuju ako je to moguce.Postovani narode nemojmo dozvoliti da nas neko zeza za nas novac i da nas obmanjuju i kradu.
edit:
U ponedeljak najverovatnije cim ugrabim slobodnog vremena pisem ja njima prigovor i zalbu da vidim sta ce gospoda da mi odgovore ako ja mogu da postujem ugovornu obavezu u celosti isto bi ih od njih zahtevao da i oni postuju ako je to moguce.Postovani narode nemojmo dozvoliti da nas neko zeza za nas novac i da nas obmanjuju i kradu.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Sub, 02. Avg 2014. 02:27, izmenjeno 1 put ukupno.
- pelleruma
- Mobil poznavalac
Lobachewsky,slazem se oko tog menjanja uslova dok traje ugovor - nisam na to mislio.Generalno mislim da je ta njihova cena manja od zbira pojedinacnih.Kazem,i ja sam pre oko pola godine razmisljao gde da ustinem makar 500 din mesecno(6.000 godisnje,je za mene ok usteda)ali kad sam sabirao cene kod drugih,pa ovako,pa onako - ne vredi.Tih 3.200 kod Mts-a je bilo nedostizno.Tacno je da se,svi oni ograde u ugovorima,a ti nemoj uzeti.A moras(bilo operateri,bilo banke,...)Nema drzave koja ce da im kaze - ne moze to tako,i tu je sustina i pocetak nasih muka.Kad nasa svest,kao naroda bude takca da ljigavce,lopove,korumpirane nikad ne izglasamo na izboru,imacemo zakone i primenu zakona kao u normalnoj drzavi.Ovako...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Žalite se ratelu. Lepo sročite i više vas neka pošalje .
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 23:39
A izmene u kt tarifi od 1.8. gde kažu da se osnovni kredit sada dobija kao mesečni i da može da se prenese u naredni mesec i potom se briše. E sad, to bi trebalo da zaživi od 1.8., pa da se avgustovski kredit ako se ne potroši briše 1.10., a be kako su oni uradili, da brišu junski kredit 1. avgusta !
Nokia Efiftyone
A od kad pocinje ovo novo tarifiranje??? Ovo mi lici iskreno na klasicnu pljacku...
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Juče sam sklopio ugovor Box 4 i kako su mi rekli od prvog avgusta se više ne može dobiti ni jedan telefon za dinar uz to, a najjeftiniji je 3000, neka Nokia...
Imam jedno pitanje a zaboravio sam njih da pitam, je l' može nekako da se izvede, pošto imam dva televizora u kući, da oba budu spojena na IPTV?
Imam jedno pitanje a zaboravio sam njih da pitam, je l' može nekako da se izvede, pošto imam dva televizora u kući, da oba budu spojena na IPTV?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Cooomi, moze, ali ce te to kostati jos nekih 200-300din mesecno. Fora je sto ti trebaju dva risivera, jer preko njih menjas kanale. Ako bi imao samo jedan, i na njega spojio 2 televizora, onda bi morao gledati isti kanal na oba.
- pelleruma
- Mobil poznavalac
Uz Box,mislim da nikad nije ni bilo telefona za dinar.Pitao sam ih zasto su im telefoni toliko skuplji nego u nekoj prodavnici u Knez Mihajlovoj ili Balkanskoj(znaci u prodavnici koja radi legalno,ne neko coskarenje).Jeste da moze na rate,ali ako besto kod njih kosta 600 evra,a u prodavnici je 300 onda ne razumem tu razliku.Evro ne luduje,nije vreme hiper inflacije.Retko kad neki telefon je tu nrgde,a onda biva i razgrabljen.Konkretno sam bio blizu da presecem i uzmem Huawei Asend Mate.Razlika je bila oko 100 evra(vise kod njih,nego u prodavnicana),ali hajde - na rate i to mi je ok.Ali po 300-400 evra razlike?Verovatno ih prodaja telefona ne zanima.Bogatuni ce uzeti njihovo,firme isto,a nas "obicne" ...
Ništa od tih prodavnica po Knezu i Balkanskoj nije legalno. Sve su to uglavnom kojekako na mufte uvezeni telefoni. Dok ti nemaš 24 meseca garanciju ovlašćenog servisera i deklaraciju zvaničnog uvoznika, nema čiste trgovine. A jeftiniji su tako što u troškove nabavke nije ušla carina i pdv, pa je samim tim cena manja. Ne poričem da operateri preteruju sa cenama uređaja, samo govorim da to nije pravo poređenje. Pravo poređenje bi bilo videti recimo S5 kod operatera i S5 u Samsung radnji u nekom od tržnih centara.
Kažem ovo zato što razlike definitivno postoje, ali su retko baš toliko velike. Uzmite primer cene po kojima se iPhone prodaje legalno u svetu, a po kakvim cenama se prodaje po tim našim "legalnim" radnjama. Često je cena kod nas niža nego u Apple store u nekom Evropskom gradu. Tu je odmah jasno da nešto nije u redu.
O ličnim iskustvima sa kupovinama po takvim radnjama, neću u ovoj temi.
Kažem ovo zato što razlike definitivno postoje, ali su retko baš toliko velike. Uzmite primer cene po kojima se iPhone prodaje legalno u svetu, a po kakvim cenama se prodaje po tim našim "legalnim" radnjama. Često je cena kod nas niža nego u Apple store u nekom Evropskom gradu. Tu je odmah jasno da nešto nije u redu.
O ličnim iskustvima sa kupovinama po takvim radnjama, neću u ovoj temi.
- pelleruma
- Mobil poznavalac
Ok,moja pretpostavka je da,ako su na tako izlozenim mestima,da moraju biti i legalni,jer svaki cas moze uci inspekcija i reci - hajde da vidimo papire.