A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2014. 16:34
:: Xiaomi Redmi Note 7
:: //

Re: VIP novosti

Post od 95Darko »

95Darko napisao:Biznis je to :D

Poslao sam im poruku sa svojim predlogom od 50%, i kao u fazonu da druga mreza ima bolju ponudu.. Videcu šta ce da odgovore, ako pocnu da kenjaju nesto, otici cu licno u neku VIP radnju ili cu ih pozvati, na poruke odgovaraju za dva-tri dana..
Odgovor na drugu poruku:

" Darko, za sada možeš da iskoristiš ove popgodnosti o kojima ti je Dušan već pisao, a ukoliko ti ponuda ne odgovora možeš da sačekaš još malo s obzirom da je ostalo još četiri meseca do isteka ugovorne obaveze. Ponude i promocije se menjaju pa će ti možda neka naredna odgovarati više. "

Moj odgovor na to:

" Te pogodnosti imaju i novi korisnici.. Ali dobro, svakako moram da cekam da mi istekne ugovor, a ako se nista ne promeni, bice 'zbogom' "

Neka se nose u tri lepe

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Možda ja malo drugačije razmišljam, ali ova grbavljenja mi nikad neće biti jasna... :)
Imaju sasvim korektnu ponudu i akcije, ali jbg, našim ljudima nikad dosta. :D
Pređi malo u Telenor da vidiš šta ćeš od njih dobiti, a još ćeš i više plaćati manji sadržaj paketa. O kvalitetu mreže da ne pričam. :D

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ili jesmo, ili nismo grbe. :lol:

Mada jesu oni u pravu. Ti kad potpisuješ ugovor ti sebe vezuješ na dve godine za njih. Probaj da raskineš ugovor godinu dana ranije, morao bi sve pretplate da im platiš unapred. Ima osnova za grbavljenje... Mada ni ja to nisam radio.

To nas dvojica gledamo "pa svakako će mi trebati postpaid broj", ali generalno - pa i ne treba nam toliko. Imam na poslu WiFi, kod kuće ga imam... Danas je sa svim tim chat aplikacijama lako štedeti na telefonu kada bismo hteli.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa zašto da ne. Npr ja u MTS za 1350din dobijam mnogo više nego u Vip-u za iste pare. Pričam i poredim isključivo pakete. Promocije me ne zanimaju, mislim na one koje su od meseca do meseca.
Dakle, u MTS za 1350din (Mix XL Plus paket) dobijam 750 minuta ka svima i 7500 minuta u mreži, 1500sms i 3GB neta.
U Vip-u za oko 2000 (Nova 4 paket) dobijam 700 minuta ka svima i neograničeno u mreži, 700 poruka i 2800MB neta.

Uporedio sam ova dva paketa jer su sadržinski najsličniji, ali cenovno su veoma različiti. Ako bi poredili cenovno pakete, onda je opet velika razlika u sadržini u korist MTS paketa.

Naravno da treba tražiti više. Zašto da ne? Pa logično je da će za svoje pare hteti da dobije najviše što se nudi. Sa druge strane, nije ni pupčanom vrpcom vezan za nekog od operatera kada već ima mogućnost da prenosi broj.

Vip je super kad uhvatiš neku akciju kao što su bili ona 3GB "doživotno" i sl., ali mimo toga je diskutabilno.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Dakle, u MTS za 1350din (Mix XL Plus paket) dobijam 750 minuta ka svima i 7500 minuta u mreži, 1500sms i 3GB neta.
U Vip-u za oko 2000 (Nova 4 paket) dobijam 700 minuta ka svima i neograničeno u mreži, 700 poruka i 2800MB neta.
Samo mala ispravka: Mix XL plus košta toliko sa popustom od 50 posto, dok Nova 4 košta 1642,5 sa 25 posto popusta. Kada su regularne cene u pitanju, odnos je 2700 prema 2190 dinar. I sa tom regularnom cenom je VIP u zaostatku od "samo" 50 minuta, 800 poruka i 1100 MB. MTS vadi to što već nekoliko godina imaju taj popust od 50% bez telefona i što sada daju 50 posto interneta preko onog što se dobija u paketu. Time su pokupili popriličan broj ljudi od druga dva operatera i to najviše one kojima ne treba fon uz paket.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Da,ali mts daje uredjaje na max 12 rata,za razliku od Vipa i Telenora koji daju na 24. Mts je dobar,ali da uzmes paket bez uredjaja ili neki jeftiniji telefon.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Azimuth napisao:Pa zašto da ne. Npr ja u MTS za 1350din dobijam mnogo više nego u Vip-u za iste pare. Pričam i poredim isključivo pakete. Promocije me ne zanimaju, mislim na one koje su od meseca do meseca.

Uporedio sam ova dva paketa jer su sadržinski najsličniji, ali cenovno su veoma različiti. Ako bi poredili cenovno pakete, onda je opet velika razlika u sadržini u korist MTS paketa.

Naravno da treba tražiti više. Zašto da ne? Pa logično je da će za svoje pare hteti da dobije najviše što se nudi. Sa druge strane, nije ni pupčanom vrpcom vezan za nekog od operatera kada već ima mogućnost da prenosi broj.

Vip je super kad uhvatiš neku akciju kao što su bili ona 3GB "doživotno" i sl., ali mimo toga je diskutabilno.
Mislim da si malo zbrzao sa ovim postom...kolega koji ti je odgovorio je u pravu.Mts vadi jedino ta 50% promocija.Pojeo sam nešto što se ne jede od momenta kada sam napadao Vip,uzeo broj kod njih i dobio tu promociju 3Gb zauvek.Mogu ti reći da im 4G lupa ko nezdrav u odnosu na Mts-ov(NS i okolina) i za 1690 imam 500 sasvim dovoljnih minuta.Jedino čekam da se na terenu gde radim desi to da postave baznu stanicu na jednoj lokaciji(čeka se samo istek papirologije) i da se pozdravim sa Mts-om,koji usput i nije loš uopšte,ali...loš izbor uredjaj,3G pretplata(kažu da Ratel to od njih traži jer su monopolisti),pravljenje razlika u roming paketima i sl.da ne spominjem sada da kod Vip-a nema tarifiranje poziva prema korisničkom,a i eto poneko još koristi mms,koji je btw kod njih kao običan sms(ne tarifira se)...

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ciklon »

Da,ali mts daje uredjaje na max 12 rata,za razliku od Vipa i Telenora koji daju na 24. Mts je dobar,ali da uzmes paket bez uredjaja ili neki jeftiniji telefon.
Ali zato u nižim paketima (ispod 1500 dinara) Telenor ima najviše cene uređaja, a VIP traži učešće.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Tih 50% nisu promocija već stalna i redovna ponuda.
3GB interneta je bila akcija koja je nestala, baš kao što je ova akcija sa duplo više interneta kod mts.
Neću od ove teme da se napravi tema za poređenje, poenta priče je da treba da gleda svoje potrebe i onda prosto uporedi cene paketa.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ovo za MMS me je prijatno iznenadilo sad što si rekao. Čudi me kako ostali nisu to uveli, naplaćuju bar po 10 dinara taj MMS koji je i tako ograničen na tih 250kB. Jeste to sitnica zbog koje niko ne bi menjao operatera, ali ipak.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

dachakragujevac80 napisao:Da,ali mts daje uredjaje na max 12 rata,za razliku od Vipa i Telenora koji daju na 24. Mts je dobar,ali da uzmes paket bez uredjaja ili neki jeftiniji telefon.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Da ali mts daje,pardon,prodaje telefone na dvadeset četiri rate,pogledaj malo bolje.Možeš da ideš i na 12 i to zavisi kolika ti rata odgovara.Ako pogledaš još. bolje najskuplji uredjaji idu na ugovor od 36 meseci,shodno tome i broj rata je toliki.Toga nema ni u Vipu ni u Telenoru.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, 7500 minuta u mrezi mt:s je nakon potrosenih, Vipovi neograniceni su paralelni (*ne za sve) to isto nisi uracunao, a to moze da bude izuzetno znacajna stavka. ja sa zenom, kumom, roditeljima, napravim 12-15h mesecno razgovora za dz!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

PetarI, nisi u pravu. Ugovor jeste na 24/36 meseci, ali telefon ostaje na 12 rata, samo malo jeftiniji zbog dužine ugovora. [WINKING FACE]

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ćutanje je znak potvrde da si u pravu.Oni toliko menjaju ponudu da moraš stalno da pratiš,a so skoro je bilo malo više meseci... :dry:

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Koliko se sećam, ovako je već više godina. Ne sećam se da sam ikada video telefon na više od 12 rata u MTS-u (osim jaTelefona).
Moguće da grešim, ali pratim ponude svih operatera više godina u nazad. :)

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ciklon »

Skuplji telefoni u MTS jesu na 24 mesečne rate ako je ugovorna obaveza 36 meseci (na primer: iPhone 7, Sony Xperia XZ).

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od 95Darko »

U VIP-u je u poslednja tri meseca moguce raskinuti ugovor bez placana penala (ako se potpisuje novi ugovor)..

Tako da, cim bude promocije neke, a nadam se da ce biti do kraja aprila, odmah cu uzeti.. Ako bude povoljno, naravno.. A mnogo sam se razocarao ovime sada

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

95Darko napisao:U VIP-u je u poslednja tri meseca moguce raskinuti ugovor bez placana penala (ako se potpisuje novi ugovor)..

Tako da, cim bude promocije neke, a nadam se da ce biti do kraja aprila, odmah cu uzeti.. Ako bude povoljno, naravno.. A mnogo sam se razocarao ovime sada
Imas to i u MTS-u a verovatno i u Telenoru.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

@miodrage, ja ih pitao pre par dana, rekli mi da je ti bila akcija pre nekog vremena i da ona bude ne važi. Trenutno kako stoje stvari, troše se prvo minuti ka svima, a tek onda ovi u mreži. Tu su svi isti.
Eto recimo taj Nova 4 paket košta u ovom momentu 1650 ili koliko već, a za 1800 imaš Mix XXL koji nudi mnogo više za 150 dinara veću pretplatu. To je ono o čemu sam pisao. Prosto nekada naprave neku akciju sa kojom se istaknu i odskoče od konkurencije, to ko ugrabi na konju je, i onda se vrate na staro.
@darko, ovo za produžavanje 3 meseca pre isteka postojećeg ugovora imaju svi uz neke male razlike. Npr u Vip-u ako 3 meseca pre isteka postojećeg ugovora uradiš obnovu, ta preostala 3 meseca ti se dodaju na novu ugovorne obavezu. U Telenoru je ista priča. U MTS je nešto drugačije, možeš 6 meseci pre isteka postojećeg da obnoviš ugovornu obavezu i tih 6 meseci ti se bukvalno potpisuju (sa sve ratama ukoliko si uzeo i telefon uz taj paket koji ističe).
Vip radi na mreži, to je više nego očigledno, dok mts sa druge strane kilavi, a Telenor tapka u mestu i samo što nije krenuo u nazad...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

95Darko
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od 95Darko »

Znam, samo kazem da ako u ta tri meseca bude neka dobra promocija, potpisacu novi, inace nema sansi da to uradim

Odgovori