MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: MT:S novosti

Post od iLuka »

ljudi, kako ste zadovoljni kvalitetom mobilnog interneta kod mts-a? zanima me sama brzina, da li se nekad nekako cudno ponasa, recimo, pise H+ a radi jako sporo ili nece da otvori nesto itd...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja nisam imao tih problema. Konstantan je signal. Ima rupa gde je samo edge, ali mi se čini (barem ovuda kuda se krećem) da ih ima manje nego kod druga dva provajdera.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Malo sam obilazio Srbiju posle mora i sa Vip-om je uzas... Van gradova hvata samo edge i tamo gde uopste imam signal... Zena ima mts i imala je opusten H+ tamo gde sam ja jurio mrezu...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

iLuka, isto iskustvo sa vip kada se napusti BG, MTS svuda ima.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

iLuka, kolega ne secam se tacno gde sam pisao o VIP-u,ali sto se tice signala i usluga mislim da su najgori definitivno.Cim se napusti neki veci grad,signal opada,po selima je nemoguce poslati poruku ili pozvati nekoga,da bi to uradio moras se popeti na najvisu tacku u tom mestu i to na banderi da bi mogao neku uslugu da iskoristis.Imao sam iskustva na zlatiboru da me vip prebacuje na bosansku mrezu,jer nemaju njivoh signal tamo,pa pre hvatam bosnu sa romingom nego domacu mrezu vip.
Tako da u svakom slucaju ti je zahvalniji mts sto se tice signala..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Upravo sam na to i mislio... Medjutim, tek za godinu dana mogu da predjem na mts... :-(

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

@Freyr
Evo ti linkova
ADSL
uz tablet
http://open.telekom.rs/internet/Content ... 18&id=1924
uz racunar
http://open.telekom.rs/internet/Content ... 18&id=1923
Moze i u gigatronu jer preko njih ide
http://www.gigatronshop.com/akcije/eksl ... akete-1031

Moja preporuka za tablet bez 3g Tesla 7.85.Jeste kinez,ali je extra.A sa 3g Asus fonepad 7 2014,jer je dual sim,uzeo ga moj burazer.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Joxy »

misapop napisao:Moja preporuka za tablet bez 3g Tesla 7.85.Jeste kinez,ali je extra.
Nije kinez, u Kini se samo proizvodi, a tablet je naš, CT ga radi u saradnji sa Intelom.

misapop
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
:: Microsoft lumia 550
:: Samsung J5 2016

Post od misapop »

Zar stvarno mislis da se bilo sta tog tipa proizvodi kod nas?
CT ga samo rebrendira i ubacuje nase aplikacije
Evo ti tekstic o tome
http://srbodroid.com/nezvanicno/moj-sta ... o-90-eura/

Evo izvestaja o usaglasenosti gde pise i proizvodjac
http://teslatablet.com/wp-content/theme ... enosti.pdf

Evo i sajta proizvodjaca
http://www.yuko-tech.com/index.asp

A sto se tice kvaliteta,niko se do sada nije zalio,radi bez lagova,tera i najzahtevnije igre.Vrhunski odradjen tablet u tom cenovnom rangu.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Nisam ni rekao da se tablet proizvodi kod nas, već u Kini što je potpuno normalno i razumljivo jer i mnogo veće kompanije od CT-a svoje modele tamo proizvode iz već veoma jasnih i prostih razloga. A da je naš naravno da jeste, mi imamo pravo na ime, brend, postoji garancija, uredna, iznosi 2 godine, servisi itd. Složićeš se da za ovaj novac ne možeš naći nijednog Kineza sa ovakvim karakteristkama, garancijom i svim ostalim što uz njega ide. Da li recimo Madjari svoj Alcor Zest ili Wayteq proizvode u Madjarskoj, pa su ipak oni proizvodjači. No odosmo u preveliki off, nećemo više o tome.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Ledjo »

Tablet nema nikakve veze sa Srbijom. Ti mozes da odes u kinu, izaberes model koji hoces, uzmes 1000 komada i trazis da bude brendiran na "Joxy".

Taj isti tablet mozda se naprimer prodaje u Rusiji pod imenom Staljin ili negde drugde u svetu pod nekim drugim imenom.

Tablet kao tablet je sasvim pristojan ali da se ne lazemo nema nikakve veze sa Srbijom

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Pa zašto se nije niko drugi setio da to uradi nego baš CT? Za proleće se planiraju i telefoni, tako da će to biti "malo" veći projekat nego što pojedinci misle. CT je najveća IT kompanija u ovom delu Evrope, a mi smo nažalost takav narod kakav smo pa čim je neko uspešan odmah po njemu sve najgore. Opet kažem odosmo u preveliki off, nećemo o tome više definitivno.

<Milanche>
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 23:39

Post od <Milanche> »

Kina radi CT se (u)gradi.

Valjda će da rade sa nekom jačom firmom, xiaomi, coolpad...
Nokia Efiftyone

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Zašto bi? Suština je profit, a ne uređaj koji će korisniku raditi duže od garantnog roka. Sve je po principu - drži vodu dok majstori odu.
Imali su i neke navigacije, jedna od njih je nekako stigao i do mene na kojoj je neko obrisao win ce. I zamisli, ni u servisu (koji btw ne pruža direktno CT nego neki "partner") nemaju win koji bi pokrenuo navigaciju, a još manje samu navigaciju sa sve licencom.

Pa da se vratimo na temu.
Najsvežiji info koji imam, ajfon će biti od 20. Septembra tj tada se planira zvanično predstavljanje u Srbiji pa će ga tih dana pustiti i u prodaju uz odgovarajuće pakete. Cene za sada nisu poznate zaposlenima.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Srbija - zemlja najava .
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Rekli smo da nećemo više o tome (postoji tema za TT 785). Čekamo sada konačno da vidimo da li će stvarno Apple stići kod nas i po kojim cenama.

<Milanche>
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od <Milanche> »

Koliko sada košta pripaid sim na kiosku, čujem da više ne ide kredit uz nju?
Ja imam 1 nekorišćenu od pre 4 god, na njoj valjda ima tih 200 din.
Nokia Efiftyone

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

<Milanche>, koliko sam ja upucen prepaid karticu ako ne koristis duze od 12 meseci, odnosno ako za to vreme ni jednom ne uplatis kredit oni deaktiviraju. A sim kartica je 200 din.

<Milanche>
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od <Milanche> »

Ta kartica je neaktivirana,
znam da je sim 200 din i ranije se dobijalo i 200din kredita, sad kažu da više nema tog početnog kredita.
Nokia Efiftyone

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Da li neko zna kako radnici u mt:s poslovnici obračunavaju kojoj grupi pripadam pri obnovi ugovora?

Naime, krajem novembra mi ističe dvogodišnji ugovor, pošto mt:s dozvoljava da se produži ugovor tri meseca ranije, odnosno tri meseca pre isteka ugovorne obaveze, nameravam početkom oktobra da obnovim ugovor i uzmem neki telefon.
Kod njih imam tri broja i naravno tri računa, moj lični MixNet M koji plaćem oko 1200 din (na konto njega nameravam da produžim ugovor u oktobru na istom tarifnom planu), zatim poslovni Mix Net L koji koristim nekih godinu dana koji plaćam oko 2100 din, koristim i treći broj kao DATA karticu, isto oko godinu dana, na paketu Mobilni Net 15 GB za koji plaćam 945 din (tu sam iskoristio 50% popusta na celu ugovornu obavezu). Naravno i ranije sam koristio njihove interent pakete i postpaid broj, ali gore navedena situacija je trenutna situacija.

Suma sumarum mt:s-u mesečno dajem oko 4300 din, zanima me u koji plan će me staviti kada budem tražio da obnovim ugovor na NixNet M tarifnom planu i da li će mi uzeti u obzir i druga dva broja koja imam kod njih?
Cilj mi je da izvučem neki bolji telefon za dinar ili eventualno uz neku doplatu od 2000-3000 din. Naravno, ne bi mi bilo teško da suptilno sugerišem da, ako mi ne daju neku dobru ponudu, spreman sam da pređem kod konkurencije i da po isteku svih ugovornih obaveza prenesem borjeve kod drugih operatera :)

Šta mislite vi, koji ste već bilu u ovakvim situacijama i koji plaćate nešto malo više mesečne računa za tel, koji telefon bi mogao da tražim i šta bi mi iz mt:s evenutalno ponudili?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori